VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Bok.

Da se razumijemo.

Ne tražim puno.

Samo da se svi slažete sa mojim mišljenjem.............. i da ja određujem cijenu dionice. :):P8)

O dionici VIRO:

Tržište Službeno tržište
    Sektor: CA
    Vrsta vrijednosnog papira Dionica - redovna
    Broj uvrštenih 1.386.667
    Nominalna vrijednost -
    Prospekt vrijednosnice PDF prospekt
  • Admin

Changed the title of the thread from “VIRO” to “VIRO (Tvornica Šećera d.d.)”.
  • Nakon višegodišnjeg poslovanja u jako lošim uvjetima za VIRO se situacija naglo mijenja na bolje.

Udruživanjem u HIŠ postignut je gotovo monopolistički položaj u Hrvatskoj, a osim toga i regija ima manjak šećera i nešto više cijene od ostatka Evrope.

Uz "malu pomoć" države - potpore proizvođačima šećerne repe i kredit HBOR-a omogućen je novi početak koji za sada izgleda obečavajuće.

Cijene šećera u Evropi i svijetu i očekivanja na tržištu šećera trenutno, a i srednjoročno daju prostora za rad sa profitom.

Ostaje pitanje cijene dionice.

Nakon izlaska dva velika dioničara ( fondova ) iz TOP10 i pada cijene ispod 60 Kn, cijena se oporavila zadnjih dana ulaskom nekoliko manjih, ali respektabilnih računa. Izgleda da se radi o akumulaciji dionica u očekivanju FI koji bi trebali izači uskoro.

Početkom pozitivnog poslovanja za ovu dionicu bi moglo početi razdoblje zdravog, konstantnog rasta i povratka na prijašnje razine.

Sretno.

• VIRO je prosao najgore. Ali ne mozete ocekivati cuda. Ova godina ce donijeti stabilizaciju,a naredna ako i samo ako cijene budu dobre moze donijeti pocetak vecih dobiti,.mirnije poslovanje, cash na racunu i smanjenje dugova. Ove godine dao bi prognozu 100-125kn kao plafon.

Dogodine mi 180kn ne bi me iznenadilo.

Nemam Viro, al sam na njemu od gubitka dosao na nulu u onom rastu od 65 na 120kn jer sam uprosjecivao cijenu (ne bi to mogao da nisam imao veci novcani fond). Nakom prodavana na 115-120kn razinama tek sam poceo ulaziti ma donjem mjesecnom bollu, na 53,54, 58 i 60kn. U naletu gore kratio na 73, 77, 80 i 85kn i napravio veci plus (jer sam ulijetao s preko 100k).

Zaradio odlicno, al moglo je i brutalnije.

Svejedno ja presretan.

Ove i prosle godine na Sapn, Hpb, Tpng i Viru digao portfelj nevjerovatnih 127%.

• samo vi pljugajte ružičaste navlakuše već znate kojih nickova koji parazitiraju na stečajušama i slićnim kockarnicama, za ovo i forumi služe, guljenje kože nestrpljivih, neupučenih i neiskusnih investitora

• Meni fkt nesto ovdje ne štima.Dakle imamo sljedeće:

Rast cijena-rast prihoda-pozitivan odraz na likvidnost

Kredit HABOR-odrazavanje na likvidnost i nizi troskovi kamata

HIŠ-nizi operativni troskovi

Država -subvencije i strateski značaj.

Hajd vidjet ćemo koliko će blokada potrajati.

• Ja sam jedan od onih koji ovu "stečajušu" gleda kroz ružičaste naočale i svojim pisanjem "navlačim" neupućene i neiskusne investitore da ovdje "spale svoj kapital".

Puno sam pisao o VIRU na forumu Poslovnog i teško bi mi bilo prenijeti postove ovdje.

Pisao sam o:

- Rastu cijene šećera na burzama

- Rastu maloprodajne cijene šećera i prestanku akcija za šećer u centrima

- Kalkulacije maloprodajnih cijena i koliko dobiva VIRO na kojoj cijeni

- Analizu koliko bi cijena trebala rasti da se poništi gubitak u FI za 2017 i 2018. god.

- Očekivanja za GFI 2019 na osnovu FI za 3. kvartal 2019 god.

i još mnoge stvari o rušenju cijene sa 100 na manje od 60 Kn.

Tko ima vremena i volje neka pročita i sam donese svoje zaključke.

I dalje sam siguran da ova dionica zaslužuje Vašu pažnju.

• Razmiljao sam nekoliko trenutaka danas bi li kupovao i graf je zvao 77kn. Nazalost odustao jer bi pokupio vrhnje u istom danu. Upravo ovakav dan je zelja svakog tehnicara i trejdera.

Svejedno vec drugi put u kratkom roku racun u blokadi. Isto nije dobro. MCAP na cca 135 milja.

Bude ovdje jos i dubljih propada, nemam sumnje u to.

• Razmiljao sam nekoliko trenutaka danas bi li kupovao i graf je zvao 77kn. Nazalost odustao jer bi pokupio vrhnje u istom danu. Upravo ovakav dan je zelja svakog tehnicara i trejdera.

Svejedno vec drugi put u kratkom roku racun u blokadi. Isto nije dobro. MCAP na cca 135 milja.

Bude ovdje jos i dubljih propada, nemam sumnje u to.

I ja sam se namjestio za trejdanje, iako mi se blokada računa nikako ne sviđa.

Prvi nalog mi je bio na 72 Kn. Ništa od toga.

Ugodno me iznenadilo što nije došlo do očekivane reakcije.

Ispada da sada ova dionica ima još investitora koji u nju vjeruju.

Trejdanje i dnevna zarada su korisni potezi, ali prava dobit na dionici se postiže prepoznavanjem, kupnjom i držanjem. Sve treba biti odrađeno u pravo vrijeme. I prodaja treba biti u pravo vrijeme.

Vjerujem da sada nije pravo vrijeme za prodaju.

Mogući pozitivan GFI ( ja ga očekujem ) ovu dionicu bi učinio interesantnom za prave skupljače i za držanje na dulje vrijeme.

Gledajući TOP10 mislim da su neki to dugoročno sakupljanje već počeli.

I ja imam dugoročnu količinu VIRA ( koja je čak iznad mojih realnih financijskih mogućnosti ) i od tih dionica puno očekujem.

Nadam se da ovakve "prilike" sa blokadama računa ovdje više nećemo vidjeti.