Još lijepih vijesti, Interkapital je revidirao svoju target cijenu za KOEI na 1,604 € (!) to je 60% upsidea na trenutnu cijenu, osobno ne pamtim toliki jaz cijene i targeta, ambiciozno... pa da vidimo...
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)
-
-
-
Još lijepih vijesti, Interkapital je revidirao svoju target cijenu za KOEI na 1,604 € (!) to je 60% upsidea na trenutnu cijenu, osobno ne pamtim toliki jaz cijene i targeta, ambiciozno... pa da vidimo...
Je li znaš možda gdje se može naći ta objava?
-
Još da daju procjenu dlkv
-
Ljepo. Može li malo više detalja o razlozima te upside procjene za KOEI dok je za KODT samo nekih 10 %? Nejasno je kako smanjivanje marži na KODT koči mogučnost rasta dok na KOEI to oslobađa potencijal za 60 %? KOEI PE 14,75 KODT 14,24. Zašto je takav jaz u tim procijenama? Ima tu još jedan problem kod tih procijena a to su mirovinci koji moraju prodavati KOEI a kod KODT toga nema. Iz svega ovoga meni je potpuno nejasno zašto bi itko kupovao KOEI umjesto KODT osim ako tu nisu neke šporke igre ali maknimo to ustranu tu pričamo o fundamentima koji su nastrani kčeri firme.
Dok mi neko ne predoči te argumente smatrat ču tu analizu kao navlakušu da se mirovinci mogu istresati po odličnoj cjeni 1000+ , tim više šta 42 posto dobiti KOEI je zapravao dobit KODT.
dalekovod se može procjenjivat dobro ali sva su to očekivanja več uraćunata - PE 38!!!! tako da se ja nebi veselio nekoj stručnoj analizi jer ni oni ne mogu muljat kao kod KOEI/KODT transformatora jer marže kod tih dalekovoda sigurno neče iči preko 15 % a očekivano je da če se i smanjivat. to je manualni rad
-
Ljepo. Može li malo više detalja o razlozima te upside procjene za KOEI dok je za KODT samo nekih 10 %? Nejasno je kako smanjivanje marži na KODT koči mogučnost rasta dok na KOEI to oslobađa potencijal za 60 %? KOEI PE 14,75 KODT 14,24. Zašto je takav jaz u tim procijenama? Ima tu još jedan problem kod tih procijena a to su mirovinci koji moraju prodavati KOEI a kod KODT toga nema. Iz svega ovoga meni je potpuno nejasno zašto bi itko kupovao KOEI umjesto KODT osim ako tu nisu neke šporke igre ali maknimo to ustranu tu pričamo o fundamentima koji su nastrani kčeri firme.
Dok mi neko ne predoči te argumente smatrat ču tu analizu kao navlakušu da se mirovinci mogu istresati po odličnoj cjeni 1000+ , tim više šta 42 posto dobiti KOEI je zapravao dobit KODT.
dalekovod se može procjenjivat dobro ali sva su to očekivanja več uraćunata - PE 38!!!! tako da se ja nebi veselio nekoj stručnoj analizi jer ni oni ne mogu muljat kao kod KOEI/KODT transformatora jer marže kod tih dalekovoda sigurno neče iči preko 15 % a očekivano je da če se i smanjivat. to je manualni rad
Ja sam prošle godine prodavao kodt i kupio koei i to sam pisao na forumu..od tada je koei rastao skoro 4 puta brže od kodt. Vidjelo se već tada na izvještajima da se matica budi,a kodt da malo usporava..po meni je kodt malo zakasnio s investicijama..i sad smatram da je kroz godinu dvije bolja opcija koei i da je ovih 1600 dostižno bez obzira na ogromne količine koje fondovi moraju prodati..rast će i kodt,al po meni me tako brzo kao koei
-
Manipulacije i nedostatak zdravog razuma. Ne bi me čudilo da se sustavno radi na tome da se obezvrijedi Kodt kako bi ga se lakše preuzelo i odje*alo male dioničare. Prije par godina je narcisoidni influenser pisao kako se kupnjom Koei zapravo indirektno kupuje Kodt a sad promovira Koei kao bolje ulaganje. S obzirom da je bio savjetnik Čokolinde, ne bi me čudilo da osim osobnog interesa ima i neke druge motive za to što piše...
Osim transformatora, ništa drugo u grupi nema vrijednost za malog investitora. Suludo je skuplje plaćati najvrednije društvo u grupi + gomilu neproduktivne imovine, nego investirati direktno u najvrednije društvo, osim ako ne postoje neki drugi motivi...
A ako po njima Koei vrijedi 1600€ onda bi Kodt trebao vrijediti 13 000-14 000€... -
ovo što je Fantom rekao je također bio jedan od razloga zbog kojeg sam.izasao velikim dijelom iz kodt-a,a to je prvenstveno strah da me ne odjebu kao malog dionicara
-
Manipulacije i nedostatak zdravog razuma. Ne bi me čudilo da se sustavno radi na tome da se obezvrijedi Kodt kako bi ga se lakše preuzelo i odje*alo male dioničare. Prije par godina je narcisoidni influenser pisao kako se kupnjom Koei zapravo indirektno kupuje Kodt a sad promovira Koei kao bolje ulaganje. S obzirom da je bio savjetnik Čokolinde, ne bi me čudilo da osim osobnog interesa ima i neke druge motive za to što piše...
Osim transformatora, ništa drugo u grupi nema vrijednost za malog investitora. Suludo je skuplje plaćati najvrednije društvo u grupi + gomilu neproduktivne imovine, nego investirati direktno u najvrednije društvo, osim ako ne postoje neki drugi motivi...
A ako po njima Koei vrijedi 1600€ onda bi Kodt trebao vrijediti 13 000-14 000€...Nadajmo se da neće istisnuti nas male. Matica drži 67,90% dionica. Za squeez out treba 95%. Za delistiranje dionice najmanje tri četvrtine (75%) glasova temeljnog kapitala koji je zastupljen na glavnoj skupštini društva u trenutku donošenja te odluke. Normalno, ako zanemarimo igre poput one s LEI brojem.
Mogućnost uvijek postoji ali trenutno ne vidim dovoljno jakog igrača.
Imam dojam da ne bi davali dividendu da žele istisnuti nas male. Usto, vjerojatno sam naivan, ali čini mi se da su zasad godinama igrali fer.
-
Ne vidim da kupuju, već neko vrijeme su na 67,90%
-
KODT update target cijene bi isto uskoro trebali objaviti.
-
-
Šta nije objavljeno već prije otprilike 2 tjedna sa targetom od otprilike 5000? Ili misliš da će napraviti reviziju te procijene ako je tako to je vrlo neozbiljno da ne kažem neku grubu rič od strane interkapitala
-
Nadajmo se da neće istisnuti nas male. Matica drži 67,90% dionica. Za squeez out treba 95%. Za delistiranje dionice najmanje tri četvrtine (75%) glasova temeljnog kapitala koji je zastupljen na glavnoj skupštini društva u trenutku donošenja te odluke. Normalno, ako zanemarimo igre poput one s LEI brojem.
Mogućnost uvijek postoji ali trenutno ne vidim dovoljno jakog igrača.
Imam dojam da ne bi davali dividendu da žele istisnuti nas male. Usto, vjerojatno sam naivan, ali čini mi se da su zasad godinama igrali fer.
Ulaganje u dionice je rizik tako i ovdje teoretski postoji takoova mogućnost. Primjera za šporke igre na zagrebačkoj burzi dos podosta, prednjačila je tankerska plovidba - TPNG, ATPL- ali svi privatnici koji su mogli da prevariti male dioničare su to i radili. Ovdje je malo drugačija situacija država je vlasnik mislim da si vladajući Neće dopustiti novu aferu i da će biti sve u redu Osim toga u ovom tvom scenariju prvo bi se trebali pozabaviti dalekovodom, ako ga preskoče i počnu drkati po KODT, da vidiš koja bi strka nastala doprjelo bi to i do Plenkovića, a onda bi i sama matica upala u aferu a to im nije u interesu
-
Ne vidim ja ovdje nikakve igre..vrijeme će pokazati jeli trenutno bolje ulaganje koei ili kodt ,po meni su obe dobre..ja sam skloniji koei,ali to ne zna nitko sa sigurnošću
-
ovo što je Fantom rekao je također bio jedan od razloga zbog kojeg sam.izasao velikim dijelom iz kodt-a,a to je prvenstveno strah da me ne odjebu kao malog dionicara
Prvo se bojiš šporkih igara a onda e ne bojiš. Odluči se.
Ne vidim ja ovdje nikakve igre..vrijeme će pokazati jeli trenutno bolje ulaganje koei ili kodt ,po meni su obe dobre..ja sam skloniji koei,ali to ne zna nitko sa sigurnošću
Naravno da niko nezna. Ako si u nedoumici a dobre obe imaj u porftelju obe.
-
Prvo se bojiš šporkih igara a onda e ne bojiš. Odluči se.
Naravno da niko nezna. Ako si u nedoumici a dobre obe imaj u porftelju obe.
To je bio sarkazam..jer ne razumim da netko može sumnjati da će ga odjebat kao dionicara ,a s druge strane toliko hvaliti dionicu i tvrditi da je najbolje ulaganje..imam obe
-
Ulaganje u dionice je rizik tako i ovdje teoretski postoji takoova mogućnost. Primjera za šporke igre na zagrebačkoj burzi dos podosta, prednjačila je tankerska plovidba - TPNG, ATPL- ali svi privatnici koji su mogli da prevariti male dioničare su to i radili. ...
Na zse sam od 2007. i nagledao sam se svačega, a ponešto doživio i na vlastitoj koži. Slažem se da uvijek postoji mogućnost da mali stradaju, to sam i napisao. No, zasad mi Končari djeluju sigurno, što se tiče odnosa prema malim dioničarima. Naglašavam ovo zasad. Ovo nije nagovor na ništa, svatko donosi svoje investicijske odluke sam.
Osobno, kad vidim da se negdje spremaju igre, držim se savjeta pokojnog Leona Richardsona: Kad te većinski ne želi u dionici, bježi van. Naglašavam, ovo govorim općenito, nevezano uz Končare.
Usput, prva knjiga o investiranju koju sam pročitao bila je Richardsonovo Investiranje. Dolazi u dva dijela, ali je pisana kratko i jasno. Preporučam svima.
-
Na zse sam od 2007. i nagledao sam se svačega, a ponešto doživio i na vlastitoj koži. Slažem se da uvijek postoji mogućnost da mali stradaju, to sam i napisao. No, zasad mi Končari djeluju sigurno, što se tiče odnosa prema malim dioničarima. Naglašavam ovo zasad. Ovo nije nagovor na ništa, svatko donosi svoje investicijske odluke sam.
Osobno, kad vidim da se negdje spremaju igre, držim se savjeta pokojnog Leona Richardsona: Kad te većinski ne želi u dionici, bježi van. Naglašavam, ovo govorim općenito, nevezano uz Končare.
Usput, prva knjiga o investiranju koju sam pročitao bila je Richardsonovo Investiranje. Dolazi u dva dijela, ali je pisana kratko i jasno. Preporučam svima.
Da, mi veterani dobro znamo što se sve može dogoditi zato i pušemo na hladno. Zanimljivo je u ovom cjelom sistemu na zse da je država kao vlasnik puno bolji jamac poštenog odnosa prema malome dioničaru nego kada se radi o privatnom vlasniku..Richardson je dobar, Kostolany isto može biti primjer kako nikada ne odustati. Meni kod Končara nije samo jasno što oni izbjegavaju stock split pa treba im za sve tri firme.
-
Odmah se ljudi krenu buniti da je izbjegavanje stock-splita zastita od spekulanata itd... KODT treba minimalno 1-10 split (moze i 1-50), a i KOEI definitivno.
-
Odmah se ljudi krenu buniti da je izbjegavanje stock-splita zastita od spekulanata itd... KODT treba minimalno 1-10 split (moze i 1-50), a i KOEI definitivno.
Naravno da treba ali se neće napraviti jer uprava ne želi male dioničare unutra. Ne znam kome to još nije jasno. Ne bi se uklanjalo iz statuta Kodt-a obaveza stock splita niti bi CEO na GSu prošle godine rekao da ga boli k... za stock split, diplomatskim rječnikom naravno....
-
Končar dobio posao od 53 milijuna eura: Stare dizelske zamijenit će njihovi baterijski vlakovi, zna se kadaNove baterijske vlakove za HŽ PP u svojoj radionici izradit će Končar. Tvrtki je dodijeljen ugovor od 53 milijuna eura, imaju 30 mjeseci.baustela.hr
Gomilaju se poslovi
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ZITO (Žito d.d.) 143