1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Nitko

Posts by Nitko

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Nitko
    • June 19, 2026 at 7:23 PM
    Quote from fantom
    Quote from Likus

Nemam ti informaciju, odnosno nigdje nisam nasao da je navedena. No zgrada je najmanji problem, prostora ima tako da mislim da ce to ici po fazama - x2 na pocetku s mogucnoscu da ode na x3 od sadasnje situacije no velim nagadjam. Treba nabaviti svu opremu (cini mi se da su peci za susenje trafo papira usko grlo) no treba i zaposliti i obuciti jos par stotina ljudi a za to sve treba vremena i nece ici odjednom (vidimo to i na PET primjeru).

Na zadnje 2 GS je receno DUPLO a sigurno je navedeno i u FI....E sad, da li ce biti 90% ili 110% ili je duplo zajedno sa Odrzivim setup-om (ako kao i KPT gledaju investicijski ciklus a ne pojedinu investiciju), nije bitno...

Samo oni koji uopce ne prate i ni najmanje truda nisu spremni uloziti da saznaju, mogu ne znati o kakvom se povecanju radi

Likus je napisao par dobrih opservacija, a fantom je iznio točan podatak o postotku povečanja koje bi trebalo krenuti tamo 2029 godine

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Nitko
    • June 2, 2026 at 9:08 PM

Pa napisao sam šta mislim i nisam napisao da je on skup nego da je zse takva burza koja traži veliki diskont. I Objasnio sam koja je bolja prilika ne znam što sad hoćete od mene

• Nitko
    • June 2, 2026 at 7:16 PM
    Quote from jo5
    Quote from SILVIO2024

Koji balon na ZSE, rijetko viđen i ne održiv....<X

No trend je ovdje uzlazni i prkosi zdravom razumu. 8)

Viditi ćemo..moguće su korekcije cijene (dok se fondovi ne riješe viskova),ali mislim da koei nije balun po ovim cijenama trgovanja..cijena bi vjerovatno došla na ove razine i ranije da nije prodaje fondova.s druge strane,koliko god su fondovi limitirali rast cijene ( zbog obveze prodaje) toliko mislim da će i eventualni nagli pad cijene (zbog eksternih sokova ) biti dijelom amortiziran upravo zbog toga što je dosta institucionalnih ulagača koji neće bjesomučno prodavati ukoliko dođe do pada cijene

Balon teško je to reč za ovu dionicu ali ZSE uvijek je nudio popust tako da sada ona na PE18 je skuplja od KODT na PE15.7. i koji daje 94 eura dividende šta je 2 % na cjenu a KOEI daje 0.38 %. Ovdje se sad sve svodi na na to da li je vrijeme za prodati na vrhu ili ide još više. Jer više nije podcijenjena a i ima bolji izbor u istom fahu a to je KODT koji je keš mašina i nudi bolju dividendu. Šta se tiče prodaje fondova na večoj cijeni imaš i veči minus tojest obavezu prodaje večeg broja dionica i samo o njima ovisi kad če krenuti . Na KODT toga nemaš i treba biti realan i biti svjestan da končar ne može dalje puno rasti s obzirom na sve to. Jedino ako u pozadini nije neka priča o preuzimanju ili slično što ja ne bih isključio ali nemam informacije, jer ovakva trgovina i glad za dionicama končara nije viđena na ZSE barem dvajst godina.

• INGR (INGRA d.d.)

• Nitko
    • June 2, 2026 at 6:59 PM

najbolji PR je uvik bio dobra izvješča a to ingra već 18 godina nema. Rentijerski način poslovanja po principu novci nama a dioničarima kifla. Prebacuju dionice jedni drugima kupuje se tako pozicija i naknade u firmi a vi šta ćete vi?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Nitko
    • June 2, 2026 at 6:57 PM

span ne vrijedi ni ovih 50ak eura. Dujmović prodao priču, a imo podršku mirovinaca. Nemoš tako dovijeka, ljudi traže rezultate. Ide to još dolje i to ohoho

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Nitko
    • May 29, 2026 at 9:40 PM

Ne zaboravi prodat na vrjeme. Ciklički biznis, mene zadnji put ulovilo skoro na krivoj nozi, Jedva se izvuka

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Nitko
    • May 29, 2026 at 9:36 PM

a tko će ti to računat kad se radi o tako kompliciranoj firmi? Oni akviziraju i očito imaju dovoljno dobre veze da osiguraju kapital mi mali smo tu nebitni i sve se svodi na kocku hoće li se tu zaraditi ili neće .

Imaš sad upis po nižoj cjeni od burzovne ali oni otkupljuju dionice, a nitko ne prodaje jer i nema disperzirane strukure dioničara . Oni trebaju kapital za preuzimanja ali imaju novce za otkup. Nejasno bilo kojem fundamentalistu ulagaču, ali ove akrobacije mogu donjet veliki povrat isto tako.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Nitko
    • May 27, 2026 at 9:18 PM
    Quote from TheMandarin
    Quote from Nitko

dalekovod je vruča roba i to je činjenica raste na krilima dobrog izvješča i vijsesti koju je uprava koei naglasila vezano uz onaj ai centar, dodajte tu još mali free float i sve je jasno. ako nastave rasti sa dobiti i dalje če se priča rolati a cjena rasti. Svatite da se burza temelji na pričama i očekivanjima a mali ff itekako pomaže. ja sam toliko siguran u to da sam ponosni dioničar dlkv i javno mogu reč istinu. Ali nije bitna istina bitno je da ču spremiti bar 15 evra po dionici kad prodam

Predlažem da dio dobiti iskoristite za učenje gramatike hrvatskog jezika.

Haha da, to mi je i profa govorila da sam izgubljeni slučaj. Ali uvažavam kritiku provlačim odsad sve svoje odgovore kroz filtere. Ipak mislim da je važnije šta vam ja pričam i govorim nego da se bavite gramatikom , danas vam je dlkv došao do 13.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Nitko
    • May 25, 2026 at 5:25 PM

Pa uprava je najavila da im je ciljana vrijednost dionice 8 (ili 9 eura) u idučem razdoblju, to im je pisalo u izvješču. Pa kad su to najavili bili su očito sigurni u to, kupuju oni ili neki njihovi, ja se stime ne zamaram.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Nitko
    • May 23, 2026 at 5:49 PM

dalekovod je vruča roba i to je činjenica raste na krilima dobrog izvješča i vijsesti koju je uprava koei naglasila vezano uz onaj ai centar, dodajte tu još mali free float i sve je jasno. ako nastave rasti sa dobiti i dalje če se priča rolati a cjena rasti. Svatite da se burza temelji na pričama i očekivanjima a mali ff itekako pomaže. ja sam toliko siguran u to da sam ponosni dioničar dlkv i javno mogu reč istinu. Ali nije bitna istina bitno je da ču spremiti bar 15 evra po dionici kad prodam

• Nitko
    • May 23, 2026 at 5:35 PM

Skrećem pozornost na autora: Promo

Kolak nije bezveznjak pokazuju to i ovi članci u večernjem listu (ovaj koji si stavio a i ovaj https://www.vecernji.hr/vijesti/nacion…vljanje-1961987).

Na udar odgovara protuudarom kroz medije. ono šta je nejasno jest koja če politička struja pobijediti jer Kolak je politički kadar HDZ / bio je predsjednik odbora za sigurnost pri hdz neznam jel još uvijek), jer sama činjenica da kapitalni fond (HDZ, država ) jaše po njemu i želi anulirati njegove ideje govori da se nešto u preduzeću dogodilo. I da se sada ide po političkoj liniji kroz stranku. Dali je to njegovo inziistiranje na Americi i po analizi IC objavljenoj "da končar od toga neče imati financijske koristi nego je to samo ulaz na tržište" ili nešto drugo ja neznam.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Nitko
    • May 22, 2026 at 11:04 AM

Zato šta je već isplaćena dividenda od 9 milijuna nepoznatom dioničaru

• Nitko
    • May 21, 2026 at 9:05 PM

Ako se ne varam oni kreću sa gradnjom tvornice a naravno da svi znaju najbolje da je tvornicu trebalo izgraditi prije tri godine uostalom imate skupštine za mjesec dana pa možete pitati sve što vas zanima

• Nitko
    • May 21, 2026 at 8:32 PM
    Quote from jo5
    Quote from Nitko

ne znam jeste li mislili namene i moj post. On je odgovor na post gdje se tvrdi da vlasnik (koei) može odlučiti da cijelu dobit isplati sebi ?! i pritom negira ostale dioničare. Odnosno ako je mislio napisati cijelu istinu trebo je reč da se može isplatiti cijela dobit društva KODT ali da u tom slučaju treba namiriti i manjinske dioničare jer se radi o isplati dividende

Mislim da to uopce nije bilo potrebno napominjati, ali za svaki slučaj sam.stavio u zagrade

Kolega, nečemo se praviti grbavi napisali ste jasno i glasno da KOEI moze SEBI isplatiti dobit a prešutjeli ste da i ostalim dioničarima ide ta cijela dobit, gotovo 50 posto kako ste i sami sada rekli. To bi bilo odlično za cjenu dionice i njen rast naravno ali vi ste samo izdvojili dio koji vam navijački paše.

da rezimiramo isplata APSOLUTNE i maksimalne dividende pogurala bi cjenu dionice jer oni imaju valjda 500 eura casha a neznam koliko ima KOEI. Manje navijanja i više objektivnosti nebi vam škodilo. Opet kažem nemam kodt jer smatram da je zbog ovakvog tržišta i ulagača on dosegao maksimum i nema prostora rasti zbog takvih stavova dakle ja sam neutralan čak mi i paše da on padne možda ga i kupim. a

• Nitko
    • May 21, 2026 at 8:02 PM
    Quote from renchi

Ok, a kako Adris isplaćuje dividendu ? Zasto ne bi KOEI mogao ?

ne znam jeste li mislili namene i moj post. On je odgovor na post gdje se tvrdi da vlasnik (koei) može odlučiti da cijelu dobit isplati sebi ?! i pritom negira ostale dioničare. Odnosno ako je mislio napisati cijelu istinu trebo je reč da se može isplatiti cijela dobit društva KODT ali da u tom slučaju treba namiriti i manjinske dioničare jer se radi o isplati dividende

• Nitko
    • May 21, 2026 at 7:33 PM

Objasnite kako vlasnici mogu donijeti takvu odluku to što pričate je krivično djelo i gospodarski kriminal

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Nitko
    • May 21, 2026 at 6:20 PM

Izašao.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/MRUL/ZPI-MRUL-e83ff9fc7c02adfd69cb68fe8d20f4d2.pdf

Iako zanimljiva strategija očito imaju dobre veze sa mirovincima za SPO trebaju 150 milijuna eura, fali im a otkupljuju vlastite dionice možda če još cijena rasti

• Nitko
    • May 21, 2026 at 6:12 PM

Upravo tako. Ali koliko sam ja shvatio Fantoma želio je reči da Končar ne može isplatiti dividendu dok ne izvuku dobit iz transformatorske kasice i tu je u pravu. Nisam išao u detalje ali vjerujem da je 80 posto dobiti transformatorske

• Nitko
    • May 19, 2026 at 10:21 PM
    Quote from fantom

Kodt i Kotr isplacuju dividendu jer oni nesto proizvode i to prodaju sto im omogucuje da ostvaruju dobit.

Koei je holding kompanija kojoj je primarna djelatnost kojom ostvaruje prihode, zastupanje ostalih kompanija, iznajmnljivanje imena i koristenje ziga.

Koei je u 2025.g ostvario cca 9m eura dobiti iz poslovanja a kao dividendu isplacuje >100% tog iznosa.

Kao sto pise u izvjestajy za Drustvo Koei, Kodt, Kpt i Kotr su PRAVNO SAMOSTALNE KOMPANIJE, i njihova dobit se ne moze koristiti za isplacivanje dividende Koeia.

Strasno je koliko je nepismenih ljudi na ovim prostorima, kako kod anonimnih foruma tako i kod navodnih "strucnjaka"....

gospon fantom ne znam zasto qoutate mene i navodite nepismenost i navodne strucnjake. Ja sam iznio činjenice a vi ih opovrgnite ako možete umjesto da vrijeđate. U odgovoru sam iznio light verziju onoga što vi pišete i stvarno nema smisla da ponavljate zamnom i onda još se nešto meračite. To kaj vi pričate da se se dobit kotr i koe ne može isplačivat kroz dividendu koei e to čemo vidjeti kroz protuprijedlog CROSIG.

Ja bih vam dobronamjerno savjetovao kad me qoutate da odgovarate na moje stavove a ne borite se sa vjetrenjačama kao sančo pansa

• Nitko
    • May 19, 2026 at 9:28 PM
    Quote from umalo
    Quote from Nitko

Valja se iza brda. jer nitko nije bedast da plaća dionicu 900 eura a dividenda 0,4% Kodt i Kotr isplaćuju bolju dividendu i to značajno. Ja govorim o investitorima a ne kokošarima i zato navodim ovu dividendu. Ovo što vi navodite da koei odlučuje o svemu u redu ali ja i dalje vidim da koei mora posuđivati novce od kodt a i najnoviji protuprijedlog Kapitalnog fonda (DRŽAVA) govori jasno o tome da nije baš onako kako pričate. https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/66981 Uostalom i dalje je cinjenica da transformatori donose dobit a ne neki motori i tramvaji. Za digital imamo samo pompozne rijeci g. Kolaka

napominjem nemam ni koei t ni koei dakle moj interes ovodje ne postoji, ali treba realno sagledati situaciju i ne bajati bajke o KOEI i neperspektivnom KODT. Ova naša mala rasprava ionako nije bitna su na KOEI navalili kupci i ne pitaju za cijenu.Dokle to je pitanje ne za mene nego dionicare KOEI. Sretno.

Odakle vam informacija da koei posuđuje novac ??????

Jeste li čitali obrazloženje croatia osiguranja zbog čega traži povećanje dividende i o financijskom stanju u društvu ,

Osim tog dali mi možete objasniti tko je financirao novi pogon , i tko će financirati nove pogone u USA ??

Sve piše u izvješčima. Ako ste dioničar koei razumijem da ste to propustili ali ako proučite izvješča kodt sve tamo transparentno piše - hint pogledajte godišnja izvješća revidirana ako se ne snalazite kvartalnim bilancama i ridg.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt