1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Nitko

Posts by Nitko

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• Nitko
    • August 5, 2026 at 11:44 AM
    Quote from Veseli Crv

Na zse sam od 2007. i nagledao sam se svačega, a ponešto doživio i na vlastitoj koži. Slažem se da uvijek postoji mogućnost da mali stradaju, to sam i napisao. No, zasad mi Končari djeluju sigurno, što se tiče odnosa prema malim dioničarima. Naglašavam ovo zasad. Ovo nije nagovor na ništa, svatko donosi svoje investicijske odluke sam.

Osobno, kad vidim da se negdje spremaju igre, držim se savjeta pokojnog Leona Richardsona: Kad te većinski ne želi u dionici, bježi van. Naglašavam, ovo govorim općenito, nevezano uz Končare.

Usput, prva knjiga o investiranju koju sam pročitao bila je Richardsonovo Investiranje. Dolazi u dva dijela, ali je pisana kratko i jasno. Preporučam svima.

Da, mi veterani dobro znamo što se sve može dogoditi zato i pušemo na hladno. Zanimljivo je u ovom cjelom sistemu na zse da je država kao vlasnik puno bolji jamac poštenog odnosa prema malome dioničaru nego kada se radi o privatnom vlasniku..Richardson je dobar, Kostolany isto može biti primjer kako nikada ne odustati. Meni kod Končara nije samo jasno što oni izbjegavaju stock split pa treba im za sve tri firme.

• Nitko
    • August 5, 2026 at 9:44 AM
    Quote from jo5

ovo što je Fantom rekao je također bio jedan od razloga zbog kojeg sam.izasao velikim dijelom iz kodt-a,a to je prvenstveno strah da me ne odjebu kao malog dionicara

Prvo se bojiš šporkih igara a onda e ne bojiš. Odluči se.

Quote from jo5

Ne vidim ja ovdje nikakve igre..vrijeme će pokazati jeli trenutno bolje ulaganje koei ili kodt ,po meni su obe dobre..ja sam skloniji koei,ali to ne zna nitko sa sigurnošću

Naravno da niko nezna. Ako si u nedoumici a dobre obe imaj u porftelju obe.

• Nitko
    • August 5, 2026 at 6:31 AM
    Quote from Veseli Crv

Nadajmo se da neće istisnuti nas male. Matica drži 67,90% dionica. Za squeez out treba 95%. Za delistiranje dionice najmanje tri četvrtine (75%) glasova temeljnog kapitala koji je zastupljen na glavnoj skupštini društva u trenutku donošenja te odluke. Normalno, ako zanemarimo igre poput one s LEI brojem.

Mogućnost uvijek postoji ali trenutno ne vidim dovoljno jakog igrača.

Imam dojam da ne bi davali dividendu da žele istisnuti nas male. Usto, vjerojatno sam naivan, ali čini mi se da su zasad godinama igrali fer.

Ulaganje u dionice je rizik tako i ovdje teoretski postoji takoova mogućnost. Primjera za šporke igre na zagrebačkoj burzi dos podosta, prednjačila je tankerska plovidba - TPNG, ATPL- ali svi privatnici koji su mogli da prevariti male dioničare su to i radili. Ovdje je malo drugačija situacija država je vlasnik mislim da si vladajući Neće dopustiti novu aferu i da će biti sve u redu Osim toga u ovom tvom scenariju prvo bi se trebali pozabaviti dalekovodom, ako ga preskoče i počnu drkati po KODT, da vidiš koja bi strka nastala doprjelo bi to i do Plenkovića, a onda bi i sama matica upala u aferu a to im nije u interesu

• Nitko
    • August 5, 2026 at 6:24 AM

Šta nije objavljeno već prije otprilike 2 tjedna sa targetom od otprilike 5000? Ili misliš da će napraviti reviziju te procijene ako je tako to je vrlo neozbiljno da ne kažem neku grubu rič od strane interkapitala

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• Nitko
    • August 3, 2026 at 3:00 PM

mora se razumit novu ekipu svi traže novi KODT jer su propustili pravi ... i evo sače potegnut če KOTR pa KOEI jer oni nisu rasli kao KODT. U tome je največa greška priznati sam sebi propust, Ja nemam tih problema kupovao sam kad i Bobek po 700 eura i prodavao na 1400 jer je to bilo 100 posto prinosa. A javno tu sad kažem kakva greška i to je tek bila prva od greški koje sam napravio. Nisam kupovo kasnije sve do prije mjesec dana kada sam prerezao žal za propuštenom dobiti i rast KODT, a ovo izvješče mi sve reklo

• Nitko
    • August 3, 2026 at 2:49 PM
    Quote from Hawk Tuach

Još lijepih vijesti, Interkapital je revidirao svoju target cijenu za KOEI na 1,604 € (!) to je 60% upsidea na trenutnu cijenu, osobno ne pamtim toliki jaz cijene i targeta, ambiciozno... pa da vidimo...

Ljepo. Može li malo više detalja o razlozima te upside procjene za KOEI dok je za KODT samo nekih 10 %? Nejasno je kako smanjivanje marži na KODT koči mogučnost rasta dok na KOEI to oslobađa potencijal za 60 %? KOEI PE 14,75 KODT 14,24. Zašto je takav jaz u tim procijenama? Ima tu još jedan problem kod tih procijena a to su mirovinci koji moraju prodavati KOEI a kod KODT toga nema. Iz svega ovoga meni je potpuno nejasno zašto bi itko kupovao KOEI umjesto KODT osim ako tu nisu neke šporke igre ali maknimo to ustranu tu pričamo o fundamentima koji su nastrani kčeri firme.

Dok mi neko ne predoči te argumente smatrat ču tu analizu kao navlakušu da se mirovinci mogu istresati po odličnoj cjeni 1000+ , tim više šta 42 posto dobiti KOEI je zapravao dobit KODT.

Quote from umalo
    Quote from Hawk Tuach

Još lijepih vijesti, Interkapital je revidirao svoju target cijenu za KOEI na 1,604 € (!) to je 60% upsidea na trenutnu cijenu, osobno ne pamtim toliki jaz cijene i targeta, ambiciozno... pa da vidimo...

Još da daju procjenu dlkv

dalekovod se može procjenjivat dobro ali sva su to očekivanja več uraćunata - PE 38!!!! tako da se ja nebi veselio nekoj stručnoj analizi jer ni oni ne mogu muljat kao kod KOEI/KODT transformatora jer marže kod tih dalekovoda sigurno neče iči preko 15 % a očekivano je da če se i smanjivat. to je manualni rad

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Nitko
    • July 29, 2026 at 11:04 AM

Ali evo da budem pošten ugodno su iznenadili sa ovim drugim kvartalom

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:49 PM

ne bi želio uči u raspravu ali to naprosto nije točno... skroz ok je HT koji ima 10 posto rasti dobiti, AUHR je isto OK... ali ovo je odlično i neočekivano.... ali dobro je ima nas svakakvih nekome je Renée Zellweger isto kao i Sydney Sweeney ili Jerry Ryan.. sve su skroz OK

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:45 PM

ajme majko pa tko to želi kupiti ili ima već te dionice?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:18 PM

dobro je bit če zanimljivo usporedit ju sa ZABA....

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:17 PM
    Quote from Nocni cuvar

Klizi put dole

jasno i zašto... poslovanje sve lošije a nagrade uprave sve veče..... od nekad dobre firme ovo se pretvara u INGRA.... po meni još se i dobro drži.....

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:15 PM

jeli bilo izvješče, kakvo je?

• BSQR (BOSQAR d.d.)

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:14 PM
    Quote from teski_amater

I, koliko vas je danas prodalo, a koliko nas držimo? :)

ja izašo tamu u svibnju šta sam i napiso... po nekih 30 eura, nisam sudjelovao u dokapu.... previše je tu postalo špekulantski... po mom mišljenju bolji i ŽITO i PODR.... ali tu je takva podrška mirovinaca da je svašta moguče pa i napucavanje dionice iako zato nema opravdanja.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:09 PM

kod njih je dosta važno pratit cijenu kave na svjetskim tržištima... iako je to sa nekim odmakom vidljivo u financijskim izvješčima jer oni ugovaraju na određeno razdoblje.... kava je lijepo padala donedavno ali opet skočila iako ne na one rekordne iznose... treba pratiti ovu dionicu iako ju nema tko podići.... "malima" nije zanimljiva a veliki (mirovinci) ne samo da ne kupuju nego i prodaju (pbz mirovinac).....

• Nitko
    • July 27, 2026 at 1:00 PM
    Quote from smrznuti

Ako 2-3 dana prije izvještaja pada cijena onda nije nešto bolje od prošlogodišnjeg

odlično predviđanje jeste li možda razmišljali o karijeri financijskog savjetnika?

Quote from Veseli Crv
    Quote from bluelionZG

jel se može reći navali ?

Nisam prava osoba za to pitanje, ulažem dugoročno. Premda, izvješće mi je na prvi pogled skroz OK.

KODT sam kupovao u više navrata od 2020. Uvijek mi je u trenutku kupnje djelovala skupo i nikad nakon kupnje nisam požalio. Što ne znači da će uvijek biti tako. :)

skroz OK? Kako bi onda trebalo biti odlično izvješče? pogledajte sve bitne stavke a pogotovo onu proizvodnja u tijeku i sve će vam biti jasno. Ovakvo izvješče davno nije viđeno.... malo je reči izvan svih očekivanja.....

• Nitko
    • June 19, 2026 at 7:23 PM
    Quote from fantom
    Quote from Likus

Nemam ti informaciju, odnosno nigdje nisam nasao da je navedena. No zgrada je najmanji problem, prostora ima tako da mislim da ce to ici po fazama - x2 na pocetku s mogucnoscu da ode na x3 od sadasnje situacije no velim nagadjam. Treba nabaviti svu opremu (cini mi se da su peci za susenje trafo papira usko grlo) no treba i zaposliti i obuciti jos par stotina ljudi a za to sve treba vremena i nece ici odjednom (vidimo to i na PET primjeru).

Na zadnje 2 GS je receno DUPLO a sigurno je navedeno i u FI....E sad, da li ce biti 90% ili 110% ili je duplo zajedno sa Odrzivim setup-om (ako kao i KPT gledaju investicijski ciklus a ne pojedinu investiciju), nije bitno...

Samo oni koji uopce ne prate i ni najmanje truda nisu spremni uloziti da saznaju, mogu ne znati o kakvom se povecanju radi

Likus je napisao par dobrih opservacija, a fantom je iznio točan podatak o postotku povečanja koje bi trebalo krenuti tamo 2029 godine

• Nitko
    • June 2, 2026 at 9:08 PM

Pa napisao sam šta mislim i nisam napisao da je on skup nego da je zse takva burza koja traži veliki diskont. I Objasnio sam koja je bolja prilika ne znam što sad hoćete od mene

• Nitko
    • June 2, 2026 at 7:16 PM
    Quote from jo5
    Quote from SILVIO2024

Koji balon na ZSE, rijetko viđen i ne održiv....<X

No trend je ovdje uzlazni i prkosi zdravom razumu. 8)

Viditi ćemo..moguće su korekcije cijene (dok se fondovi ne riješe viskova),ali mislim da koei nije balun po ovim cijenama trgovanja..cijena bi vjerovatno došla na ove razine i ranije da nije prodaje fondova.s druge strane,koliko god su fondovi limitirali rast cijene ( zbog obveze prodaje) toliko mislim da će i eventualni nagli pad cijene (zbog eksternih sokova ) biti dijelom amortiziran upravo zbog toga što je dosta institucionalnih ulagača koji neće bjesomučno prodavati ukoliko dođe do pada cijene

Balon teško je to reč za ovu dionicu ali ZSE uvijek je nudio popust tako da sada ona na PE18 je skuplja od KODT na PE15.7. i koji daje 94 eura dividende šta je 2 % na cjenu a KOEI daje 0.38 %. Ovdje se sad sve svodi na na to da li je vrijeme za prodati na vrhu ili ide još više. Jer više nije podcijenjena a i ima bolji izbor u istom fahu a to je KODT koji je keš mašina i nudi bolju dividendu. Šta se tiče prodaje fondova na večoj cijeni imaš i veči minus tojest obavezu prodaje večeg broja dionica i samo o njima ovisi kad če krenuti . Na KODT toga nemaš i treba biti realan i biti svjestan da končar ne može dalje puno rasti s obzirom na sve to. Jedino ako u pozadini nije neka priča o preuzimanju ili slično što ja ne bih isključio ali nemam informacije, jer ovakva trgovina i glad za dionicama končara nije viđena na ZSE barem dvajst godina.

• INGR (INGRA d.d.)

• Nitko
    • June 2, 2026 at 6:59 PM

najbolji PR je uvik bio dobra izvješča a to ingra već 18 godina nema. Rentijerski način poslovanja po principu novci nama a dioničarima kifla. Prebacuju dionice jedni drugima kupuje se tako pozicija i naknade u firmi a vi šta ćete vi?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Nitko
    • June 2, 2026 at 6:57 PM

span ne vrijedi ni ovih 50ak eura. Dujmović prodao priču, a imo podršku mirovinaca. Nemoš tako dovijeka, ljudi traže rezultate. Ide to još dolje i to ohoho

1. Privacy Policy
  2. Kontakt