Na zse sam od 2007. i nagledao sam se svačega, a ponešto doživio i na vlastitoj koži. Slažem se da uvijek postoji mogućnost da mali stradaju, to sam i napisao. No, zasad mi Končari djeluju sigurno, što se tiče odnosa prema malim dioničarima. Naglašavam ovo zasad. Ovo nije nagovor na ništa, svatko donosi svoje investicijske odluke sam.
Osobno, kad vidim da se negdje spremaju igre, držim se savjeta pokojnog Leona Richardsona: Kad te većinski ne želi u dionici, bježi van. Naglašavam, ovo govorim općenito, nevezano uz Končare.
Usput, prva knjiga o investiranju koju sam pročitao bila je Richardsonovo Investiranje. Dolazi u dva dijela, ali je pisana kratko i jasno. Preporučam svima.
Da, mi veterani dobro znamo što se sve može dogoditi zato i pušemo na hladno. Zanimljivo je u ovom cjelom sistemu na zse da je država kao vlasnik puno bolji jamac poštenog odnosa prema malome dioničaru nego kada se radi o privatnom vlasniku..Richardson je dobar, Kostolany isto može biti primjer kako nikada ne odustati. Meni kod Končara nije samo jasno što oni izbjegavaju stock split pa treba im za sve tri firme.