1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Veseli Crv

Posts by Veseli Crv

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Veseli Crv
    • July 23, 2026 at 12:51 PM
    Quote from bluelionZG

jel se može reći navali ?

Nisam prava osoba za to pitanje, ulažem dugoročno. Premda, izvješće mi je na prvi pogled skroz OK.

KODT sam kupovao u više navrata od 2020. Uvijek mi je u trenutku kupnje djelovala skupo i nikad nakon kupnje nisam požalio. Što ne znači da će uvijek biti tako. :)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Veseli Crv
    • July 23, 2026 at 11:50 AM

Izašlo izvješće:

Konsolidirano

Nekonsolidirano

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Veseli Crv
    • July 10, 2026 at 2:23 PM

darac11

U FI za prvi kvartal dobit prije oporezivanja za izvještajno razdoblje je za 23,6 % manja nego u istom razdoblju u 2025. Dakle po toj osnovi nema razloga za rast.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Veseli Crv
    • July 10, 2026 at 2:18 PM
    Quote from umalo

Jel može pojašnjenje od nekog tko je upućen , gledam na "moje dionice" tabelu za dividendu 2026 stoji da je dividenda 21,83 a vlada potražuje promjenu prijedloga za div dva puta po 8.77 u kolovozu i u sječnju 2027 , jel to znači ako se usvoji prijedlog vlade (najbolje da neće) da će se 21.83 zbrajati sa ovih 2* 8,77 ??

Ovih 21,83 je već isplaćeno u siječnju iz dobiti za 2024. Iz dobiti za 2025. ide isplata 2 x 8.77.

Kako će to prikazati Moje dionice, nije bitno, glavno da je onih 21,83 sjelo na račun u siječnju, a prvih 8,77 će u kolovozu (minus porez, naravno).

• Veseli Crv
    • July 10, 2026 at 12:25 PM
    Quote from bluelionZG

šta misliš da sve ima pretjerane logike i odgovore ZATO na burzi? :)

Nekad ima, nekad nema. :)

Ponekad se pitam je li mi nešto promaklo pa onda pitam druge. Nije da očekujem smislen odgovor ali nekad se desi da ga dobijem. Još od vremena foruma Mojnovac, koji je već dugo pokojan. ;(

• Veseli Crv
    • July 9, 2026 at 6:22 PM

U posljednjih mjesec dana rast 11,88%. Cijena dionice došla do 565 eura.

Nije da mi je krivo, budući da imam nekoliko komada, ali mi nije jasno ZAŠTO?

Zna li netko odgovor?

• Veseli Crv
    • July 9, 2026 at 1:02 PM
    Quote from Bokyklc

HPB protuprijedlog o upotrebi dobiti dioničara RH

Dividenda 8,77€ 04.08.25. i

8,77€ 28.01.2026.

U uzbuđenju si fulao godine. Očito puno toga imaš. :thumbup:

8,77€ 04.08.2026. i

8,77€ 28.01.2027.

• Veseli Crv
    • June 25, 2026 at 3:52 PM

Prošlo je tjedan dana od objave, a još nitko nije komentirao poziv na GS, tj. točku 4. Odluku o upotrebi dobiti ostvarene u 2025. godini.

Ostvarena neto dobit u 2025. godini u iznosu od 59.128.885,29 eura raspoređuje se u zadržanu dobit.

Pritom se ističe:

1. da iznos od 17.755.654,30 eura neće biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, uvažavajući članak 62. Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2026. godinu, čime je isti - ukoliko isto bude određeno posebnom odlukom Vlade Republike Hrvatske i odlukom Glavne skupštine - raspoloživ za isplatu dividende bez ograničenja iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama. Budući da na dan donošenja ove Odluke, Banka na trezorskom računu ima 35 vlastitih dionica, odnosno 0,00173 % temeljnog kapitala, čija prava miruju, u izračun očekivanog iznosa isplate dividende od 30% neto dobiti ostvarene u 2025. godini, uzeto je u obzir da 2.024.590 redovnih dionica ostvaruje pravo na isplatu dividende, što uz primjenu postupka zaokruživanja novčanog iznosa za isplatu dividende po dionici na više, iznosi 17.755.654,30 eura.

2. da će preostali dio zadržane dobiti u iznosu 41.373.230,99 eura biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, pri čemu u slučaju odluke o isplati dividende predmetnog iznosa odnosno njegovih dijelova, isti podliježe ograničenjima iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.

Isplata dividende od 30% neto dobiti daje dividendu od 8,77 eura po dionici.

Osim ako država ne odluči da joj treba više para pa smanji osnovni kapital kao što ga sada povećava.

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Veseli Crv
    • June 18, 2026 at 7:07 PM

Neka se ovdje nađe, čisto da imamo cifre.

Pretpostavljam da prosječni primitak u tablici za članove NO i za CEO nije u kunama, već u eurima. Dosta su šlampavi u svojim publikacijama. Primici su obračunati s pripadajućim doprinosima i porezima.

Izvor: https://www.jadroagent.hr/dokumenti/Fina…20potpisano.pdf

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Veseli Crv
    • June 17, 2026 at 7:25 PM
    Quote from umalo

422000 dionica puta 170 =71,740M eu

Zadržana dobit i rezerve 65,46M eu

Nema dividende ali ima zato primitaka članovima uprave i nadzornog odbora (koliko, očito nebitno)

Ljudi se časte bolje itko nego nitko , očito u ovoj priči mali dioničari ispadaju NITKO I NIŠTA , BRAVO UPRAVA

P.S

Što ako se uspostavi da nema niti centa na računu 😅

Display More

Može se nešto naći ovdje:

https://www.luka-ploce.hr/wp-content/uploads/2025/05/4.-Ploce_Izvjesce-o-primicima-Uprave-i-NO_2024.pdf

AI kaže:

Članovi Nadzornog odbora Luka Ploče d.d. nemaju pravo na varijabilne nagrade (bonuse), već primaju isključivo fiksnu mjesečnu naknadu i putne troškove za dolaske na sjednice. [1]

Detalji o naknadama i primicima za članove Nadzornog odbora uključuju:

• Iznos naknade: Prema važećoj odluci, fiksna mjesečna naknada za rad člana iznosi 530,89 eura neto. [1]
    • Dodatna prava: Članovi ostvaruju pravo na naknadu putnih troškova (noćenje, prijevoz, dnevnice) isključivo u svrhu prisustvovanja sjednicama. [1]
    • Prijedlog novih naknada: Prema prijedlozima iznesenim uoči Glavne skupštine, naknade se vezuju uz prosječnu neto plaću zaposlenika društva prema sljedećem omjeru:
      • Predsjednik: 90% prosječne neto plaće
      • Zamjenik: 85% prosječne neto plaće
      • Članovi: 75% prosječne neto plaće [1, 2]

Uvid u sve dosadašnje isplate i izvješća dostupni su u službenom Izvješću o primicima članova Uprave i Nadzornog odbora Luke Ploče d.d.. Članovima koji su ujedno i zaposlenici Društva, ova se naknada isplaćuje odvojeno od redovne plaće.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Veseli Crv
    • June 14, 2026 at 8:34 PM
    Quote from umalo
    Quote from Veseli Crv

Ovdje nije bila riječ o poslovanju, već o odnosu uprave i (ili) većinskih prema malim dioničarima.

Spominjanje atpl bez argumenata zbog čeg je uspjelo preuzimanje na štetu malih dioničara gdje je dividenda bila mrkva a preuzimanje batina , je bespredmetno u odnosu na lkpc, mada je pokojni Pavlović otvoreno pokazivao "nezainteresiranost" za male dioničare , možda je i on imao utjecaj na strmoglavi pad cjene dionice nakon dokapitalizacije, a cijena niti dan danas nije dobila realnu cijenu , jer je opao interes za dionicom nakon svega unatoč kapitalnom ulaganju i zamrznutom kapitalu u gotovini koji nije beznačajan

Vidim da čitaš bez razumijevanja. ATPL je bio naveden samo kao primjer.

Očito nema smisla s tobom raspravljati. Sretno ti bilo.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Veseli Crv
    • June 14, 2026 at 6:10 PM
    Quote from umalo

Uspoređivati atpl i lkpc.....

Ovdje nije bila riječ o poslovanju, već o odnosu uprave i (ili) većinskih prema malim dioničarima.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Veseli Crv
    • June 13, 2026 at 8:03 PM

Ispravak:

Quote from Veseli Crv

Na nikoga ništa ne nagovaram, samo sam promatrač. Nemam LKPL.

Na ništa nikoga ne nagovaram. Nemam LKPC.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Veseli Crv
    • June 13, 2026 at 12:38 PM
    Quote from Snazni

Kada uprava želi izgurati male dioničare i njima vrijedi dionica, zašto je mi nebi držali!? Ako vrijedi njima vrijedi i obrnuto i ne damo je za sitne novce taman propala:)

Mali dioničari su pjevali borbene i na ATPL i nekim drugim dionicama. Mislite da im se isplatilo? Na nikoga ništa ne nagovaram, samo sam promatrač. Nemam LKPL.

Svašta sam vidio na zse, od delistinga zbog LEI oznake, do raznih dokapitalizacija, reverse stock splita, višegodišnjih neisplata dividenda, sve da se istisnu mali dioničari. I na kraju obično mi mali dioničari izvučemo deblji kraj.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Veseli Crv
    • June 11, 2026 at 8:32 PM
    Quote from umalo

.....nije vrag da ste član uprave

Daleko od toga. Običan, mali, veseli crv.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Veseli Crv
    • June 11, 2026 at 11:35 AM
    Quote from umalo
    Quote from tollway

dajte me najte da ste od dokapa u ovom g.vnu od dionice!!!??? imate unutra imobilizirane novce dvadesetak godina!!?? uhhhh.... inače, i sam sam sudjelovao u dokapu, vidio loš razvoj i presjekao uže nakon nekoliko godina.

A eto vidiš što je dišpet ,pa makar svjesno na vlastitu štetu ,ali smeću od uprave za dišpet

Moj susjed si je za dišpet svojoj ženi odrezao onu stvar. Nakon toga ona je našla drugoga.

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Veseli Crv
    • June 10, 2026 at 6:46 PM

CEO se pobrinuo da članovi NO dobiju dobre naknade i pogodite koga će oni podržavati. Jedino mi nije jasan broj jedan. 2. siječnja 2025. je JDGT bio 340 eura, sada je 192. Istina da je on dobivao dobre dividende i naknade, ali na padu cijene je u gubitku oko 1.036.000 na svojih 7000 komada, što dividende i nagrade ne mogu pokriti. Na njegovom mjestu bio bih prilično zabrinut.

Quote from Festival

Živite u prošlosti. Nema vise novaca za dividendu. Skladište nas je uvuklo u dugogodišnji kredit. Ako se bude davala dividenda onda ce to biti tek nešto simbolicno da se održi tradicija.

Nadam se da neće po dobrom starom hrvatskom receptu firma otići u bananu, a skladište se odvojiti i povoljno završiti u nečijim rukama. Ništa ne insinuiram i nikoga ne optužujem.

Siguran sam da je CEO imao najbolje namjere, no, brine me ova poslovica: Put u pakao popločen je dobrim namjerama.

• INGR (INGRA d.d.)

• Veseli Crv
    • June 1, 2026 at 7:04 PM

Ne valja se zaljubiti u određenu dionicu. Nemam INGR i čitam ovaj topic čisto informativno, no, ako smatraš da je situacija tako loša da treba mijenjati upravu, bježi iz nje glavom bez obzira.

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• Veseli Crv
    • May 29, 2026 at 9:56 AM

Sjela dividenda na račun u PBZ. To je dobro.

Loše je to što Jadroagent isplaćuje dividendu u ukupnom iznosu od 1.219.295 eura, a u prošloj godini ostvario je neto dobit nakon oporezivanja u iznosu od 595.999,02 eura.

Jadroagent isplaćuje dividendu u ukupnom iznosu od 1.219.295 eura - Novi list
    Jadroagent isplaćuje dividendu
    www.novilist.hr

Nastavi li se ovakvo poslovanje, moguće je da će još godinu ili dvije moći isplaćivati relativno pristojne dividende iz zadržane dobiti, a nakon toga katastrofa.

Očito je da CEO ima težak zadatak, koji možda nadilazi njegove sposobnosti.

• Veseli Crv
    • May 22, 2026 at 8:37 PM

Kupila gospođa 100 dionica, OTC transakcija. Za usporedbu, na zse promet 4 dionice.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt