KOEI preko 1.000 Eura, pa to zaslužuje barem nekoliko postova i slavlje!
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)
-
-
-
KOEI preko 1.000 Eura, pa to zaslužuje barem nekoliko postova i slavlje!
Ma je , ništa prije 2000 ,....bio bi red tad nešto potpisat.....
-
.....ipak moram priznati da sam na ovoj dionici u godinu dana zaradio novu visoku klasu limenog ljubimca , ovim putem se zahvaljujem upravi koei , i da nastave ovim tempom i za godinu dana ❤️♥️❤️♥️
-
Ovisi jeste li prodali ili ne.
Ako niste, onda niste još ništa zaradili, jer cijena može ići i dolje u slučaju jače globalne krize.
Onda neće pomoći ni ugovoreni poslovi niti što drugo.
-
Ako niste, onda niste još ništa zaradili, jer cijena može ići i dolje u slučaju jače globalne krize.
......jedan je prodao isto tako i dobio jaku puno , na putu da kupi sa tim novcima stan , taman pred ulaz pao mu klavir na glavu ......tako da sve je moguće jer tanka je linija između biti i ne biti , piti i ne piti a ipak je bolje piti nego biti star ❤️
-
Koji balon na ZSE, rijetko viđen i ne održiv....

No trend je ovdje uzlazni i prkosi zdravom razumu.

-

A da skineš ove crne naoćale ,možda još bolje budeš vidio 🙂🙂
-

Viditi ćemo..moguće su korekcije cijene (dok se fondovi ne riješe viskova),ali mislim da koei nije balun po ovim cijenama trgovanja..cijena bi vjerovatno došla na ove razine i ranije da nije prodaje fondova.s druge strane,koliko god su fondovi limitirali rast cijene ( zbog obveze prodaje) toliko mislim da će i eventualni nagli pad cijene (zbog eksternih sokova ) biti dijelom amortiziran upravo zbog toga što je dosta institucionalnih ulagača koji neće bjesomučno prodavati ukoliko dođe do pada cijene
-
....jeli moguće da su strani fondovi/investitori/ jedan ili više ih u šopingu
-
A nekako su premali nalozi.logicnije je da oni kupuju u block transakcijama
-
-
......jedan je prodao isto tako i dobio jaku puno , na putu da kupi sa tim novcima stan , taman pred ulaz pao mu klavir na glavu ......tako da sve je moguće jer tanka je linija između biti i ne biti , piti i ne piti a ipak je bolje piti nego biti star ❤️

Viditi ćemo..moguće su korekcije cijene (dok se fondovi ne riješe viskova),ali mislim da koei nije balun po ovim cijenama trgovanja..cijena bi vjerovatno došla na ove razine i ranije da nije prodaje fondova.s druge strane,koliko god su fondovi limitirali rast cijene ( zbog obveze prodaje) toliko mislim da će i eventualni nagli pad cijene (zbog eksternih sokova ) biti dijelom amortiziran upravo zbog toga što je dosta institucionalnih ulagača koji neće bjesomučno prodavati ukoliko dođe do pada cijene
da, i ja se nekako slažem s tom tezom....rast do sada je u najmanju ruku zaprepastujuć ali ne može se reći da je balon, pokazatelji fundamentalne analize nisu baš pretjerani...na kraju krajeva osnovne metrike se lako mogu i usporediti s nekim sličnim kompanijama iz EU...to bi bilo sigurno zanimljivo za vidjeti ali to je već preozbiljan materijal za prosjek piskaranja po ovom forumu

-
Ali da je jeftino - nije.
Vidjeli smo izvješće za 1.kv, rast tek 10%, što je gotovo zanemarujuće.
Imaju puno ugovorenog, ali je pitanje s kojom dobiti će se raditi, jer ako su oni najpovoljniji, zna se da rade za nižu cijenu od drugih.
-
del
-
A nekako su premali nalozi.logicnije je da oni kupuju u block transakcijama
.....onda još bolje , jer kad oni tek počmu kupovati gdje će nam biti tad cijena dionice 🤨🤔
......evo vam korekcija cijene , što ste tražili to ste dobili
-
.....sve veći promet (4.114 k) i sve veća cjena
-

Balon teško je to reč za ovu dionicu ali ZSE uvijek je nudio popust tako da sada ona na PE18 je skuplja od KODT na PE15.7. i koji daje 94 eura dividende šta je 2 % na cjenu a KOEI daje 0.38 %. Ovdje se sad sve svodi na na to da li je vrijeme za prodati na vrhu ili ide još više. Jer više nije podcijenjena a i ima bolji izbor u istom fahu a to je KODT koji je keš mašina i nudi bolju dividendu. Šta se tiče prodaje fondova na večoj cijeni imaš i veči minus tojest obavezu prodaje večeg broja dionica i samo o njima ovisi kad če krenuti . Na KODT toga nemaš i treba biti realan i biti svjestan da končar ne može dalje puno rasti s obzirom na sve to. Jedino ako u pozadini nije neka priča o preuzimanju ili slično što ja ne bih isključio ali nemam informacije, jer ovakva trgovina i glad za dionicama končara nije viđena na ZSE barem dvajst godina.
-
Zasto mislite da je končar skup? Moje mišljenje je da još nije ni pravedno vrednovan. S druge strane zašto se i kod nas jednom ne bi plaćala budućnost. Ovdje sam all in nakon dugo pauze od burze.
-
Pa napisao sam šta mislim i nisam napisao da je on skup nego da je zse takva burza koja traži veliki diskont. I Objasnio sam koja je bolja prilika ne znam što sad hoćete od mene
-
.........budućnost se je kupovala u pravo vrijeme kad je bila 500e najkasnije , danas se je kupovala sadašnjost a budućnost tek dolazi , svi mi to znamo i svi bi mi htjeli kupovati bar jedan dan , ma bar jedan sat ili jedan tren na ponovo 500e , ali svi mi to znamo da ne možemo više nikad tu cjenu ostvariti , pa se mnogi tješe da će neka korekcija , jer kao mora korekcija da bude , i svi znamo da hoće ali nitko ne zna kad će, ja pretpostavljam da neće prije bar 1500 e , živi bili pa vidjeli , ovo pišem iz g.z..ce ne iz glave , zato ne slušajte što pišem ni ne vjerujte svojim očima nego vlastitoj intuiciji , kao što i ja vjerujem u ovo što pišem jer to je moja intuicija i nije nagovor niti jedno niti drugo
SLUŠAJTE VLASTITU INTUICIJU NAKON ŠTO UPOZNATE SVE POJEDINOSTI OVE DIONICE DO U DETALJ I IMAJTE NA UMU GEOSTRATEŠKA ZBIVANJA U CJELOM SVJETU
-
Balon teško je to reč za ovu dionicu ali ZSE uvijek je nudio popust tako da sada ona na PE18 je skuplja od KODT na PE15.7. i koji daje 94 eura dividende šta je 2 % na cjenu a KOEI daje 0.38 %. Ovdje se sad sve svodi na na to da li je vrijeme za prodati na vrhu ili ide još više. Jer više nije podcijenjena a i ima bolji izbor u istom fahu a to je KODT koji je keš mašina i nudi bolju dividendu. Šta se tiče prodaje fondova na večoj cijeni imaš i veči minus tojest obavezu prodaje večeg broja dionica i samo o njima ovisi kad če krenuti . Na KODT toga nemaš i treba biti realan i biti svjestan da končar ne može dalje puno rasti s obzirom na sve to. Jedino ako u pozadini nije neka priča o preuzimanju ili slično što ja ne bih isključio ali nemam informacije, jer ovakva trgovina i glad za dionicama končara nije viđena na ZSE barem dvajst godina.
Uloviti vrh je nemoguća misija taj hit/miss omjer je nepovoljan i zbog poreza koji tebate platiti. Gledano unazad 2g na KOEI bili ste kažnjeni za svaku takvu transakciju.
Istovremeno, ako se zaboravilo, mirovinci su u zadnjih cca 18 mjeseci iskrcali 350,000 (!) kom (E Plavi +135,000 i PBZCO +210,000) gdje tržište nije stalo s kupnjom.
Trenutno su oba u pasivnom prekršaju i količina koju moraju prodati je pozamašna ali ovi dnevni volumeni su isto takvi da mi se čini da su relaksirani s prodajom. Još 1 pozitivan element može biti je što mi ne znamo zovu li ih brokeri i dalje za blok transakcije, što ih isto može činiti relaksiranim i da biraju kad i kako će prodati.
I jučerašnji blok na KODT mi je pokazatelj da kupnja ne jenjava.
(Gledano u vakuumu jer i drugi veći dioničari se povremeno uključuju u prodaju i nije isključeno da netko od njih agresivnije prodaje)
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.3k
- harpun