dividenda + cijena...jos uvijek smo ispod IPO? rekao sam da mrzim IPO-e
Posts by bluelionZG
-
-
baš sam i ja htio pitati...šta je s ovim spanom? to je bio prvi hvaljeni ipo...sada za njim lagano tokić i žito...
-
E da je znati što se točno dogodilo sa isparenim novcima koji se sada knjiže kao direktni gubitak tj. trošak.

bilo bi lijepo....ali to ce biti za sv.nikad vjerojatno...
-
pa ljudi moji...kupovati treba dok je cijena niska, sada je prošla baba s kolačima

-
All time bottom

-
osim što se lijepo provelo sa Tokićem...danas se isto ponavlja i sa Žitom...danas, kako bi ono rekli ATB?
-
jel se može reći navali ?
-
dobra korekcija zadnjih par dana....prodaju fondovi koliko se vidi....a vjerojatno ima i drugih igrica u điru
-
gledam današnje podatke na ZSE, kažu ovako....graf za zadnjih 5.g.:
- ATGR => +1,47%
CBX => +130,56%
kako je napisao kolega sonda, ovo je stvarno stara gospođa

-
Ide obavijest o stjecanju vlastitih dionica....
"....333.131 Vlastitih dionica, što predstavlja 2,56% temeljnog kapitala društva Izdavatelja, po prosječnoj ponderiranoj cijeni od 2,08 EUR po dionici."
koji je ono zaključak bio na zadnjoj GS vezano za vlastite dionice?
-
sve se nešto šuti...nema ništa zanimljivo ili svi zanijemili iz nekog razloga?

-
ko prodaje više tu dionicu da cijena nikako gore?...kupuje uprava, trezor kupovao..samo se kupovne transakcije vide...a cijena stoji...
-
šta misliš da sve ima pretjerane logike i odgovore ZATO na burzi?

-
Namjera izdanja obveznice na iznos 150.000.000,00 eura s rokom dospijeća 13.7.2029.godine na LUXSE.
Kamata 4,125%....

šta im to znači? ...zafalilo im novca..?
-
tko pump-a a tko dump-a?...jer onaj tko je pump-ao je očito na gubitku
-
I dalje mi od petka izlgeda kao da netko ima uvid u izvjece prije nas ostalih ali dobro, mozda netko samo ima staklenu kuglu ili pak viska para pa odlucuje kupovati po jos razumnom P/E omjeru.
šta nije to uobičajeno na ovoj dionici?

-
A neće ići vertikalno zauvijek, definitivno će padati

padati će jednom. s dovoljno vremena sve se ostvari i hajduk će jednom osvojiti nešto 😎
ako se gleda metamatika vjerojatnosti...te po tome zaključujemo da hajduk jednog dana može postati prvak...da li su jednak izgledi i da padne ligu niže onda?

-
nema tu nikakve računice, klasično kretanje cijene prema sentimentu mr. Marketa...
kupuje se jer se "zna" da će sutra cijena biti još i viša....nadam se da neće doći i do obrnutog, koji je rijeđi sentiment, kraće traje, ali je intenziviniji

-
evo iskreno odvalio sam na onaj kratki balon na spacex. kratko je dohvatilo 225 sad je 158.xx.... Ulaganje u ime, isplativost je daleko i upitna (dogecoin manipulacije ako znate o čemu govorim)..evo opet citam samo u hr 40 posto mreža energetskih zastarjelo.... tko bi to mogao spašavati pitam se.... Kao civilizaciji, fali nam energetska infrastruktura i EU osobito sjever to shvaćaju, kod nas tek kad pola države izbaci iz mreže, al i kod nas ide, jer mora. Jer inače ni klime ne rade, ni nema nogometa, kamoli tesli 😂😂😂
Zar ja jedini nisam iznenađen ovim rastom?
...ja mislim da sve vi dobro pišete kolega...a i kolega umalo isto...stvar je jedino nečija perspektiva ulaganja.
potencijal neke industrije/kompanije i dobit koju ćete vi kao dioničar ostvariti ne mora nužno biti korelirana...jer sve ovisi o momentu ulaganja, eventualnoj kapitalizaciji dobiti (ako je bude), dividiendama i sl.
npr. mogli bi reći ako je dobra kupnja na p/e 40 onda je i na p/e 50...60...100 (koliko je bio spacex P/S)...u biti di je granica? granicu mora svako proicijeniti za sebe

-
Nekakva pozajmica u điru s maticom...HT pozajmljuje od matice? čemu?
Nije kontra! Da HT posuđuje (daje ) matici uz "kikiriki" kamatu?
tekst obavijesti ide..."..Okvirni ugovor o zajmu s društvom Deutsche Telekom AG (dalje: DT), kao zajmodavcem, sukladno odobrenju dobivenom od strane Nadzornog odbora HT-a"....znaci DT se spominje kao zajmodavac