Nakon ovog izvjesća za 2023 dividenda bi mogla biti blizu 30 Eura, .
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
Lakse se dise na prvu meni bolje od ocekivanog dobit 4Q skoro kao prva 3 kvartala
čemu sad to lakše se diše!!?? pa niste valjda očekivali loše izvješće?
Naravno da nisam ocekivao lose izvjesce dapace, ali kad je izlozenost preko 30% i kad su svima ocekivanja velika i interes veliki, lako je ne ispuniti ulagacka ocekivanja i izazvati negativniji sentiment samo ako nesto malo podbaci pa onda naravno da s time i izazov ocekivanja kod otvaranja izvjesca nikad ne znas kad se neke jednokratne stavke mogu pojaviti to je zapravo najveca nepoznanica.
-
Ovako na brzinu...samo za kvartal...
Poslovni prihodi za Q4 (YoY) +37,6%
Dobit prije oporezivanja za Q4 (YoY) +198%
Bruto marža za Q4 (YoY) +22 p.p. (sa 30,8% na 53%)
*Bruto marža=(pihod od prodaje-materijalni troškovi)/prihodi od prodaje
EBITDA marža za Q4 (YoY) +19 p.p. (sa 13,8% na 32%)
EBITDA za Q4 (YoY) +217% (sa 10,7 mil EUR na 34 mil EUR)
Treba napomenuti da je prošlogodišnji Q4 bio brutalan...bar u to vrijeme, hoću reći nisu ove bolesne brojke rezultat niske baze nego brutalnog trenutnog kvartala...
Trenutni P/E je 9,7 (na cijenu 1100)
*nakon Q3 u kojem su ostvarili oko 14,1 mil EUR i nakon ovog kvartala u kojem su ostvarili oko 27 mil EUR nakon oporezivanja pitam se što možemo očekivati za Q12024; obzirom da su u Q12023 ostvarili samo 5,7 mil EUR dobiti nakon oprezivanja...mislim da već sad možemo računati da će i u Q1 prebacit prošlogodišnju dobit za barem 100%
Trenutna EV/EBITDA je 6,9
Mene opet jako veseli opet nagativna promjena vrijednosti zaliha i gotovoih proizvoda što znači da su opet naručili više zaliha nego su ih prodali i pokazuje da rast poslovanja ide dalje...
Zanimljivo je i da su u NT vidljivi izdaci za akviziciju FEROKOTAO d.o.o. prema kojem je isti plaćen (cca 30% vlasništva) samo 2 mil EUR (ovo je neto iznos, trošak akvizicije umanjena za novac na računu koji su nasljedili u bilanci FEROKOTAO)
Zalihe su im za oko 10 mil EUR veće nego na kraju Q32023 (sa 104 mil EUR na 115,8 mil EUR) i novac, unatoč akviziciji, raste za 19 mil EUR, sa 41,6 na 60,4 mil EUR...
Ukratko, opet iznad svih očekivanja...ovih dana kupim Knjigu da vidim koliko još ovi kočničari AZ-ovc imaju i da taj teret maknemo s leđa...
Iskreno hvala svim zaposlenicima i Upravi, a čestitke svim dioničarima...bravo KODT, uljepšali ste mi financijski život zadnjih par godina...hvala
-
Čestitke svima ,a posebno onima sa nešto više staža na ovoj dionici. Mislim da sam u postu od 23.1.2024. pogodio dobit skoro u decimalu. Idemo dalje.Na ovim fundamentima bi bio opravdan rast od daljnjih 50 % ne računajući budući rast poslovanja i dobiti. Za ovo je što bi rekao Lynch bila potrebna matematika iz osnovne škole.Čekamo samo da na redovnoj izađe fond.
-
čemu sad to lakše se diše!!?? pa niste valjda očekivali loše izvješće?
Naravno da nisam ocekivao lose izvjesce dapace, ali kad je izlozenost preko 30% i kad su svima ocekivanja velika i interes veliki, lako je ne ispuniti ulagacka ocekivanja i izazvati negativniji sentiment samo ako nesto malo podbaci pa onda naravno da s time i izazov ocekivanja kod otvaranja izvjesca nikad ne znas kad se neke jednokratne stavke mogu pojaviti to je zapravo najveca nepoznanica.
da, sa time se slažem. a takve stvari se najčešće pojavljuju u q4. pogotovo kod banaka. u takvim papirima me izloženost niti od 50-60% ne bi smetala.
-
Bravo končar . Nadam se ga ga neka zaklada, ekipa neće uzeti na pik
-
Zna li netko da li zadnjih dana ovo i dalje izlazi fond?
-
Da, ali danas bi mogao ostati bez municije...
-
I još uvijek čekamo na revaluaciju kompanije (prema gore) od strane tržišta, sukladno valuacijama blue chipova na ZSE.
Nek je i samo P/E 15x, što je pristojno i nepretjerano, pričamo o cijeni od €1650 po dionici.
Da ne govorim samo o potencijalnoj valuaciji sukladno stopi rasta prihoda i poslovanja... -
ako i nije fond, ali je vidljivo da netko podriva iznutra
-
-
Nisam uzeo Knjigu i ne mogu reći sa 100% sigurnošću, ali dugo sam unutra i redovno pratim trgovanje; Fond izlazi zadnjih godinu dana (malo duže) i uvijek izlazi na ovaj način...po cca 30 komada koje obnavlja; zadnjih par mjeseci je uključio i algoritam da uvijek bude prvi na asku, tako da nitko prije njega ne može prodati ni komad, osim da proda po bidu...
Upravo sam mu ja jutros, kad sam vidio izvješće, stavio 1 kom na ask na 1040 EUR i čekao ga na bidu sa 13 koma na 1030 EUR i algoritam ga je spustio na 1030 EUR (prošao sam samo 7 komada)..
Uglavnom Fond je do sada prodavo oko 1k komada u određenim rasponima (npr. 680 EUR, 860 EUR i sam 1050 EUR) a pošto mu je ostalo 1,3k komada (Knjiga od 08.01.2024.) pretpostavljam da će sad cijelu preostalu količinu prodati na ovoj cijeni...
Ukratko, kladio bih se u veliki ulog da danas (i zadnjih dana) izlazi Fond (AZ MF)...
-
A gdje ce s novcima... možda NDVA 😉
-
I još uvijek čekamo na revaluaciju kompanije (prema gore) od strane tržišta, sukladno valuacijama blue chipova na ZSE.
Nek je i samo P/E 15x, što je pristojno i nepretjerano, pričamo o cijeni od €1650 po dionici.
Da ne govorim samo o potencijalnoj valuaciji sukladno stopi rasta prihoda i poslovanja...Nije teško vidjeti potencijal budućeg kretanja cijene...samo je pitanje stope rasta poslovanja
-
Nisam uzeo Knjigu i ne mogu reći sa 100% sigurnošću, ali dugo sam unutra i redovno pratim trgovanje; Fond izlazi zadnjih godinu dana (malo duže) i uvijek izlazi na ovaj način...po cca 30 komada koje obnavlja; zadnjih par mjeseci je uključio i algoritam da uvijek bude prvi na asku, tako da nitko prije njega ne može prodati ni komad, osim da proda po bidu...
Upravo sam mu ja jutros, kad sam vidio izvješće, stavio 1 kom na ask na 1040 EUR i čekao ga na bidu sa 13 koma na 1030 EUR i algoritam ga je spustio na 1030 EUR (prošao sam samo 7 komada)..
Uglavnom Fond je do sada prodavo oko 1k komada u određenim rasponima (npr. 680 EUR, 860 EUR i sam 1050 EUR) a pošto mu je ostalo 1,3k komada (Knjiga od 08.01.2024.) pretpostavljam da će sad cijelu preostalu količinu prodati na ovoj cijeni...
Ukratko, kladio bih se u veliki ulog da danas (i zadnjih dana) izlazi Fond (AZ MF)...
Nevjerojatni su. Nije ni čudno da nam se kompanije preuzimaju po smiješnim cijenama kad se fondovi ("profesionalci") ovako ponašaju.
-
Kako nebi bio fond kad je upogonio algoritam, ali nadam se da polako ta “mašina” lipsa i uskoro se gasi.😁
-
Kako nebi bio fond kad je upogonio algoritam, ali nadam se da polako ta “mašina” lipsa i uskoro se gasi.😁
par puta sam se ogledao s mašinom na različitim pozicijama i moram pokorno priznati da sam izgubio bitku, ovdje jedino možda združenim snagama nešto se može postići, ali sipaju li ga sipaju
-
par puta sam se ogledao s mašinom na različitim pozicijama i moram pokorno priznati da sam izgubio bitku, ovdje jedino možda združenim snagama nešto se može postići, ali sipaju li ga sipaju
Hvala im !!!
-
A imaju možda još 200 komada. Nije to baš nešto, možda ode i danas, ako ne onda sutra
-
Razmišljam uzeti...jel ima nešto manje dobro u izvješću?
-
Razmišljam uzeti...jel ima nešto manje dobro u izvješću?
Logo mi se baš ne sviđa
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166