1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
  • Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • November 6, 2023 at 12:24 PM
    • #1,221
    Quote from Brunos
    Quote from Roki

J€biga, aj pravi novu anketu :D

Hehe slatke su to brige za vlasnike ali ako znamo da je na burzi vecina u krivu dosadasnji rezultati ankete to i potvrduju jer je vec sad 40% u krivu sa tendencijom da to postane 65% ako probijemo i 850. Dakle i dalje vecina misli da ovo "ne moze vise puno rasti jer je vec toliko poraslo do sada" a prema danasnjem trgovanju vidimo da itekako moze. Naravno treba se cijena utvrditi i sa volumenima u zoni oko 800 ali slicna situacija je bila i na 700 gdje smo naprosto skokovito dosli na te razine od 700 i zadrzali se tamo 3-4mjeseca. Ja osobno sam u anketi glasao za 900+ pa me isto zanima da li ce tako biti. I slazem se sa Philidor nema ni pomisljanja o prodaji prije nego ne pocnu 4znamenkasti brojevi!

Ne slažem se da rezultati ankete imputiraju zaključke iz ovog posta.

Procjena rasta cijene u određenom kratkom vremenskom razdoblju (meni je to čista špekulacija) nema nikakve veze s mišljenjem hoće li to rasti i do daljnjih razina u narednom razdoblju. Primjerice, ima na drugom forumu jedna kolegica sa značajnom količinom ove dionice pa ako bi se odlučila za profit taking dijela pozicije u kojoj ima 50ak% portfelja, onda prodaja ne bi bila tako šuplja.

Tko kaže da nećemo "zaglaviti" na ovoj razini sve do tog 31.1. ili čak i pasti, cijena uvijek može u oba smjera.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 6, 2023 at 12:33 PM
    • #1,222
    Quote from abc1

A, kvragu, a ja zaglavio u onom KOTR2.

I ta mala firmica se u zadnje vrijeme intenzivnije razvija, ulažu u rast (proširenje kapaciteta), ubrzavaju ugovoranje novih poslova… Ne bih to tek tako karakterizirao sa “zgalavio”. Iako je ista industrija i Grupa, imati obje za neku diverzifikaciju nije loša ideja

Končar D&ST je daleko najbolja naša trafo firma, ali Mjerni su drugi po kvaliteti, najmanji po veličini, možda na početku svog puta stopama velikog uzora KODT.

Ništa se na ZSE bilo koje veličine i vrste kompanije ne može mjeriti s KODT, ali to ne znači da sve ostalo ne valja i da ne može biti dobra investicija po nekoj cijeni.

Moje je mišljenje da onaj domaći portfelj koji nema KODT kao top poziciju nije ozbiljan/profesionalan portfelj, ali to ne znači da ne treba imati i druge dionice raznih vrsta, dapače diverzifikacija je važna, koliko god neki veliki investitori prenaglašavali važnost fokusa. Mali dioničar koji za sebe ne može tvrditi da je Buffett/Munger razine mora imati određenu (ali ne pretjeranu!) diverzifikaciju.

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 6, 2023 at 12:58 PM
    • #1,223
    Quote from Philidor
    Quote from Brunos

Hehe slatke su to brige za vlasnike ali ako znamo da je na burzi vecina u krivu dosadasnji rezultati ankete to i potvrduju jer je vec sad 40% u krivu sa tendencijom da to postane 65% ako probijemo i 850. Dakle i dalje vecina misli da ovo "ne moze vise puno rasti jer je vec toliko poraslo do sada" a prema danasnjem trgovanju vidimo da itekako moze. Naravno treba se cijena utvrditi i sa volumenima u zoni oko 800 ali slicna situacija je bila i na 700 gdje smo naprosto skokovito dosli na te razine od 700 i zadrzali se tamo 3-4mjeseca. Ja osobno sam u anketi glasao za 900+ pa me isto zanima da li ce tako biti. I slazem se sa Philidor nema ni pomisljanja o prodaji prije nego ne pocnu 4znamenkasti brojevi!

Ne slažem se da rezultati ankete imputiraju zaključke iz ovog posta.

Procjena rasta cijene u određenom kratkom vremenskom razdoblju (meni je to čista špekulacija) nema nikakve veze s mišljenjem hoće li to rasti i do daljnjih razina u narednom razdoblju. Primjerice, ima na drugom forumu jedna kolegica sa značajnom količinom ove dionice pa ako bi se odlučila za profit taking dijela pozicije u kojoj ima 50ak% portfelja, onda prodaja ne bi bila tako šuplja.

Tko kaže da nećemo "zaglaviti" na ovoj razini sve do tog 31.1. ili čak i pasti, cijena uvijek može u oba smjera.

Jasno je to i slazem se zato sam i napisao sa "tendencijom da postane". Nije mi namjera spekulirati ali ne desava se svaki da imamo ovakav proboj i za mene je to jako dobar znak. A anketa je s namjerom postavljena da je pitanje do 31.1. upravo da izbjegnemo kratkorocne oscilacije cijene.

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • November 6, 2023 at 4:42 PM
    • #1,224

Cijena uvijek može u nekom od smjerova pogotovo ako ju neki poguraju.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 6, 2023 at 7:36 PM
    • #1,225

Upravo na Dnevniku Nove TV spomenuli trafiće! 😀 Astronom, u vezi pojačane sunčeve aktivnosti.

To su inače teme koje ne želimo vidjeti povezane, u istoj rečenici. Kada bi se dogodilo ono najgore u skoroj budućnosti, slaba bi nam bila utjeha što nam KODT spašava portfelje, jer imali bismo drugih životnijih briga.

Ovdje malo o tome neki dan što sam vidio

https://twitter.com/andercot/status/1716974480227180711/

Nadam se da se to neće dogoditi u narednih barem par stoljeća (pa do tada ćemo ojačati kao civilizacija, biti spremni).

No, to ne znači da ne trebamo imati neke mjere osiguranja, strateške zalihe transformatora dobro spremljenih da prežive i najjači udar.

Kako svijet postaje sve elektrificiraniji strateške zalihe transformatora bi trebale biti važnije od zaliha nafte.

Sad se naravno ne može, ali bilo bi razumno da se čim ova svjetska nestašica prođe krene razmišljati o ozbiljnijem punjenju zaliha, barem u USA, nuklearnim silama i drugim ozbiljnim državama koje ne misle svoj opstanak prepusti slučaju, koje ne dopuštaju nikakvim crnim labudima da im ukinu budućnost.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 6, 2023 at 8:19 PM
    • #1,226

Toliko ste ga nadrukali da se ne uspijevam natjerati prodati ga.

Klasika :)

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 6, 2023 at 9:22 PM
    • #1,227
    Quote from zlocesti

To bi ti bio općedruštveno koristan potez - fali nam likvidnosti! Na R-A asku vidim sad stoji samo 80 komada…

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 6, 2023 at 11:32 PM
    • #1,228
    Quote from Lynx
    Quote from zlocesti

To bi ti bio općedruštveno koristan potez - fali nam likvidnosti! Na R-A asku vidim sad stoji samo 80 komada…

Prvih 15komada je mojih💪💪💪...ako ih maknem nema nikog do 970EUR...to zelite?

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • November 7, 2023 at 9:25 AM
    • #1,229

Mislim da je vrijeme za split dionica...;)

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 7, 2023 at 12:49 PM
    • #1,230

Fini preskok ili poskok cijene i danas doduse na nesto skromnijem prometu. Stvarno je pravi gust baciti pogled na portfelj kad imas KODT. :)

Nadam se da nece biti previse rasprodaje prema dolje jer sa ovom cijenom smo realno dosli na posteni forward PE s kojim smo vjerujem svi zadovoljni i ako fondovi ne krenu rasprodavati mozemo na ovim razinama docekati GFI i q12024

P.S.

Spavate li mirno nedavni prodavatelji na 675€?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 7, 2023 at 1:02 PM
    • #1,231
    Quote from Brunos

Fini preskok ili poskok cijene i danas doduse na nesto skromnijem prometu. Stvarno je pravi gust baciti pogled na portfelj kad imas KODT. :)

Nadam se da nece biti previse rasprodaje prema dolje jer sa ovom cijenom smo realno dosli na posteni forward PE s kojim smo vjerujem svi zadovoljni i ako fondovi ne krenu rasprodavati mozemo na ovim razinama docekati GFI i q12024

P.S.

Nema stajanja kolega...necemo bit zadovoljni ako docekamo GFI na ovim razinama...hocemo još..

P.s. evo nam fondova na asku...nisu navikli na ovakve dobitke:):):)

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 7, 2023 at 1:14 PM
    • #1,232
    Quote from Brunos

jer sa ovom cijenom smo realno dosli na posteni forward PE s kojim smo vjerujem svi zadovoljni

Osim mene možda 😀 Ja želim ovdje vidjeti P/E koji je značajno viši od tržišnog prosjeka na ZSE, dakle da odražava našu nadposječnu kvalitetu i brzinu rasta E.

Ali ne treba to preko noći. Meni bi bilo skroz OK da ta P/E ekspanzija ide postepeno kroz nekoliko godina. Čemu žurba? Radije volim imati dionicu u portfelju koja neprestano raste po sjajnih 20-30 % godišnje nego da se iznenada u jednoj godini dogodi “otključavanje vrijednosti”, cijena dođe skroz do fer vrijednosti, pa da onda dalje može rasti samo po nekoj “cost of capital” stopi, nekih 10 % možda, postane dosadna dionica.

• Clicker
    Student
    Reakcija primljeno
    73
    • November 7, 2023 at 1:27 PM
    • #1,233

Što su im manje multiple, to ću se teže nagovoriti prodati ovo društvo...tako da, ostaj mi privlačna KODT

• kristofer
    Student
    Reakcija primljeno
    121
    • November 7, 2023 at 1:45 PM
    • #1,234

Ukoliko dobit u 4.kvartalu bude rasla po stopama iz prethodnih kvartala ove godine u tom slučaju samo na temelju tog rezultata možemo očekivati rast od 20-30 % na ovu današnju cijenu. Pri tome treba uzeti u obzir da ćemo vrlo vjerojatno u sljedećoj godini imati dvoznamenkasti rast profita. Za one dugoročne i dalje se do 2028 g. u ovom sektoru očekuje rast prihoda po stopi od 8 % godišnje s time da kodt od tog rasta uzima postotno znatno veći dio kolača.

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    313
    • November 7, 2023 at 1:48 PM
    • #1,235
    Quote from Brunos

.....

.....

Nikako ne takav način, kako znaš što i kako je netko tako odlučio?

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 7, 2023 at 1:52 PM
    • #1,236
    Quote from abc1
    Quote from Brunos

.....

.....

Nikako ne takav način, kako znaš što i kako je netko tako odlučio?

Ma salim se pa zar niste jos upoznali moj stil pisanja?

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 7, 2023 at 2:09 PM
    • #1,237
    Quote from kristofer

Ukoliko dobit u 4.kvartalu bude rasla po stopama iz prethodnih kvartala ove godine u tom slučaju samo na temelju tog rezultata možemo očekivati rast od 20-30 % na ovu današnju cijenu. Pri tome treba uzeti u obzir da ćemo vrlo vjerojatno u sljedećoj godini imati dvoznamenkasti rast profita. Za one dugoročne i dalje se do 2028 g. u ovom sektoru očekuje rast prihoda po stopi od 8 % godišnje s time da kodt od tog rasta uzima postotno znatno veći dio kolača.

Da budemo precizniji (ovo je bez ukljucenog 3.kvartala, a biti ce jos dominantnije u odnosu na industriju i nakon 4.kvartala)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • November 7, 2023 at 2:22 PM
    • #1,238
    Quote from Brunos

nedavni prodavatelji na 675€?

Da, spavam mirno, uzeo sam svojih 135% u 6 mjeseci kada su se svi uskokodakali oko Koncara i otisao dalje. Citam te vec mjesecima i nevjerojatno je koliko drukas.

KODT (obje verzije) su nategnuta pracka, overbought ko kuca veliki, mali se igraju, prometi su mizerni, sa 100.000EUR mozes napravit rusvaj na obje strane. Bid i ask su suplji ko ementaler. Probaj izac sa nekom ozbiljnijom kolicinom pa mi reci do kud si spustio cijenu. Zaboravljas da je ovo ZSE, izrazito nelikvidna burza.

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 7, 2023 at 3:03 PM
    • #1,239

Složio bih se sa calypso da ovdje ne trebamo toliko pričati o cijenama!

Ali koliko razumijem Brunos je svježiji investitor, pa ga ove nagle cjenovne promjene poprilično uzbuđuju! :) To je normalno, ali s vremenom se treba naučiti ne previše uzbuđivati, shvatiti da kretanja cijena ne možemo predvidjeti i previše se uzbuđivati oko njih nema smisla.

Ne može to skoro nikad biti niti onako kako bih ja "htio" (stalno jednakih 20-30 % godišnje, neki idealni "linear compounder"), nego će to ovako ponekad povuće malo jače, pa će ponekad biti par flat godina kao što je već i bilo ovdje, pa će opet povući itd.. Stvar je da ne možemo unaprijed pogoditi kad će biti koja faza.

Bitno je da u dugom roku u prosijeku to ide pravim smijerom i pravim intenzitetom, prateći razvoj poslovanja koje daje vrijednost. Zato se više treba fokusirati na poslovanje kao takvo, a cijene će već odraditi svoje, prije ili kasnije, linearnije ili ovako uz neke jače skokove "otključvavanja vrijednosti".

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 7, 2023 at 3:03 PM
    • #1,240
    Quote from calypso
    Quote from Brunos

nedavni prodavatelji na 675€?

Da, spavam mirno, uzeo sam svojih 135% u 6 mjeseci kada su se svi uskokodakali oko Koncara i otisao dalje. Citam te vec mjesecima i nevjerojatno je koliko drukas.

KODT (obje verzije) su nategnuta pracka, overbought ko kuca veliki, mali se igraju, prometi su mizerni, sa 100.000EUR mozes napravit rusvaj na obje strane. Bid i ask su suplji ko ementaler. Probaj izac sa nekom ozbiljnijom kolicinom pa mi reci do kud si spustio cijenu. Zaboravljas da je ovo ZSE, izrazito nelikvidna burza.

Dragi kolega lijepo da ste se javili i drago mi je da ste ostvarili svoj ocekivani profit. Kao i na svakoj dionici i na ovoj ce vrijeme pokazati tko druka a tko pise cinjenice. Citao sam i ja pratio mnoge i nacitao se svakakvih drukanja bez osnova od JDPL, ATPL, i mnogih drugih. Svima njima bilo je zajednicko prognoziranje rasta uz uvijet da npr. porastu vozarine, poraste globalna cijena secera, smanji se cijena plina, ili netko ne manipulira cijenom a bez realnih tehnickih pokazatelja osim povremenih peakova u max 1 godini ili par kvartala. Pa nikad nisam nikome napisao da je druker. I koje vam je znacenje drukeraja od mog pisanja nije mi bas jasno. Pokazite mi jedan moj post o kojem sam pisao na temi KODT a da se nije ostvario bilo po pitanju cijene dionice ili prognoze rasta? Dapace jos su nadmaseni. Za sto to ja onda drukam? Pa ovo je forum za razmjenu misljenja i cinjenica a ne vrijedanje.

Kad vec spominjete navodne ozbiljne kolicine jeste li ikada analizirali kolicine koje imaju pojedini mali dionicari i o kojim to velikim kolicinama govorite? Govorite o mizernim prometima a doslovno sam nedavno napisao post o znacajnom porastu prometa sa tocnom analizom i dao prosjek trgovanja. Pa pogledajte graf na zse pa je jasno da se bez brige moze izaci sa 50-100komada prakticki u dan maksimalno 2 bez ikakvog rusenja cijene.

Pa naravno da prometi nisu usporedivi sa bluechip dugogodisnjim pozicijama na zse ali koliko to ima malih dionicara sa 1000+ komada koji bi eventualno mogli srusiti cijenu jer kao izlaze van? Da vam pomognem manje od 15 na svakom od KODTa ne uzimajuci u obzir fondove.

I apsolutni nije tocno da se ovdje mali igraju dapace porast cijene do 730 je bio iskljucivo na krilima velikih a ne malih.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 463

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 8:19 AM
    2. Odgovora
      463
      Pregleda
      201k
      463
    3. Meri

May 20, 2025 at 8:19 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Meri May 20, 2025 at 8:19 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago