Lijepo je vidit da ima apetita za vece kolicine
Ovaj komentar se odnosio na onih 375 komada KODT od jucer? Moram priznati da mi je to promaklo tek sam danas procitao na internetu da je bila blok transakcija. Rijetko se desavaju takve transakcije na ovoj dionici svakako dobar znak.
Display MoreJos malo konteksta kako je dijete presisalo roditelja
KOEI
back to bill 1,7
Backlog rast 45%Omjer ugovorenih i realiziranih poslova za 1.-9.2023. godinu, book-to bill ratio iznosi 1,7.Kao i u prethodnim razdobljima do značajnijeg povećanja ugovorenosti u odnosu na planirano došlo je u društvima iz divizije Prijenosi distribucija električne energije i to posebice KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori i KONČAR – Mjerni transformatori.
Od ukupnog iznosa ugovorenih poslova 801,1 milijun eura (77% ukupno ugovorenih poslova) ugovoreno je za izvoz, a 240,4 milijuna eura (23% ukupno ugovorenih poslova) odnosi se na ugovore u Hrvatskoj
KODT je ugovorio 595 mil ili 57% od ukupno ugovorenog s tim da je od ovih 595 mil vise od 90% izvoz sta znaci da od KOEI 801 mil izvoza nekih 67% udjela od KODT-a , book to bil 2.45, ako je KOEI book to bill 1.7 koliki je zapravo book to bill KOEI bez KODT vjerovatno 1?, backlog je narastao KODT-u nekih cca 117%, KOEI 45%, koliko je KOEI bez KODT rast backlog-a valjda oko nule, ako dobro ja to sve vidim ovako kasno
Pa da mislim da je KOEI Tigar od papira u odnosu na KODT i zapravo svaki njihov izvjestaj zapravo pokvari sve pokazatelje od KODT - nisam primijetio da je ostatak te grupo poboljsao ista u zbirnom rezultatu a i cijena dionice jasno pokazuje sto misle investitori. Reklo bi se da KOEI najvise raste na krilima KODT.