1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
  • Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 1, 2023 at 9:07 AM
    • #1,201
    Quote from StatusQuo

Lijepo je vidit da ima apetita za vece kolicine

Ovaj komentar se odnosio na onih 375 komada KODT od jucer? Moram priznati da mi je to promaklo tek sam danas procitao na internetu da je bila blok transakcija. Rijetko se desavaju takve transakcije na ovoj dionici svakako dobar znak.

Quote from StatusQuo

Jos malo konteksta kako je dijete presisalo roditelja

KOEI

back to bill 1,7
    Backlog rast 45%

Omjer ugovorenih i realiziranih poslova za 1.-9.2023. godinu, book-to bill ratio iznosi 1,7.Kao i u prethodnim razdobljima do značajnijeg povećanja ugovorenosti u odnosu na planirano došlo je u društvima iz divizije Prijenosi distribucija električne energije i to posebice KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori i KONČAR – Mjerni transformatori.

Od ukupnog iznosa ugovorenih poslova 801,1 milijun eura (77% ukupno ugovorenih poslova) ugovoreno je za izvoz, a 240,4 milijuna eura (23% ukupno ugovorenih poslova) odnosi se na ugovore u Hrvatskoj

KODT je ugovorio 595 mil ili 57% od ukupno ugovorenog s tim da je od ovih 595 mil vise od 90% izvoz sta znaci da od KOEI 801 mil izvoza nekih 67% udjela od KODT-a , book to bil 2.45, ako je KOEI book to bill 1.7 koliki je zapravo book to bill KOEI bez KODT vjerovatno 1?, backlog je narastao KODT-u nekih cca 117%, KOEI 45%, koliko je KOEI bez KODT rast backlog-a valjda oko nule, ako dobro ja to sve vidim ovako kasno

Display More

Pa da mislim da je KOEI Tigar od papira u odnosu na KODT i zapravo svaki njihov izvjestaj zapravo pokvari sve pokazatelje od KODT - nisam primijetio da je ostatak te grupo poboljsao ista u zbirnom rezultatu a i cijena dionice jasno pokazuje sto misle investitori. Reklo bi se da KOEI najvise raste na krilima KODT.

Edited once, last by Brunos: Merged a post created by Brunos into this post. (November 1, 2023 at 9:11 AM).

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • November 1, 2023 at 10:11 AM
    • #1,202

KOEI ima priliku u konsolidiranju DLKV, a mora se dokazati kvalitetom i profitabilnošću u proizvodnji tračnih vozila tramvaja, gradskih vlakova i sl.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • November 2, 2023 at 10:46 AM
    • #1,203

Jos malo o djetetu i roditelju, bas me zanimalo kako su se kretali odnosi tromjesecnih rezultata od 2004, pa evo jos malo konteksta, KOEI je krenuo u svoj pad 2017 godine valjda kad vise nisu mogli zaradnjivat od kamata na racunu, od tada postaje sve ovisniji o rezultatima KODT-a, dok KODT zadnju godinu zaradjuje jednako ili nesto vise od KOEI-a, DLKV tu sliku moze popravit, a i ocito je da KET isto zaostaje zadnje vrijeme pitanje je zasto s obzirom da je slican biznis kao KODT. Ocit je i nagli rast KODT-a nakon 2020 od prehodnog prosjeka od 5-15 puta povecana zarada s ovim zadnjim rezulatom. Pada mi na pamet da bi se KODT mogao vratit na 40% isplate dividende sad kad su dostigli proizvodnju i financiranje i kad je KOEI ovisniji o rezultatima KODT-a pa ce moguce trebat vise cashflowa od KODT-a?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 2, 2023 at 11:09 AM
    • #1,204
    Quote from StatusQuo

ocito je da KET isto zaostaje zadnje vrijeme pitanje je zasto s obzirom da je slican biznis kao KODT.

Zadnje vrijeme? Nekad davno je KPT bio duplo veći od KODT, od nedavno duplo manji, do toga je došlo postepno kroz 10-15 godina sve snažnije divergenicije... Mislim da tu nema ništa posebno novo, Končar - energetski transformatori rade kao i inače, bez nekog "sekularnog" rasta, dok je KODT snažno rastuća firma, pa tako nastaje ta rastuća razlika u rezultatima.

Oni zadnjih 15-ak godina koliko sam gledao izvješća rade samo te svoje cikličke oscilacije gore-dolje-gore (i neprestano kukaju u izvješćima o konkurenciji, preizgrađenima kapacitetima u vrijeme dobrih godina pa što ruši cijene u silaznoj fazi ciklusa itd. - dok mi u KODT izvješčima baš nikad ne vidimo taj depresivni ton, kukanje, dapače - sasvim obratno).

To jednostavno nije ista vrsta firme kao KODT, njie isto upravljana, nema iste kompetetivne prednosti. Vjerojatno je jedan od ključnih razlika to što niti nema prodajne sposobnosti, njima slično kao ERNT ide to uglavnom kroz "interno tržište" matice (Siemens) i tu su očito ne jako prioritizirani, ili matica im jednostavno baš i nije nešto, pa su isključivo izloženi toj vjetrometini ciklusa industrije a bez jasnog cilja, bez dugoročnog rasta.

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 2, 2023 at 11:31 AM
    • #1,205
    Quote from StatusQuo

Jos malo o djetetu i roditelju, bas me zanimalo kako su se kretali odnosi tromjesecnih rezultata od 2004, pa evo jos malo konteksta, KOEI je krenuo u svoj pad 2017 godine valjda kad vise nisu mogli zaradnjivat od kamata na racunu, od tada postaje sve ovisniji o rezultatima KODT-a, dok KODT zadnju godinu zaradjuje jednako ili nesto vise od KOEI-a, DLKV tu sliku moze popravit, a i ocito je da KET isto zaostaje zadnje vrijeme pitanje je zasto s obzirom da je slican biznis kao KODT. Ocit je i nagli rast KODT-a nakon 2020 od prehodnog prosjeka od 5-15 puta povecana zarada s ovim zadnjim rezulatom. Pada mi na pamet da bi se KODT mogao vratit na 40% isplate dividende sad kad su dostigli proizvodnju i financiranje i kad je KOEI ovisniji o rezultatima KODT-a pa ce moguce trebat vise cashflowa od KODT-a?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Huh ovako ugrubo ako bi se odlucili na 40% u divku iduce godine onda bi govorili o 30-35€ po dionici sto bi bio fantastican skok. I mislim da nije nemoguc scenarij!

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • November 2, 2023 at 3:01 PM
    • #1,206
    Quote from Brunos
    Quote from StatusQuo

Huh ovako ugrubo ako bi se odlucili na 40% u divku iduce godine onda bi govorili o 30-35€ po dionici sto bi bio fantastican skok. I mislim da nije nemoguc scenarij!

40% je bio standard koliko je KODT isplacivao sve do prije koju godinu, kada im je trebalo vise novaca za investiciski ciklus i financiranje rasta proizvodnje, tako da mislim da nije upitno da ce se vratit jednom po meni, ovisno sve na kojoj razini ce se ova potraznja stabilizirat i s time potreba za novcem za finanicranje povecanja i kolika je potreba za investicijama za odrzat ovoliku potraznju i rast, sve su to neka pitanja koja bi trebalo postavit na GS, tu se opet postavlja i pitanje kapaciteta poljske prije nekih znacajnijih ulaganja pa ce o tome i FCF ovisit

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 2, 2023 at 5:19 PM
    • #1,207

Da, zbam da je 40% bio standard zato sam i naveo da nije nemoguce alibi bio brutalni skok prakticki 3x veca divka.

+Hvala danasnjem kupcu ove zadnje KODT2 po 750 cime je postavljen i novi ATH.

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 3, 2023 at 3:43 PM
    • #1,208

Koliku cijenu na KODT ocekujete do 31.1.2024 ? 72

1. 1. €700-800 (29) 40%
    2. 2. €800-850 (17) 24%
    3. 4. €900+ (16) 22%
    4. 3. €850-900 (10) 14%

Evo kolege malo razbibrige buduci da nas jos puno ceka do iduceg izvjestaja i da ne ocekujem neku bitnu dinamiku dogadanja na ovoj dionici molim zainteresirane da popune anketu. Trajanje je tjedan dana pa cemo vidjeti rezutate cijene dionice - forecast forumskog tijela.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 3, 2023 at 4:04 PM
    • #1,209

Ja ne špekuliram o cijenama. Bitno je samo da se vrijednost sjajnim poslovanjem nastavlja povećavati trajno, po mogućnosti po ovim lijepim stopama rasta kao do sada, pa će cijena i ukupni dionički povrat to na kraju nekako i pratiti.

Ono što želim vidjeti čim prije, kad već pričaš o cijenama, čisto iz estetskih razloga, je 891 EUR, kako bi mi u tablici pored KODT u stupcu za povrat pisalo 1000 %.

To će mi biti prva dionica gdje sam u plusu preko 1000 %.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 3, 2023 at 4:42 PM
    • #1,210

Ajde prestanite drukati

Posve je odbojno :S

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 3, 2023 at 5:39 PM
    • #1,211
    Quote from zlocesti

Ajde prestanite drukati

Posve je odbojno :S

To ono što ja stalno govorim - držimo se priča o biznisu, fundamentima. O cijenama se ne priča u kulturnom društvu.

Ovako dakle, ovo su konkretne i pristojne priče, mada su i oni malo možda stavili previše nekih epiteta https://www.powersystems.technology/news/us-news/c…erformance.html

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 4, 2023 at 6:16 PM
    • #1,212
    Quote from Ledica
    Quote from tento

Sunce sja na kodt2, malo skratio s 12.5 % plusa. Kad naoblači ponovo kupim. Odlična dionica.

Dugoročna prognoza je jačanje anticiklone, porast temperature, toplinski valovi, samo sunce, kaže Vakula….sto je i očekivano jer tek je počelo proljeće…. načekat ćete se kolega tento tih vaših oblaka, nema ih na vidiku.😁

Genijalni umovi isto misle😉😉😉...

Ako se mene pita, mislim da trenutno nije pametno prodavat KODT...dapace...

1. Sezona kislih krastavaca za KODT je upravo zavrsila..."najlosiji" dio godine za imaoce KODT je nakon izvjesca za drugi kvartal jer je Q3 u pravilu nesto slabiji zbog sezonalnosti poslovanja, divka se izglasa i isplati u Q1 i Q2, nema nikakvih vijesti...a buducs divka je jos daleko...navedeno potvrduje i kretanje cijene dionice ove godine koja je objavu izvjesca za Q2 i Q3 docekala na istoj cijeni...unatoc fantasticnom Q2 rezultatu

2. Nakon Q3 pocinje lagano hvatanje pozicija za Q4 koji je u pravilu najjaci kvartal i lov na dividendu...a tempo se ubrzava i pojacava kako se blizi objava GFI i prijedlog divke (ozujak) i pravo na divku (svibanja)

3. Upravo to sto se pocetkom godine odvijaju glavni katalizatori za rast cijene (najjaci kvartali, divka) sad je pravo trenutak za pozicioniranje..

4. Pracka se dosta napinjala zadnja 4 mjeseca u rasponu 680EUR-700 EUR i sad ide zakon fizike...

5. Vec dugo buljim u ekran po 8h dnevno, redovno pratim Knjige dionicara i garantiram da KODT osim fondova (i mene koji nesto brljam) ustvari nitko ne prodaje, skoro pa da prodaje ni nema...ove sve prodane kolicine su vecinom od fondova...

6...a koliko sam vidio, u srijedu su ti fondovi makli prodajne naloge i sa redovne i povlastene dionice i pitanje je jesu li stopirali izlazak ili su ga samo odgodili do nekih vecih razina...nemam pojma, ali u cetvrtak i petak mislim da nisu prodavali...ma skoro pa sam siguran...a ako oni ne prodaju, onda ne postoji ni ask...a bid buja

7. Fundamenti su takvi da je ovo suludo prodavat na ovim cijenama...zadnja 3 mjeseca fondovi su prodali ukupno cca 3k komada i redovne i povlastene a cijena nije pala, dapace...pa kako kaze kolgica Zloćka: "ako nece dolje onda ce gore😀😀"...

Nezahvalno je prognozirat kretanje cijene, ali ja sljedeci tjedan ocekujem rast cijene do 800EUR gdje cemo prikocit i pricekat reakciju fondova...ako je ne bude...ide stepenics gore...jer prodavača ovdje de facto nema....

• alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    256
    • November 4, 2023 at 6:24 PM
    • #1,213

Meeting Demand: How to Find Reliable Manufacturing Partners in the Transformer Industry (powersystems.technology)

The global electronic components market is projected to grow by 8.5% annually over the next five years, potentially reaching a valuation of 595 billion by the year 2028. The power transformer sector, meanwhile, is not far behind, with a projected 7% growth rate over the upcoming nine years, primarily fueled by burgeoning demand in commercial and industrial applications.

• Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • November 4, 2023 at 8:06 PM
    • #1,214

Meni se čini da njima treba nova tvornica

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • November 6, 2023 at 9:32 AM
    • #1,215

Opet ATH odma na otvaranju, KODT2 770 eur. Neloše. A što je najjače i dalje je jeftin...

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 6, 2023 at 9:54 AM
    • #1,216

Achtung achtung! Ovo je automatska poruka koja obavjestava da postoji velika opasnost da kota 800€ bude probijena u kratkom roku!! Ostanite mirni, nemojte panicariti, nastavite raditi kao da se nista nije dogodilo! 😉

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • November 6, 2023 at 10:16 AM
    • #1,217

Moje dionice neće izbiti prije 4 znamenke na cijeni, je li sad 750 ili 800 dođe mi na isto, ali ajde lijepo je vidjeti da se tržište donekle kreće prema rezultatima iz FI.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • November 6, 2023 at 11:42 AM
    • #1,218
    Quote from Brunos

Evo kolege malo razbibrige buduci da nas jos puno ceka do iduceg izvjestaja i da ne ocekujem neku bitnu dinamiku dogadanja na ovoj dionici molim zainteresirane da popune anketu. Trajanje je tjedan dana pa cemo vidjeti rezutate cijene dionice - forecast forumskog tijela.

J€biga, aj pravi novu anketu :D

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • November 6, 2023 at 11:58 AM
    • #1,219
    Quote from Roki
    Quote from Brunos

J€biga, aj pravi novu anketu :D

Hehe slatke su to brige za vlasnike ali ako znamo da je na burzi vecina u krivu dosadasnji rezultati ankete to i potvrduju jer je vec sad 40% u krivu sa tendencijom da to postane 65% ako probijemo i 850. Dakle i dalje vecina misli da ovo "ne moze vise puno rasti jer je vec toliko poraslo do sada" a prema danasnjem trgovanju vidimo da itekako moze. Naravno treba se cijena utvrditi i sa volumenima u zoni oko 800 ali slicna situacija je bila i na 700 gdje smo naprosto skokovito dosli na te razine od 700 i zadrzali se tamo 3-4mjeseca. Ja osobno sam u anketi glasao za 900+ pa me isto zanima da li ce tako biti. I slazem se sa Philidor nema ni pomisljanja o prodaji prije nego ne pocnu 4znamenkasti brojevi!

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    313
    • November 6, 2023 at 12:06 PM
    • #1,220

A, kvragu, a ja zaglavio u onom KOTR2.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 463

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 8:19 AM
    2. Odgovora
      463
      Pregleda
      201k
      463
    3. Meri

May 20, 2025 at 8:19 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Meri May 20, 2025 at 8:19 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago