umalo I ja jako volim more. I sve oko njega.
Posts by abc1
-
-
prvo pitanje: gdje su pare

drugo pitanje: kada će konačno dioničari osjetiti da su i vlasnici tvrtke te da ostvaruju i prihod od svojeg vlasništa, a ne samo vrh firme podobnih?
kada će se poništiti trezorske dionice, pa da SVI dioničari osjete indirektno benefit od svojeg vlasništva?
Gdje su pare??
Nije u šoldima sve, evo ih tu kraj mene. Kažu neki.
-
Dajte taj cirkus oko redovnih i povlaštenih. Prvo, ne sjećam se da je kod nas bio slučaj da su povlašteni dobili dividendu a redovni nisu. Drugo, precijenjeno je vjerovanje u redovne jer oni imaju pravo glasa. Pa šta mogu sa tim, čak ukupnim, pravom glasa? Kada su nešto redovni pravom glasa postigli? Teoretski, samo teoretski, kod nekog mogućeg preuzimanja.
-
Display MoreDisplay More
Rezultati su pre-predobri...+41% prihodi, +58,6 normalizirana dobit
Mala valuacijska usporedba za KOTR2 👇
S obzirom da se na ZSE trguje samo povlaštena dionica KOTR‑P‑A (oznaka KOTR2), onda se valjda treba gledati P/E na toj osnovi, a ne ukupni broj dionica kao što jue u jednoj bilješki.
Broj burzovnih dionica: 54.430
Dobit 2025.: ~11,1 mil. EUR
EPS (KOTR2): cca 205 EURNa cijeni oko 1.430 EUR, to daje P/E ≈ 7.
Za usporedbu:
- KOEI (Končar EI) se trenutno vrti oko P/E 11–12
Ako bi KOTR2 imao isti P/E kao KOEI, cijena bi trebala biti otprilike:
- P/E 11 → ~2.250 EUR
- P/E 12 → ~2.460 EUR
Drugim riječima, tržište trenutno vrednuje KOTR s 30–40 % diskonta u odnosu na KOEI, iako:
- posluju u istoj energetskoj industriji,
- KOTR ima vrlo visoku profitabilnost,
- i izuzetno jaku bilancu.
Naravno, dio diskonta ide na račun likvidnosti i strukture dionica, ali P/E 7 za ovakvu dobit stvarno izgleda skromno.
Čisto kao materijal za razmišljanje — nije preporuka 😉
Totalni promašaj!
Promašaj firma, dionica, komentar???
-
Svi mogući pokazatelji koji će se pojaviti nakon ovog pripajanja reći će dobru pozitivu. ali što to unapređuje HPB a ranije nije mogla bez Croatia banke? Knjigovodstveno, da. Poslovno? A za znatiželjne, pogledajte povjest Croatia banke od 1990 na ovamo.
-
IKB nisu u stanju kupiti. Šta preostaje?
Samo strpljivo, uskoro ćemo saznati...

Prosvjetli me za koji mjesec.
-
IKB nisu u stanju kupiti. Šta preostaje?
-
Moram priznati da sam i star i zastario. ne zanima me umjetna inteligencija. Na nedavnom druženju kaže moj prijatelj i davnih dana, pa kako te to ne zanima? Ja kažem, pa imam dovoljno problema sa vlastitom inteligencijom, ne treba mi još jedna.
Dobijam dojam iz vašeg očitovanja , da ste vi i goranalage jedna te ista osoba samo nikovi različiti , jesam li u pravu!?
ne, ne znam i slabo pratim.
-
Zaključak: mani se AI-a
Moram priznati da sam i star i zastario. ne zanima me umjetna inteligencija. Na nedavnom druženju kaže moj prijatelj i davnih dana, pa kako te to ne zanima? Ja kažem, pa imam dovoljno problema sa vlastitom inteligencijom, ne treba mi još jedna.
-
Pa ništa. Veliki druker, ali ne ne nepošten , naš Zimzelen, uletio među velike domoljube.
-
Gledam malo tu Slatinsku banku. Imam nešto malo. Svi vidimo pokazatelje, išla je dionica dosta gore, niti blizu pokazateljima. Priča se pomalo o njoj, a odjednom štopanje! Tko i zašto, kada bi se to znalo. Štopati može samo netko koji je mogući kupac. Da li je to HPB?
-
A čija je CB? Davno je HNB poništila dioničare i prisvojila nasilno tu banku.Povećao se udjel države
-
Neko je tu spomenuo pravosuđe?
-
Sada mora usljediti pad, ljudi vole realizirati stvarnost.

-
Ako ti je bitna divka i samo za nju loviš tržište, nemoj. Iako divka pomalo potiče rast pojedine dionice.
po vama zašto bi ju trebao imati u portfelju???
Bez ljutnje, pogrešno sam razumio da neće biti divke.
a da je to problem.
-
Jel moguce da nece biti divke ove godine?
Ako ti je bitna divka i samo za nju loviš tržište, nemoj. Iako divka pomalo potiče rast pojedine dionice.
-
ADPL 8% , ADRS2 6% , ARNT 1% , AUHR 4% , BCIN 2% , ERNT 3% , HT 2% , IKBA 8% , JDGT 5% , JDOS 1% , KODT2 28% , KOTR2 12% , MDKA 2% , PVCM 5% , RIVP 5% , ZABA 4%.
Dali ovaj portfeljij u 2026 godini može donjeti prinos veči od 20 %?🤔 makar sam ja i sa 10% zadovoljan.😁
Trebalo bi biti dvadesetak posto. samo, he, he, he!
-
ovdje je fajn pala cijena zadnje 2g....toliko da gledam da li je prilika za kupnju sada?
a opet, nisam siguran, bojim se da se nešto ne muti?
glavni dioničar ima preko 75%? da li može pokrenuti delist?
Zločka, javi seeee.
-
Ajde mir. Ingra su službeno opljačkali nekoliko puta, a onako usput više puta. Stalno. Dobronamjerno..
-
Nije problem utome. Žašto meni država naplaćuje porez na moj osobni reskir a da ne kažem da je u tome i moj dodatak razvoju neke firme?