Nema razloga da budete nervozni.....vaše gledanje u retrovizor omogučilo Vam je nasukavanje.....kad se jednog dana odsukate preporučam gledanje prema naprijed i to prema likvidnim dionicama da vas opet ne nakrcaju kao ovdje pa ostanete sa teškim teretom bez mogučnosti skorog odsukavanja........ja sam vam prije mjesec dana dobronamjerno pisao kako ćete proči ovdje u odnosu na dionićare atpl a to se i dogodilo.......ljutnja i zavist što ste pogriješili neće vam ništa pomoći.......
čak bi nam i svima preporućio da prestanemo s prepucavanjem atpl vs tpng jel trenutno su stvari vrlo jasne......atpl je več zakoračila na put ka sreći a tpng će to tek napraviti kada se stanje na tržištu vozarina za tankere bitnije popravi, a kada će to biti tko to zna.....
Kolega ja TPNG koja mi čini nekih 23% portfelja mogu odmah u pon prodati toko dana za 7-10% plusa, a to su samo tri mjeseca uloga. Ja nisam kockar, igram na sigurno.
Tako je i meni bilo lani dosadno, jer sam bio parkiran u KOEI i SUKC Sa pola portfelja, pa sam na ljeto izašao iz obe sa nekih 10-15% plusa, naravno 5 mjeseci poslije, KOEI je odradio rast od 35%,a SUKC od 50%. Što je najgore znao sam da su ove sigurne investicije, ali eto bilo mi je dosadno.
Tako da više nema šanse da mi bude dosadno, neka dionica svoje odradi, nestrpljivi ionako ostanu kratnih rukava.
atpl nije kocka prema trenutnim uvjetima i budućim predviđanjima......krarkoročno je izvrsna prilika za dobru zarada a srednjoročno i dugoročno može biti prilika kakva se rijerko viđa na našem tržištu a sva predviđanja, ne moja, nego pumo upučenijih od mene idu u prilog tome......i u jednom i u drugom slučaju ju je dobro imati......čista win- win situacija koko god da okrenete.......