Cijena prvog dana -3,47%
Katastrofa od IPO-a
Žito i Tokić...ista sudbina ![]()
Cijena prvog dana -3,47%
Katastrofa od IPO-a
Žito i Tokić...ista sudbina ![]()
Pa cijena u Ipo-u i nije bila loša, vidjet ćemo.
Odlično je odrađen IPO.
Samo ljudi moraju shvatiti da se IPO radi kad je dotadašnjim vlasnicima i firmi najpogodnije, a ne novim dioničarima koji bi valjda morali zaraditi xy% u par dana.
To naravno ništa ne znači za budućnost, možda će propasti, možda postati Apple.
Katastrofalan početak trgovanja
Začas se to preokrene, veći upravo pokušavaju istresti posljednje drhtave ručice, a onda bi je mogli podići značajnije gore.
Budući da je išla najniža cijeni u rasponu IPO-a, ispalo je prilično jeftino, a sada je to još pojačano.
Ne znam čemu bi itko išao prodavati ovako jeftino, jer bila bi dobra cijena čak i da je išlo po gornjoj granici IPO-a od 25,60 Eur.
Ovako je sad vjerojatno najjeftinija dionica na ZSE, s PE dosta ispod 10.
Ne vidi se kraj medvjeđeg trenda ovdje kao i na cijeloj burzi...![]()
Svaka čast prodavaču, znači svjesno ide gubiti 6-7% u odnosu na ono što je prije koji tjedan kupovao u IPO-u po 20,20 Eur ??
Ili bih ja rekao da se pokušava izvući jeftino od manjih pa onda podići cijenu i nastaviti normalno trgovanje tamo bar oko 25 Eur, što je bila gornja granica IPO-a.
Eh da se znalo da bi moglo biti ovakvih igrača tko bi kupovao u IPO-u, čuvali bi to za ovakve jeftine ulaze sad.
Malima bih samo savjetovao da ne nasjedaju na igru jer je i na 20,20 Eur ovo jeftino, ako dignu profitabilnost već sljedeće godine, PE će biti ispod 9 (prema rezultatima iz 2024.).
Svaka čast prodavaču, znači svjesno ide gubiti 6-7% u odnosu na ono što je prije koji tjedan kupovao u IPO-u po 20,20 Eur ??
Ili bih ja rekao da se pokušava izvući jeftino od manjih pa onda podići cijenu i nastaviti normalno trgovanje tamo bar oko 25 Eur, što je bila gornja granica IPO-a.
Pitaj mirovince zaštoj su prodavali Končare i ovo kupovali....pa sad vjerojatno i prodaju sa "negativnom" zaradom?....a znate zašto?..pa zato jer to nije njihova lova i mogu je spaljivati kako hoće na ovom zatvorenom i nelikvidnom tržištu uz amen Hanfe i politike.
Treba malo Hanfa vidjeti tko prodaje "kome".
![]()