na koji način mislite da će biti proveden dokap? znamo da će u prvom krugu postojeći imati prednost. zatim ostali institucionalni pa strateški u 3. krugu. tako nešto. da bi budući večinski postao večinnski, potrebno je izdati barem 2-2,5 milje novih dionica na sadašnju cijenu. po kojoj cijeni očekujete novo izdanje? eps je 42,xx kn!!?? što je skoro sadašnja tržišna. puno puno upitnika!!!
Pitanje je na koji način će ići. Ne razumijem zašto je najavio sazivanje skupštine za izglasavanje novog prijedloga osim ako ne planiraju jače razvodnjavanje. A prema već izglasanom modelu maksimalno može ići 71% novim dioničarima. S obzirom da su ciljevi dokapa ambiciozno postavljeni možda će ići i na novi model koji će jamčiti uspjeh dokapitalizacije a to bi značilo još veće razvodnjavanje.
upravo i ja tako nekako razmišljam. na jače razvodnjavanje moraju ciljati kako bi država pala ispod 25%. ako bude oko 50kn kako i sam mislim, puno malih će sudjelovati, u 2. krugu će se naći nekoliko fondova, a u 3. strateški pobire onoliko koliko mu treba za 50+ dionica. eto nekako na tom tragu.