toga se i ja sjecam u skoli
a opaki i zli kraljevi uzimali su cak cetvrtinu ponekad
jadni kmetovi su jedva prezivljavali
eh da nas vide sada
e da sam barem kmet. bio bi manje porezno opterecen
toga se i ja sjecam u skoli
a opaki i zli kraljevi uzimali su cak cetvrtinu ponekad
jadni kmetovi su jedva prezivljavali
eh da nas vide sada
e da sam barem kmet. bio bi manje porezno opterecen
znas sta je meni najgore, a ne smijem puno pisat jer ce mi tlak skocit
sto oporezuju sve, znaci ne oporezuju te jednom, vec te oporezuju na placi, di ti skoro uzmu pola
onda od tih pola ti na sve sto kupis uzmu jos pdv , sto je kod nas cetvrtina
i onda kad i nesto skupis novaca, i kupis stan/kucu , onda ti i na to uzmu porez, a sad zele jos da ti svake godine uzmu porez iako si vec tu kucu pretplatio nekoliko puta
i ne mozes nista nego samo radit i placat i placat
a kako je pocelo po europi, doci ce i kod nas kada budemo jos od poreza morali uzdrzavati ilegalce
i onda si ti jadna budala koja radis cijeli zivot da bi hranio druge
Display Moreznas sta je meni najgore, a ne smijem puno pisat jer ce mi tlak skocit
sto oporezuju sve, znaci ne oporezuju te jednom, vec te oporezuju na placi, di ti skoro uzmu pola
i onda kad i nesto skupis novaca, i kupis stan/kucu , onda ti i na to uzmu porez, a sad zele jos da ti svake godine uzmu porez iako si vec tu kucu pretplatio nekoliko puta
a kako je pocelo po europi, doci ce i kod nas kada budemo jos od poreza morali uzdrzavati ilegalce
Evo ti malo za tlak, zaboravio si parafiskalne namete. Nešto što samo naši ekonomisti uče u školi.
Komunalna naknada, slivne vode ...
Za ove vode sam mnogima spomenuo mamu. Pristojno rečeno.
a joj nemoj molim te o vodi, na racunu za vodu imam 12 stavki, platim 10 eura za 0 potrosene vode mjesecno
Display Moreznas sta je meni najgore, a ne smijem puno pisat jer ce mi tlak skocit
Zaboravio si još dio gdje kažu da je neki parazit/neradnik nejednak s tobom i da tebe koji crnčiš treba oderati da se smanji nejednakost.
A rođo leži, prima socijalu i smije ti se.
Nažalost EU je tako posložio poreze da se stimulira parazitiranje.
Display MoreDisplay Moreznas sta je meni najgore, a ne smijem puno pisat jer ce mi tlak skocit
Zaboravio si još dio gdje kažu da je neki parazit/neradnik nejednak s tobom i da tebe koji crnčiš treba oderati da se smanji nejednakost.
A rođo leži, prima socijalu i smije ti se.
Nažalost EU je tako posložio poreze da se stimulira parazitiranje.
naši pečalbari su davali instrukcije Nijemcima, izgleda je većini pomoglo da skuže sistem,
Meni će Kolinda morati smanjiti još plaću, kako bih smanjio plaćanje poreza,
moram i Ljubu nazvati da vidim kako će biti s porezom na kiseli kupus, more li nas to što spasiti ovih nametnika
Ekskluzivno doznajemo: Ekstra porez od pet eura po kvadratu za iznajmljivače apartmana | 24sata
o cemu se ovdje radi? nemam pretplatu na 24 sata.
Ekskluzivno doznajemo: Ekstra porez od pet eura po kvadratu za iznajmljivače apartmana | 24sata
o cemu se ovdje radi? nemam pretplatu na 24 sata.
Taj porez postojao je i do sada samo je maksimalni iznos povećan s 2 na 5 eura a minimalni iznos ostaje isti. Ovi iz 24h malo su to zloupotrijebili kako bi pojačali dramatiku u naslovu.
thanks. to sam si i mislio da click bejtaju.
ispada da svi koji iznajmljuju apartman, morat ce placat pausal i porez za vikendice.
Po trenutnim propisima bilo je nejasno jesu li iznajmljivači obveznici tog poreza, koji je uveden za građane s nekretninama u kojima povremeno borave. Sada će, od 1.1. sljedeće godine, vlasnici apartmana plaćati i paušalne iznose po krevetu, i porez na nekretninu za odmor.
ispada da svi koji iznajmljuju apartman, morat ce placat pausal i porez za vikendice.
Po trenutnim propisima bilo je nejasno jesu li iznajmljivači obveznici tog poreza, koji je uveden za građane s nekretninama u kojima povremeno borave. Sada će, od 1.1. sljedeće godine, vlasnici apartmana plaćati i paušalne iznose po krevetu, i porez na nekretninu za odmor.
Već vidim masovnu prodaju tih apartmana. Pun oglasnik. Agenti za nekretnine trljaju ruke. Neizdrživa je to porezna presija. Vlasnici će se mahom prijavljivati na burzu rada. Tražiti će i prekvalifikaciju, dodatnu naobrazbu, kako bi se mogli što prije uključiti na tržište rada. To više nije izdrživo, kaže Stipe iz Makarske, ujedno poručujući da više nema namjeru glasati za HDZ.
ne znam zas bi itko bio sretan da mora placat dodatan porez, koji ce ponovno prcevci trositi na razne domjenke
platio bih porez sa osmjehom da znam da ta lova ide tamo gdje treba
u trenutacnoj situaciji nebih platio ni lipe poreza znajuci gdje ide. tj ni centa
sljedece godine ce zgrnuto krdo dodatnih para od ovog poreza
gdje ce svi ti novci ici?
di je plan, gdje je transparentnost
nece ici nigdje, izgubit ce se u bespucima hrvatske birokracije
Vlasnik apartmana od 50 kvadrata s dva kreveta dosad je plaćao samo paušalni iznos po krevetu, od 19.99 do 199 eura godišnje. Taj vlasnik apartmana od sljedeće će godine plaćati i dodatni godišnji porez od maksimalnih 250 eura.
No krasno.
Uzmi samo dva apartmana, na 60 dana punjenja zarada je 12 tisuća eura, plati na to 250 eura poreza i tvoje je kraljevstvo nebesko
Na dohodak od rada, koliko se godišnje plati poreza ??
Tako smo mi postali zemlja iznajmljivača. Zadar je ostao bez pedijatra, mi svi bez keramičara, i općenito je čudno kako itko gasi požare, održava red i mir, uči djecu ili liječi ljude
Da ne pominjem pri tome naš porez, po načelu rizik je vaš, a novac je naš
pa mislim da nam je svima jasno zašto se sa takvim stvarima toliko odugovlačilo i čekalo. i kome se išlo na ruku svo ovo vrijeme.
a siroti iznajmljivači će svi na ulice jer će propasti!! a unazad godinu dana broj kreveta u apartmanima porastao za 60 000!!!??? i masa praznih stanova pogotovo u splitu i zagrebu koji su skladište apartmanske ekonomije. to već i vrapci na grani znaju.
realno, za većinu ekipe koja se bavi aparmatnima, ovo je prvi nekakav susret sa poduzetništvom.
bruto 2, porezi i doprinosi, su za njih misaone imenice.
znam osobno iz priče s nekima, kad ih suočiš sa činjenicom kolike cifre plaćaš kao poduzetnik, onda njihov odgovor bude u stilu, pa ti i više zarađuješ, pa je normalno da više i plaćaš.
to šta su ti iznosi eksponencijalno veći, ne može to njima uć u glavu, niti da im sve staviš na papir.
otud i tolika mržnja u narodu prema poduzetnicima, umjesto da je ista usmjerena prema poreznim otimačima i očajnim raspodjeljivačima.
za zdravlje nacije bi bilo puno pametnije da ti na žiro ili tekući sjeda bruto 2, s automatskim trajnim nalogom za isplatu poreza i doprinosa.
čisto nek im malo ti iznosi plešu po tekućem i tuku ih u glavu.
mislim da bi pojedinci nakon toga brzo zašutili, a neki bi se možda i pobunili kad shvate kolike cifre plaćaju za očajnu uslugu koju dobivaju.
nažalost, i brojni poduzetnici podržavaju iznajmljivače, jer se vode logikom, pa bolje da je legalan i plaća nešto, nego da radi na crno i ne plaća ništa.
za državu bi pak bilo pametnije da više poreznih inspektora radi u odjelu za nesrazmjer imovine, a ne da se bave sitnim prekršajima u poduzetništvu.
ali, kako bi onda političari lagodno živjeli od mlatimudarenja?
nađite mi ijednog političara koji je nakon odlaska s funkcije izišao s razmjernom imovinom koju ima, čak i ako uračunamo veću plaću koju je imao kao političar?
mislim da je i ludome onda jasno tko političku kastu, u biti, financira 🤷
A svi ti apartmani su fantasticni za oprat $$$$, jer kad napravis rohbau i ono glavno, dalje sve mozes radit sa kesom, opremati, a da te nitko ne pita od kud ti €€€€, u konacnici uvijek ce reci, od rentanja drugog apartmana 😎
A svi ti apartmani su fantasticni za oprat $$$$, jer kad napravis rohbau i ono glavno, dalje sve mozes radit sa kesom, opremati, a da te nitko ne pita od kud ti €€€€, u konacnici uvijek ce reci, od rentanja drugog apartmana 😎
pa to i jest modus operandi 🤷
npr. u ST je preko zime pola ugostiteljskih objekata "zatvoreno zbog preuređenja"
Display MoreVlasnik apartmana od 50 kvadrata s dva kreveta dosad je plaćao samo paušalni iznos po krevetu, od 19.99 do 199 eura godišnje. Taj vlasnik apartmana od sljedeće će godine plaćati i dodatni godišnji porez od maksimalnih 250 eura.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…i-cifre-1321612
No krasno.
Uzmi samo dva apartmana, na 60 dana punjenja zarada je 12 tisuća eura, plati na to 250 eura poreza i tvoje je kraljevstvo nebesko
Tako smo mi postali zemlja iznajmljivača. Zadar je ostao bez pedijatra, mi svi bez keramičara, i općenito je čudno kako itko gasi požare, održava red i mir, uči djecu ili liječi ljude
Naježim se kad čujem da je zarada 12 tisuća eura, pa se onda naknadno plati porez, i to se još ovakva lupetanja pišu na investicijskom forumu.
Dakle evo sada da jednom objasnim:
PROMET - ono što gost plati agenciji
PRIHOD - ono što agencija plati iznajmljivaču
DOBIT/ZARADA - ono što ostane nakon svih troškova - kad se plati struja, voda, porezi, čistačica, pranje posteljine, itd.
Na dohodak od rada se plati jako malo poreza. Preko milijun Hrvata ne plaća porez na dohodak uopće što je strašno. Doprinosi na rad nisu porez, zdravstveno osiguranje i mirovinsko osiguranje nisu porez.
Treba uvesti flat porez svima i ukinuti sve porezne olakšice, svi bi trebali plaćati nekakav porez na dohodak. Prestrašno je koliko ljudi ne doprinosi društvu, samo zato da bi se njihovi glasovi kupili na izborima. Upravo se takvi i najviše žale da netko drugi plaća malo.
Jadna država, sve joj se plaća u kešu s PDV-om od 25%, baš je jadna država ostala oštećena. Zločesti iznajmljivači sve opremili i platili 25% PDV-a. Svatko sa zrnom soli u glavi zna da se bilo kakva lova, čak i ona crna, opet na kraju vrati državi.
Iznajmljivači su ogromno glasačko tijelo, i ove radnje vlasti i medija protiv iznajmljivača treba iskoristiti tako da isti smijene ovu vlast. Da vidiš onda panike.
Display MoreVlasnik apartmana od 50 kvadrata s dva kreveta dosad je plaćao samo paušalni iznos po krevetu, od 19.99 do 199 eura godišnje. Taj vlasnik apartmana od sljedeće će godine plaćati i dodatni godišnji porez od maksimalnih 250 eura.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…i-cifre-1321612
No krasno.
Očito je da se ovo radi s namjerom.
Trebali su barem izjednačiti trajni najam sa turističkim a to su propustili i ovaj put napraviti. Znači porezna osnovica jednako prihod minus 30% troškovi. S tim da je porez na dugotrajni najam sada isti za cijelu Hrvatsku dok je turistički prepušten volji lokalnih šerifa. I u ovakvom frankeštajnovskom modelu porezni tretman apartmana ostaje povlašten. Osim toga ovaj porez na kuće za odmor ovako blesavo definiran ostavlja prostor za ustavnu tužbu i to iznajmljivačima što je tek najveći paradoks. Mada ne vjerujem da će do toga doći jer bi im tek onda mogli uvesti neki ozbiljan porez.