JDGT (Jadroagent d.d.)

 • Tržište Redovito tržište
  Sektor: H
  Vrsta vrijednosnog papira Dionica - redovna
  Broj uvrštenih 110.845
  Nominalna vrijednost 450,00 HRK
  Dividenda u novcu 30,00 Kn
  Datum isplate dividende 15.1.2020
  Datum stjecanja prava na dividendu 10.1.2020
  Početak trgovanja bez dividende 9.1.2020
  Prospekt vrijednosnice PDF prospekt

  bez ocjena molim

 • da malo prodrmamo temu, meni draga dionica, odavno u njoj ali mislim da je trenutno pre skupa.

  Super i stabilno poslovanje međutim trenutna cijena ne opravdava fundamente, što ne znaći da ne može potegnuti i do 2tkn... Ja sam na holdu i čekam manje padove za dokupiti koji komad.

 • Isto čekam da se malo ohladi cijena da uđem po nekoliko komada. Čisto radi dividende koja se nazire da bi mogla biti dobra. Neke priče kruže da će možda biti u razini prošlogodišnje.

 • Zadnjih dana me malo muci pitanje kako valorizirat sigurne dividendne dionice koje imaju 3,4,5 % prije je to bilo vise % medjutim to se korigiralo jer su prinosi pali na ostalim klasama imovine jako, naime puno lakse je bilo tu situaciju gledat kada je stednja davala 1-2% i obveznice 3-4% i kada je bio vidljiv padajuci trend u takvim imovinama, mislim na spread izmedju takvih klasa imovina, medjutim stednja je sada na doslovno 0% ili 0,02% da budemo tocniji, prinosi na obveznice sad idu na 1% od prosle godine tako da unatoc proslogodinjem visokom prinosu obveznica to nadalje bas i ne mozemo ocekivat, sad pitanje je da li je u takvim uvjetima uvjetima 3-4% super dividenda i jeftina dionica, jer poanta je da iako razlika izmedju 3 i 4% nije velika samo 1% s druge strane prodaja ne omogucava seljenje imovine u sigurnu klasu jer je povrat zanemariv, a onda opet ako se smatra da je 3% super prinos u takvim uvjetima, a vi prodate kad je bilo 4% vi ste realno izgubili oko 25% rasta cijene dionice jer dionica bi trebala narast cca 25% da bi se dividendni prinos smajio za 1% bod ?....sta vi mislite o toj situaciji ?

 • sta vi mislite o toj situaciji ?

  Prema poslovanju divka će biti u rangu 60-90 kn (ukupno s predujmom) što je po sadašnjoj cijeni dobro preko 5%. Po toj logici cijena neće dolje dokle god ostale klase imovine ne daju nikakav tj. puno slabiji prinos.

  Plitkost tržišta je pritom zaseban problem gdje svaka logika ne vrijedi.

  Dugo sam u dionici, o prodaji bi razmišljao iznad 2000 i vjerojatno ne bi prodao ukoliko firma zaradi pare za divku svake godine što onda dolazi na spomenutih oko 4%
  Zanimljiva tema, ne samo za ovu dionicu

 • Dugo sam u dionici, o prodaji bi razmišljao iznad 2000 i vjerojatno ne bi prodao ukoliko firma zaradi pare za divku svake godine što onda dolazi na spomenutih oko 4%
  Zanimljiva tema, ne samo za ovu dionicu

  I ja sam više godina u JDGT. Da li i kada izaći? Čim se drugdje ukaže bolja prilika za oploditi novac. Normalno, to ovisi i o stilu ulaganja. Smatram se investitorom a ne špekulantom, zanimaju me poslovanje, dividenda, a ne sudjelovanje u igri "Tko zadnji je magarac".

  Ne tvrdim da se špekulacijama ne može zaraditi ali miran san mi više znači. Zato ulažem u dionice tipa JDGT, JDOS, KODT, IKBA...

  NAPOMENA: To nije ni poziv niti savjet za ulaganje.

 • Pretpostavljam da će uskoro, možda već idući tjedan, ići poziv za Glavnu skupštinu gdje će dati prijedlog za ostatak dividende. Barem je tako bilo zadnjih nekoliko godina.

 • Odlukom Nadzornog odbora od 3. siječnja 2020. godine, 15. siječnja 2020. godine isplaćen je bruto predujam dividende u iznosu od 30,00 kuna po dionici. Ostatak dividende u bruto iznosu od 60,00 kuna, isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitorij SKDD dana 15.travnja 2020. godine (recorddate). Prvi dan trgovanja na Zagrebačkoj burzi, bez prava na dividendu je 14.travnja 2020. godine (ex date). Tražbina za isplatu dividende dospijeva 17.travnja 2020. godine.Isplata dividende obavit će se putem SKDDa.

 • Za naše prilike bila bi to sasvim lipa dividenda da banditska država ne nastoji otet. Ovako je solidna.

  ...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

 • Ma odlična dionica, isto kao i Istarska kreditna. Stoički su odolile ovom luilu.

  Na zalost izgleda da nisu


  IZJAVU O UTJECAJU COVID-19 NA POSLOVANJE


  U ovom trenutku Društvo ima informacije o negativnim učincima koje bi bolest COVID-19 mogla imati na poslovanje. Naime, neki od unaprijed dogovorenih poslova u djelokrugu pomorske agenture otkazani su do kraja travnja, od strane cruising kompanija. Radi se o predsezonskim cruising putovanjima. Također, postoji smanjen intenzitet poslovnih aktivnosti u djelokrugu prijevoza roba te lučkih i skladišnih poslova sa zemljama žarištima bolesti COVID-19. Dugoročne financijske izglede i posljedice navedene bolesti za sada ne možemo sa sigurnošću projicirati.

 • upravo sam htio napisati kako će sigurno osjetiti pad prometa kao u ostalome i svi gospodarski subjekti, međutim ništa zabrinjavajuće. Vidit ćemo po pokazateljima o kojim se iznosima radi pa ćemo sukladno tome i revidirati stanje u portfelju.

 • Smanjenje opsega posla je bilo za očekivati. Vidjet ćemo što će biti za par mjeseci i dokle će ovo trajati.