• Što je trenutno poznato:

Rusi imaju većinu u Fortenovi (pretpostavka je da mogu krenuti u prodaju pojedinih dijelova) te udjele u Petrokemiji i Luci Ploče.

https://jajce-online.com/2020/…u-dakle-preuzeli-agrokor/

Poteškoće koje imaju:

Mercator u Sloveniji

https://novac.jutarnji.hr/aktu…ionica-mercatora/9855862/

Dijamant u Srbiji: Banca Intesa 15,2 milijuna eura s kamatama, kao i troškove postupka, može naplatiti imovinom Agrokora. To pak znači da Fortenova može ostati bez manjeg dijela tvornice ulja Dijamant, čiju je prodaju banka blokirala još u rujnu 2017. godine.

http://www.novilist.hr/Vijesti…na-eura?meta_refresh=true

Visoki trgovački sud (VTS) poništio je dvije presude Trgovačkog suda u Zagrebu (TSZG) u vezi s tužbom malih dioničara protiv Jamnice i Leda.

https://lider.media/poslovna-s…agrokorovih-tvrtki-129962

Sudac koji je ovo presudio je u u mojim očima heroj koji se usudio u ovoj našoj maloj bari donijeti odluku protiv vladajuće oligarhije i njihovih poslušnika. Želim mu svako dobro i dovoljno hrabrosti i razuma da se uvijek ovako postavi i sudi po pravu i pravdi. Baš me zanima kakva će u konačnici pravomoćna presuda biti i kakvo će biti obrazloženje. Zloupotrijebili su sve što su mogli. I što, ako se kojim slučajem, u konačnici potvrdi da imovinu nisu smjeli prenijeti?! Da li će to imati ikakav utjecaj na nagodbu koja je već sve to izvela ili „izija vuk kenjca“ i idemo dalje?

Čekam još presudu za Belje. Pretpostavljam da će biti jednaka. Nema smisla da se za isti slučaj donose različite presude, makar više nije za čuditi se ničemu.

A materijala za sve što se događalo i još uvijek se događa je nepresušno. Prestrašno je što su radili i još uvijek rade, pravdajući se očuvanjem radnih mjesta i sličnim floskulama. Niti u jednoj zemlji, uključujući i blisko nam okružje, ovo ne bi zaživilo. Opljačkali su male dioničare i ostale vlasnike, bez prava na ikakvu, a kamoli pravičnu naknadu. Mirovinski fondovi su, pod paskom i naređenjem zakona, ulagali naše novce u ove dionice. I tu smo ostali bez svega, a neki su dobro profitirali. Zakon su napisali, usvojili i stavili u primjenu doslovno preko noći. Može se, kada je njima u interesu.

Edited 2 times, last by Kvark ().

• Sinoć na dnevniku Nove TV slušam Bačića i ne vjerujem. Kaže da je uvjet postavljen za rollup bio politička stabilnost i da je to razlog zašto su raskinuli s Mostom i ušli u koaliciju s HNS-om. Kao da kredit, koji i nije bio nužan, uzima Hrvatska a ne Agrokor.

Danas nikakvih reakcija na ovu skandaloznu izjavu koja zapravo razotkriva da grupa Borg i njeni inozemni partneri u stvari stoje iza koalicije.

• sada kada je jasno da nitko vise ne zeli vlasnistvo u pokradenim kompanijama, pitam vas kolike odstete ocekujete za dionice u pojedinim kompanijama?

Hoce li to biti cijene prije lexa ili neke druge "fer" vrijednosti

• Moj gubitak na Agrokoru 180.000+,malo su mi se znojili dlanovi, (prodavajući Jamnicu po 42.000 i Ledo po 2500, mislim) prihvatio gubitak i krenuo kupovati OPTE po 1,80 to znači biti lud! Potez očajnika, koji je upalio.

Danas su LEDO i JAMNICA samo neki daleki ruzni san.

Sto mislim reci, osim ovoga samo hvalisanja, je to da koliko god vam želim i stvarno od srca, bez fige u djepu, da svi dobijete natrag svoje novce, mislim da se to nikada neće dogoditi. Što prije postanete toga svijesniji to ćete bolje živjeti i uspješnije investirati. Ovo je onako dobro namjerno svima koji žive u prošlosti Agrokora i nadaju se nečemu, bolje zaboravit, pa daj bože ako se nešto d'oro desi super, ako ne, nikome ništa. Ponavljam popusio sam 25.000 eurica na Todexu.

• Moj gubitak na Agrokoru 180.000+,malo su mi se znojili dlanovi, (prodavajući Jamnicu po 42.000 i Ledo po 2500, mislim) prihvatio gubitak i krenuo kupovati OPTE po 1,80 to znači biti lud! Potez očajnika, koji je upalio.

Danas su LEDO i JAMNICA samo neki daleki ruzni san.

Sto mislim reci, osim ovoga samo hvalisanja, je to da koliko god vam želim i stvarno od srca, bez fige u djepu, da svi dobijete natrag svoje novce, mislim da se to nikada neće dogoditi. Što prije postanete toga svijesniji to ćete bolje živjeti i uspješnije investirati. Ovo je onako dobro namjerno svima koji žive u prošlosti Agrokora i nadaju se nečemu, bolje zaboravit, pa daj bože ako se nešto d'oro desi super, ako ne, nikome ništa. Ponavljam popusio sam 25.000 eurica na Todexu.

Boriti se protiv lopovluka i zivjeti u proslosti nije isti.

Ja za sebe mogu reci da sam nastavio zivjeti, ali ovo necu zaboraviti i pustiti.

I itekako ocekujem da cu vidjeti svoje novce

• No svakako treba obratiti pažnju na dešavanja na političkoj sceni i vremenu razotkrivanja te skupine.Vjerujem da ovdje postoji visoka korelacija između ta dva faktora. I sad će mnoga imena isplivati,bit će zanimljivo pratiti.

• Sinoć u otvorenom;

Dražen Jelenić j ima oko 6% dionica Interkapitala d.d. Da, dobro ste pročitali. Navedeno u imovinskoj kartici dotičnog gospodina.

sapienti sat.

turbo bottom fisher

• Kada je riječ o budućnosti Fortenove Fižulić kao problem ističe što Fortenova više praktički nema vlasništvo nad imovinom u Sloveniji i Srbiji, a dionice koje je kupio PPD vidi kao dogovor i uspostavljanje većinske kontrole ruskih banaka nad Fortenovom jer sada imaju kontrolu za donošenje svih odluka za koje nije potrebna 2/3 većina u Upravi. Primjerice, mogu donijeti odluku da prodaju Jamnicu, pojasnio je Fižulić.

https://net.hr/danas/hrvatska/…e-mislim-da-nece-uspjeti/