Dohodak je isto vlastito vlasnistvo kao i nekretnina nema tu razlike samo drugi oblik vlasnistva, nije u redu da se jedan oblik oporezuje puno vise od drugog oblika, smisao porezne politike bi trebao biti poticanje na upotrebu imovine i stvaranju dodatne vrijednosti u gospodarstvu, a porezno bi trebalo ne opterecivat imovinu do odredjene vrijednosti-kolicine tako da se sacuva vrijednost pojedinca i kvaliteta zivota, a sve ostalo oporezivat slicnim stopama. Jedan apsurdni primjer da li je u redu da se placa porez na najam stana za stanovanje, dok druga osoba koja ima vlasnistvo nad stanom i stanuje u stanu ne placa nikakav porez na koristenje iste imovine za istu namjenu, nije ni malo jer se radi o dvostrukom standardu pogotovo prema pojedincu koji je najvjerovatnije u losijoj poziciji, znaci porezno kaznjavate skupinu gradjana koji su u losijoj poziciji, a takvih poreznih nejednakosti je previse kod nas zato i imamo iseljavanje.
Oduzimanje imovine zbog ne placanja poreza je stvar rijesenja zakonskog okvira, a ne vec zacrtano rijesenje
Jesam li vas dobro shvatio? Vi se zalazete da netko tko je digao kredit da kupi stan placa sto stanuje u tom stanu jer u tom stanu ako stanuje podstanar onda vlasnik placa porez jer iznajmljuje? Pa nisi digao kredit na 30 godina da bi kupio nekretninu pa da onda placas najam (porez) drzavi.
Spominjete dohodak. Znaci kad novac od dohodka drzite na banci ili doma u carapi trebate placat porez na taj novac jer je to vlasnistvo kao i nektretnina. Znaci ako imas novce lijepo na te novce ima da placas porez (najam) svake godine . Super mi je Vas nacin razmisljanja. Tako i ovi u saboru razmisljaju. Kako da oderu jos malo sirotinje.
To sta pravno plati vlasnik porez na najam realno to plati najmoprimac kroz cijenu ne brkati odnose samo radi toga tko placa racun, zna se kome je to vece opterecenje radi poreza ?, da si procitao onda bi svatio sta sam napisao da se ne bi trebalo oporezivat do odredjene vrijednosti isto tako ovaj koji je iznajmio stan isto onda ne bi trebao bit oporezivan za to isto stanovanje, luksus i ulaganje bi se trebalo oporezivat.
Ne nisam to rekao samo sam rekao da je realno to isto vlasnistvo nad razlicitom imovinom da bi razlicito definirali jer i jedno i drugo je privatno vlasnistvo i novac i nekretnina, al eto novac se definirao kao dohodak pa su ga oporezivali, samo radi inflacije cete ga morati uloziti negdje i onda cete opet platiti porez na dohodak, ali najmanji cete platit ako kupite nekretninu, mislim ovdje se radi o kompleksnim porezima da bi tako lako pausalno nesto zakljucili samo govorim o nelogicnostima.