Display MoreBurza moze naprijed tek kad se uvede porez na nekretnine, tj. prvenstveno apartmane. To je zlo koje cijelu zemlju vucd prema dolje.
Što je izgrađeno , izgrađeno je, ja sam protiv poreza na apartmane , ali nužno je uvesti pravedan i ravnomjerno raspoređen porez na rentanje apartman i soba turistima, a samim time apartmanizacija obale će u budućnosti usporiti.
Ovako je to najlukrativnije ulaganje imovine, odlična zarada s poreznom Stopom do 1,5%.
Ni babi koja se bavi cimerfrajom da podeblja mjesečna primanja jer ima malu mirovinu ne smije se gledati kroz prste .
Ako zaradujujes, plati porez. Gotovo.
Imam apartman na moru, ne iznajmljujem ga i ne zarađujem na njemu već imam samo hrpu troskova ( odvoz otpada plaćam 12 mjeseci, porez na kuću za odmor, turističku boravišnu taksu, komunalni i vodni doprinos …..) za 2 mjeseca korištenja godišnje. E, sad da još i platim porez postojanjem same činjenice j da posjedujem nekretninu, pa porez bi se trebao plaćati na zaradu, zar ne?
Znam da Admin ne dozvoljava stavljati linkove koji su već zakačenina nekoj drugoj temi , ali vrijedi i ovdje pročitati sto kaže Ostojić mada je ovaj članak već komentiran na temi RIVP, ali ne i s aspekta paušalnog oporezivanja privatnih tkz. malih iznajmljivača koji su u povlaštenom poreznom tretmanu i položaju naspram hotelijera.
U stvari, molim Admina da premjesti ove postove na temu Nekretnine gdje se već vodila rasprava o porezima i nekretninama.
Ja sam mislila na slučaj da neki stranac kupi zemljište, izgradi zgradu s namjerom da ju iznajmljuje turistima, zaposli čistačice iz Nepala i onda se vodi kao obiteljski iznajmljivač. To sa obiteljskim businessom nema veze.
Što mislite zašto stranci kod nas grade apartmane, a ne grade tvornice?