Nemojte me krivo shvatit, nemam ništa protiv ATPL, samo se pitam ako nemaju novaca da bi završili investiciju na Batali (to je pdručje između Gruža i Lapada ), " uglavnom sve stalo ", a to znam jer vidim mojim očima, kako i odakle će dijeliti dividendu. Bili živi pa vidili.
Dividendne dionice
-
-
-
Nemojte me krivo shvatit, nemam ništa protiv ATPL, samo se pitam ako nemaju novaca da bi završili investiciju na Batali (to je pdručje između Gruža i Lapada ), " uglavnom sve stalo ", a to znam jer vidim mojim očima, kako i odakle će dijeliti dividendu. Bili živi pa vidili.
neka uzmu iz iste vreće iz koje su uzeli prošle godine za dividendu i bonuse
-
Problem je kad preduzeće nema ni para ni dobara, ovdje nije taj slučaj
-
Ove godine najveći dividendni prinos očekujem na ATPL. Prošle godine je dionica bila 4. najbolja sa 5,25%, a ove godine očekujem između 8 i 10% dividende u odnosu na trenutnu cijenu dionice.
Obzirom da je u trenutku pisanja gornjeg posta cijena dionice bila oko 50 eura, to je to.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATPL/COI-ATPL-6c42c0a46be7a484d65bb4bcc62cbcc1.pdf
-
Što kažu na prozoru, dijeli li se što?
-
a ocito je da brodarski đir nosi vece prihode pa su u tom da pokupe kajmak… bit ce vremena i na nekretnine
-
a ocito je da brodarski đir nosi vece prihode pa su u tom da pokupe kajmak… bit ce vremena i na nekretnine
Poštovani DiAbleRo " Imali ste pravo ,svaka čast" !!!!!!!!.
Nisam mogao vjerovati da će dijeliti dividendu, ali što je tu je. Ne smijem dalje ništat nadodat,jer nisam bio u pravu.
Što se tiče nekretnine na Batali, to me zanima , jer nemam garažu a živim blizu ,te bi želio kupiti mali stan sa garažom.
Na žalost za sada samo se mogu zapisat, bez ikakvih obaveza.
-
Koje dionice kupiti ako želiš biti dividendaš?
A da čekajući dividendu ne izgubiš na cijeni dionice.
-
Dividend kings dionice.
-
Kalendar dividendi 2023. - MojeDionice
možda ovo pomogne
-
-
Idealno, kompanija ne isplaćuje dividendu nego reinvestira uz visoku stopu povrata (pogledajmo one s velikim ROIC, ROCE, pa što veća stopa reinvestiranja pri tome tim bolje).
Najbolje dividende su one gdje nam dividenda nije glavni fokus nego kompanija isplaćuje manji dio dobiti u tu dividendu, jako dobro pokriveno s FCF, rastućim (jer veći dio reinvestira uz gore spomenuti visok povrat na kapital).
Te dividende možda ne daju veliki dy na trenutnu cijenu dionice danas ali su rastuće, dugotrajno, po velikim stopama (pa će brzo biti veliki yield na povijesni cost basis).
Dakle želite dionice koje će uz te dividende dati vam i prije svega veliki kapitalni dobitak. Dividende su vam tu više “nužno zlo”, a koje nije tako loše u Hrvatskoj zbog relativno atraktivnog poreznog tretmana. To je rijedak primjer gdje su nam porezi niži nego na zapadu.
Klasičan primjer KODT. Tamo se cilja u dividende isplatiti nekih do 40% dobiti (pa sad, nekad bude malo manje kad je jači investicijski ciklus, a može i biti malo više). U prosijeku te dividende neprestano rastu, desteljećima već, dosta snažno. Ali nije tu fokus na njima. Kapitalni dobitak je što se tamo traži prije svega. -
pa kapitalni dobitak bi i trebao biti glavni motiv ulaganja, a dividenda samo šlag na tortu. ali ako imaš gomilu kapitala.....
-
Možete li podijeliti informaciju koje dividendne dionice preferirate?
-
Imam: KODT, KOEI, HT, ERNT i ADRS
-
KODT, KOTR - dividenda 30-40% dobiti
RIVP - dividenda 4% na cijenu
ERNT - dividenda 30-100% dobiti
PLAG -
Imam: Zaba, Ernt, Ht ,Podr, Atgr, Rivp, Koei i od ove godine sam usao u Ciak i Monp.
9 dionica sve dividendne. Gledam da niti u jednoj dionici nemam vise od 15% portfelja. Razbacano po raznim sektorima i djelatnostima.
Ovo je od zagrebačke burze. Ostale su dionice na inozemnim burzama
-
Odi na portal "mojedionice.com", odaberi rubriku "kalendar dividendi" i imaš ih sve, i još si možeš vratit za svaku godinu unazad😁
-
Mdka HT, Ikba, Auhr
-
JDGT, RIVP, KODT, KOEI i za kikiriki od SPANa
-
ADPL, HT, RIVP, ZABA
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora