Dividendne dionice

• Pozdrav svima,

Zanimljivo mi je ulaganje u dividendne dionice na trzistu HR/EU pa otvaram temu.

Ako tko ima kakav prijedlog, sugestiju ili samo razmjenu misljenje dobro je doslo. Ciljam na dividendni prinos od 3+%

Vec posjedujem:

ADPL

ZABA

HT

Proucavam Njemacko trziste i zanimljiv mi je:

EON

ALLIANZ

BAYER

BASF

US trziste mi nekako nije u fokusu zbog placanja 30% poreza na dividende, ali ako netko ima dobar argument za neka ga podijeli.

Unaprijed hvala svima i nadam se da cemo razmjeniti podosta kvalitetnih informacija.

• Redovito daje ernt- r- a , pbz je delistirana ali ce dati ove godine, ja vjerujem 100kn.

Znam vani za Reit, firme specijalizirane za nekretnine i moraju bar 90% svoje opporezovane dobiti isplatiti dionicarima.

Plus je visoka dovidenda i kontrola nad njihovim poslovanjem a minu

s online trgovina i rast kamatnih stopa.

• Pa imaš kalendar dividendi s poviješću iznosa, pa biraj što to je volja. Prošla godina je to malo poremetila, pa to treba uzeti u obzir.

One s min. 3% prinosa ima koliko hoćeš. Samo, moje skromno mišljenje je da je to u ovim uvjetima malo.

• možeš pogledati na moje dionice visinu dividendi,, u mom portfelju su isključivo dividendne dionice već 7 godina,,, godišnji prosjek dividendi portfelja je cca 5 %,,, u portfelju imam mdka, jdgt, adpl, kodt, kodt2, ,,, preko 7slo sam uzeo dividende iz dežele, sretno

• Pa imaš kalendar dividendi s poviješću iznosa, pa biraj što to je volja. Prošla godina je to malo poremetila, pa to treba uzeti u obzir.

One s min. 3% prinosa ima koliko hoćeš. Samo, moje skromno mišljenje je da je to u ovim uvjetima malo.

Kome je bilo do velikog dividendnog prinosa( dugoročno) trebao je kupovati dionice između 3 i 6 mjeseca lani...da je to napravo sve dividende bi mu bile preko 5 pa do 15%.

• Predlaže jer 60% od ostvarene dobiti društvo koje je u većinskom drzavnom vlasništvu mora uplatiti u drzavni proracun. Ne odnosi se na banke i slične regulirane biznise.

Pandemijska godina je učinila svoje. Oni samo izvršavaju svoju obvezu prema odluci Vlade RH.

• od 2014 samo dividendne, dio u likvidne Adpl, a večina u, Jdgt, Mdka, kodt pogledajte prinose na moje dionice

za mdka vidi pod mdka str. 21, detaljno sam napisao od 2015

Edited once, last by kornat: Merged a post created by kornat into this post. ().

• možeš pogledati na moje dionice visinu dividendi,, u mom portfelju su isključivo dividendne dionice već 7 godina,,, godišnji prosjek dividendi portfelja je cca 5 %,,, u portfelju imam mdka, jdgt, adpl, kodt, kodt2, ,,, preko 7slo sam uzeo dividende iz dežele, sretno

7slo ne isplacuje divku.

• Vidim da ovdje nitko nije naveo adris? Svi bježe od adrisa ko vrag od tamjana? Možda dolazi adrisovo vrijeme jer Maistru i Cromaris vjerojatno čeka vrlo dobra sezona iako, da budem iskren, dobit Cromarisa u odnosu na CO i MAIS je zanemariva.

• U portfelju najviše imam dionice Adrisa. Što se tiče Cromarisa, oni su praktički u kratko vrijeme izmjenili gotovo cijeli top management. Nadam se u skorije vrijeme da njihova dobit više neće biti "zanemariva"

• U portfelju najviše imam dionice Adrisa. Što se tiče Cromarisa, oni su praktički u kratko vrijeme izmjenili gotovo cijeli top management. Nadam se u skorije vrijeme da njihova dobit više neće biti "zanemariva"

Šta očekujete u budućnosti što se tiče prihoda, dividende, možda novih akvizicija? Nisam toliko upućen u njihovo poslovanje. Možda znate nešto o nekim njihovim dugoročnim planovima? Meni se oni na prvu čine skroz OK.

• Ja čekam da dividendu ponovo počnu isplaćivati firme poput ULPL, TKPR i slične, koje su prije krize bile vrlo izdašne u tom pogledu.

HRDH je pritisnut tužbama malih dioničara prošle godine isplatio dividendu nakon dugo vremena.

Poruka malim dioničarima, idite na skupštine i tražite, borite se, imate pravo zahtijevati dividendu.

Šta očekujete u budućnosti što se tiče prihoda, dividende, možda novih akvizicija? Nisam toliko upućen u njihovo poslovanje. Možda znate nešto o nekim njihovim dugoročnim planovima? Meni se oni na prvu čine skroz OK.

Očekujem da će Maistra rasturiti te da će i dalje najviše ulagati u turizam. U planu im puno obnova u Zagrebu za hotele koje su kupili od HUP-a te famozni Marjan u Splitu. Neki smatraju da loše investiraju, ali ja se ne slažem i očekujem puno :)