Ovo je vrhunski odrađeno, i nije sa laptopa
Mali će svijetliti ko' božićno drvce
Nije zgodno za trgovanje, velik spread, gruba igra
Nema besplatnog ručka.
vi ste baš falili profesiju, filozofski umjesto medicine.
Ovo je vrhunski odrađeno, i nije sa laptopa
Mali će svijetliti ko' božićno drvce
Nije zgodno za trgovanje, velik spread, gruba igra
Nema besplatnog ručka.
vi ste baš falili profesiju, filozofski umjesto medicine.
Čestitke kolegama koji su sudjelovali u IPO-u, ja nažalost nisam. Lijepo ste brkove omastili. 👍👍👍
Meni je izuzetno drago da je prilicno nasih forumasa sudjelovalo na IPO!
Bravo, sto su uspijeli na brzinu realizirati lijepu dobit!
Danas vjerujem ispod 200kn se ne bude dozvolilo da cijena padne!
Puni stupci svih portala ima da su prepuni hvale za ovaj uspjesan IPO!
Svima sretno ma kako se završilo.
Ma može li bolje? Svi zaradili, SPAN dobio pare, IPO dioničari zaradili, novinari dobili pinku, trejderi uzeli svoj dio, a novi dioničari dobili nadu. Svi zadovoljni.
Ma može li bolje? Svi zaradili, SPAN dobio pare, IPO dioničari zaradili, novinari dobili pinku, trejderi uzeli svoj dio, a novi dioničari dobili nadu. Svi zadovoljni.
Super stvar.
A tko će sve to platiti??
Super stvar.
A tko će sve to platiti??
Ma to ćemo na karticu, na rate
Ili kada voditeljica emisije Hrvatske lutije, prije izvlačenja brojeva kaže:"Svima sretno!"(a svi imaju svoje kombinacije)
A na kraju emisije izvješće: jack pot nije izvučen, ali tu su utješne nagrade.Više sreće drugi put!
riješio na otvaranju 218, ipak imam iskustvo Magme, Ht-a, Ina-e vratio trećinu natrag po 202... čekam razvoj.
vratio po 190 malo.
Čim sam vidio najviša cijena 218kn, odma mi je prošlo kroz glavu "ovo će kolega odmah utopit"...
Sada kada i vlasnici dionica iz uprave imaju potvrđenu cjenu svojih dionica i kada krenu u prodaju....
Nedao Bog da vam se taj scenariji dogodi.
Da sam ja na njihovom mjestu i da imam tvrtku sa ovakvom dobiti, odmah bi to napravio.
Glavno da smo dobili jednu jaču dionicu nakon dugo vremena, sad kompanija treba opravdati ovu cijenu a nadajmo se i prepravdati
dionica je čini se smirena, ne bi trebalo biti nekih jačih oscilacija više... a tu je i mirovinac koji će braniti svoju investiciju.
vratio nešto po 204.
Sada kada i vlasnici dionica iz uprave imaju potvrđenu cjenu svojih dionica i kada krenu u prodaju....
Nedao Bog da vam se taj scenariji dogodi.
Da sam ja na njihovom mjestu i da imam tvrtku sa ovakvom dobiti, odmah bi to napravio.
Pa onda im je bilo jednostavnije u IPO-u da prodaju svoje dionice odnosno dio njih. Dobili bi nižu cijenu, ali bi sve ponuđene količine prodali.
Srećom ti nisi na nihovom mjestu. A i bilo bi neobiljno od ključnih vlasnika i uprave da se ponašaju kao spekulanti.
Očito to nije opcija.
samo da se ne dogodi da je to bilo sve od nje!! i da trgovina zamre.
Mislim da jako dugo nećemo vidjeti 4,5miokn prometa u 2 sata trgovanja.
A iznenadio bih se i da cijena dosegne današnji maksimum.
IMHO
IMHO
ne znam kako će biti, tu sam danas kratkoročno a s vremenom možda budem držao. Međutim ovdje je mirovinac posaugao 14 000 komada u sekundi. To mi puno govori.
ehhhh sada.... mirovinci su od samog pojavljivanja poznati po svojim besprijekornim ulaganjima pozitivna okolnost jest da je to IT sektor koji se svakodnevno razvija, a na zse ga baš i nema.
IMHO
ne znam kako će biti, tu sam danas kratkoročno a s vremenom možda budem držao. Međutim ovdje je mirovinac posaugao 14 000 komada u sekundi. To mi puno govori.
I meni, iako sam vani, do kraja dana ocekujem ciscenje do 220kn...
Prodaja se ispucala i kapitulirala je...a MF-ovi su pokazali da zele vecu cijenu i vece kolicine...
Pozdrav od malog ulagača u Span Kako nemam apsolutno nikakvih iskustava oko dionica i trgovanja istima, malo po malo se upućujem u stvari. Međutim, jedna stvar mi za sada nije jasna. Kupio sam dionice zadnji dan (10.9.2021.) i sve je proteklo u redu. Zvao sam SKDD što moram dalje i oni su rekli da ću dobiti poštom nekakav PIN i ostalo što mi znači da sam registriran kod njih te da onda mogu potražiti brokera (to će mi biti moja banka gdje imam račun). Poštu do danas nisam dobio poštu, a jučer (srijeda) sam ih zvao i rekli su da je jučer poslana svima. E sad pitanje na temelju toga - kako sam ja danas mogao trgovati tim kupljenim dionicama?
Ostao samo jedan vojnik na braniku domovine na 200kn. Vrijeme ručka možda
Za ZSE u cjelini bi bilo dobro da ovo bude pozitivna priča o kojoj će se govoriti u
dnevniku ili pisati po novinama, da privuče nove ulagače na ZSE, kojih nasušno fali
Pa kroz par mjeseci još jedan novi IPO, da se ZSE kotač zakotrlja. Kad su već nekretnine
otišle u nebesa i ljudi više nemaju gdje ulagati, a inflacija im jede štednju u banci.
Svaka čast ko je ovdje uletio, finih 15ak posto, ovakve priče su odlične za berzu. Sad zamislite prosječnog stedisu koji je orocio 100k eura uz kamatu od 0.3 posto , sjedi on na kavi i čita u Jutrnjem kako su na tamo nekoj ZSE uzeli 15ak posto u mjesec dana na pravdi boga, a on budala drži novce za 0.3 posto godišnje ... možda taj isti stedisa ode do banke sutra i kaže dajte mi lovu , idem malo do ZSE , kamata je bolja...