cini se dionica trenutno u nemilosti prodavaca
A ja počeo sakupljat😁
cini se dionica trenutno u nemilosti prodavaca
A ja počeo sakupljat😁
Ne znam čemu bi netko prodavao ispod 53-55 koliko je bila nedavno, jer vidimo da sve ide prema planu i sad samo očekujemo rast svih pokazatelja.
Ne znam čemu bi netko prodavao ispod 53-55 koliko je bila nedavno, jer vidimo da sve ide prema planu i sad samo očekujemo rast svih pokazatelja.
Rast dobiti se očekuje već odavno, a nikako da stigne... Štoviše, kad pogledate trend dobiti po kvartalima, on je padajući.
Rast dobiti se očekuje već odavno, a nikako da stigne... Štoviše, kad pogledate trend dobiti po kvartalima, on je padajući.
Po kvartalima NIJE padajući.
Po kvartalima NIJE padajući.
1Q 1.380
2Q 913
3Q 702
4Q ?
Znam iz viđenja neke od ljudi koji vode ovu firmu i redovito, rekao bih gotovo pa uvijek ne isporuče ono što obećaju, tako da oprezno sa ovim...mislim ljudi imaju karizmu i znaju prodati dobru priču, ali...možda se ovaj put varam, da mi netko slučajno ne zamjeri...jer tek ćemo vidjeti što će biti sa tim cybersecurity-em o kojem pričaju cijelu ovu godinu, a tek se trebaju pokazati poslovni rezultati od svega toga...
Span IPO cijena: 23€
Danas :47.90€
Tko ne isporucuje? Ne kuzim...
Span IPO cijena: 23€
Danas :47.90€
Tko ne isporucuje? Ne kuzim...
To stoji, dobro napisano...lagani plus od cca 100%, u cc 3 god? nije loše..
Mene zanima jedna druga stvar, ako netko može pomoći kakvim suvislim odgovorom..
Po onome što se prikazuje na portalu mojedionice rezultat je sljedeći (cca, zadnjih 3 g):
2022.: Prihodi od prodaje (PP): 110 Meur; Neto dobit (ND): 6,7 Meur
2023.: Prihodi od prodaje (PP): 142,8 Meur; Neto dobit (ND): 0,8 Meur
2024.: Prihodi od prodaje (PP): 168,2 Meur; Neto dobit (ND): 1,1 Meur
Znači ispada dosta loša profitabilnost. NPM marža se kreće 0,7 - 5,7 %
Zašto je marža tako loša?
Je li drug neven ovlastio koga da kupuje dok je na neplaćenom?
Sudeći po Podr zadnjih dana izgleda da nije
Display MoreMene zanima jedna druga stvar, ako netko može pomoći kakvim suvislim odgovorom..
Po onome što se prikazuje na portalu mojedionice rezultat je sljedeći (cca, zadnjih 3 g):
Neto dobit je oko 3 meur u prva 3 kvartala 2024.
Display MoreMene zanima jedna druga stvar, ako netko može pomoći kakvim suvislim odgovorom..
Zato što većina prihoda dolazi od prodaje Microsoftovih licenci.
Da je marza 5,7 % to bi bilo dobro. Ali ima marzu kao Studenac. Maloprodaja. Vidjeti cemo sto ce napraviti sa novim poslom. Znaju li oni to i mogu li oni to. Manje vise su pokupili sve informaticare koje su mogli. Radna atmosfera im je kao u vecini hrvatskih firmi. Šefuju bezveznajci koji su sve samo ne infoematicari. Ljudi koji znaju posao i rade, polako im odlaze. Ako krene cybersecurity otići će im jos vise znalaca i kontakata. Pitanje je jesu li odrzivi u svom poslu. Ove Studenac marzice su im uvijek zagarantirane. 💪Ali samo da se nesto pokrene.
SPAN je reseller MS licenci (74,1% prihoda), IT servisi (10,2% prhoda) a segment cybera-a i drugog razvoja je malen. Kada gledamo po maržama, upravo ovi segmenti razvoja proizvoda mogu imati veće marže, sam reselling je low margine business.