potpuno ste u pravu kolega!
samo ste zaboravili da kad smo na toboganu je puno lakše ići prema dolje nego li prema gore!
potpuno ste u pravu kolega!
samo ste zaboravili da kad smo na toboganu je puno lakše ići prema dolje nego li prema gore!
Average P/E Ratio by Industry
The average P/E ratio varies significantly by industry. Here is a table showing average PE ratios by industries in the US as of Oct 2023:
Industry Average P/E ratio Number of companies
Information Technology Services 27.29 49
SPAN trenutno P/E 17... na ovoj cijeni će biti sve više zainteresiranih za dokup ili ulaz...
Koliki je onda P/E? 27,29 ili 49 ili nešto treće?
Ovo prvo, čini se
Ovo prvo, čini se
Ali je SPAN "nešto treće". Niti je u Americi, niti je vrsta IT firme kakve dominiraju tom njihovom sektoru.
Display MoreAverage P/E Ratio by Industry
The average P/E ratio varies significantly by industry. Here is a table showing average PE ratios by industries in the US as of Oct 2023:
Industry Average P/E ratio Number of companies
Information Technology Services 27.29 49
SPAN trenutno P/E 17... na ovoj cijeni će biti sve više zainteresiranih za dokup ili ulaz...
Koliki je onda P/E? 27,29 ili 49 ili nešto treće?
Average=Prosijek
Uzeo se prosijek 49 IT kompanija...P/E 27.29... malo bolje pročitajte
Stoga je važno da kompanije, obrazovne institucije i vlade nastave ulagati u razvoj kibernetičke sigurnosti da bi zaštitile svoje resurse i podatke.
Q3 rezultati 31.10:
https://www.span.eu/hr/investitori…vnih-dogadanja/
Sad je stvar potpuno suprotna onoj oko izvješća za 2.kvartal.
Naime, sad je loš izvještaj već uključen u cijenu potpuno, a bilo kakva moguća pozitivna iznenađenja će dovesti do skoka cijene kao što je nakon prošlog izvješća pala.
Danas netko potegnuo 500 komada po asku...🙂
Mislim da su ovo dobre cijene za ulaz.
Gledao sam jucer taj H1 izvjestaj opet. Nije toliko loš koliko se želi prikazati.
SPAN je nimalo zadužena firma sa diverzificiranim poslovanjem. Management je prošao 'sito i rešeto' i zna voditi i razvijati firmu.
Ja sam počeo dokup ovih dana.
Kad je tu izvješće? Hvala
Kad je tu izvješće? Hvala
Pivci su vjerojatno vani...sad još da izađu ovi što ne plaćaju porez...
I još možda dobar 3.kvartal, eto podloge za jači preokret.
I još možda dobar 3.kvartal, eto podloge za jači preokret.
Meni po cijeni više izgleda kao predstečaj...
Pa malo ipak pretjerujete, dapače, cijena je još uvijek bitno iznad IPO cijene i čak pobjeđuje CROBEX. To inače nije normalno za IPO-e. To bi značili da su imali loš IPO (prodali po preniskoj cijeni) ili se biznis nakon IPO-a razvijao spektakularno dobro, znatno bolje nego je uprava očekivala (i zato nije tako cijenila dionicu na IPO).
Kad je cijena ovoliko iznad IPO cijene i pobjeđuje indeks u ovako nekom srednjem roku, to je u biti veliki uspjeh za male dioničare iz IPO vremena. To nije tako čest slučaj. IPO-i uglavnom nisu tako dobra investicija.
Posao se razvijao jako dobro.
SPAN dobit:
2020. cca 1 milion eura
2021 cca 3 miliona eura
2022 cca 6.7 miliona eura
IPO je rađen na osnovu 2020 rezultata.
Prihodi također uvjerljivo rastu, iako su ostali bez 20 miliona eura prihoda iz Ukraine.
Neto dug, zanemariv. Nikakva izloženost povećanju kamata.
Display MorePosao se razvijao jako dobro.
SPAN dobit:
2020. cca 1 milion eura
2021 cca 3 miliona eura
2022 cca 6.7 miliona euraIPO je rađen na osnovu 2020 rezultata.
Prihodi također uvjerljivo rastu, iako su ostali bez 20 miliona eura prihoda iz Ukraine.
znaci da bi cijena sada trebala biti na 6x IPO ?
Display MoreDisplay MorePosao se razvijao jako dobro.
SPAN dobit:
2020. cca 1 milion eura
2021 cca 3 miliona eura
2022 cca 6.7 miliona euraIPO je rađen na osnovu 2020 rezultata.
znaci da bi cijena sada trebala biti na 6x IPO ?
Ne. Samo sam htio pokazati da ima razloga zašto je cijena veća nego na IPO.