Evo nas na polovici godine, kako stojite s prinosima? Ja sam na nešto ispod 12 posto kad uračunam dividende. Očekivao sam da će i pevec počastit, međutim mahuna. Valjda imaju neki dobar plan kuda s tim novcima. Ove godine šute svi koji su se kleli na nasdaq i pljuvali po našoj burzici. A slabo se čuju i zagovornici kripta.
Kolike prinose ostvarujemo
-
-
-
Evo nas na polovici godine, kako stojite s prinosima? Ja sam na nešto ispod 12 posto kad uračunam dividende. Očekivao sam da će i pevec počastit, međutim mahuna. Valjda imaju neki dobar plan kuda s tim novcima. Ove godine šute svi koji su se kleli na nasdaq i pljuvali po našoj burzici. A slabo se čuju i zagovornici kripta.
Normalno da je šutnja na ovoj temi, treba otvoriti novu “ Kolike minuse ostvarujemo “, ja ću se prva javiti , kad ih uspijem izračunati 😁
-
Plus ili minus se racuna kad prodamo i spremimo lovu i dzep.
Mozemo bit u velikom plusu ili minusu pa se to zacas okrene.
-
To se obracunava na kraju godine.
Ja sam nesto sitno u plusu, ali to se do kraja godine moze potpuno promijeniti.
Ove godine nisam uopce trejdala pa za sada niti nisu neki prinosi. Takodjer, nista mi niti nije jos za prodati.
-
Pa naravno kolega, sve jasno , da nema te jedine i velike utjehe pri pogledu na stanje portfelja bilo bi stvarno gadno.
-
Ko zna kak će to sve završiti, predugo je u svijetu bilo dobro i bilo je svega, pola hrane se bacalo, o trošku struje se nije razmišljalo, krediti bili jeftini. Taman kad je i kod nas trebalo krenuti eto ti agrokora, pa korona pa potresi, pa sad rat u ukrajini i inflacija pa opet možda korona na jesen. Ipak, srednjeročno sam uvjeren da će Hrvatska imati relativni ekonomski pomak prema sredini u EU roku od 5 do 10 godina. Možda i mi tada shvatimo kao narod da imamo bogomdanu zemlju i sve uvjete za prosperitet.
-
Iako bi mi draže bilo da je tema živnula bar tjedan ranije…😆
U trenutnoj situaciji jedino san JDPL moga jeftinije kupiti od zadnjih dokupa.
Pocetak rata san solidan dokup odradia…
Nekih 12 % plusa vako iz glave,nije mi napeto ni racunati u propadima 😅očekujem još 2 ili 3 dvd.
Trenutno niti kupujem niti prodajem.Moguć neki swing ali uglavnom je plan skupljati keš od prinosa kroz ovu nestabilnost pa nešto štipniti.
Pošto nemam plan SVE prodati nebi se ni triba prebrojavati…da budem iskren ni ne zamaram se previše sa % ali me čisto zanima zbrojiti i usporediti prinos dividendi sa 2019. kad ih skupim,tu mi leži godišnja zabava…
Sritno!!!
-
Minus 2,4% u ovoj godini. Do nekidan bio u plusu. Računam u odnosu na eure. Iako je zastarjelo tako računati bez inflacije koju je teško izračunati. Ajde, ove godine se barem market hladi pa to ne mogu smatrati velikim neuspjehom.
-
U minusu od 2009. godine. Permanentnom. Dividenda... godišnje mogu kupit 7 kg pršuta Pisinium (kad je 120kn/kg) cca.
-
Flat.
Ni makac.
Doduše, minus 400 kn na Rivijeri, i ne znam koliko, al' je neveliko na Igi.
Znači minus u stvari
-
-
+30%
Ali da, treba cekat kraj godine
-
Nebum pisao o prinosima jer bu ispalo da se hvalim. 😁
-
Nitko nije niti u minusu niti u plusu dok nije prodao.
-
Kod mene je neki sitni minus od 2% možda 3 %, za sada.
-
Kad uračunam dividende onda je nekakav sitni minus ali to je ok s obzirom da držim blue chipove na duge staze.
-
Trenutačno stanje u odnosu na 01.01.2022. : ZSE nekih +4-5% sa dividendama (ZABA, HT) i rastu VLEN.
Kripto... bolje da šutim!
-
zadovoljan, oko 65kkuna dividende i očekujem barem još 4-5% prosječnog rasta cijena svojih dijonica do kraja godine
-
Recimo ulozim na ZSE 50kEur prije pet godina i danas mi portfelj vrijedi 85kEur.
Nije zarada dok nije na tekućem računu ?
Onda je zarada kad se proda sve s plusom i nikada vise ne trguje po toj logici.
-
Recimo ulozim na ZSE 50kEur prije pet godina i danas mi portfelj vrijedi 85kEur.
Kad si u plusu onda zbrajaš koliko bi zaradia da prodaš dok se u minusu tiješiš da ne gubis jer nisi proda.
😎
-
Ma ne bih tako gledao, prodao si, zaradio 35k. Ako ponovo kupiš, za 85k, to ti je novo ulaganje i novo polazište od kojeg računaš dobit ili gubitak.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner