Kolike prinose ostvarujemo

 • Dosla je napokon kraju ova govno godina...

  Bruto prinos (prije PKD) ove godine 26,9%...ostvaren vecinom u trejdu sa CROBEX10 sastavnicama...na nijednoj dionici nisam ostvario neki znacajni prinos...sve su skoro odradile podjednako, mozda su mi ERNT i ATGR malo jace potegle (ali su bili i jaci ulazi)...

  Na smecu nisam bajno prosao...nesto sitno se zaradilo, ali obzirom na rizik i nestabilnost bolje da nisam nista s tim radio...ATPL i DLKV (na kraju godine) su mi dobru paru izbili, nesto se sredinom godine zaradilo na VIRO, IGH...

  Uglavnom, definitivno nije bila godina spekulativnih dionica (mozda mjesec dana su bile u fokusu)...

  Teskasi i fundamenti su rasturili i tako i treba bit...mozda to postane novonormalno...

  Sretnu i uspjesnu 2021., od srca, zelim svima...

 • I kod mene slicno. Sto se zaradilo na Dlkv i Igh ljetos se izgubilo na Viro i Atpl. Atpl nisam jos prodala doduse. Zao mi je sada kada BDI raste.

  Dlkv sam odmah prodala iznad 7 kuna sve kada sam vidjela da se sprema "preuzimanje na hrvatski nacin", a zasto smo nakon agrokorki, vijadukta i sl mi mali dionicari izumrla vrsta na ZSE.

  Kvalitetne dionice sam tek otkrila i trenuto sa njima trejdam day in, day out. Par stotina kuna zarade na dan super.

  Ja sam na burzi pocetnik. Pocela sam krajem 2019 i imala sam vatreno krstenje 2020. Uglavnom, nadam se da su iduce dvije godine sretnije za TK.

 • gledajući 2020. u retrovizor mogu reći da sam stekao ogromno ulagačko i trejdersko iskustvo.

  uložio sam hrpu vremena u edukaciju i proučavanje dinamike kretanja novca.

  na kraju sam došao do zaključka da novac i bogatstvo ne nestaje nego se samo prelijeva.

  npr. na hrpi dionica na ZSE mi smo, u većini slučaja, prelijevali novac jedni drugima.

  s druge strane, gledajući globalnu skalu, novac se iz realne ekonomije, koja je poluzatvorena, prelio u virtualnu ekonomiju koja je ostala otvorena (većinom dionice u USA i kriptovalute).

  znači, nestala su radna mjesta, smanjen je osobni dohodak, ali novac nije ispario nego se samo preselio.

  kamate su skoro na nuli, dugovi se ne vraćaju, ali novac ne miruje.

  jedino otplata dugova i porezi uništavaju novac, a trenutno su svuda moratoriji.

  pitanje svih pitanja je hoće li u 2021. kurbin pir doći na naplatu ili će se dugovi jednostavno izmesti inflacijom, tj. hoće li cijeli svijet postati Yugoslavija u vremenu Ante Markovića.

  da je netko našim starima rekao da će se u svom životnom vijeku 2 puta moći zadužiti do guše i da će ih oba puta spasiti inflacija/hiperinflacija rekli bi mu da je lud.

  ono što je jedino sigurno je to da, dok god ovo ludilo traje, su štediše najveći luzeri koji postoje.

  di će se novac preseliti u 2021., ostaje za vidjeti.

  mislim da će nam konačno raspetljavanje američkih izbora 06.01. dati putokaz :saint:

  ''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

 • Negdje nam se zametnula tema Kolike prinose ostvarujemo.

  Ove sam godine u minusu kojeg ne gledam.

  Čekam rasplet na Optimi, vjerojatno ću izaći sa plusom.

  Al' ajde, uzbuđenje očekivanja ne bih propustila , ako baš ne moram.

  Poslije dio u blue chip papire, rok držanja protivno pameti zauvijek i dio vani za trejd.

  Ovo je koja godina bulla ,?

  U dvanaestu ulazimo. Trljaš oči i ne vjeruješ.

 • Godina je za snimanje filmova nažalost.

  Moj portfelj se valjao gore-dole sve do rujna. Od plusa 20% početkom godine, pa u minus 10%, pa oporavak početkom lipnja. Pokušavao trejdat usitno bez nekog uspjeha. Prisiljen uzet stvari u svoje ruke, upucao novi keš i nakon šopinga ipak kraj godine završio sa 10% u plusu.

  ...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

 • Prinos u ovoj godini bez dividendi iznosi 1,1%. A s dividendom prinos mi iznosi 3,19%. S obzirom na situaciju prezadovoljan. (na dan poslije potresa u ZG minus mi je bio 35%).

 • Prinos u ovoj godini bez dividendi iznosi 1,1%. A s dividendom prinos mi iznosi 3,19%. S obzirom na situaciju prezadovoljan. (na dan poslije potresa u ZG minus mi je bio 35%).

  jel sa ili bez kamate za margin? ^^

  ''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

 • Prinos u ovoj godini bez dividendi iznosi 1,1%. A s dividendom prinos mi iznosi 3,19%. S obzirom na situaciju prezadovoljan. (na dan poslije potresa u ZG minus mi je bio 35%).

  jel sa ili bez kamate za margin? ^^

  Nemam margin kredit, imam gotovinski kredit. Ali ako odbijem kamate onda je prinos bez dividendi 1%,a sa dividendom 3,09%. Nije velika razlika.

 • Prinos +3,57%. Presložio sam i diverzificirao portfelj (trenutno 5 dionica, uglavnom blue chip dionice). Glavni moto na početku svake godine je izjava kolegice Ivane7: Važno je ne pogubiti novce. Tako i za 2021. godinu očekujem bilo kakav plus. Ova turbulentna godina je bila prilika za one koji tek kreću s ulaganjima u dionice, ali za to je trebalo imati slobodne gotovine i hrabrosti. Pozdrav svima i puno zdravlja :)

 • Prinos na ZSE +8%, mogao je biti i viši ali sam početkom godine kada je krenula panika prodao sa malim ali ipak vidljivim gubitcima dionice.

  Ne računam OPTE koje sam pun ko brod za moj pojam. Tu sam u nekom "trenutnom minusu" jer mi je prosjek malo iznad 6 kuna.

  US tržište ušao krajem 10. mjeseca i za sad sam u plusu 15%. Razmišljam resetirat US portfelj na način da ovih cca. +15% preusmjerim negdje početkom slijedeće godine i kupim još optime, možda sam lud :S:/ ali vidjet ćemo treba mislit pozitivno. :)

 • Meni na ZSE godina zavrsila u +5,2%


  Umalo sam dobio infarkt kad je krenulo na proljece sa lock-down i sve mi se zacrveniloo pred ocima jer sam intenzivno poceo ulagati bas pocetkom 2020god. Sreca u nesreci je bila da sam u vrijeme lock -downa imao naplative poslove od 1Q 2020 i to upumpao da si smanjim prosjek sta je vise moguce te me to na kraju nagradilo sa plusom.

  Vise puta sam pomisljao da mi treba psiha pomoc i da sam lud i ovisan o plesu na rubu te da cu pogubit svu ustedevinu s kojom se ˝kockam˝

  Spasili su me gle cuda, DLKV i INGRa koji su bili jeftini za vrijeme korone te rusenje prosjeka na Opte sa 7,2 na 5,4 i kupnja RIVP po 21

  Vlen isto ok odradio, steta sto ga nisam vise kupovao.

  DDJH me zaje... do pajola sa onom vijescu da ce smanjiti vrijednost i jednostavno ju vise nisam mogao gledat u portfelju i zgadila mi se za svagda te sam se rijesio iste.


  Rezime 2020. Uopce nisam pametan kako komentirati ovo cudo sta se sve izdesavalo, mislim si, neponovilo se.


  Zelim Vam sve Najbolje u 2021. i LP..

 • Pozdrav, totalni sam početnik na ZSE i zadnjih par godina sam planirao ući u dionice. Čekao sam neki pad gospodarstva, tako da sam ušao krajem 3/2020. S obzirom na relativno dobar timing ulaska, godina je završila u +25%


  Najviše sam zaradio na IGH (što ne bi nikad kupio da nisam čitao ovaj forum) koji sam kupio po 95KN a prodao po 161KN. Neki mali plus sam zaradio i na PBZ, ali to je više bilo bježanje nakon objave o povlačenju s burze.

  Ostalo u portfelju što planiram čuvati bar još neko vrijeme- najviše ADRS, pa ADPL, OPTE, 7SLO i VLEN.


  Sve najbolje u 2021g

 • Potfelj na +2,3 % ako gledam sve skupa uloženo od početka. Nije dobro ali barem sam nešto naučio.

  Ova godina katastrofa, nakon godišnjih izvješća prodao ERNT i pojačao ADPL a za vrijeme lockdowna prodao ADPL skoro na dnu.

  Pokušao sam trejdati i popraviti ali nije išlo. Trenutno: TPNG, OPTE, VLEN, KODT2, DLKV.


  2020 -21,32% (ukupno +2)

  2019 +77,05% (ukupno +48)

  2018 -11,6% (ukupno -27)

  2017 -13,96% (ukupno -13.96)


 • Pozdrav.

  Skroz sam novi kaj se tiče trgovanja dionicama. Počeo sam se pomalo igrati u drugom mjesecu ove godine.

  Trenutno mi je portfelj na +10.2%...plus nešto dividende. Nije nešto, al bar sam dosta naučio o dionicama i općenito o financijama.

  Nadam se da sljedeća godina bude bolja...

  Trenutni portfelj mi je VLEN, KODT, TPNG, SAPN, ADRS2(nešto sitno) i OPTE.

 • Svaka rasprava o prinosima bi trebala imati u podlozi neki prosječni iznos uloženog novca ili barem rang tog iznosa. Jer sto znaci zaraditi nešto na 10, 20 ili 50 tisuća kuna i na petsto tisuća ili miljun kuna. Špekulativno se dalo igrati i pristojno zaraditi na manjim iznosima uloga, al stotine tisuća ili milijune nije tako lako premještati na ZSE-u. Mi smo malo tržište i uglavnom dosta nelikvidno pa direktna usporedba povrata kod manjih i većih ulagatelja nije bas primjerena.


  Koliko vidim manji su se uglavnom igrali sa penny stockovima al pristojan novac dao se zaraditi i na velikim izdanjima, prehrambenim kompanijama, industriji, ali i na turistima tipa RIVP i ARNT. Godina nije bila neka, al nije da nije bilo pristojnih prilika.

 • Pozdrav, također sam novi u ovome, poceo kupovati u 5 mj. Od tada ulozeno 86000kn, nisam prodavao, trenutno je na 92851kn i 420kn casha, plus dividenda nekih 400kn. Portfelj redom po velicini ARNT, KODT2, OPTE, PODR, ATGR, ADRS2 I 7SLO. U minusu mi OPTE I ADRS2.

 • Sad Ht,Zaba,Adp,opte,igh, trenutno nisam u minusu, a nadam se da sljede bolji dani i da će bit više nego u banci...dosta je bilo crnila.Iza kiše uvijek, bude sunce...😀