1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Nekretnine

Nekretnine opcenito u HR

• sasab
  • May 11, 2020 at 3:21 PM
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 13, 2023 at 7:25 AM
    Quote from Manu
    Quote from havi

Umjesto da se prica o smanjenju poreza i drzavnog aoarata, ovdje se zazivaju novi porezi.

Pa obećao vam je HDZ već deset puta da će smanjiti broj lokalnih jedinica. Obećat će opet ako treba. 😂

pa dok nam ja ovakvih kao sto ste vi i slicni koji zazivate nove poreze mogu nam i dalje obecavat sto god zele i uvodit nove poreze jer eto uvjek ima netko na koga ce se to zalijepit. u ovom slucaju se zalijepilo na nekolicinu ovdje u kojoj ste i vi.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 13, 2023 at 7:28 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Manu

To nije nikakav mit nego lako provjerljiva činjenica.

PDV je najmanje štetan od svih poreza jer je porez na potrošnju a dobar dio potrošnje čine stranci koji mu daju dodatni doping u ljetnim mjesecima.

ako niste znali, iznajmiljivači moraju platit PDV koje im prenose platforme, jer ga, u pravilu, dalje ne mogu prenijeti na goste, a sad bi im digli i ovaj na dohodak (taj dio s dohodkom mi je prihvatljiv).

a već smo utvrdili da visoka opća PDV-a nepovoljno utječe cijene novogradnji.

na kraju bi, šta, trebalo imati visoku opću stopu i mali milion izuzetaka?

znači, još više birokracije?

čini mi se da mi je dobro savjetovala jedna bankarica, da "zagrijem stolicu" i probam položit za poreznog savjetnika (evo ti još jedna lekcija iz kapitalizma i prilagodbe 🤷)

Display More

Je li to lekcija meni ili nekom drugom? Ja nemam apartmane.

Iz gornjeg posta shvatio sam da misliš na opći pdv. Ali nema veze.

Ionako to sve skupa neće lako ići. Bit će tu još puno trvenja i podjela i lomljenja različitih interesa.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 13, 2023 at 7:38 AM

Zato i pises da treba oporezovat apartmane jer ih nemas 🤣🤣🤣

Oporezovat samo jednu imovinu je van svako pameti, moze se pricati jedino o oporezovanju prihoda od bilo kakve imovine.

Eventualno oporezovati komplet imovinu ali ono bas bolesno bogatih da ni neznaju sta ce sa imovinom, tipa preko 50-100+ mil. Eura, dolara na svjetskoj razini. Jer da to uvedes u jednoj drzavi, taj se lako preseli, tj. vec i je u monaco i slicne porezne oaze 😅

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 13, 2023 at 7:52 AM
    Quote from Manu

Sviđa mi se u kojem smjeru ide ovaj prijedlog HUP-a.

Na internetu danas postoje kalkulatori plaća skoro za sve države i nije problem praviti usporedbe.

Npr. u Poljskoj su tereti na plaće dvostruko niži nego u Hrvatskoj.

meni se sviđa ovo spominjanje Poljske, jer su upravo oni "pripojili" obveznice iz II. stupa u I. stup, da "zatvore rupu".

činjenica je da se naobećavalo svega i svačega, a ne "puni" se odgovarajućom brzinom, pa će se negdi morat "zagrabiti".

dapače, vidim da sad, pred izbore, ide i novi val "rasterećenja" zbog kupovine glasova.

inače, toliko su sposobni sa reformama da nam je trebalo 10 godina da se vratimo nakon prošle recesije.

ma uopće se više ne uzbuđujem i ne "ložim", nego me više zabrinjava mindset na forumu i neke dogme koje su se ukorijenile, a u realitetu ne "drže vodu" 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 13, 2023 at 7:58 AM

Ne znam o čemu pričaš.

Quote from D_artagnan

Oporezovat samo jednu imovinu je van svako pameti, moze se pricati jedino o oporezovanju prihoda od bilo kakve imovine.

Eventualno oporezovati komplet imovinu ali ono bas bolesno bogatih da ni neznaju sta ce sa imovinom, tipa preko 50-100+ mil. Eura, dolara na svjetskoj razini. Jer da to uvedes u jednoj drzavi, taj se lako preseli, tj. vec i je u monaco i slicne porezne oaze 😅

Je li tebi pravedno da dugogodišnji podstanar s obitelji plaća 10% plus prirez bez ikakvih poreznih olakšica a turist koji dođe za vikend ili tjedan ne plati ništa?

Je li pravedno da apartmani rade nelojalnu konkurenciju hotelskim kućama koje plaćaju porez na dobit, isplaćuju plaće svojim zaposlenicima i još poreze i doprinose na te plaće?

Osim toga vlasnici apartmana mogli su kroz godine pokupiti i poticaje po raznim osnovama.

Čovjek bi pomislio da tako pišeš zato što sam imaš apartmane ali ne. Nažalost tako pišeš iz puno goreg razloga.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 13, 2023 at 8:15 AM

turist plati boravisnu i plati vecu najamninu a tu najmninu vlasnik apartmana stuce u struju-wc papir-krecenje-pranje i u novu nekretninu gdje opet plati porez te pdv na sve sto kupi za tu nekretninu.

i ne placa podstanar nikakav porez ili prirez jer to obveza najmodavca.

je li pravedno da pausalni obrti rade nelojalnu konkurenciju?

nije li onda i studentski rad nelojalna konkurencija?

nije li i trgovanje dionicama nelojalna konkurencija jer ne placas doprinose i placas jako mali porez u odnosu na dohodak ili dobit?

covjek bi pomislio da si samo jalan na vlasnike apratmana, al ne bi se zacudio da direktno ovisis upravo o porezima pa zato i navijas za njih.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 13, 2023 at 8:20 AM

A dal je normalno da moj podstanar vozi skuplji auto od mene, ima skuplji sat, skuplju odjeću a ima već godina, kad mu se povisi najam guta knedlu. Takvim stilom zivota ce bit vjecno podstanar.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 13, 2023 at 8:24 AM

sto je najbitnije svaki novi porez na imovinu ce direktno pogodit ne vlasnika nego turista ili podstanara.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • March 13, 2023 at 8:33 AM

Ide mi na živce ova rasprava oko appartmana pa da se i ja uključim. :D

Po meni samo kućna radinost, dakle iznajmljuješ turistima na lokaciji na kojoj si prijavljen, pa nema veze šta 10 apartmana, 30 kreveta, štalu, garažu može imati neki povlašteni porezni status.

Sve ostale kombinacije, ono 2 vile sa bazenom (izgrađenim na poticaje) ili 11 apartmana na 3 različite lokacije (znam takve primjere). Sorry pajdo ali ti si business i tako ćeš biti tretiran. Koja je razlika uložiti milion oerića u betone i madrace ili strojeve. Uložiš u strojeve i imaš 100 inspekcija na vratu uložiš u madrace i nitko da te pogleda, prijavljuješ koliko želiš.

Primjer iz života: prijatelj ima villu prvi red do mora, rentaju se sobe sa doručkom. U špici napuni i do 50 kreveta. Nitko nije prijavljen na toj adresi. prijavljeni iznajmljivači su žena, punica, sin - ne znam točno kolika je granica da pređeš u nešto porezno ozbiljno ali očito je muljica isplativa. Ujedno ima i mali sezonski kafić na plaži a to je otvarao navrat nanos, kuka kako mu loše radi a ja u sebi komentiram pa naravno kada mora svaki dan nahranit 50 gostiju na doručku. I tu je vjv neka pdv muljica isplativa. Pred jedno 2-3 g. mu je izletilo da mu ostane čistog 60.000 eura, a znam da su stvarno jeftino rentali. U međuvremenu se "opametili" pa mislim da prošlu godinu nije završio bez min 120.000 eura netto.

Tko ga ne pozna i da izdrži odslušat svu njegovu kuknjavu dao bi mu euro za kavu od sažaljenja. Možda se i prima kakva socijalica, ne bi me začudilo.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 13, 2023 at 8:40 AM
    Quote from Laudator

Primjer iz života: prijatelj ima villu prvi red do mora, rentaju se sobe sa doručkom. U špici napuni i do 50 kreveta. Nitko nije prijavljen na toj adresi. prijavljeni iznajmljivači su žena, punica, sin - ne znam točno kolika je granica da pređeš u nešto porezno ozbiljno ali očito je muljica isplativa.

Do 20 kreveta mozes pausalno- nije spomenuto dal bracni krevet spada pod 1 ili 2 kreveta, al pomocni krevet ne ulazi u zbroj.

Tko i kako utvrđuje godišnji paušalni porez na dohodak?

Nadležna ispostava Porezne uprave donijeti će rješenje o iznosu godišnjeg paušalnog dohotka po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampova ako su kumulativno ispunjeni slijedeći uvjeti:

-da iznajmljivačnije po osnovi iznajmljivanja obveznik poreza na dodanu vrijednost(dalje u tekstu: PDV)prema Zakonu o PDV-u

-da iznajmljivačima odobrenje nadležnog ureda za pružanje usluga građana u domaćinstvu u skladu s odredbama zakona kojima se uređuje ugostiteljska djelatnost

-da iznajmljivač ne utvrđuje dohodak od samostane djelatnosti kao razliku između primitaka i izdataka na osnovi podataka iz propisanih poslovnih knjiga

-da iznajmljivač iznajmljuje putnicima i turistima stanove, sobe i postelje, kojih je vlasnik, najviše do 20 postelja odnosno kreveta, i/ili da organizira kamp na svojem zemljištu najviše do 10 smještajnih jedinica, odnosno do 30 gostiju istodobno

Što ako se ne ispunjavajunavedeni uvjeti?

Iznajmljivačkoji ne ostvaruje sve navedene uvjete, a ostvaruje dohodak od imovine po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te organiziranja kampova, dohodak i porez na dohodak utvrđuju se na način propisan za samostalne djelatnosti.

Mora li iznajmljivač izdavati račune?

Iznajmljivač kojem je utvrđen godišnji paušalni porez na dohodak ostvarenog od imovine po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampova dužan je izdavati račune za obavljene usluge

Edited once, last by emil: Merged a post created by emil into this post. (March 13, 2023 at 8:45 AM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 13, 2023 at 8:46 AM
    Quote from emil
    Quote from Laudator

Primjer iz života: prijatelj ima villu prvi red do mora, rentaju se sobe sa doručkom. U špici napuni i do 50 kreveta. Nitko nije prijavljen na toj adresi. prijavljeni iznajmljivači su žena, punica, sin - ne znam točno kolika je granica da pređeš u nešto porezno ozbiljno ali očito je muljica isplativa.

Do 20 kreveta mozes pausalno- ak nisu nesto mijenjali u zadnje vrijeme.

pa to je ono o čemu i ja govorim, a Kiyosaki piše.

država im je prvo dala da se "razmašu", pa sad gleda kako ih porezno "okrpiti".

i uvijek tako, u krug.

ja se samo nadam da će jednom doći na red i ulaganje na burzi.

onda bi, barem nama ovdi, bilo bolje, pa ne bi stalno zazivali neke nove poreze.

uostalom, i taj trend sa turistima je potrajao cca 10 godina.

netko je trend iskoristio, a netko nije.

ne treba zbog toga biti jalan, već uprijeti kolektivne snage da otkrijemo koja će biti takva iduća prilika.

treba bit optimističan :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 13, 2023 at 8:49 AM
    Quote from Manu

Ne znam o čemu pričaš.

Quote from D_artagnan

Je li tebi pravedno da dugogodišnji podstanar s obitelji plaća 10% plus prirez bez ikakvih poreznih olakšica a turist koji dođe za vikend ili tjedan ne plati ništa?

Je li pravedno da apartmani rade nelojalnu konkurenciju hotelskim kućama koje plaćaju porez na dobit, isplaćuju plaće svojim zaposlenicima i još poreze i doprinose na te plaće?

Osim toga vlasnici apartmana mogli su kroz godine pokupiti i poticaje po raznim osnovama.

Čovjek bi pomislio da tako pišeš zato što sam imaš apartmane ali ne. Nažalost tako pišeš iz puno goreg razloga.

Display More

Jedno je porez na apartmane, kuce…. A drugo je porez na zaradu koju ostvaris od apartmana, kuca…

Napisao si da treba oporezovati apartmane !

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • March 13, 2023 at 8:52 AM
    Quote from emil
    Quote from Laudator

Do 20 kreveta mozes pausalno- nije spomenuto dal bracni krevet spada pod 1 ili 2 kreveta

Tko i kako utvrđuje godišnji paušalni porez na dohodak?

Nadležna ispostava Porezneuprave donijeti će rješenje o iznosu godišnjeg paušalnog dohotka po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampova ako su kumulativno ispunjeni slijedeći uvjeti:

-da iznajmljivačnije po osnovi iznajmljivanja obveznik poreza na dodanu vrijednost(dalje u tekstu: PDV)prema Zakonu o PDV-u

-da iznajmljivačima odobrenje nadležnog ureda za pružanje usluga građana u domaćinstvu u skladu s odredbama zakona kojima se uređuje ugostiteljska djelatnost

-da iznajmljivačne utvrđuje dohodak od samostane djelatnosti kao razliku između primitaka i izdataka na osnovi podataka iz propisanih poslovnih knjiga

-da iznajmljivačiznajmljuje putnicima i turistima stanove, sobe i postelje, kojih je vlasnik, najviše do 20 postelja odnosno kreveta, i/ili da organizira kamp na svojem zemljištu najviše do 10 smještajnih jedinica, odnosno do 30 gostiju istodobno

Što ako se ne ispunjavajunavedeni uvjeti?

Iznajmljivačkoji ne ostvarujesve navedene uvjete, a ostvarujedohodak od imovine po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te organiziranja kampova, dohodak i porez na dohodak utvrđuju se na način propisan zasamostalne djelatnosti.

Mora li iznajmljivač izdavati račune?

Iznajmljivačkojemje utvrđen godišnji paušalni porez na dohodakostvarenog od imovine po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampovadužan jeizdavati račune za obavljene usluge

Display More

dakle, očito su si suvlasnički poduijelili krevete svakom 16,66 kom ;(

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 13, 2023 at 8:57 AM
    Quote from Laudator
    Quote from emil

Do 20 kreveta mozes pausalno- nije spomenuto dal bracni krevet spada pod 1 ili 2 kreveta

dakle, očito su si suvlasnički podijelili krevete svakom 16,66 kom ;(

ne bi bas rekao, jer mislim da onda moraju i vlasnicku strukturu promijeniti, a to lako provjeris na katastru dal je upisan jedan ili vise vlasnika.

prije ce bit da imaju prijavljeno manje kreveta i da muljaju.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • March 13, 2023 at 8:59 AM
    Quote from emil
    Quote from Laudator

dakle, očito su si suvlasnički podijelili krevete svakom 16,66 kom ;(

ne bi bas rekao, jer mislim da onda moraju i vlasnicku strukturu promijeniti, a to lako provjeris na katastru dal je upisan jedan ili vise vlasnika.

prije ce bit da imaju prijavljeno manje kreveta i da muljaju.

suvlasnici su 100%, a i muljaju :S

Puna im je konoba "pomoćnih ležaja" :D

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 13, 2023 at 9:35 AM
    Quote from Laudator

Ide mi na živce ova rasprava oko appartmana pa da se i ja uključim. :D

Po meni samo kućna radinost, dakle iznajmljuješ turistima na lokaciji na kojoj si prijavljen, pa nema veze šta 10 apartmana, 30 kreveta, štalu, garažu može imati neki povlašteni porezni status.

Sve ostale kombinacije, ono 2 vile sa bazenom (izgrađenim na poticaje) ili 11 apartmana na 3 različite lokacije (znam takve primjere). Sorry pajdo ali ti si business i tako ćeš biti tretiran. Koja je razlika uložiti milion oerića u betone i madrace ili strojeve. Uložiš u strojeve i imaš 100 inspekcija na vratu uložiš u madrace i nitko da te pogleda, prijavljuješ koliko želiš.

Primjer iz života: prijatelj ima villu prvi red do mora, rentaju se sobe sa doručkom. U špici napuni i do 50 kreveta. Nitko nije prijavljen na toj adresi. prijavljeni iznajmljivači su žena, punica, sin - ne znam točno kolika je granica da pređeš u nešto porezno ozbiljno ali očito je muljica isplativa. Ujedno ima i mali sezonski kafić na plaži a to je otvarao navrat nanos, kuka kako mu loše radi a ja u sebi komentiram pa naravno kada mora svaki dan nahranit 50 gostiju na doručku. I tu je vjv neka pdv muljica isplativa. Pred jedno 2-3 g. mu je izletilo da mu ostane čistog 60.000 eura, a znam da su stvarno jeftino rentali. U međuvremenu se "opametili" pa mislim da prošlu godinu nije završio bez min 120.000 eura netto.

Tko ga ne pozna i da izdrži odslušat svu njegovu kuknjavu dao bi mu euro za kavu od sažaljenja. Možda se i prima kakva socijalica, ne bi me začudilo.

Granica za paušalno oporezivanje je 20 kreveta po iznajmljivaču pa ako imaš velike smještajne kapacitete podijeliš to na članove familije kako si gore i napisao bez obzira tko je vlasnik nekretnina jer možeš dati punomoć drugima da iznajmljuju u tvoje ime i za tvoj račun uz dogovorenu proviziju.

Ako sam iznajmljuješ vise od 20 kreveta moraš otvoriti obrt ili d.o.o. ali onda dolaziš pod drugačiji porezni tretman.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 13, 2023 at 9:46 AM

Ma uvijek će se naći riješenje.

I da uvedu porez na renatnje apartmana, snaći će se ekipa, tko će našem čovjeku reći da ne možeš ugostiti prijatelja, bratića, kuma... počastiti ga večerom, ručkom par dana u svom domu. A svatko ima bar 20-30 prijatelja i tako svakog ugostiš po 4-5 dana... 8)

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 13, 2023 at 9:49 AM
    Quote from Ledica

Granica za paušalno oporezivanje je 20 kreveta po iznajmljivaču pa ako imaš velike smještajne kapacitete podijeliš to na članove familije kako si gore i napisao bez obzira tko je vlasnik nekretnina jer možeš dati punomoć drugima da iznajmljuju u tvoje ime i za tvoj račun uz dogovorenu proviziju.

Ako sam iznajmljuješ vise od 20 kreveta moraš otvoriti obrt ili d.o.o. ali onda dolaziš pod drugačiji porezni tretman.

???

to provjereno ? negdje to pise? to sto ja imam punomoc ne znaci da to i dalje nije vlasnistvo vlasnika i da su to njegovi kreveti a ne moji.

ako to radi u vase ime i dalje je to vase jer prihod imate vi a ne on.

ako prihod ima opunomocenik onda morate imati neki ugovor o najmu izmedju njega i vas pa samim time potpadate pod porez na iznajmljivanje.

ako imate neki info ili linki da je dovoljno dat punomoc nekom da uzima novce umjesto vas i da onda ni vi ni on ne placate porez slobodno ga stavite ovdje.

thx

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 13, 2023 at 9:55 AM
    Quote from emil
    Quote from Ledica

???

to provjereno ? negdje to pise? to sto ja imam punomoc ne znaci da to i dalje nije vlasnistvo vlasnika i da su to njegovi kreveti a ne moji.

ako prihod ima opunomocenik onda morate imati neki ugovor o najmu izmedju njega i vas pa samim time potpadate pod porez na iznajmljivanje.

ako imate neki info ili linki da je dovoljno dat punomoc nekom da uzima novce umjesto vas i da onda ni vi ni on ne placate porez slobodno ga stavite ovdje.

thx

Display More

Nemam link , ali imam iskustva iz stvarnog života, znam obitelj koja to tako radi, obveznik paušalnog plaćanja poreza je iznajmljivač, a ne vlasnik nekretnine jer se oporezuje iznajmljivanje , a ne sama činjenica da imaš imovinu tj. da si vlasnik nekretnine.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 13, 2023 at 9:57 AM
    Quote from Ledica
    Quote from emil

???

thx

Display More

Nemam link , ali imam iskustva iz stvarnog života, znam obitelj koja to tako radi, obveznik paušalnog plaćanja poreza je iznajmljivač, a ne vlasnik nekretnine.f

Display More

to mi je jasno al pitanje je sto to on iznajmljuje ako nije vlasnik? odakle mu kreveti? ili su njegovi (vlasnik) ili ih je unajmio od nekoga).

u zakonu se spominje uvjek "domacinstvo" i mislim da broj kreveta ide po domacinstvu, a ne 20 kreveta po svakom clanu domacinstva a kamoli 20 kreveta po svakom opunomoceniku kojih moze biti stotine po toj teoriji.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      449
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Porez na nekretnine

911 Replies, 2 years ago
  • Nekretnine opcenito u HR

904 Replies, 5 years ago
  • Porez na iznajmljivanje nekretnina

100 Replies, 2 years ago