1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • March 17, 2021 at 2:28 PM
    • #1,441
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

HT apdejt

Vidjeli smo odbijanac u toj zoni, ali nimalo uvjerljiv. Ako se ubrzo ne odlijepi, bojim se da će ići dolje ovom drugom trajektorijom.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ATPL apdejt

Cijena je došla do prve razine otpora na 192 kn, i mislim da sada gledamo retest ovog bullish pennanta. Cijena je otišla malo niže nego što bih to volio, ali ajde, tehnički još uvijek drži vodu. Ako ne bude većh šokova zbog FI-a, rekao bih da je sljedeća postaja cca 220 kn.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

ATPL apdejt

Onaj bullish pennant više nije pennat, cijena je sada u nekakvom uptrend kanalu, tako da bi sada bilo već vrijeme da ode opet do vrha kanala, negdje oko 194 kn. Tu je 200 EMA koja je svojevrsna zona otpora, a ujedno je to i razina otpora od ranije. Bilo bi jako bullish ako bi se tu cijena konsolidirala neko vrijeme, to bi ukazivalo na vjerojatni breakout prema 215 kn.

Cijena se za sada uspješno drži iznad 50 i 100 EMA, bez obzira na agresivne prodavače. Pratimo dalje.

Display More

Hvala mittko!

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 17, 2021 at 2:38 PM
    • #1,442
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL

Ovo je neozbiljno od mene uopće da postam, ali eto, ne mogu odoliti :)

Znam, znam... "ne možeš chartirati dionicu koja je tako užasno nelikvidna", "ja to sa par tisuća kuna dignem/zatučem koliko god hoću", "spread je ogroman, nema to smisla chartirati"... Inače uopće ni ne gledam grafove ovakvih nelikvidnih stečajuša, ali kako imam ovu dionicu išao sam ipak pogledati pa mi je zapeo za oko.

Kako je na ovim razinama praktično nemoguće kupiti bilo kakvu veću količinu bez ozbiljnijeg dizanja cijene, ovaj graf će možda biti zanimljiviji onima koji su već u dionici. Ja ovih papirića imam neodgovorno puno i trebalo mi je puno vremena da ih skupim. Kupovao sam čisto špekulativno - ovo je penny stock na kojem možeš puno dobiti ili sve izgubiti. Cijena je na takvim razinama da niže može ići samo u slučaju stečaja, a upside potencijal je ozbiljan.

Na grafu se ukazuje inverse head&shoulders, sa targetom oko 16,50, što je +80% u odnosu na danas.

Display More

JDPL apdejt

st-brajo evo nešto za napucavanje :) rekli bi - hešteg ZSEbets :)

Ima sve preduvjete za napucavanje - stečajuša, veliki spread, trenutno povoljna klima u dry bulk-u, potencijalno preuzimanje... Moram napomenuti da sam ovdje u sukobu interesa, imam puno ovih dionica :)

Cijena je narasla 39% od mog zadnjeg grafa, a očekujem još toliko. Nedavno smo vidjeli breakout i retest. Pratimo dalje.

Display More

JDPL apdejt

JDPL napreduje dalje, daily graf izgleda malo kaotično zbog male likvidnosti i velikog spreada, ali bitan je trend. Weekly graf izgleda čišće.

Cijena je napokon opet iznad 200EMA, to je najviša cijena u zadnjih više od godinu dana. Sve u svemu, i dalje izgleda bullish.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 17, 2021 at 3:11 PM
    • #1,443

Kolega Mitkko da li ste gledali Opte? Hvala.

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 17, 2021 at 3:12 PM
    • #1,444

evo i update leptirka, još je malo do D, e da bi to bio pravi cyper. izvanredno praćenje linija. Bravo za bdi. Nego ova atpl ga i ne prati baš, još da padne ispod ove linije potpore kanala ili ne daj bože linije vrata. ali ako ne padne ispod linije i njega čeka leptirko.

Files

bdi.JPG 41.84 kB – 0 Downloads
  • delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • March 17, 2021 at 3:54 PM
    • #1,445

ja štogod pogledam ovako onako sve je BULLLLLLLLL

a ono stalno dolje

dali je greška u crtanju da probam okrenut grafove može li neki savjet

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 17, 2021 at 8:09 PM
    • #1,446
    Quote from delboy

ja štogod pogledam ovako onako sve je BULLLLLLLLL

a ono stalno dolje

dali je greška u crtanju da probam okrenut grafove može li neki savjet

Obicno bude ovako kao na ovoj slici :)

Trebas mozda promijeniti taktiku - kada ti intuicija kaze da ce gore, ti prodaj, a kada mislis da ce dolje, kupis :) ne trebas okretati grafove :)

Edit: evo jos jedan tipicni graf :)

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • March 17, 2021 at 9:00 PM
    • #1,447

DSX iako se još drži iznad MA50, čini se da pati od sličnih morskih boleština (znanstveno je dokazano da morsku bolest ne mogu dobiti jedino alkoholičari?:S, baš slično kao i naša najveća perjanica <X  :sleeping:

oligarhija

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • March 17, 2021 at 9:14 PM
    • #1,448
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

JDPL napreduje dalje, daily graf izgleda malo kaotično zbog male likvidnosti i velikog spreada, ali bitan je trend. Weekly graf izgleda čišće.

Cijena je napokon opet iznad 200EMA, to je najviša cijena u zadnjih više od godinu dana. Sve u svemu, i dalje izgleda bullish.

često pratim trgovanje, i više puta sam primjetio nelogičnost u cijenama naloga na ask-u..ukratko, izgleda kao da jedan trgovac istovremeno prodaje i kupuje (tj. navlači prodaju)..možda mi se sve skupa samo pričinilo, zbog žabe koja je vidjela da konje potkivaju.

oligarhija

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • March 17, 2021 at 9:29 PM
    • #1,449

mitko

CHZ -$ MENI GRAF VRIŠTIIIIIIII KA 1,50$

pogledaj malo ipak je 100% u igri

evo malo za ulagače u kripto

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 18, 2021 at 10:31 AM
    • #1,450

Išla viriti Atpl

On kao da ima štucavicu

Napreduje velikim iskorakom, potom konsolidacija, ponekad školski, ponekad dva put je dva put.

Trenutno u fazi trokuta, očekuje se iskorak u neko doba.

Ako se povijest st ponavlja eto njega na 198 kn gdje će se morati malo odmoriti

Sve ispod one bijele linije u Bollingeru smatra se dobrom kupnjom. Tako piše u knjigama :S

Files

atpl 18.03.2021.png 118.75 kB – 0 Downloads
  • delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • March 18, 2021 at 10:39 AM
    • #1,451

čemu veselje za 5-10 kn

dok cjeli svijet pada u nesvijest od svakim danom novih vrhova

naša govna lopovska sve razjebali

sad će počet ispunpavat i vodu iz mora da i to prodaju

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 18, 2021 at 10:49 AM
    • #1,452
    Quote from zlocesti

Išla viriti Atpl

On kao da ima štucavicu

Napreduje velikim iskorakom, potom konsolidacija, ponekad školski, ponekad dva put je dva put.

Trenutno u fazi trokuta, očekuje se iskorak u neko doba.

Ako se povijest st ponavlja eto njega na 198 kn gdje će se morati malo odmoriti

Sve ispod one bijele linije u Bollingeru smatra se dobrom kupnjom. Tako piše u knjigama :S

Display More

atpl visi na ovom hs, ukoliko ne propadne dolje, lijepo će odlepršati gore. sori for korištenje vašeg rada.

Files

atpl 18.03.2021.png 183.03 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 18, 2021 at 10:56 AM
    • #1,453

Pa hoće., kako sada stvari stoje

Al' mora malo putem odmoriti :S

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 18, 2021 at 11:06 AM
    • #1,454
    Quote from zlocesti

Pa hoće., kako sada stvari stoje

Al' mora malo putem odmoriti :S

bome ovaj prvi i ja se gedamo u 50lp :)

odmaramo

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 18, 2021 at 1:26 PM
    • #1,455
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

HT apdejt

Blizu smo dnu ovog kanala. RSI je propao ispod trendlajna. Hoćemo li vidjeti odbijanac i daljnji rast ili će se materijalizirati ovaj potencijalni Adam&Eve top, tek ostaje za vidjeti. Stoch i MFI su u oversoldu, zato mislim da ćemo svakako prvo vidjeti nekakvu reakciju na dnu kanala. Hoće li ta reakcija biti kratkoročni odbijanac prije daljnjeg pada ili preokret, to za sada ne znam.

Weekly graf i dalje izgleda bullish.

HT apdejt

Vidjeli smo odbijanac u toj zoni, ali nimalo uvjerljiv. Ako se ubrzo ne odlijepi, bojim se da će ići dolje ovom drugom trajektorijom.

Quote from mitkko

ATPL apdejt

Cijena je i dalje u uptrendu, trenutno u fazi konsolidacije, izgleda da se formira bull flag. Hoće li flag biti u formi trokuta (crtkana linija) i klasične zastavice, pitanje je svih pitanja. Meni se za sada čini da ćemo prvo vidjeti propad do cca 160 kn prije nego vidimo breakout. O trenutku breakouta naravno ovisi i visina targeta, ali ajmo načelno reći da je prvi target i dalje 192 kn, drugi 214 kn. Treba pratiti. RSI će vjerojatno prvi dati signal daljnjeg kretanja cijene.

Paralelno pratim i BDRY koji je također u fazi konsolidacije. Ako u sljedećim danima ne rokne značajnije (održi se u ovom trokutu), to bi bilo dosta bullish i po ATPL.

ATPL apdejt

Cijena je došla do prve razine otpora na 192 kn, i mislim da sada gledamo retest ovog bullish pennanta. Cijena je otišla malo niže nego što bih to volio, ali ajde, tehnički još uvijek drži vodu. Ako ne bude većh šokova zbog FI-a, rekao bih da je sljedeća postaja cca 220 kn.

Display More

HT apdejt

Mislim da je mudro ovdje sada bookirati profit, ako vec ne sve, onda barem jedan dio. Cijena je došla do vrha kanala, indikatori su overbought, vjerujem da slijedi konsolidacija.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 18, 2021 at 1:34 PM
    • #1,456
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

RIVP apdejt

Zanimljiv je ovaj RIVP. "Truba" se ne da, cijena je na jedna dan propala ispod trendlajna na nikakvom volumenu i drugi dan se odmah vratila. Sada opet vidimo hidden bullish divergenciju na RSI. Cijena je opet iznad 10 i 20 EMA, a cijelo vrijeme je ostala iznad 50 EMA. Bullish varijanta "trube" je "still in play". Ako cijena przo probije 30,80, vjerojatno će brzo otići i do 32,60 kn, a ako to uvjerljivo probije vjerujem da će ići i do vrha "trube". To su za sada neke cjenovne zone koje treba pratiti.

Pratimo dalje.

RIVP apdejt

Cijena je došla točno do predviđene razine otpora, ali mi se ne sviđa što sada imamo bearish divergenciju na RSI. Rekao bih da će ovo dalje ići prema dnu wedge-a (cca 30,80 kn). Ako probije tu razinu, mislim da će ovaj put ići jače dolje, ali za to tek treba vidjeti kakva će biti reakcija na zpni 30,80 kn.

Display More

RIVP apdejt

RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 18, 2021 at 1:37 PM
    • #1,457
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

RIVP apdejt

Cijena je došla točno do predviđene razine otpora, ali mi se ne sviđa što sada imamo bearish divergenciju na RSI. Rekao bih da će ovo dalje ići prema dnu wedge-a (cca 30,80 kn). Ako probije tu razinu, mislim da će ovaj put ići jače dolje, ali za to tek treba vidjeti kakva će biti reakcija na zpni 30,80 kn.

RIVP apdejt

RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.

Display More

meni ovo "vonja" na "šampon".

al poznato je da se cijena ove dionice opire zdravom razumu, pa dok ide, ide 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 18, 2021 at 1:41 PM
    • #1,458
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

RIVP apdejt

meni ovo "vonja" na "šampon".

al poznato je da se cijena ove dionice opire zdravom razumu, pa dok ide, ide 🤷

Jedna stvar je zanimljiva, po tome se ZSE razlikuje u odnosu na strana tržišta. Ovdje TA puno bolje predviđa targete kada cijene rastu, a slabije kada padaju. To je vjerojatno do toga što ovdje nemamo mogućnost shortanja pa onda nema goriva koje bi poguralo pad, ali vjerojatno je i veliki utjecaj fondova koji drže cijenu i dokupljuju kada pada i tako kontroliraju cijenu, a što lako mogu jer je likvidnost slaba, RIVP je jedan takav dobar primjer.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 18, 2021 at 1:48 PM
    • #1,459
    Quote from mitkko

Jedna stvar je zanimljiva, po tome se ZSE razlikuje u odnosu na strana tržišta. Ovdje TA puno bolje predviđa targete kada cijene rastu, a slabije kada padaju. To je vjerojatno do toga što ovdje nemamo mogućnost shortanja pa onda nema goriva koje bi poguralo pad, ali vjerojatno je i veliki utjecaj fondova koji drže cijenu i dokupljuju kada pada i tako kontroliraju cijenu, a što lako mogu jer je likvidnost slaba, RIVP je jedan takav dobar primjer.

ima i dionica u koje se svi kunu, a di je trgovanje baš traljavo odrađeno (i to baš od strane fondova) bez ikakvih potpora i otpora, a u slučaju jačeg propada tu će biti bargain huntinga, jer fundamenti zasad izgledaju pristojno.

btw., baci oko na kamate USA 10-godišnje i 30-godišnje obveznice.

znajući cijelu macro priču iza svega toga, meni to djeluje kao Eva s mogućnošću Adama :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 18, 2021 at 2:14 PM
    • #1,460

da, vonja. pa nek se šamponiziraju.

Files

rivp hs.JPG 41.42 kB – 0 Downloads

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago