u grah za TA Atpl ja bi dodao malo kosti (izvješće i način na koji će prikazati stanje), pa bunceka ( dobre vozarine ) , pa malo začina ( I.B. budući da je njegov utjecaj bio velik prilikom zadnjeg rasta sa 100 do 600 ili 650 i nevjerujem da je rekao zadnju) pa onda vidjeti koliko če dobrih kuhara biti uključeno u to kako bi grah dobro ispao.......preporučam laganu varticu da se dobro sve skuha a da ne izgori......
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Karapanđa ala Esplanada bi to skuhal kak se šika
-
Karapanđa ala Esplanada bi to skuhal kak se šika.
Oprez je majka mudrosti a kad će roknuti pitaj dragog Boga. Povjesni grafovi i ekonomija više ne vrijede jer došli su neki novi klinci. HNB snizuje optimizam.
Paowel dela optimizam.
Mi trebamo Rimce a ne Vujčića.
Poštovanje
-
..
Oprez je majka mudrosti a kad će roknuti pitaj dragog Boga. Povjesni grafovi i ekonomija više ne vrijede jer došli su neki novi klinci. HNB snizuje optimizam.
Paowel dela optimizam.
Mi trebamo Rimce a ne Vujčića.
Poštovanje
ameri imaju Rimce, i već su toliko zaradili na dionicama, da postaju oprezni, ubiru debele profite i jačaju keš pozicije u očekivanju korekcije..dugoročno ipak, trend ostaje zeleno.
-
Zločkica
Vidite US optimizam ide i dalje
Vrijeme je za rasčistit HT šumu i taj otpor jer HT drži 20 posto crobi i on je na 19..
Ne vidim u čemu je problem.
Kaj nije dobro tak. Umjetnici za graf imaju viziju,dušu. Recimo zakaj 7slo raste bolje u odnosu na 7cro. Pa optimizma. Ovako možemo čekati do limburga mjeseca a Amerikance bi za jesen umislila nekaj novoga.
-
-
amerikanac bu do jeseni zmislil nekaj novoga i vozil bu dalje uz korekcije.
šah čovjek zmislil kompjutor sa šahom i igral je protiv njega na početku pobjeđival a sistem je sve upijal a čovjek ne može to sve upiti kaj može kompjuter.
svjetski kompjuter zna nivo gdje može sve otići u 3pm i uvjek će spašavati od toga usavršavati se i davati signale.
novi klinci su već izgleda u nekom novom kompjuteru. Svijet je sjeo u taj vlak i nema silaska na peronima jer kako ćeš uloviti ponovo taj vlak.
nebuloza da za mene i ostale. kripto valute postaju normala ....a mi još ne znamo pokrenuti burzu. imamo dest dionica i 10 indexa aa gaži je u garaži.
-
RIVP apdejt
"Truba" može biti i bearish i bullish pattern. U bull marketu često bude bullish. U zadnjem postu sam bio preporučio kupnju zbog tih nekoliko razloga koje sam naveo. Ovaj treći dodir sa donjom linijom "trube" može biti dobra zona za kupnju jer je tu najveći potencijal zarade ako cijena nastavi sa rastom, a i vrlo blizu je stop-loss zona jer pad ispod te linije znači negaciju patterna, tj. ovaj pattern dobiva bearish narav. Tu je risk/reward omjer najpovoljniji.
Trenutno je nekoliko problematičnih "caka". Ako se cijena ubrzo ne odlijepi od dna ove "trube", bojim se da ćemo vidjeti niže cijene. Konsolidacija na zoni podrške (ili ispod zone otpora) obično znači da će ubrzo ta zona popustiti. RSI je pao ispod trendlajna i testira ga. 10 i 20 EMA su napravile bearish cross. Ako pogledamo zadnji pad cijene unutar trube i sada ovu konsolidaciju, možemo vidjeti da se cijena konsolidira u formi bear flaga, čiji je target jednak targetu "trube".
Bit će zanimljivo pratiti dalje.
RIVP apdejt
Zanimljiv je ovaj RIVP. "Truba" se ne da, cijena je na jedna dan propala ispod trendlajna na nikakvom volumenu i drugi dan se odmah vratila. Sada opet vidimo hidden bullish divergenciju na RSI. Cijena je opet iznad 10 i 20 EMA, a cijelo vrijeme je ostala iznad 50 EMA. Bullish varijanta "trube" je "still in play". Ako cijena przo probije 30,80, vjerojatno će brzo otići i do 32,60 kn, a ako to uvjerljivo probije vjerujem da će ići i do vrha "trube". To su za sada neke cjenovne zone koje treba pratiti.
Pratimo dalje.
RIVP apdejt
Cijena je došla točno do predviđene razine otpora, ali mi se ne sviđa što sada imamo bearish divergenciju na RSI. Rekao bih da će ovo dalje ići prema dnu wedge-a (cca 30,80 kn). Ako probije tu razinu, mislim da će ovaj put ići jače dolje, ali za to tek treba vidjeti kakva će biti reakcija na zpni 30,80 kn.
-
Imamo i dva vrha cijene. To je samo malo bolje od tri. .........ako je.
-
HT
Često me pitaju za HT, a ja ne znam šta bih rekao. Cijena je u uptrend kanalu već neko vrijeme. Trenutno izgleda kao da će dalje ići prema dnu kanala. Ključno je vidjeti šta će se tamo događati, to će odrediti daljnji smjer.
Dno kanala je vrlo blizu (-1%), tako da ne bih sada zbog toga kratio poziciju. Treba jednostavno pričekati reakciju na dnu kanala.
PS Pozdrav iz Rovinja Nije baš neki lijepi dan, ali opet, lijepo je chartirati sa pogledom na more
HT apdejt
Blizu smo dnu ovog kanala. RSI je propao ispod trendlajna. Hoćemo li vidjeti odbijanac i daljnji rast ili će se materijalizirati ovaj potencijalni Adam&Eve top, tek ostaje za vidjeti. Stoch i MFI su u oversoldu, zato mislim da ćemo svakako prvo vidjeti nekakvu reakciju na dnu kanala. Hoće li ta reakcija biti kratkoročni odbijanac prije daljnjeg pada ili preokret, to za sada ne znam.
Weekly graf i dalje izgleda bullish.
HT apdejt
Vidjeli smo odbijanac u toj zoni, ali nimalo uvjerljiv. Ako se ubrzo ne odlijepi, bojim se da će ići dolje ovom drugom trajektorijom.
ATPL apdejt
Nemam pojma kuda ovaj brod plovi. Dionica nije u fokusu, prometi su nikakvi. Očekivao sam da će do sada već potegnuti prema gore, ali i dalje kilavi.
Obrisao sam sve švrlje sa starog grafa i pokušao stvari pogledati ispočetka, iz drugog kuta - rekli bi "tabula rasa". Uzeo sam weekly graf, da vidim širi trend. Weekly graf izgleda i dalje dobro - cijena je napravila ono što po meni izgleda kao double bottom (prvo dno u ožujku, drugo u listopadu). Uz to se formirala bullish divergenciju na RSI, MACD i MFI, što mi naznačava da vrlo vjerojatno i je double bottom.
Prvi target ove formacije je vrh prvog odbijanca (cca 230 kn), a drugi target (cca 320 kn) "comes in play" ako cijena uspješno osvoji prvi target.
Šta će od svega ovoga biti - ne znam, ovo je suviše daleki vemenski horizont da bih zauzimao pozicije samo temeljem toga, zato se i dalje se vodim za daily grafom. Ali ipak, ovaj graf je važan zato što podržava daily graf - oba ukazuju da će cijena vjerojatno ići prema gore.
Nezgodacija je što ulazimo u sezonalno slabiji period za brodare, gdje se očekuju niže vozarine, ali oopet, povijest je pokazala da su brodari i tim zimskim mjesecima znali potegnuti, okolnosti na tržištu su bile takve. Kako je korona ove godine koješta poremetila, možda se povijest opet ponovi.
Eto, "Budite dobri, lijepi i pametni"
ATPL apdejt
Cijena je i dalje u uptrendu, trenutno u fazi konsolidacije, izgleda da se formira bull flag. Hoće li flag biti u formi trokuta (crtkana linija) i klasične zastavice, pitanje je svih pitanja. Meni se za sada čini da ćemo prvo vidjeti propad do cca 160 kn prije nego vidimo breakout. O trenutku breakouta naravno ovisi i visina targeta, ali ajmo načelno reći da je prvi target i dalje 192 kn, drugi 214 kn. Treba pratiti. RSI će vjerojatno prvi dati signal daljnjeg kretanja cijene.
Paralelno pratim i BDRY koji je također u fazi konsolidacije. Ako u sljedećim danima ne rokne značajnije (održi se u ovom trokutu), to bi bilo dosta bullish i po ATPL.
ATPL apdejt
Cijena je došla do prve razine otpora na 192 kn, i mislim da sada gledamo retest ovog bullish pennanta. Cijena je otišla malo niže nego što bih to volio, ali ajde, tehnički još uvijek drži vodu. Ako ne bude većh šokova zbog FI-a, rekao bih da je sljedeća postaja cca 220 kn.
-
-
Kolega Mittko,moze graf za Adrs2? Bolinger se suzio a i izgleda mi konsolidacija u tijeku oko 410kn te izgledan rast pa barem da popunimo gap na cc.455kn?
Sory zlocka moze i tvoj graf..😉
Nisam danas pratio trgovanje, vidim da je danas porasla, to bi mogao biti dobar znak. Pogledam graf malo kasnije, nisam sada uz kompjuter.
U nastavku prilazem prepisku sa jednim kolegom od zadnjih dana na tu temu, mozda ti sta pomogne.
"Zabrinjavajuće je što na ovom rastu jako opada volumen svakim danom, to ti govori da će ubrzo hlađenje, zato pripazi. Možda potegne još do 440 kn, to je nekakva ranija zona otpora, a i psihološki okrugla brojka. Bollinger je "razvaljen", Stochastic u overboughtu."
"Vidim da se ADRS2 fino korigira, cijena je došla skoro u kunu do targeta na ovom grafu iznad Korekcija je bila očekivana. Sada mi se čini da bi dobra kupnja mogla biti u zoni 405-411 kn. Ako ništa drugo, tu negdje bi trebao biti prvi odbijanac."
ADRS2 apdejt
Evo malo nade za one koji su u dionici. Ovo izgleda kao rounding bottom, cijena teži ka 439 kn, tu će vjerojatno zastati, formirati "handle" i onda ćemo imati visoki "cup&handle" target. Ovo je sve još na dugom štapu, ali poanta je da za sada mislim da neće više bitnije padati u odnosu na ovu razinu.
IGH apdejt
I dalje sam u poziciji. Ne znam kako vi, ali meni ovo i dalje vrišti "buy". Možda ćemo još malo morati pričekati breakout, ali tehnički se nije ništa promijenilo od zadnjeg posta.
Cijena je i dalje iznad svih EMA-ova, RSI i MFI rastu, cijena vrluda oko gornjeg ruba trokuta, Bollinger se sužava. Za sada ovaj zadnji pad cijene smatram retestom trokuta nakon breaokuta.
Pratimo dalje.
IGH apdejt
Ovo i dalje brljavi. Tehnički sve izgleda isto kao i zadnji puta. Čeka se nekakav trigger da pokrene bull run.
-
-
E sada, hoće li još jednom poljubiti gornju liniju, ili vadimo periskope ?
-
E sada, hoće li još jednom poljubiti gornju liniju, ili vadimo periskope ?
Triba pitat AJ BI.
Kad ona upadne u klin sa silikonima, puknut će barem jedan pravac
-
lijevi ili desni?
-
-
a joooj...zloćka...kako to vučeš linije? loše cvike?
-
Dišpar dioptrija.
Ali ratio ostaje.
Ili idem po psa vodiča.
-
Kaj sad ne buju i valjda oba dva pala ispod 180 kn stol/HT a vani roka korekcija
A plovidba i HT 180 kn grafovi
-
Jos bi trebalo malo unutar klina bit mesa.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner