1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 13, 2021 at 8:53 PM
    • #1,081
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

IGH apdejt

I dalje držim IGH na oku, i čekam breaokut. Jučer sam malo kupio, poklopilo me na bidu. Cijena i dalje drži 50 i 100 EMA. Volumeni su mali, svi čekaju potvrdu smjera. Ja ću probati kupiti veću količinu na 130-133 kn ako dođe dotle, ili kada vidim potvrdu breakouta.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

IGH apdejt

Rekao bih da je sada povoljna prilika za kupiti. Imali smo breakout na velikom volumenu, sada gledamo retest. Prvi target je 170 kn.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

IGH apdejt

I dalje sam u poziciji. Ne znam kako vi, ali meni ovo i dalje vrišti "buy". Možda ćemo još malo morati pričekati breakout, ali tehnički se nije ništa promijenilo od zadnjeg posta.

Cijena je i dalje iznad svih EMA-ova, RSI i MFI rastu, cijena vrluda oko gornjeg ruba trokuta, Bollinger se sužava. Za sada ovaj zadnji pad cijene smatram retestom trokuta nakon breaokuta.

Pratimo dalje.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 13, 2021 at 9:00 PM
    • #1,082
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

@Mittko ako si kojim slucajem crtao Tpng na odmoru, mozes podijeliti sa nama?

Hvala.

TPNG

I dalje ništa zanimljivo. Cijena je previše puta testirala ovo dno na 42,40 i rekacije su sve lošije. Vjerojatno ćemo ubrzo vidjeti nekakav veći pad.

Pozitivna stvar u svemu ovome je što ovo sve više sliči na Wyckoff akumulaciju, a što je bullish. U toj varijanti bi se cijena trebala kretati ovako nekako kako sam ucrtao na grafu.

Nemam ovu dionicu pa ne pratim vijesti. Prodao sam što sam imao ubrzo nakon što u 9. mjesecu nije uspjela probiti 56,50 kn. Zadnje što znam je da im je dosta brodova na spotu, a vozarine su jako nisko, pa je očekivanje za Q4 dosta loše.

Display More

TPNG apdejt

Lijepo se ovo zakotrljalo. Jučerašnja svijeća se lijepo zaustavila na 40,00 kn, što je bilo prijašnje dno. Mislim da je još za tvrditi da je ovo bilo dno, mislim da ima još prostora za pad, barem ako je suditi po indikatorima koji još uvijek ne ukazuju na preokret trenda. Kota 38,00 kn mi se čini ključnom.

Pratimo dalje.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 13, 2021 at 9:12 PM
    • #1,083
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Zanimljiv pattern na RIVP. Vjernici u ovogodišnji turizam bi sada trebali kupovati, dobra je prilika. Ako bismo na trenutak zaboravili na koronu, rekao bih da će cijena ići putanjom nacrtanom na grafu. Ja koronu i nepoznanice povezane sa time ipak ne mogu maknuti iz glave pa ću ovo još neko vrijeme promatrati sa strane.

Vidimo ascending broadening wedge, hidden bullish divergenciju na RSI, podršku 50EMA i skori bullish cross (100 i 200 EMA).

RIVP apdejt

"Truba" može biti i bearish i bullish pattern. U bull marketu često bude bullish. U zadnjem postu sam bio preporučio kupnju zbog tih nekoliko razloga koje sam naveo. Ovaj treći dodir sa donjom linijom "trube" može biti dobra zona za kupnju jer je tu najveći potencijal zarade ako cijena nastavi sa rastom, a i vrlo blizu je stop-loss zona jer pad ispod te linije znači negaciju patterna, tj. ovaj pattern dobiva bearish narav. Tu je risk/reward omjer najpovoljniji.

Trenutno je nekoliko problematičnih "caka". Ako se cijena ubrzo ne odlijepi od dna ove "trube", bojim se da ćemo vidjeti niže cijene. Konsolidacija na zoni podrške (ili ispod zone otpora) obično znači da će ubrzo ta zona popustiti. RSI je pao ispod trendlajna i testira ga. 10 i 20 EMA su napravile bearish cross. Ako pogledamo zadnji pad cijene unutar trube i sada ovu konsolidaciju, možemo vidjeti da se cijena konsolidira u formi bear flaga, čiji je target jednak targetu "trube".

Bit će zanimljivo pratiti dalje.

Display More

RIVP apdejt

Zanimljiv je ovaj RIVP. "Truba" se ne da, cijena je na jedna dan propala ispod trendlajna na nikakvom volumenu i drugi dan se odmah vratila. Sada opet vidimo hidden bullish divergenciju na RSI. Cijena je opet iznad 10 i 20 EMA, a cijelo vrijeme je ostala iznad 50 EMA. Bullish varijanta "trube" je "still in play". Ako cijena przo probije 30,80, vjerojatno će brzo otići i do 32,60 kn, a ako to uvjerljivo probije vjerujem da će ići i do vrha "trube". To su za sada neke cjenovne zone koje treba pratiti.

Pratimo dalje.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 14, 2021 at 12:36 PM
    • #1,084
    Quote from mitkko

HT

Često me pitaju za HT, a ja ne znam šta bih rekao. Cijena je u uptrend kanalu već neko vrijeme. Trenutno izgleda kao da će dalje ići prema dnu kanala. Ključno je vidjeti šta će se tamo događati, to će odrediti daljnji smjer.

Dno kanala je vrlo blizu (-1%), tako da ne bih sada zbog toga kratio poziciju. Treba jednostavno pričekati reakciju na dnu kanala.

PS Pozdrav iz Rovinja :) Nije baš neki lijepi dan, ali opet, lijepo je chartirati sa pogledom na more :)

Display More

HT apdejt

Blizu smo dnu ovog kanala. RSI je propao ispod trendlajna. Hoćemo li vidjeti odbijanac i daljnji rast ili će se materijalizirati ovaj potencijalni Adam&Eve top, tek ostaje za vidjeti. Stoch i MFI su u oversoldu, zato mislim da ćemo svakako prvo vidjeti nekakvu reakciju na dnu kanala. Hoće li ta reakcija biti kratkoročni odbijanac prije daljnjeg pada ili preokret, to za sada ne znam.

Weekly graf i dalje izgleda bullish.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 14, 2021 at 8:52 PM
    • #1,085

Meni ništa ne izgleda apetitlih za kupiti.

Dobro kažu, ako dvojiš okreni graf naopako

Pokušala sam pogledati HT okom objektivnog promatrača, mada tako nešto ne postoji.

Heikin svjećice

Rast je zapeo. Trguje se ispod 9 EMA i 21 EMA .

Ono što mi nije po volji je chaikin, cijena je rasla, al' novac nije ulazio

Hm.

Directional kaže pregrijan market. Bilo bi lijepo moći trgovati sve dok zelena linija ne padne ispod crvene. Al' to nije tako jednostavno, nema takve stvari kao silver bullet u trgovanju. Tko znašto će fond menagerima pasti na pamet idući tjedan. Ili kakva će biti dividenda ?

Verdict- Ne zna se,

Files

HT Heikin.png 84.92 kB – 0 Downloads
  • godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • February 14, 2021 at 9:24 PM
    • #1,086

Nije ni meni do kupovanja. Cekam diskont, ustvari prolom. Nesto se oteglo. Ali mislim da neću jos puno cekati.

Btw mislim da ovaj gore nije taj za kojeg se predstavlja. Uostalom koliko se sjecam on se ukazivao samo pred prolome. Bio je dobar kad je letilo prema doje. Za uzlete je bio katastrofalan.

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • February 14, 2021 at 9:32 PM
    • #1,087
    Quote from godo

Nije ni meni do kupovanja. Cekam diskont, ustvari prolom. Nesto se oteglo. Ali mislim da neću jos puno cekati.

Btw mislim da ovaj gore nije taj za kojeg se predstavlja. Uostalom koliko se sjecam on se ukazivao samo pred prolome. Bio je dobar kad je letilo prema doje. Za uzlete je bio katastrofalan.

U redu, nije ni meni do ozbiljne kupnje, svašta se oteglo gore-dolje, sve to rade MM-ovi, i jasno da moraju, a mi čekamo diskont..-copy...ali btw ne kužim ovdje, o kojem ticker-u točno pričaš?

i možeš li malo argumentirati,...kako i zašto ovaj gore nije taj za kojeg se predstavlja*?

oligarhija

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • February 14, 2021 at 9:58 PM
    • #1,088

Pa obzirom da ocekujem crobex na nizim razinama od ovih uzeo bih neke iz njegove linije proljece ljeto. Malo se šalim, ali obzirom da nemam nista osim optea i jdpl kojeg vidim na 16-17 odgovaralo bi mi bilo sto npr. Tpng od 38 pa nadolje.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 14, 2021 at 10:04 PM
    • #1,089
    Quote from godo

Ne kužim. O čemu se radi?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 14, 2021 at 10:07 PM
    • #1,090

Mitkko, što kažete na onaj Directional i Chaikin na HT ?

Osim da ne znate kuda će :S

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • February 14, 2021 at 10:14 PM
    • #1,091
    Quote from mitkko
    Quote from godo

Pa sta se ima tu za kuzit. To nije taj za kojeg se predstavlja, a ako grijesim nek dadne jedan grafić. Mi stariji cemo prepoznati njegov rukopis.

A ako sam u krivu poklopit cu se ušima i sakriti u misju rupu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 14, 2021 at 10:15 PM
    • #1,092
    Quote from godo
    Quote from mitkko

Pa sta se ima tu za kuzit. To nije taj za kojeg se predstavlja, a ako grijesim nek dadne jedan grafić. Mi stariji cemo prepoznati njegov rukopis.

Ne znam o kome pričaš, to ne kužim.

Quote from zlocesti

Ne znam, ne koristim Chaikin pa nemam neko mišljenje. ADX je navodno jedan od boljih indikatora, svojevremeno sam nešto s njime i sam petljao, ali ga valjda nisam još savladao jer nisam vidio neku posebnu korist od njega. Nije mi dao nikakve nove informacije koje mi već ovi drugi indikatori koje standarno koristim ne daju.

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (February 14, 2021 at 10:19 PM).

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • February 14, 2021 at 10:32 PM
    • #1,093
    Quote from godo

šjor godo,

za "gore" nije bilo prilike.

osim kratkotrajnih korekcija.

jer se grobi strmoglavio s 5400 na 1300...

od tada je prohujalo 11-12 godina.

a tijekom vremena znanje raste kao biljčica...ako je redovito zalijevaš...

p.s.

ne znam što ovdje radite proučavajući ekg obrasce...grobi hez bin ded long ago...

FATA malo MORGANA

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • February 15, 2021 at 8:23 AM
    • #1,094

https://v1.investiramo.com/ZSE/HT/technical_chart

poštovani može li netko izkomentirati graf-prognoza

znam da sam dosadan ali ovdje nas prvi izčekuju rezultati/divke/prodaje opte?/ili neke akvizicije blabla

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • February 15, 2021 at 9:17 AM
    • #1,095
    Quote from zlocesti

Pokušala sam pogledati HT okom objektivnog promatrača, mada tako nešto ne postoji.

Heikin svjećice

Hm.

Directional kaže pregrijan market. Bilo bi lijepo moći trgovati sve dok zelena linija ne padne ispod crvene. Al' to nije tako jednostavno, nema takve stvari kao silver bullet u trgovanju. Tko znašto će fond menagerima pasti na pamet idući tjedan. Ili kakva će biti dividenda ?

Verdict- Ne zna se

Display More

ne volim kupovati ispod sma 20.

FATA malo MORGANA

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • February 15, 2021 at 9:52 AM
    • #1,096
    Quote from mitkko
    Quote from godo

Ne znam o kome pričaš, to ne kužim.

Quote from zlocesti

Ne znam, ne koristim Chaikin pa nemam neko mišljenje. ADX je navodno jedan od boljih indikatora, svojevremeno sam nešto s njime i sam petljao, ali ga valjda nisam još savladao jer nisam vidio neku posebnu korist od njega. Nije mi dao nikakve nove informacije koje mi već ovi drugi indikatori koje standarno koristim ne daju.

Display More
    Quote from zlocesti

Heikin svjećice

Hm.

Verdict- Ne zna se

Display More

iako je vjerojatan manji UP pomak u narednih dan-dva (2 pozitivne divergencije oscilatora), ja ne bih ulazio zbog 2 razloga:

-cijena <sma 20

- rsi<50

d rizn vaj:

ja san čovik FA+TAlist, kojem FATA uvik kaže: " ma lipo je šta me voliš i slušaš, ali ja san ti ipak jedna ženskica...znan lagat...paaazi..."

ht-2021.png

FATA malo MORGANA

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 15, 2021 at 10:21 AM
    • #1,097

Hm.

Ja ne bih pak kupovala jer ne zna gdje bi, a kamoli gdje će

Gledala sam stare grafove, nafarbali smo se :S

Imali smo pogodaka, i promašaja. A nismo u stvari mi promašili, market je :S

Neo i ja smo sjajno popratili IGH na 90 kn.

Promašaje ću prešutiti :)

Uglavnom, najbolje oko za big picture i male detalje ima, zamislite . Godo !

Bravo Godo !

Tih i fin i skorman , a Picasso :S

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • February 15, 2021 at 10:24 AM
    • #1,098
    Quote from zlocesti

Hm.

Ja ne bih pak kupovala jer ne zna gdje bi, a kamoli gdje će

Gledala sam stare grafove, nafarbali smo se :S

Imali smo pogodaka, i promašaja. A nismo u stvari mi promašili, market je :S

Neo i ja smo sjajno popratili IGH na 90 kn.

Promašaje ću prešutiti :)

Uglavnom, najbolje oko za big picture i male detalje ima, zamislite . Godo !

Bravo Godo !

Tih i fin i skorman , a Picasso :S

Display More

hmm

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • February 15, 2021 at 10:29 AM
    • #1,099

Bojim se da je ovo gore po stilu priče itd. stvarno legendarni vlad. Od njega se može stvarno mnogo naučiti. Prema tom gou vlad, daj još koji graf npr. tpng, grobi. Budi hrabar pa daj koju projekciju kao sto mitkko daje. Kad smo kod pohvala, zaboravio i zločestog spomenuti sa svojim projekcijama, pa još kad izjavi da nema pojma gdje će, kao da tko drugi zna.

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • February 15, 2021 at 10:43 AM
    • #1,100
    Quote from godo

Bojim se da je ovo gore po stilu priče itd. stvarno legendarni vlad. Od njega se može stvarno mnogo naučiti. Prema tom gou vlad, daj još koji graf npr. tpng, grobi. Budi hrabar pa daj koju projekciju kao sto mitkko daje.

nemam puno vrimena, ovo radim iz zabave, uopće ne trgujem s grobi- pionicama.

sada sam kriptoman.

npr. medo ledo

koliko je ta pionica ljudima novaca popila...srećom, likvidirao sam zadnjeg medu još 2008.

mislim, opalio po asku, čini mi se onda s 5 metaka. i medo, koji se vrckavo kočoperio, leže iz prve.

bacit ću ja iz razonode ponekad i grah za naše preostale pionice.

grah čuda čini.

naročito iza ručka.

(mislin, kad burza zatvara...)

FATA malo MORGANA

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago