1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 17, 2020 at 11:21 AM

Evo još jedan "tip" - ATGR.

Cijena je napeta ko praćka. EMA-ovi su lijepo bullish posloženi, cijena je iznad Clouda, još malo pa bi trebali napraviti breakout iz ovog trokuta.

RSI, Stoch, MACD i MFI su napravili bullish divergenciju. Stochastic agresivno izlazi iz oversold, MACD histogram raste i kroz dan-dva bi trebali vidjeti buy signal.

Potencijal rasta je do 1.340, odnosno +8%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 17, 2020 at 11:27 AM
    Quote from mitkko

Evo još jedan "tip" - ATGR.

Cijena je napeta ko praćka. EMA-ovi su lijepo bullish posloženi, cijena je iznad Clouda, još malo pa bi trebali napraviti breakout iz ovog trokuta.

RSI, Stoch, MACD i MFI su napravili bullish divergenciju. Stochastic agresivno izlazi iz oversold, MACD histogram raste i kroz dan-dva bi trebali vidjeti buy signal.

Potencijal rasta je do 1.340, odnosno +8%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

ATGR je jedina dionica na ZSE, koliko znam, čija je cijena na burzi viša od cijene iz 2007. - 2008.

Zasluženo? Pa valjda znaju fond menadžeri koji kupuju tu dionicu i napucavaju cijenu, a

valjda je i dio razloga što je Tedeschi vlasnik firme... Rastu čak nije odmogla ni činjenica da je

istaknuti menadžer u ATGR hvalio firmu kako je najbolja, a par dana poslije toga prodavao dionice...

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • August 17, 2020 at 11:48 AM

Cijena ATGR nije strašna, čak bi rekao jako konzervativna, ali trenutno na ZSE ima puno povoljnijih opcija tako da ću ovo zaobići za sad.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 17, 2020 at 12:04 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Kolegica me pitala za DLKV, pa evo apdejt :)

Bilo bi zgodno kada bi se formirala ovako nekakva bull zastavica, 5,50 bi mogla biti dobra zona za kupnju, sa targetom oko 6,60. Volumen i Stoch ukazuju na konsolidaciju, vidjet ćemo kuda će cijena u sljedećim danima. Nije dobro loviti cijenu (INGR je bolji primjer, tko je kupio neki dan u onoj euforiji na vrhu sada je već 14% u minusu), uvijek bude prilika za uhvatiti trend na pullbacku - kažu da je za dobru igru jako važna dobra predigra :)

Ovo valja držati na radaru.

DLKV apdejt

Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.

Target je 6,90-7,00 kn odnosno 19%.

Display More

6kn je na dlkv tjedni 100 sma, moguce da malo stagnira oko te cijene ili da se okrene malo ako opceniti trend bude negativniji

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 18, 2020 at 3:00 PM

Mi smo, kolege moje , promašili ne utakmicu, nego nekoliko prvenstava

Ameri opet nadomak ATH... mi smo negdje na razini stanje redovno, bolesnik

na aparatima

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 18, 2020 at 3:24 PM
    Quote from zlocesti

na aparatima

ja još ne čuh niti od jednog našega političara, ni premijera, ni predsjednika da spomene nekada našu burzu, znaju li oni da to još radi :)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 18, 2020 at 3:27 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

na aparatima

ja još ne čuh niti od jednog našega političara, ni premijera, ni predsjednika da spomene nekada našu burzu, znaju li oni da to još radi :)

Nije to njihova briga.....oni brinu da na burzi rada uvijek ima prometa.....😂😇

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 19, 2020 at 10:18 AM
    Quote from zlocesti

na aparatima

Nazadni ovi Ameri, nek dođu kod nas investirati da vide što je investicijski kruh sa sedam puta sedam kora.

Lako je tamo biti uspješan investitor, ubaciš milijonček u Apple, Facebook ili Amazon i samo pratiš kako ti se

za godinu dvije 1 milijonček pretvori u 2 i tako im stalno raste bogatstvo, a kod nas si sretan ako te ne delistiraju

ili ako ti firma ne ode u stečaj pa bar nešto izvučeš ;(:saint::sleeping:. Na kraju se samo možemo zahvaliti svima koji

prosipaju crnilo i zazivaju novi pad i rušenje burze u Hrvatskoj, jer da nema njih bilo bi nekako dosadno živjeti

u ovom blagostanju i stalnom rastu burze u Hrvata (sarkazam :/).....

Da nema UK i Brexita koji im kvari prosjek, svi bi bili u plusu i na godišnjoj(predzadnji stupac) i na trogodišnjoj

razini (zadnji stupac), uključujući i DAX koji nam je bliže mentalno i fizički od tamo nekih Američanskih indeksa,

koji kao da su s nekog drugog planeta.

"MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,3 posto, dosegnuvši najvišu razinu od siječnja, prije izbijanja koronakrize.

Azijske burze prate jučerašnji rast cijena dionica na Wall Streetu, pri čemu je S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu i tako nadoknadio sve gubitke od izbijanja koronakrize.

Naime, S&P 500 indeks dosegnuo je rekordnu razinu 19. veljače, no tada se tržište zbog izbijanja koronakrize našlo pod snažnim pritiskom, pa je od kraja veljače do kraja ožujka S&P 500 oštro pao.

No, pokazalo se da je to bila najkraća vladavina 'medvjeda' u povijesti jer je od 23. ožujka do sada S&P 500 skočio 55 posto, pa su na tržištu ponovno zavladali 'bikovi'.

Od udara koronakrize prvi se oporavio Nasdaq indeks, koji je rekordnu razinu dosegnuo još u lipnju. Jučer je to uspjelo i S&P 500 indeksu, dok je Dow Jones i dalje oko 6 posto ispod svoje rekordne razine, dosegnute u veljači."

https://www.seebiz.eu/trzista/azijsk…-mjeseci/239230

Dow Jones Industrial 27,778.07 -0.24% -0.71% +4.15% +14.75% -5.35% +6.28% +28.16%
    Nasdaq 100 11,399.033 +0.98% +2.16% +7.08% +22.59% +17.29% +47.67% +96.84%
    US SPX 500 Index 3,394.45 +0.04% +0.55% +5.23% +16.13% +0.17% +16.19% +39.95%
    UK 100 Index 6,066.55 -0.13% -3.18% -3.65% +2.12% -18.74% -15.47% -17.03%
    DAX 12,906.72 +0.19% -1.13% -0.06% +16.58% -6.37% +10.21% +6.13%

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited 5 times, last by BudFox (August 19, 2020 at 10:32 AM).

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • August 19, 2020 at 10:23 AM

Kako reče jednom davno Franky Boy: If you make it here, you'll make it anywhere, it's up to you ZSE, ZSEEEEEE!!! :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 19, 2020 at 10:42 AM

samo mirno i dostojanstveno, ne dajmo se isprovocirati da netko nešto ne daj bože kupi :)

https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/z…rgovanje-661192

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 19, 2020 at 10:54 AM
    Quote from Moller

samo mirno i dostojanstveno, ne dajmo se isprovocirati da netko nešto ne daj bože kupi :)

https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/z…rgovanje-661192

:thumbup:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 19, 2020 at 7:16 PM

slika govori više od 1000 riječi.

ovdje se fino vidi koliko su nas u ovoj zadnjoj korekciji zatukli.

trebat će junačka sila da ovaj mali vrh u sadašnjem bear marketu postane potpora, a tek kad presiječemo ovu kosu plavu liniju možemo pričati da smo ponovno u bull marketu.

čini se da nam do tada preostaje jedino jahanje na valovima, ako mislimo preživjeti na burzi.

ovaj vrh iz Sanaderovih vremena na ovoj slici, a bojim se i dugo vremena, će doslovce biti off the chart.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 19, 2020 at 9:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Kolegica me pitala za DLKV, pa evo apdejt :)

Bilo bi zgodno kada bi se formirala ovako nekakva bull zastavica, 5,50 bi mogla biti dobra zona za kupnju, sa targetom oko 6,60. Volumen i Stoch ukazuju na konsolidaciju, vidjet ćemo kuda će cijena u sljedećim danima. Nije dobro loviti cijenu (INGR je bolji primjer, tko je kupio neki dan u onoj euforiji na vrhu sada je već 14% u minusu), uvijek bude prilika za uhvatiti trend na pullbacku - kažu da je za dobru igru jako važna dobra predigra :)

Ovo valja držati na radaru.

DLKV apdejt

Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.

Display More

DLKV jako lijepo napreduje. Vidim po pisanju na forumu da je danas i jučer puno ljudi prodavalo. Šteta. Danas smo vidjeti dragonfly doji, jako bullish svijeću, danas je bila lijepa prilika za dokup. Vjerojatnost kaže da idemo dalje prema gore.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 19, 2020 at 9:14 PM
    Quote from mitkko

IGH apdejt

I dalje čekam priliku za povoljni ulaz. Cijena je još uvijek u konsolidaciji, trenutno ne vidim naznake za nastavak uptrenda. Hoćemo li vidjeti lower low ili će se cijena konsolidirati u nekakvom trokutu ostaje za vidjeti.

IGH apdejt

Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.

• baggio89
    Student
    Reakcija primljeno
    170
    • August 19, 2020 at 9:28 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

DLKV apdejt

DLKV jako lijepo napreduje. Vidim po pisanju na forumu da je danas i jučer puno ljudi prodavalo. Šteta. Danas smo vidjeti dragonfly doji, jako bullish svijeću, danas je bila lijepa prilika za dokup. Vjerojatnost kaže da idemo dalje prema gore.

Display More

neki su prodavali ali ocito su neki i kupovali 😀 long term mozda i najveci potencijal.

Quote from mitkko
    Quote from mitkko

IGH apdejt

I dalje čekam priliku za povoljni ulaz. Cijena je još uvijek u konsolidaciji, trenutno ne vidim naznake za nastavak uptrenda. Hoćemo li vidjeti lower low ili će se cijena konsolidirati u nekakvom trokutu ostaje za vidjeti.

IGH apdejt

Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.

Display More

ovdje kao da su dogovorena pretumbavanja

Edited once, last by baggio89: Merged a post created by baggio89 into this post. (August 19, 2020 at 9:28 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 20, 2020 at 10:58 PM

JDPL

Ovo je neozbiljno od mene uopće da postam, ali eto, ne mogu odoliti :)

Znam, znam... "ne možeš chartirati dionicu koja je tako užasno nelikvidna", "ja to sa par tisuća kuna dignem/zatučem koliko god hoću", "spread je ogroman, nema to smisla chartirati"... Inače uopće ni ne gledam grafove ovakvih nelikvidnih stečajuša, ali kako imam ovu dionicu išao sam ipak pogledati pa mi je zapeo za oko.

Kako je na ovim razinama praktično nemoguće kupiti bilo kakvu veću količinu bez ozbiljnijeg dizanja cijene, ovaj graf će možda biti zanimljiviji onima koji su već u dionici. Ja ovih papirića imam neodgovorno puno i trebalo mi je puno vremena da ih skupim. Kupovao sam čisto špekulativno - ovo je penny stock na kojem možeš puno dobiti ili sve izgubiti. Cijena je na takvim razinama da niže može ići samo u slučaju stečaja, a upside potencijal je ozbiljan.

Na grafu se ukazuje inverse head&shoulders, sa targetom oko 16,50, što je +80% u odnosu na danas.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • August 21, 2020 at 12:01 PM
    Quote from mitkko

JDPL

Znam, znam... "ne možeš chartirati dionicu koja je tako užasno nelikvidna", "ja to sa par tisuća kuna dignem/zatučem koliko god hoću", "spread je ogroman, nema to smisla chartirati"... Inače uopće ni ne gledam grafove ovakvih nelikvidnih stečajuša, ali kako imam ovu dionicu išao sam ipak pogledati pa mi je zapeo za oko.

Kako je na ovim razinama praktično nemoguće kupiti bilo kakvu veću količinu bez ozbiljnijeg dizanja cijene, ovaj graf će možda biti zanimljiviji onima koji su već u dionici. Ja ovih papirića imam neodgovorno puno i trebalo mi je puno vremena da ih skupim. Kupovao sam čisto špekulativno - ovo je penny stock na kojem možeš puno dobiti ili sve izgubiti. Cijena je na takvim razinama da niže može ići samo u slučaju stečaja, a upside potencijal je ozbiljan.

Na grafu se ukazuje inverse head&shoulders, sa targetom oko 16,50, što je +80% u odnosu na danas.

Display More

može li isto za DDJH da vidimo,obradovao si me sa jdpl pa možda

bez ocjena molim

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 21, 2020 at 8:31 PM
    Quote from harpun
    Quote from mitkko

JDPL

Display More

može li isto za DDJH da vidimo,obradovao si me sa jdpl pa možda

Display More

Evo i DDJH. Sada mi je žao što mi netko ranije nije skrenuo pozornost na ovu dionicu. Imam dosta ograničen spektar dionica koje pratim, uglavnom samo likvidnija izdanja.

DDJH je kratkoročno bullish. Odlična zona za kupnju je bila prije par dana u zoni 1,40-1,50. Cijena je već treći put testirala tu razinu, uz istovremenu prilično jasnu bullish divergenciju. Cijena je danas zatvorila iznad ovog trokuta, malo ispod 26EMA, ali na nikakvom volumenu.

Potencijal rasta u ovom valu je do 2,15 kn, što je +21%. Agresivniji kupci će kupiti već sada i čekati target, dok malo konzervativniji trejderi bi sačekali možda retest trokuta negdje oko 1,65-1,70. Ja sa druge strane neću kupovati jer imam pravilo da ne trejdam prije objave neke važne vijesti - u ovom slučaju je to skupština u utorak. To je event koji će bitno utjecati na cijenu, tako da TA u tom slučaju neće biti relevantna. A kako ja nemam dovoljno informacija da znam ili mogu sa dovoljnom sigurnošću pretpostaviti ishod glasovanja, ovo ću promatrati sa strane.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 21, 2020 at 9:27 PM

Tehnicki je Djuro na 1.40 zvao na odbijanac. Ja sam pratila dionicu.

Ali ovdje TA nema puno smisla jer se lako moze dogoditi da dionice u utorak nece vrijediti nista, a ne da ce biti odbijanac. Zato tu nisam nista ulozila.

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 21, 2020 at 9:31 PM

Uf, ako se odluka ne izglasa bit će zanimljivo za promatrat ali ako se izglasa opet će biti zanimljivo... Pratim situaciju definitivno. Na vrijeme izašao ranije na najbrži prst. :huh:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago