1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 138
  • toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • October 23, 2020 at 7:17 PM

Čisto jedan mali osvrt na ovu temu.

Ne može se za TA reći da na ZSE ne vrijedi. Uvijek sve vrijedi, ali imamo nesreću da su nam "zubi" rijetki pa je te obrasce teže očitati i pravilno protumačiti. Jer čisto logički gledano ako ima samo jedan jedini trader koji na osnovu ovih grafova povećava vjerojatnost uspjeha svoje trgovine onda vrijedi bilo što što koristimo (i bacanje graha) - ako nam to pomaže u tome što radimo. Zar ne? A TA nekad daje jači nekad slabiji signal kao i bilo koja druga tehnika. Onaj tko to nauči dobro razumjeti - profitira.

Na razvijenim tržištima je TA pravila lakše uočiti, ali mi imamo tu sreću da nam ništa nije lako. Na ZSE je teško proći bez opekotina 3 stupnja koliko god oprezni bili, ali oni koji prežive svašta iz toga nauče. A što je škola teža - bolje naučimo. U tom smislu je onda onome tko se ovdje neko vrijeme muči s našom burzom vjerojatno lakše uspjeti na npr američkim burzama iako tamo ima drugačijih izazova koji vrebaju iz busije.

Mislim da je jako dobra ova forumska kombinacija TA analize + ovaj iskorak kolega koji tamo preko bare pecaju i o tome ovdje razgovaraju. Ako ništa u širenju svijesti onih koje to zanima da postoje razne opcije i modeli trgovanja.

Jer kako stvari stoje prije ili kasnije bilo tko tko se ovim ozbiljnije misli baviti morati će iz ove lokvice preći u dublje vode. Iako smo ovdje na ZSE po mnogo čemu hendikepirani to ne znači da nema brdo opcija širom planete koje mogu donjeti dobar profit onome tko nešto ozbiljno odluči svladati. Pa ako mogu ptice selice svake godine preletjeti tisuće kilometara u potrazi za toplijim krajevima što nas spriječava da jednom kad nam ovdje dosadi odemo tamo gdje ima više mogućnosti.

Tako da samo naprijed ekipe - kopajte i radite u svim smjerovima ništa to nije za baciti. Jednu stvar sam u životu dobro naučio - što se više okolina nečemu smije ili ismijava to je veća vjerojatnost da upravo tu leži - "ćup zlata" :thumbup:

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 23, 2020 at 9:55 PM
    Quote from StockValue
    Quote from mitkko

DLKV apdejt

Ako ovo ubrzo ne propadne, promijenit ću svoje mišljenje. Za sada i dalje mislim da su šanse da će prema dolje. Ovaj rast zadnjih dana mislim da je samo retest. Raste na nikakvom volumenu, a sada vidimo da se formira i potencijalni H&S. Da imamo mogućnost shorta, ovo bih shortao.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kolega mitkko, što mislite na ovakav pogled i mogući razvoj situacije? simetrični trokut (nastavak pozitivnog trenda) uz pozitivnu divergenciju, za potvrdu naravno trebamo proboj prema gore.

Nije nikakva provokacija, inače cijenim Vaš rad i trud, a pogotovo nesebičnu podjelu znanja i mislim da se iz Vaših komentara može puno naučiti.

Naravno, znamo da TA nije čarobna kugla i ona pokazuje samo razne mogućnosti sa većom ili manjom vjerojatnosti.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Kolega StockValue, da, ovo je trokut. Pojasnit ću detaljnije u nastavku kako vidim razvoj stvari, ali prije toga moram dodatno pojasniti svoj prvi graf. Dakle, na ovom mom grafu sam naznačio nekoliko nepovoljnih okolnosti koje su mi dale za pravo da mislim da će cijena pasti. Prvo smo imali propad iz rising wedge-a koji se u prvom valu zaustavio točno na 50EMA nakon čega je cijena rasla i posustajala na vrlo malom volumenu (zadnja dva dana rasta je razlika između najniže i najviše cijene bio sve manji, uz isto tako sve manji volumen), i pri tome se istovremeno približavala vrhu lijevog ramena (tada sam uočio taj H&S pattern). Uz to se dalo primijetiti i da se formira potencijalni Adam&Eve top. Uz sve to, cijena kada pada, pada u valovima (isto kao i kada raste - Elliott), pa mi je bilo jasno da nakon ovog prvog propada iz rising wedge-a ćemo imati odbijanac (to smo vidjeli), ali i da ćemo imati još jedan propad - ABC korekcija (bilo standardna ili flat). Sve ovo kada zbrojiš, jasno je da je pad vrlo vjerojatan. Od tog vrha kada sam objavio graf smo vidjeli pad u dva dana od ukupno 6,5%. Da sam ovo shortao, sada bih sigurno uzeo profit i čekao da vidim kako će cijena reagirati na dnu H&S patterna, što koincidira sa ovim trokutom koji si nacrtao, ali i opet 50EMA te vrhom Ichimoku Clouda. Inače ne obrazlažem ovako detaljno svoje grafove i trejdove na forumu, ali evo, kada se već povela konstruktivna rasprava (u čemu uvijek volim sudjelovati), drago mi je da imam priliku obrazložiti svoj tijek misli. Dakle, za one koji ne razumiju TA, to nisu samo napamet crtkane linije na grafu i lista želja, već sve ima svoje zašto. Da je cijena i sutra opet nastavila padati, ponovo bih shortao i očekivao razinu oko 6,40-6,50, gdje je target rising wedge-a, 100EMA, dno Ichimoku Clouda, ali i prijašnji swing low. Tu bih opet uzeo profit i čekao da vidim kako će se stvari dalje razvijati. Ako bi i tu cijena nastavila padati to bi značilo da je pukao market structure i opet bih shortao i očekivao ovaj drugi target oko 5,0 kn, što je target Adam&Eve topa.

Sada da se vratimo na ovaj trokut. U nastavku sam stavio dugoročni daily graf, i možemo vidjeti da je još uvijek cijela struktura bullish. Cijena je iznad svih bitnih EMA, iznad Ichimokua, vidimo hidden bullish divergenciju na RSI i Stoch (pa i na MACD), A/D linija pokazuje akumulaciju, MACD histogram raste, a MACD je i dalje iznad 0. Ono što je i po meni također jako važno je da se cijena konsolidira u trokutu (što pojašnjava pad volumena i svih drugih indikatora). Opet, trokut može sa jednakom vjerojatnošću doživjeti i breakout i breakdown, ali sada ću objasniti zašto je ovaj trokut važan. Naime, prema Elliott Wave teoriji, cijena se u trokutu može konsolidirati samo u 4. valu impulsa (uz još neke slučajeve koji se ne mogu primijeniti na ovom grafu). Ako primjenimo Elliott metodu brojanja valova na ovom grafu, vrlo jasno se može vidjeti da bi ovo vrlo vjerojatno mogao biti upravo taj 4. val (na weekly grafu se ovo možda još i jasnije vidi). Na graf se može od dna (tamo od sredine ožujka) aplicirati shema Elliott impulsnog counta sa extended 3. valom. To znači da nakon konsolidacije u ovom trokutu ćemo vidjeti još jedan leg up, odnosno 5. završni val. Na grafu možemo vidjeti da bi ovo danas mogao biti zadnji (e) val konsolidacije u trokutu, nakon čega bismo trebali vidjeti rast do vrha trokuta, mali zastoj, proboj trokuta, retest, i onda bi to bila potvrda ovog trokuta i dobra sigurna zona zakupnju. Naravno, agresivni kupci skloniji riziku će već sada kupovati sa očekivanjem ovakvog scenarija, a stop-loss naloge će postaviti malo ispod ovog trokuta. Tako postavljena taktika omogućava veći prinos, ali i mogućnost da se aktivira stop-loss. Risk/reward je i u tom slučaju prilično dobar, tako da se isplati riskirati. Ja ovo sve promatram sa strane, ali i dalje chartiram za svoj gušt, to mi je hobi.

E sada, target 5. vala je opet nezgodno odrediti jer može biti nekoliko varijanti, pa zato trejder mora ili stalno biti uz kompjuter i pratiti situaciju, ili skejlati izlaz za slučaj da cijena ne dođe do predviđenog targeta. Pa da i ovo pojasnim - naime, kod impulsnog rasta sa extended 3. valom, 5. val je najčešće jednako dugačak kao i prvi val. Kako smo mi ovdje imali relativno kratak 1. val, to bi značilo da je u tom slučaju target oko 8,50 kn. Ali opet, s druge strane, ovdje u 4. valu vidimo konsolidaciju u trokutu, a u tom slučaju 5. val može ići i do targeta tog samog trokuta, što je oko 9,50 kn, a gdje je ujedno i prijašnja razina otpora.

Eto, toliko, nadam se da sam pomogao. Pozdrav!

EDIT: Ne znam jesam li dovoljno jasno naglasio poantu. Mislim da će cijena vrlo vjerojatno nastaviti prema gore, prema tom 5. valu. Ali istovremeno bih (da imamo mogućnost shorta) bio spreman, odnosno imao "game plan" i za mogućnost propada iz trokuta. Sve je stvar vjerojatnosti i spreman si za oba scenarija.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • October 23, 2020 at 10:14 PM
    Quote from toluen

Ne može se za TA reći da na ZSE ne vrijedi. Uvijek sve vrijedi, ali imamo nesreću da su nam "zubi" rijetki pa je te obrasce teže očitati i pravilno protumačiti. Jer čisto logički gledano ako ima samo jedan jedini trader koji na osnovu ovih grafova povećava vjerojatnost uspjeha svoje trgovine onda vrijedi bilo što što koristimo (i bacanje graha) - ako nam to pomaže u tome što radimo. Zar ne? A TA nekad daje jači nekad slabiji signal kao i bilo koja druga tehnika. Onaj tko to nauči dobro razumjeti - profitira.

Na razvijenim tržištima je TA pravila lakše uočiti, ali mi imamo tu sreću da nam ništa nije lako. Na ZSE je teško proći bez opekotina 3 stupnja koliko god oprezni bili, ali oni koji prežive svašta iz toga nauče. A što je škola teža - bolje naučimo. U tom smislu je onda onome tko se ovdje neko vrijeme muči s našom burzom vjerojatno lakše uspjeti na npr američkim burzama iako tamo ima drugačijih izazova koji vrebaju iz busije.

Mislim da je jako dobra ova forumska kombinacija TA analize + ovaj iskorak kolega koji tamo preko bare pecaju i o tome ovdje razgovaraju. Ako ništa u širenju svijesti onih koje to zanima da postoje razne opcije i modeli trgovanja.

Jer kako stvari stoje prije ili kasnije bilo tko tko se ovim ozbiljnije misli baviti morati će iz ove lokvice preći u dublje vode. Iako smo ovdje na ZSE po mnogo čemu hendikepirani to ne znači da nema brdo opcija širom planete koje mogu donjeti dobar profit onome tko nešto ozbiljno odluči svladati. Pa ako mogu ptice selice svake godine preletjeti tisuće kilometara u potrazi za toplijim krajevima što nas spriječava da jednom kad nam ovdje dosadi odemo tamo gdje ima više mogućnosti.

Tako da samo naprijed ekipe - kopajte i radite u svim smjerovima ništa to nije za baciti. Jednu stvar sam u životu dobro naučio - što se više okolina nečemu smije ili ismijava to je veća vjerojatnost da upravo tu leži - "ćup zlata" :thumbup:

Display More

Kolega toluen, vjerojatno primjećujete , dečki vam onako muški dodijele palac gore , a mi cure šaljemo vam srčeko za vaše duhovite , mudre i tako ljudski tople i jednostavne crtice o bilo kojoj temi na koju izaberete napisati osvrt .

Rado čitam sve vaše postove i uvijek se pitam sto ste po zanimanju jer recimo broker ,financijski analitičar , poduzetnik ili direktor u nekakvoj firmi nikako mi se ne uklapa u vaše pisanje .😀

Možda književnik , romanopisac , psiholog ..... ???

Evo , šaljem još jedno srčeko , ali molim sve da me se krivo ne shvati Jer ja sam ozbiljna žena , majka ,kraljica ( to nisam ) ali tako ide pjesma . ❤️😂

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • October 23, 2020 at 10:20 PM

Meni je najvise zao sto volumeni ne daju forzu jednoj relativno racionalnoj analitici. Ovdje nekako vec i mali propuh napravi cuspajz od svega.

• StockValue
    Student
    Reakcija primljeno
    79
    • October 23, 2020 at 10:47 PM
    Quote from mitkko
    Quote from StockValue

Kolega mitkko, što mislite na ovakav pogled i mogući razvoj situacije? simetrični trokut (nastavak pozitivnog trenda) uz pozitivnu divergenciju, za potvrdu naravno trebamo proboj prema gore.

Nije nikakva provokacija, inače cijenim Vaš rad i trud, a pogotovo nesebičnu podjelu znanja i mislim da se iz Vaših komentara može puno naučiti.

Naravno, znamo da TA nije čarobna kugla i ona pokazuje samo razne mogućnosti sa većom ili manjom vjerojatnosti.

Kolega StockValue, da, ovo je trokut. Pojasnit ću detaljnije u nastavku kako vidim razvoj stvari, ali prije toga moram dodatno pojasniti svoj prvi graf. Dakle, na ovom mom grafu sam naznačio nekoliko nepovoljnih okolnosti koje su mi dale za pravo da mislim da će cijena pasti. Prvo smo imali propad iz rising wedge-a koji se u prvom valu zaustavio točno na 50EMA nakon čega je cijena rasla i posustajala na vrlo malom volumenu (zadnja dva dana rasta je razlika između najniže i najviše cijene bio sve manji, uz isto tako sve manji volumen), i pri tome se istovremeno približavala vrhu lijevog ramena (tada sam uočio taj H&S pattern). Uz to se dalo primijetiti i da se formira potencijalni Adam&Eve top. Uz sve to, cijena kada pada, pada u valovima (isto kao i kada raste - Elliott), pa mi je bilo jasno da nakon ovog prvog propada iz rising wedge-a ćemo imati odbijanac (to smo vidjeli), ali i da ćemo imati još jedan propad - ABC korekcija (bilo standardna ili flat). Sve ovo kada zbrojiš, jasno je da je pad vrlo vjerojatan. Od tog vrha kada sam objavio graf smo vidjeli pad u dva dana od ukupno 6,5%. Da sam ovo shortao, sada bih sigurno uzeo profit i čekao da vidim kako će cijena reagirati na dnu H&S patterna, što koincidira sa ovim trokutom koji si nacrtao, ali i opet 50EMA te vrhom Ichimoku Clouda. Inače ne obrazlažem ovako detaljno svoje grafove i trejdove na forumu, ali evo, kada se već povela konstruktivna rasprava (u čemu uvijek volim sudjelovati), drago mi je da imam priliku obrazložiti svoj tijek misli. Dakle, za one koji ne razumiju TA, to nisu samo napamet crtkane linije na grafu i lista želja, već sve ima svoje zašto. Da je cijena i sutra opet nastavila padati, ponovo bih shortao i očekivao razinu oko 6,40-6,50, gdje je target rising wedge-a, 100EMA, dno Ichimoku Clouda, ali i prijašnji swing low. Tu bih opet uzeo profit i čekao da vidim kako će se stvari dalje razvijati. Ako bi i tu cijena nastavila padati to bi značilo da je pukao market structure i opet bih shortao i očekivao ovaj drugi target oko 5,0 kn, što je target Adam&Eve topa.

Sada da se vratimo na ovaj trokut. U nastavku sam stavio dugoročni daily graf, i možemo vidjeti da je još uvijek cijela struktura bullish. Cijena je iznad svih bitnih EMA, iznad Ichimokua, vidimo hidden bullish divergenciju na RSI i Stoch (pa i na MACD), A/D linija pokazuje akumulaciju, MACD histogram raste, a MACD je i dalje iznad 0. Ono što je i po meni također jako važno je da se cijena konsolidira u trokutu (što pojašnjava pad volumena i svih drugih indikatora). Opet, trokut može sa jednakom vjerojatnošću doživjeti i breakout i breakdown, ali sada ću objasniti zašto je ovaj trokut važan. Naime, prema Elliott Wave teoriji, cijena se u trokutu može konsolidirati samo u 4. valu impulsa (uz još neke slučajeve koji se ne mogu primijeniti na ovom grafu). Ako primjenimo Elliott metodu brojanja valova na ovom grafu, vrlo jasno se može vidjeti da bi ovo vrlo vjerojatno mogao biti upravo taj 4. val (na weekly grafu se ovo možda još i jasnije vidi). Na graf se može od dna (tamo od sredine ožujka) aplicirati shema Elliott impulsnog counta sa extended 3. valom. To znači da nakon konsolidacije u ovom trokutu ćemo vidjeti još jedan leg up, odnosno 5. završni val. Na grafu možemo vidjeti da bi ovo danas mogao biti zadnji (e) val konsolidacije u trokutu, nakon čega bismo trebali vidjeti rast do vrha trokuta, mali zastoj, proboj trokuta, retest, i onda bi to bila potvrda ovog trokuta i dobra sigurna zona zakupnju. Naravno, agresivni kupci skloniji riziku će već sada kupovati sa očekivanjem ovakvog scenarija, a stop-loss naloge će postaviti malo ispod ovog trokuta. Tako postavljena taktika omogućava veći prinos, ali i mogućnost da se aktivira stop-loss. Risk/reward je i u tom slučaju prilično dobar, tako da se isplati riskirati. Ja ovo sve promatram sa strane, ali i dalje chartiram za svoj gušt, to mi je hobi.

E sada, target 5. vala je opet nezgodno odrediti jer može biti nekoliko varijanti, pa zato trejder mora ili stalno biti uz kompjuter i pratiti situaciju, ili skejlati izlaz za slučaj da cijena ne dođe do predviđenog targeta. Pa da i ovo pojasnim - naime, kod impulsnog rasta sa extended 3. valom, 5. val je najčešće jednako dugačak kao i prvi val. Kako smo mi ovdje imali relativno kratak 1. val, to bi značilo da je u tom slučaju target oko 8,50 kn. Ali opet, s druge strane, ovdje u 4. valu vidimo konsolidaciju u trokutu, a u tom slučaju 5. val može ići i do targeta tog samog trokuta, što je oko 9,50 kn, a gdje je ujedno i prijašnja razina otpora.

Eto, toliko, nadam se da sam pomogao. Pozdrav!

EDIT: Ne znam jesam li dovoljno jasno naglasio poantu. Mislim da će cijena vrlo vjerojatno nastaviti prema gore, prema tom 5. valu. Ali istovremeno bih (da imamo mogućnost shorta) bio spreman, odnosno imao "game plan" i za mogućnost propada iz trokuta. Sve je stvar vjerojatnosti i spreman si za oba scenarija.

Display More

mitkko, hvala puno kolega na mišljenju i iscrpnom komentaru. Svaka čast!

Moje pitanje je bilo čisto u smjeru drugog mišljenja obzirom da je većina nekako najviše tipovala na pad..

I meni je ovo s Elliottovim valovima nekako išlo u smjeru trokuta s nastavkom dosadašnjeg trenda obzirom da bi u 4. valu trebao biti složeni obrazac.

Što će na kraju biti, to ćemo tek vidjeti:)

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • October 24, 2020 at 12:35 AM

Ledica - Veliko HVALA na iskrenim i toplim ljudskim riječima. Puno to znači. <3 :thumbup:

Nije tajna i dobar je filing koji imaš - dolazim iz oblasti tehnologije (prvo elektrotehnike, a poslije informatike) gdje sam tijekom niza godina rada imao kontakata s različitim poslovnim i društvenim procesima i tu svašta (dobrog i lošeg) vidio i proživio, ali već dugo se time previše ne bavim jer su obiteljski razlozi sve to u jednom vrlo teškom razdoblju preokrenuli pa je to utjecalo i moj pristup životu koji je sada bitno drugačiji, ali i jednostavniji. Valjda je i to negdje tako "zapisano" da se mora dogoditi, ali ništa nije "uklesano u kamenu" jer dinamički se mijenja kako se mijenjamo i mi.

Investiranje sam otkrio 2006 (bio sam u tom periodu doslovno prisiljen to otkriti), ali nije bilo puno prilike za baviti se time sve do ove godine tako da sam nekako s pokretanjem ovog foruma i ja intenzivnije krenuo taj segment života riješiti kako treba. I pomalo to ide svojim tokom pri čemu se kroz iskustvo i znanje pomalo mijenja i percepcija što je tu bitno, a što ne. Ovaj forum jer dio informacija, ali mnoge klice za daljnje istraživanje kreću upravo odavde.

Ali zanima me sve što nađem da u datom trenutku ima smisla istraživati pa bila to umjetnost, znanost, filozofija, duhovnost, politika ili ovo čime se ovdje bavimo - sve to ima smisla i može nam pomoći između ostalog i da živimo kvalitetnije. A to svi želimo bez iznimke. I u tom istraživanju se nađe svašta zanimljivog što pomaže bolje razumjeti neke stvari koje bi inače ostale neprimjećene i naizgled nepovezane. Zapravo je fascinantno koliko toga mi još ne kužimo dobro, a tu je svuda oko nas i čeka da bude otkriveno.

Odatle i inspiracija za ovo što povremeno pišem. Naravno na ovom forumu prilagođeno onome što mu je osnovna namjena. I drago mi je ako to nekome pomogne u bilo čemu jer i meni jako puno znače i pomažu mnoge informacije koje se ovdje mogu pronaći. Eto nadam se da to pojašnjava ponešto o ovim mojim ponekad čudnovatim, ali uvijek iskrenim i dobronamjernima porukama.

(Isprika adminu - ako nije problem neka ovaj post obriše ili prebaci gdje treba)

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • October 26, 2020 at 5:54 PM

ATPL? je li ovo dno ili se ide na 100-icu?

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 26, 2020 at 7:39 PM
    Quote from mitkko

Ne znam prati li tko od vas grafove indeksa stranih burzi. NDX i DAX su opet u opasnoj zoni. Svi su bullish, dionice samo rastu, svi su na istoj strani broda, samo je pitanje vremena kada će se sve ovo naglo okrenuti. Ako vani krene korekcija, ne želim ni ja biti u dionicama na našoj ZSE.

NDX

NDX drži ovaj rastući trendline još od sredine 4. mjeseca. Cijena ga je testirala već 7-8 puta. Jučer se cijena odbila opet točno na trendline-u. Istovremeno se formira rising broadening wedge (popularno zvana "truba"). Hoće li u sljedećim danima opet do vrha trube ili će propasti, ne znam. Jučer smo vidjeli bullish svijeću, tako da ne mislim da će se odmah strmoglaviti, ali valja ovo držati na oku. Potencijal pada sa ove razine je do cca 30%.

DAX

DAX formira rising wedge, trenutno smo na dnu wedge-a. Graf crta bearish divergenciju već mjesec i pol dana, i ovdje je samo pitanje vremena kada će u veću korekciju. Potencijal pada sa ove razine je cca 10%.

Neću više puno pisati na forumu, trenutno imam drugih obaveza kojima se moram više posvetiti, pa vas ovim putem sve pozdravljam.

Display More

DAX apdejt

Gadan pad danas, index je danas zatvorio ispod 200EMA po prvi puta još od početka lipnja. Definitivno nije lijep prizor.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • October 28, 2020 at 12:33 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Ne znam prati li tko od vas grafove indeksa stranih burzi. NDX i DAX su opet u opasnoj zoni. Svi su bullish, dionice samo rastu, svi su na istoj strani broda, samo je pitanje vremena kada će se sve ovo naglo okrenuti. Ako vani krene korekcija, ne želim ni ja biti u dionicama na našoj ZSE.

NDX

NDX drži ovaj rastući trendline još od sredine 4. mjeseca. Cijena ga je testirala već 7-8 puta. Jučer se cijena odbila opet točno na trendline-u. Istovremeno se formira rising broadening wedge (popularno zvana "truba"). Hoće li u sljedećim danima opet do vrha trube ili će propasti, ne znam. Jučer smo vidjeli bullish svijeću, tako da ne mislim da će se odmah strmoglaviti, ali valja ovo držati na oku. Potencijal pada sa ove razine je do cca 30%.

DAX

DAX formira rising wedge, trenutno smo na dnu wedge-a. Graf crta bearish divergenciju već mjesec i pol dana, i ovdje je samo pitanje vremena kada će u veću korekciju. Potencijal pada sa ove razine je cca 10%.

Neću više puno pisati na forumu, trenutno imam drugih obaveza kojima se moram više posvetiti, pa vas ovim putem sve pozdravljam.

Display More

DAX apdejt

Gadan pad danas, index je danas zatvorio ispod 200EMA po prvi puta još od početka lipnja. Definitivno nije lijep prizor.

Display More

DAX apdejt

Gadno i dalje, došli smo do targeta ovog falling wedge-a, nadam se samo da će naći tu nekakvu razinu podrške, jer ako propadne i ova razina vrlo brzo će još 8% dolje. Prostora za dolje u svakom slučaju ima.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 28, 2020 at 12:42 PM

Kakve su vase procjene za Atpl kolega @Mittko?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • October 29, 2020 at 11:32 AM

.Pitao je netko da li je moguće da Atpl ode na stotku

Ako je gledati petogodišnji graf, i zapanjujuću simetriju uzorka, skoro zrcalna slika, moguće je

E onda ćemo se nakupovati !!!!!

Sit tight dakle, i pamet u glavu

Nije ni da imamo izbora, to sve samo klizi, klizi

Files

Atpl petogodišnji.png 54.45 kB – 0 Downloads
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 29, 2020 at 12:11 PM

Hvala kolegice Zlocesti.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • October 29, 2020 at 12:41 PM

Nemojte mi zahvaljivati, da vas se ne navede na krivi trag

Samo sam bacila pogled, onako... u globalu...

Trebalo bi to potanko i kako spada

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 29, 2020 at 1:38 PM
    Quote from zlocesti

.Pitao je netko da li je moguće da Atpl ode na stotku

Ako je gledati petogodišnji graf, i zapanjujuću simetriju uzorka, skoro zrcalna slika, moguće je

E onda ćemo se nakupovati !!!!!

Sit tight dakle, i pamet u glavu

Nije ni da imamo izbora, to sve samo klizi, klizi

Pogledao sam i ja jucer graf malo, nisam bas ocekivao da ce lako skliznit na ovih 130kn cak mi je izgledalo i privlacno za neki trejd ali gledajuci tjedni graf malo mi to izgleda zabrinjavajuce cijena je dosla na nedavno dno i nije bas nasla za sada neki brzi odbijanac treba bit oprezan, s tim da je i ono dno od 100kn jako blizu, gledajuci macd je okrenuo u negativu, a na adx-u se nadzire razvoj negativnog trenda, bojim se da ce biti potrebna konkretna pozitiva s bdi-om da se sentiment popravi.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 29, 2020 at 1:51 PM
    Quote from zlocesti

Nemojte mi zahvaljivati, da vas se ne navede na krivi trag

Samo sam bacila pogled, onako... u globalu...

Trebalo bi to potanko i kako spada

Ma ja sam kolegice zaglibila u papiru kao i vi na Opte pa mi je samo cekati nekada nesto😂

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • October 29, 2020 at 2:34 PM

Ajmo tehničari, jel ovo double top u formiranju na SPX 500, na samom rubu supporta. Ako probije support koliko će potonuti?

Files

SPX 500.JPG 62.31 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • October 29, 2020 at 2:44 PM

Je. Double top , mogući, u razvoju, mora probiti liniju suporta da bi bio valjan

I na Nasdaqu

Treba ići računati

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,310
    • October 29, 2020 at 2:49 PM

Ako probije liniju suporta mogao bi pasti

na idući fibo, sva je prilika.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 30, 2020 at 10:05 AM
    Quote from Ledica
    Quote from toluen

Display More

Kolega toluen, vjerojatno primjećujete , dečki vam onako muški dodijele palac gore , a mi cure šaljemo vam srčeko za vaše duhovite , mudre i tako ljudski tople i jednostavne crtice o bilo kojoj temi na koju izaberete napisati osvrt .

Rado čitam sve vaše postove i uvijek se pitam sto ste po zanimanju jer recimo broker ,financijski analitičar , poduzetnik ili direktor u nekakvoj firmi nikako mi se ne uklapa u vaše pisanje .😀

Možda književnik , romanopisac , psiholog ..... ???

Evo , šaljem još jedno srčeko , ali molim sve da me se krivo ne shvati Jer ja sam ozbiljna žena , majka ,kraljica ( to nisam ) ali tako ide pjesma . ❤️😂

Display More

Ja sam kolegi toluenu bio dao srce za post, pa sam se nakon vašeg posta kolegice Ledice ( čak se i rimuje :) ) bio zabrinuo i brzo promijenio u palac gore, da ne bi bilo :D:love::*:saint::evil:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • October 30, 2020 at 2:17 PM

ATPL

Ako neki tehnicar ulovi vremena da nam nabaci koji graf od ATPL-

thx

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• 1
    • 34
    • 35
    • 36
    • 138

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 815

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 5:48 PM
    2. Odgovora
      815
      Pregleda
      300k
      815
    3. Skribi

May 8, 2025 at 5:48 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 454

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 4:33 PM
    2. Odgovora
      454
      Pregleda
      182k
      454
    3. Vule

May 8, 2025 at 4:33 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 3:53 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      821k
      1.9k
    3. All

May 8, 2025 at 3:53 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM
    1. BCIN (BC Institut d.d.) 124

• Like 1
      • kukurijek
      • April 24, 2020 at 9:58 AM
      • Dionice
      • kukurijek
      • May 8, 2025 at 2:39 PM
    2. Odgovora
      124
      Pregleda
      43k
      124
    3. KitoLovac

May 8, 2025 at 2:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 8, 2025 at 5:48 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Vule May 8, 2025 at 4:33 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 8, 2025 at 3:53 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

goranbj May 8, 2025 at 10:41 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)