1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • May 5, 2022 at 11:06 AM
    • #2,301
    Quote from zlocesti

Vidim, vidim......... jer sam platila pretplatu :S , jedan inverzni SHS

Target mu je oko 16 kn, pa izvol'te kupivati

Buy signal na 11,40, kratka EMA je preskočila dulju na solidnom volumenu

Samo onda nisam imala pretplatu, pa nisam vidjela :S

Bravo Zloćka! Hvala ti što se trudiš <3

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • May 5, 2022 at 11:08 AM
    • #2,302

Zloćka, molim te ako može ATGR.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 5, 2022 at 11:40 AM
    • #2,303

Ha, vama je svima jasno da je ovo bacanje graha

Atlantic u upmarketu koji još nije demanitiran, gledajući MA 100 i seriju higher low

Trenutno u povlačenju cijene, nečiji valjda izlazak, a počeo je ne od jučer

Još nema buy signala ako ćemo koristiti najobičniju metodu, kada brza EMA preskoči malo dulju

Dotaknuli smo fibo 50%

Mada je teško očekivati da će uz dividendu, koliko god jadna bila, i najavljeni split cijena još padati, do fibo 61%

Da mene pitate što bih.........., gledala bih kako bih polako počela ulaziti

Files

ATGR_2022-05-05_11-16-01.png 86.58 kB – 0 Downloads ATGR_2022-05-05_11-22-52.png 87.84 kB – 0 Downloads ATGR_2022-05-05_11-32-14.png 94.46 kB – 0 Downloads
  • deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • May 5, 2022 at 11:52 AM
    • #2,304

Hvala Zlocka, na detaljnim grafovima. Uzeo sam nesto pa sad cekamo daljni razvoj. Hoce li biti za 🍽 ili barem☕, glavno da smo u igri...🙂

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 5, 2022 at 12:49 PM
    • #2,305

zlocesti

Odlični crteži, baš što me je zanimalo. Hvala.

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • May 5, 2022 at 3:43 PM
    • #2,306

Mitkko ako može kratki komentar za arnt.Jesmo li napokon probili trend liniju?

Hvala

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 7, 2022 at 9:18 PM
    • #2,307
    Quote from fond300

Mitkko ako može kratki komentar za arnt.Jesmo li napokon probili trend liniju?

Hvala

Još uvijek nismo, iako strogo gledano jesmo :) , ali izgleda mi kao da su dobre šanse da hoćemo. Naime, breakout nije kada cijena doslovno pređe tu liniju trendlajna. Svijeća, a poželjno i volumen moraju biti uvjerljivi, a uvijek ostaviš i nekog prostora za pogrešku, obično u iznosu neke prosječne dnevne volatilnosti pojedine dionice, ne uđeš u trejd čim svijeća pređe granicu, tako da si siguran da nije false breakout, jer se često dogodi da cijena jedan dan malo proviri iznad trendlajna, a već drugi dan ponovo upadne unutar granica... zato si ostaviš taj wiggle room.

Tehničari bi sa kupnjom pričekali da cijena prvo probije 290 kn i onda targetirali 300, odnosno 320 kn, tako bi trejd imao veće šanse za uspješan ishod, ali tko želi igrati agresivno i tako potencijanlno ostvariti veći prinos će kupiti već i sada, sa stop lossom jasno određenim na 282 kn, odnosno malo ispod.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 7, 2022 at 9:41 PM
    • #2,308
    Quote from zlocesti

Ha, vama je svima jasno da je ovo bacanje graha

Atlantic u upmarketu koji još nije demanitiran, gledajući MA 100 i seriju higher low

Trenutno u povlačenju cijene, nečiji valjda izlazak, a počeo je ne od jučer

Još nema buy signala ako ćemo koristiti najobičniju metodu, kada brza EMA preskoči malo dulju

Dotaknuli smo fibo 50%

Mada je teško očekivati da će uz dividendu, koliko god jadna bila, i najavljeni split cijena još padati, do fibo 61%

Da mene pitate što bih.........., gledala bih kako bih polako počela ulaziti

Display More

Tu mislim da treba biti oprezan... vidio sam ovaj oblik više puta u kriptu i obično je bio bearish, zovu ga "leaky faucet" jer izgleda kao slavina za vodu :) Cijena zna nastaviti kapati. :)

Sve stoji ovo što si nabrojala, ali treba biti oprezan, IMHO.

I samo da dodam, ne znam ništa o fundamentima, ne pratim ovu dionicu, pa ako se kotrlja nešto fundamentalno možebitno bullish, ovo treba zanemariti. Kod dionica se šira projekcija grafa ne može gledati izolirano od fundamenata.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 7, 2022 at 9:49 PM
    • #2,309
    Quote from amerikanec
    Quote from mitkko

TPNG apdejt

TPNG je napokon ovim nastavkom rasta nakon retesta prijašnjeg breakouta potvrdio izlaz iz godinu i pol dugog downtrend kanala. Graf se lijepo razvija prema zacrtanoj trajektoriji.

Ovaj rast zadnja dva dana mi je malo bitter-sweet jer sam prije tri dana prodao 1/4 pozicije, bio sam taj dan potrošio sav preostali keš na VLEN pa sam prodao dio TPNG da dođem do svježeg keša... to mi je od svih dionica u portfelju izgledalo najtromije... nadao sam se da će konsolidacija trajati koji dan duže i da ću taman stići prodati VLEN nakon što odradi rast do 15 kn i kasnije ponovo ući u TPNG na mjestu na kojem sam ga i ostavio. Nije priča na kraju ni loše ispala jer mi je VLEN u 3 dana porastao 17,5%, a na TPNG sam propustio rast od 5%.

50 kn je sljedeća zona, gdje opet očekujem nekakav zastoj i rast dalje do 54 kn.

Kolega Mittko polomili smo otpore

Koji nam sljedeci target,60kn?😉

Display More

Ne daju se ti otpori samo tako. :) Cijena se ipak zadržala tu na oko 50 kn, iako je na proboju prvotno otišla višlje nego što sam očekivao.

Kako god, konsolidacija je zdrava i očekivana. Sada je važno da se cijena održi u ovoj zoni, formira nekakav bull flag i nastavi prema 56,50 kn (54 kn mi više nije legitiman cilj jer je cijena kod ovog proboja zone 50 otišla previsoko).

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 7, 2022 at 9:56 PM
    • #2,310

Može li Mittko mali osvrt na HPB???

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 7, 2022 at 10:16 PM
    • #2,311
    Quote from Marin83

Može li Mittko mali osvrt na HPB???

HPB

Ne volim postati ovakve grafove jer nemam za njih ništa lijepo za reći, a nije popularno biti medo... ali ajde, pitao si.

Na weekly grafu vidimo double top na RSI, cijena je u bearish divergenciji i izgleda da sada gledamo distribuciju dionica, što zaključujem po velikom crvenom volumenu, ali i po obliku koji svijeće formiraju... cijena pada, a volumen raste. To nije dobro.

Na daily grafu vidimo jasnu bearish divergenciju i na RSI i na MACD. Uvijek je moguće da je nova baza u formiranju i da se sprema za daljni rast, ali ovaj crveni volumen me tjera da takvu ideju dobro preispitam. 915 kn je za sada nekakva značajna zona podrške, ako padne ispod vjerojatno će nastaviti padati.

Na grafu sam ucrtao neke značajne zone, zone interesa.

Da se moram kladiti, kladio bih se na pad, a dokle za sada ne znam. U svakom slučaju, prije razmišljanja o kupnji bih pričekao da se ovi negativni indikatori resetiraju i da mi graf prvo pokaže nešto pozitivno. Za sada to pozitivno ne vidim.

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • May 9, 2022 at 10:19 AM
    • #2,312
    PRVI KVARTAL: Tvrtke s burze ostvarile rekordan rast prihoda od 34 posto
    Ovih dana niz kompanija hvali se rezultatima u prvome kvartalu. I na prvi pogled čini se da su rezultati bolji nego ikada. Zaista, tvrtke iz realnog sektora…
    lidermedia.hr

može li kakav graf za crobex ili pojedinačno za sastavnicecrobex10 ...

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 14, 2022 at 4:33 PM
    • #2,313

A što mi fali ovo čačkanje po grafovima, sve sam bliže pretplati. 😀

A mislio sam nema šanse da ja to plaćam. 😅

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • May 16, 2022 at 12:07 PM
    • #2,314

Na svim našim brodarima je formirana šalica ili ti ga CUP....

Fali nam još ručka ili ti ga HANDLE koji se upravo formira.... Nakon formiranja ručke slijedi proboj uz povećan volumen i nastavak uzlaznog trenda do minimum target price... ;) Živi bili, pa vidjeli......... :)

ATPL 800

ULPL 220

JDPL 110

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • May 16, 2022 at 12:40 PM
    • #2,315
    Quote from jasko

Fali nam još ručka ili ti ga HANDLE koji se upravo formira.... Nakon formiranja ručke slijedi proboj uz povećan volumen i nastavak uzlaznog trenda do minimum target price... ;) Živi bili, pa vidjeli......... :)

ATPL 800

ULPL 220

JDPL 110

Ne samo to, ako bude breakout i ide u cup&handle, hanlde je dubine cup-a. Znači 750kn.

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • May 16, 2022 at 12:59 PM
    • #2,316
    Quote from Sheriff
    Quote from jasko

ATPL 800

ULPL 220

JDPL 110

Ne samo to, ako bude breakout i ide u cup&handle, hanlde je dubine cup-a. Znači 750kn.

Display More

Sto se tice cup and handle patterna, handle je u nastajanju i trebao bi se tek formirati, dakle jos uvijek ocekujemo propad cijene na nekog crnog labuda zbog FED-a i bear marketa ili Rusije ili Finske itd..

Kada vec prenosite komentare sa stranih foruma, bilo bi korektno da ga prenesete do kraja, a komentar ide:

I stick with fundamentals in selecting stocks. I pulled the chart to check the dividend and found that between 8/31/21 and 3/7/22 this huge cup was formed and now we have the handle. Don't know that this makes a difference when we're fighting the Fed but I found it interesting

Dakle, moze biti, ali i ne mora doci do proboja zbog svega nabrojanog. U ovom gore konkretnom slucaju radi se o dividendnoj dokazanoj stranoj kompaniji i dionici, a nasi brodari pokusavaju biti korektni, ali im fali malo dosljednosti i postenja da privuku vece investitore. Nije cilj kako neki pisu rijesiti se institucionalnih investitora, da mali mogu voditi kolo, vec je cilj privuci dugorocne velike investitore koji daju stabilnost kompaniji i dionici.

Idem dalje analizirati strano trziste, cijelu noc sam radio izracun i izvjestaj. Futuresi opet danas padaju, kao i kripto.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • May 16, 2022 at 1:04 PM
    • #2,317
    Quote from Chuck
    Quote from Sheriff

Sto se tice cup and handle patterna, handle je tek u nastajanju i trebao bi se tek formirati, dakle jos uvijek ocekujemo propad cijene na nekog crnog labuda zbog FED-a ili Rusije ili Finske itd..

Kada vec prenosite komentare sa stranih foruma, bilo bi korektno da ga prenesete do kraja, a komentar ide:

I stick with fundamentals in selecting stocks. I pulled the chart to check the dividend and found that between 8/31/21 and 3/7/22 this huge cup was formed and now we have the handle. Don't know that this makes a difference when we're fighting the Fed but I found it interesting

Dakle, moze biti, ali i ne mora doci do proboja.

U ovom gore konkretnom slucaju radi se o dividendnoj dokazanoj stranoj kompaniji i dionici, a nasi brodari pokusavaju biti korektni, ali im fali malo dosljednosti i postenja da privuku vece investitore. Nije cilj kako neki pisu rijesiti se institucionalnih investitora, da mali mogu voditi kolo, vec je cilj privuci dugorocne velike investitore.

Idem dalje analizirati strano trziste, cijelu noc sam radio izracun i izvjestaj. Futuresi opet danas padaju, kao i kripto.

Display More

Što ja prenosim sa drugih foruma? Vidi se formiranje cup&hanlde i znači tehnička "izvjesnost" targeta.

Što se tiće fight the FED, sve je već ukalkulirano, fear je na max fear, crypto bio na 9 što je povjesno drugi najgori ikada. Znači emocije drajvaju market vani, panic sell, likvidacije, margin callovi i ostalo.

Neko kaže to je to, neko da je tek početak pa kako ko izvoli.

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • May 16, 2022 at 1:05 PM
    • #2,318
    Quote from Sheriff
    Quote from Chuck

Sto se tice cup and handle patterna, handle je tek u nastajanju i trebao bi se tek formirati, dakle jos uvijek ocekujemo propad cijene na nekog crnog labuda zbog FED-a ili Rusije ili Finske itd..

Dakle, moze biti, ali i ne mora doci do proboja.

U ovom gore konkretnom slucaju radi se o dividendnoj dokazanoj stranoj kompaniji i dionici, a nasi brodari pokusavaju biti korektni, ali im fali malo dosljednosti i postenja da privuku vece investitore. Nije cilj kako neki pisu rijesiti se institucionalnih investitora, da mali mogu voditi kolo, vec je cilj privuci dugorocne velike investitore.

Display More

Što ja prenosim sa drugih foruma? Vidi se formiranje cup&hanlde i znači tehnička "izvjesnost" targeta.

Što se tiće fight the FED, sve je već ukalkulirano, fear je na max fear, crypto bio na 9 što je povjesno drugi najgori ikada. Znači emocije drajvaju market vani, panic sell, likvidacije, margin callovi i ostalo.

Neko kaže to je to, neko da je tek početak pa kako ko izvoli.

Display More

Nisam se referirao na vas, vec na kolegu koji je objavio gornji graf.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 16, 2022 at 9:04 PM
    • #2,319

Ne ide to baš tako, taj cup i handle, handle nije dubina cupa

Al' svejedno, sve je to RTL

Prozivaju me zbog kupnje zlata na ATH

Dakle, crtati i trgovati nije isto :S

Atpl ima lijep target, ali ipak nije 750 . Ajmo malo konzervativnije

Ulajnik pak, za kojeg je moj frend kojeg smatram Velemajstorom tvrdio da tu nema zarade ni za sol ni papar, e on ima lijepi target.

Nemam ni Atpl, ni Uljanik. A sirota :S

Files

ULPL_2022-05-16_21-00-22.png 71.57 kB – 0 Downloads ULPL_2022-05-16_21-02-50.png 120.88 kB – 0 Downloads
  • investitor
    Početnik
    Reakcija primljeno
    5
    • May 20, 2022 at 10:38 AM
    • #2,320

Možda nekome bude zanimljivo, twitter bot koji tweeta MACD indikator za dionice sa ZSE:

ZSEBot (@ZSEBot) / Twitter
    Pozdrav svima! Ja sam marljivi ZSE bot tehničar. 🤖 Svaki radni dan po zatvaranju trgovanja na Zagrebačkoj burzi twittam MACD indikator za odabrane dionice. 📈
    twitter.com

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 6:48 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

May 25, 2025 at 6:48 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani May 25, 2025 at 6:48 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago