JDPL
Stavit ću ovdje jedan širi graf za JDPL, moj svojevrsni gameplan, odnosno projekcija za ovu godinu. Možda je ovo sve wishful thinking, ne znam, vidit ćemo... za sada mi se sve čini posloženo tako da ide u ovom smjeru. Fundamenti su zdravi, trend jasan.
Ovo je weekly graf. Prošli tjedan su MACD i OBV dali buy signal. RSI je to potvrdio odbijanjem od linije 50, a još važnije je da se to sve izdogađalo po retestu ovog padajućeg trendlajna. Sve se odvijalo na rastućem, iako još uvijek relativno malom volumenu. Cijena je uredno testirala 40 EMA, što je važna zona podrške, a koja je ujedno koincidirala sa povijesnom cjenovnom zonom podrške. Trenutno su sve relevantne EMA-e u bullish postavu i zakrivljene prema gore.
Graf trenutno izgleda kao da cijena želi testirati prethodni vrh na 80 kn, sve u formaciji nekakvog rounding bottom-a. U ovakvim slučajevima imam dvije bullish varijante (uvijek imam naravno i bearish varijantu, ali neću sada o njoj jer je bullish ishod izgledniji):
- Prva varijanta je da će cijena doći do 80 kn, tu se konsolidirati ispod te zone, time formirati nekakav cup&handle i potom napraviti breakout prema 115 kn.
- Druga varijanta je da će cijena odmah u prvom naletu probiti 80 kn (do možda 90-100 kn), onda napraviti retest tih 80 kn te potom krenuti dalje prema krajnjem targetu do 115 kn. Da je ovo recimo graf nekog kripta, kladio bih se na drugu varijantu, ali ovako mislim da je prva varijanta izglednija.
Sve skupa bi se trebalo idealno odigrati do sredine/kraja 11. mjeseca, kada planiram svoju kompletnu poziciju ponovo prodati, isto kao što sam napravio prošle godine. Tada će idealno euforija biti na vrhuncu. Svoju prodaju neću najaviti.
Moguće je uvijek, naravno i da nešto pođe po zlu, dogodi se neki nenandani eksterni utjecaj zbog kojega ovo sve može pasti u vodu. Dodatni događaj koji će sigurno utjecati na graf će biti najavljeni dokap. Iako vjerujem da će taj događaj fundamentalno pozitivno djelovati na poslovanje i cijenu, vjerojatno će malo usporiti napredak cijene dok se ne vidi ishod dokapa. Zato treba pratiti i prilagođavati se u hodu.
Moj prosjek ulaza u ovom ciklusu je na malo iznad 53 kn, rekao bih dosta dobro i u skladu sa prijašnjim planom (vidi stari graf). Zbog rata je nenadano sve palo i malo niže, tako da je taj ulaz mogao biti i nešto bolji, ali ne treba tražiti dlaku u jajetu. Prosjek planiram dodatno malo pokvariti kako cijena bude napredovala.