Posts by sonda

  U tom slučaju, moja procjena je da će cijena teško zaroniti niže od 30,80 - 31,00 kn, a i to sam prenisko rekao. Svakim danom, ljestvica je sve viša i viša.


  Kako sad stvari stoje, rekao bih da je kupnja 31,00 - 31,40 vrhunski šoping.

  RIVP


  Pogotovo sad uz najavu dividende, ova moja prognoza od prije 2 tjedna se pokazala točnom. Cijena je u međuvremenu liznula 31,30 i otišla gore. Po tim cijenama više nema, što reći, inflacija. ^^ Ta potvrda potpore na fibo 0,5, tj. na 31,30 kn je odličan signal da se penjemo.

  Ranije sam napisao da ćemo 33,80 dočekati tek u 9. mjesecu. Kako sad stvari stoje, MOŽDA tu cijenu vidimo i krajem 8. Ali sasvim sigurno smo na dobrom putu.


  Dobra sezona i dividenda su naši dobri prijatelji. Trenutno se ne zamaram previše dokle će rast, jednostavno uživam u ovim rijetkim trenutcima.


  Vjerujem da su većini moje basic črčkarije neozbiljne, ali grafička analiza mi se pokazala vrhunskim alatom za ZSE.

  Cjenovni kanal, fibo, valovi, bitne potpore i otpori... ne trebam više od toga.


  Prije 10-ak dana sam stavio graf za povlaštenu KODT, tjedni graf...

  Potpora je testirana, a razvoj situacije je rast cijene za 10-15%...


  Ne pratim HT, ali zaintrigirali su me ovi grafovi.

  Situacija se razvija do usijanja, vrlo je neizvjesno.

  Tjedni graf pokazuje krasan triple top i tu ima još prostora za pad. Osim toga, imamo neke prethodne otpore za koje vidimo da su značajni.

  S druge strane, ako izuzmemo anomaliju vezanu uz pad zbog lockdown-a, imamo dosta precizan cjenovni kanal koji čini značajnu potporu.


  Obzirom da se kod testiranja te potpore cijena nije jasno odbila prema gore, a i zbog triple top situacije koja se nije razriješila do kraja, i ja bih dalje čekao. Meni tu nema razloga za kupnju, čak bih rekao da je izgledniji pad.

  Ajd baš da vidimo...

  Dolje je HT, tjedni graf...

  Ja sam oko rezultata Podravke kao podmukli profesor, odnosno asistent kojem se na licu točno vidi da je nezadovoljan kad student nešto zna. Ja sam nezadovoljan što Podravka ima dobre rezultate jer to opovrgava moje teze o Martini Dalić. Nemojte me krivo shvatiti - ja itekako želim da Podravki dobro ide, ali ne pod M. Dalić. Nikad me prije onog s Agrokorom ta žena nije ni na koji način smetala. Od tada me jako smeta. Ne vjerujem joj ništa...

  Ista situacija je kod mene što se tiče Dalićke. Odlučio sam da dok je ona na čelu, u Podravku ne ulazim.

  Ovi ne znaju što će s novcima.

  Više ne znam što bih mislio o ovoj firmi. Taj prijedlog od 5 kn dividende... malo je to. 😁

  Prošli izvještaj užas, ovaj odličan, idući je valjda isto užas... i tako redom.

  Sviđa mi se ovo razmišljanje.

  570 kn je tvrd orah. Bumo vidli razvoj situacije.

  Slažem se s tim da rast vjerojatno neće bit pravocrtan. :thumbup:

  Zato sam i rekao da napad na razinu 33,80 očekujem tek za preko mjesec dana, a to je rast tek od cca 5-6 % na trenutnu cijenu, dakle ništa spektakularno.

  Evo, odbijanac je moguć već na 32,00.

  U tom slučaju, moja procjena je da će cijena teško zaroniti niže od 30,80 - 31,00 kn, a i to sam prenisko rekao. Svakim danom, ljestvica je sve viša i viša.


  Kako sad stvari stoje, rekao bih da je kupnja 31,00 - 31,40 vrhunski šoping.

  RIVP - desetak dana kasnije... Stare postavke grafa...


  Fibo 0,5 se pokazao kao dobra potpora i u stilu RIVP-a, laganim korakom, bez naglih pokreta, idemo gore. To je i očekivano, jer sezona prolazi u dobrom ritmu.

  Na grafu sam dodao ljubičastu liniju. Zašto? Možda to u nekim knjigama i piše, ne znam, ali primijetio sam da cijena često reagira na takve paralelne linije potpore i otpora, kao što je u ovom slučaju. Možda bi netko tu nacrtao da je to sve jedna debela crta potpore. Ja volim, i sigurniji sam, kad postoji precizno cjenovno testiranje određene razine.


  Što dalje? Puževim korakom dalje, i nadam se proboju razine 33,80 kn, ali ne prije 9. mjeseca.

  Imam pitanje - jel je i vama kupovna vrijednost promijenjena nakon podjele?

  U redu, imam 4 puta više dionica, ali mi je kupovna vrijednost 382,00 kn po dionici, tj. nije ista kao ranije.

  Radi se o Agramu...

  Meni jest na ZB Traderu. 417kn po dionici.

  Ok, hvala.

  Valjda će sutra bit sve u redu.

  Cijeli ovaj tjedan su u banani što se tiče količine i cijene, ne mogu vjerovati da im je to toliko veliki problem.

  Imam pitanje - jel je i vama kupovna vrijednost promijenjena nakon podjele?

  U redu, imam 4 puta više dionica, ali mi je kupovna vrijednost 382,00 kn po dionici, tj. nije ista kao ranije.

  Radi se o Agramu...

  Dosta je prašine u zadnje vrijeme digao KODT.

  Bez previše analize, gledam samo price channel i on kaže - trend linija se testira i vjerojatno idemo gore.


  Na redovnoj je vrlo slična situacija, ali dolje je stanje za KODT - povlaštena, tjedni graf...


  I ja se nadam slicnom scenariju. Uspio sam danas dokupiti jos komada upravo zbog dobrih ocekivanja dalje. Kada pogledam prodaju vidim da je evidentno pritisak samo na zoni do 2000- 2100kn sa cca 200komada ukupno na kodt i kodt2. Ali onda je prakticki rupa do 2300. Tako da izgledno je da nakon sto prodavac povuce ili proda naloge cijena ide dvoznamenskasto gore a to bi se upravo moglo poklopiti sa nadam se jos jednim odlicnim izvjestajem za q2. A i kupci polako ali sigurno absorbiraju dionice jer znaju da je odlican risk reward sada kupovati.

  Da, to je baš zanimljivo, rijetko viđena rupa.

  I evo sad pred kraj trgovanja je otišlo nešto dionica po asku, ali dolaze nove količine. Stvarno se nekom žuri jer ide na more.

  Zanimljivo stanje na RIVP-u...

  Ako je vjerovati grafu, na 30,70 - 30,80 bi trebao biti odbijanac. Linija potpore je jaka i precizna. Ne kažem da se to neće probiti, ali u prvom naletu svakako neće.

  Fibo možda nije razvučen po PS-u, treba ga razvući od prethodnog dna, ali ovako je lijepo pogodio odbijance. Jučerašnja cijena se zaustavila 0,5 razini, što i nije Fibo razina, ali zanimljivo je da cijena često reagira upravo na 0,5. Možda i tu bude kakav odbijanac.


  Kako god, nećemo dugo čekati, u idućih par dana će se sve razriješiti, pa ćemo vidjeti.  Ne znam koja je poanta ovog danasnjeg iskrcavanja i rusenja cijene. Taman je neka dobra vijest stigla u obliku divke na ovoj dionici nakon visemjesecne letargije a sada cijena tone i prije potvrde divke. Imam nesto malo dionica ali mislim da sad nikako nije trenutak prodavati.

  Možda baš zbog malog iznosa dividende, prošle godine je bila puno izdašnija.

  Isto imam malu količinu i da, također mislim da nije vrijeme za prodaju. Čak razmišljam dokupit nešto sitno.