Više zaraženih u visoko globaliziranim državama, manje zaraženih u nisko globaliziranim. Da nije povratka dijaspore domicilnim državama, zaraza bi bila statistička pogreška. Šaka jada ili novostečeno bogatstvo, ovisi kako ko gleda na to. Ne treba ni gustoću naseljenosti zanemariti.
CORONA virus
-
-
-
To sa "injektiranjem dezificijensa" direktno u tijelo je rečeno u posprdnom tonu od g Trumpa, a mediji i protivnici jedva dočekali da mogu napast, ne shvaćajući da su navuče ni. A krivnja je definitivno na Kini a možda još više na WHO- u jer su vjerovali lažovima bez provjere, te su propustili napravit ključne stvari
Oho, vidim da i kod nas ima obožavatelja lika i djela tog pajaca i poluidiota.
Tip svaki put kad nešto zasere okrene ploču i nekog drugog okrivi za ono što je sam rekao.
Za svoje neznanje i nebuloze uglavnom naknadno okrivi novinare i Kinu.
Evo vam tu pa sami zaključite da li se radi o sarkazmu ili tip mrtav-ozbiljan iznosi svoje sulude ideje:
Nisam obožavatelj, nego samo iznosom svoje mišljenje kako sam ja to shvatio! A da je poluidiot, ne znam baš Mnogi bi voljeli biti on tj na njegovom mjestu ili imati što on ima
-
Navodno je ekipa iz stožera počela s popuštanjem mjera a imam osjećaj da su ih pojačali i to na krivi način. S obzirom na njihovu najavu da trgovine neće raditi nedjeljom danas su sve usmjerili istovremeno u kupovinu i to u vremenu 10-12h jer placevi rade tada.
Koja bi bila svrha praznih ulica u nedjelju ako dan prije imaš gužve neviđene još od prije korone? Uoči Uskrsa ni približno nisu bile takve gužve.
A ovaj tjedan se neće raditi niti u petak. Znači da sljedeće subote možemo očekivati još veće gužve.
Vidjet ćemo posljedice na statistici za tjedan dana. Ako se nastavi trend kao do sada sve će to više nalikovati na nadrealni montipajtonovski humor s Božinovićem u glavnoj ulozi koji je sam sebi svrha.
-
Nisam obožavatelj, nego samo iznosom svoje mišljenje kako sam ja to shvatio! A da je poluidiot, ne znam baš Mnogi bi voljeli biti on tj na njegovom mjestu ili imati što on ima
Nisi ti to tako shvatio nego si pročitao kako je on to danas interpretirao novinarima.
Iz njegovog TV izlaganja, koje svatko može poglledati, nitko normalan ne može vidjeti nikakav sarkazam niti duhovitost, nego samo duboko hohštaplersko neznanje i bahatost.
Ja recimo ne bih volio biti na njegovom mjestu. Ti si još vjerojatno u tridesetim ili ranim četrdesetim godinama pa te se takva vrst uspjeha dojmljuje i inspirira te.
Ja sam zakoračio u pedesete, ostvario sam većinu svojih životnih ciljeva i vidim da me sve manje zanima tko što i koliko ima.
Mene sve više zanima vlastiti mir, osobna sloboda i boravak u prirodi.
A jednako tako, imam sve manje volje praviti se bedast, slušati tuđe laži i talabananja i nakon toga biti pristojan.
Rečem u glavu svakom što ga slijedi i mirna Bosna. Doduše, to za posljedicu ima sve manji broj "prijatelja", ali to mi ionako nikad nisu bili pravi prijatelji.
A ja sam zadovoljan da sam došao u fazu života kada mi je više-manje sve jasno, i sve me manji broj ljudi može prevesti žednog preko vode, kao što recimo taj prijetvorni Krump vodi glupe merikance.
-
Duunkjaer is part of a Danish Facebook group called "My child shall not be a guinea pig for covid-19," which has amassed more than 40,000 members.
"How do you guys feel about kids going back to school?" one anxious mother wrote in a group post. "My 10-year-old broke down before sleep. She said 'Mom, I'm afraid of corona. What if I'm infected at school?'
-
Navodno je ekipa iz stožera počela s popuštanjem mjera a imam osjećaj da su ih pojačali i to na krivi način. S obzirom na njihovu najavu da trgovine neće raditi nedjeljom danas su sve usmjerili istovremeno u kupovinu i to u vremenu 10-12h jer placevi rade tada.
Koja bi bila svrha praznih ulica u nedjelju ako dan prije imaš gužve neviđene još od prije korone? Uoči Uskrsa ni približno nisu bile takve gužve.
A ovaj tjedan se neće raditi niti u petak. Znači da sljedeće subote možemo očekivati još veće gužve.
Vidjet ćemo posljedice na statistici za tjedan dana. Ako se nastavi trend kao do sada sve će to više nalikovati na nadrealni montipajtonovski humor s Božinovićem u glavnoj ulozi koji je sam sebi svrha.
Hvata se prilika da se dilema s radom u nedjelju riješi jednom zauvijek.
Zbog korone nedjeljom se neće duže vrijeme raditi tako da se ljude privikne na tu činjenicu i da to postane normalno.
Sad ili nikad , otpori su bili veliki , ali sad se eto javilo opravdanje i kreće pokusni period. Kako će završiti ,vidjet ćemo.
Meni se čini da više nikad nećemo šopingirati nedjeljama.
-
Hvata se prilika da se dilema s radom u nedjelju riješi jednom zauvijek.
Zbog korone nedjeljom se neće duže vrijeme raditi tako da se ljude privikne na tu činjenicu i da to postane normalno.
Sad ili nikad , otpori su bili veliki , ali sad se eto javilo opravdanje i kreće pokusni period. Kako će završiti ,vidjet ćemo.
Meni se čini da više nikad nećemo šopingirati nedjeljama.
Meni se čini da će to sve pasti (opet) na USRH, čim malo pandemija popusti, a oni ne omoguće rad nedjeljom. Jako je to kompleksno pitanje, sa teorijskog aspekta garantiranih sloboda propisanih ustavima velike većine država u Europi.
-
Nisi ti to tako shvatio nego si pročitao kako je on to danas interpretirao novinarima.
Iz njegovog TV izlaganja, koje svatko može poglledati, nitko normalan ne može vidjeti nikakav sarkazam niti duhovitost, nego samo duboko hohštaplersko neznanje i bahatost.
Ja recimo ne bih volio biti na njegovom mjestu. Ti si još vjerojatno u tridesetim ili ranim četrdesetim godinama pa te se takva vrst uspjeha dojmljuje i inspirira te.
Ja sam zakoračio u pedesete, ostvario sam većinu svojih životnih ciljeva i vidim da me sve manje zanima tko što i koliko ima.
Mene sve više zanima vlastiti mir, osobna sloboda i boravak u prirodi.
A jednako tako, imam sve manje volje praviti se bedast, slušati tuđe laži i talabananja i nakon toga biti pristojan.
Rečem u glavu svakom što ga slijedi i mirna Bosna. Doduše, to za posljedicu ima sve manji broj "prijatelja", ali to mi ionako nikad nisu bili pravi prijatelji.
A ja sam zadovoljan da sam došao u 50fazu života kada mi je više-manje sve jasno, i sve me manji broj ljudi može prevesti žednog preko vode, kao što tio to im odmah nakon recimo taj prijetvorni Krump vodi glupe merikance.
Napunio sam 50, i ne nisam naknadno pročitao, nego sam shvatio odmah nakon i to im radi stalno, vuče ih za nos i slažem se, sve više nam je potreban mir u životu
-
meni se čini da će to sve pasti (opet) na USRH, čim malo pandemija popusti, a oni ne omoguće rad nedjeljom. Jako je to kompleksno pitanje, sa teorijskog aspekta garantiranih sloboda propisanih ustavima velike većine država u Europi.
mislim da se za konačan prijedlog zakona može tražiti ocjena ustavnosti, ako prođe onda je to-to
inaće sam za neradnu nedjelju, izuzev tržnica i nekih dežurnih djelatnosti
-
Moguce je da je ovo bezbolna prilika za realan test ucinka rada nedjeljom i koliko ce to utjecat na promet prije i poslje, jer vec se dugo zagovara zabrana rada nedjeljom pa eto zgodna prilika testirat ucinke
-
-
https://www.24sata.hr/news/globaliza…89145/komentari
Već su počeli kukati, a jesen nije ni blizu.
-
Nije mi jasno što se desilo i dešava u europskim zemljama
Belgija ima 11 milijuna stanovnika, kao 3 Hrvatske
Oboljelo je 45 tisuća ljudi, preminulo 6900
U Hrvatskoj su preminule 54 osobe, danas čitam jedna u dobi od 98 godina. Tako dugačak životni vijek je dakako u pravilu iznimka sam po sebi.
Što se dešava u europskim zemljama, nedokučivo mi je.
I da li i nas to tek čeka, toliki pobol i pomor
Neki govore o BCG cjepivu koje je na našem prostoru obavezno cijepljenje, a za koje se smatra da je promijenilo odgovor našeg imunog sustava doživotno...
Mislim da ne treba donositi previše zaključaka na temelju brojki. Belgija, koliko sam čitao, pod umrle od korone broji pozitivne, one koji su imali simptome a nisu ih testirali , povezane osobe?!?.... usporedi to sa našim strategijom. Svaka zemlja ima neku svoju filozofiju kod brojanja umrlih, broja testiranja itd. i mislim da su trenutni podaci relativno bezvrijedni za usporedbe među zemljama. Tek kad ovo sve prođe, yoy podaci o razlici umrlih u odnosu na prosjek prijašnjih godina prije mogu dati realniju sliku. Trenutno je previše nepoznanica.
-
Pocetak otvaranja i potrosnje ce biti spor proces potrebno ce biti vrijeme da se navike potrosnje i optimizma vrate u ovisnosti opet o svacijoj zaradi, a to je sad zacarani krug prema dolje dok vlade ne naprave dovoljno da pokrenu stvari, a to ocito nece ici preko noci, tesko da ce i njemci pohrlit na odmor u velikom broju i ako granice budu otvorene dok ne vide koliko im je posao siguran i kakva im je buducnost, a za one i koji se predumisljaju trebat ce dat dobar popust da zagrizu i da to ne osjeti kao veliki uteg unatoc svim nesigurnostima.
"
Berliners celebrated the reopening of their shops last week after a five-week shutdown that turned one of Europe’s liveliest capital cities into a ghost town. But what should have been a celebration felt more like a wake.
In Mitte, one of the German capital’s trendiest neighbourhoods, where thrift shops jostle for space with tech start-ups and glitzy boutiques, the streets were eerily empty. Most stores were still shut, and those that were open were largely devoid of customers.
“Our sales will collapse,” said Chantal Frohnhoefer, manager of Macchina Caffe, a small shop selling espresso machines. “No one really wants to go shopping right now. They’re still too scared they’ll get infected.
Some, such as Nils Busch-Petersen, head of the Berlin-Brandenburg Trade Association, fear it has done long-term economic damage. “We are entering a long, lean period which could end up being even worse than the shutdown,” he said. “At least when shops were shut they were entitled to government aid. Now they’re on their own.”
Leading economists agree. “Consumers will be very cautious — they’ve seen a big loss of income, and they will want to save,” said Clemens Fuest, head of the Ifo Institute in Munich, a think-tank. “Shops will try to attract customers with discounts and special offers, but they’ll struggle to reach the sales volume they had before the crisis began.”
"
-
INDIJA: Stopa mortaliteta diljem svijeta raste, a u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta grobari ostaju bez posla
I dok je mortalitet u nekim državama proteklih tjedana naglo skočio, čini se da se u Indiji događa upravo suprotno, barem u nekim dijelovima zemlje. "Jako smo iznenađeni", rekao je Shruthi Reddy, direktor pogrebnog poduzeća u gradovima Kalkuti i Bengaloreu.Tvrtka je u siječnju imala pet pogreba dnevno, a ovoga mjeseca samo tri. "Smanjit ćemo plaće ako nam prihodi jako padnu", rekao je Reddy. U Mumbaiju, gradu s dvanaest milijuna ljudi, broj umrlih manji je 21 posto u odnosu na ožujak 2019., pokazuju podaci lokalnih vlasti. U istom razdoblju stopa smrtnosti pala je 67 posto u Ahmedabadu, najvećem gradu savezne države Gujarat. Indijski liječnici, dužnosnici i vlasnici pogrebnih tvrtki sumnjaju da se pad stope smrtnosti može pripisati manjem broju prometnih i željezničkih nesreća.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/top/ko…posla/10243129/
Neke je karantena spasila od naleta vlaka.:) Eto pozitivne strane.:)
-
INDIJA: Stopa mortaliteta diljem svijeta raste, a u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta grobari ostaju bez posla
I dok je mortalitet u nekim državama proteklih tjedana naglo skočio, čini se da se u Indiji događa upravo suprotno, barem u nekim dijelovima zemlje. "Jako smo iznenađeni", rekao je Shruthi Reddy, direktor pogrebnog poduzeća u gradovima Kalkuti i Bengaloreu.Tvrtka je u siječnju imala pet pogreba dnevno, a ovoga mjeseca samo tri. "Smanjit ćemo plaće ako nam prihodi jako padnu", rekao je Reddy. U Mumbaiju, gradu s dvanaest milijuna ljudi, broj umrlih manji je 21 posto u odnosu na ožujak 2019., pokazuju podaci lokalnih vlasti. U istom razdoblju stopa smrtnosti pala je 67 posto u Ahmedabadu, najvećem gradu savezne države Gujarat. Indijski liječnici, dužnosnici i vlasnici pogrebnih tvrtki sumnjaju da se pad stope smrtnosti može pripisati manjem broju prometnih i željezničkih nesreća.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/top/ko…posla/10243129/
Neke je karantena spasila od naleta vlaka.:) Eto pozitivne strane.:)
Svaka zemlja svoja pravila, sigurno da u indiji su losi sigurnosni standardi u prometu, na poslu i na to sve dodaj preveliku guzvu koja zbog svoje kaoticnosti isto pogorsava sliku i s ovom karantenom smanjit ces tu smrtnost dosta ali realno i da se kod nas ide sad radit statistika broj umrlih u prometu, na radu je isto daleko manji.
-
Pa i kod nas sad ispada da su umrli zbog korone, a ne raka, tumora, godina.... hbga imas rak zadnji stadij i padnes sa balkona ili pokupi te auto nezam kako se u statistici vodi? Umro od udarca auta,,,
Bit ce i u Italiji, francuskoj zanimljivo za godnu dana vidjeti smrtnost na godisnjoj razini... sad su imali veliku smrtnost.. mozda ce sljedecih par mjeseci imati ispod prosjecnu
-
Pa i kod nas sad ispada da su umrli zbog korone, a ne raka, tumora, godina.... hbga imas rak zadnji stadij i padnes sa balkona ili pokupi te auto nezam kako se u statistici vodi? Umro od udarca auta,,,
Bit ce i u Italiji, francuskoj zanimljivo za godnu dana vidjeti smrtnost na godisnjoj razini... sad su imali veliku smrtnost.. mozda ce sljedecih par mjeseci imati ispod prosjecnu
Da bit ce iako realno iz te smtnosti bi trebalo isto izbacit i neki postotak smrtnosti koji je manji zbog same karantene, broj poginulih ne odgovara prijasnjim brojkama samo zato jer se ljudi ne krecu nigdje da bi poginuli bilo u prometu, na radnom mjestu, zbog kriminala, statistika je poremecena samo zato sta si u karanteni i sad kad dodas jos koronu nista vise nije lako usporedit.
-
Danas pise Ivica Brkljaca na FBu kako je u Italiji postotak umrlih a mladih od 50 g 1,1%.
95% umrlih je starije od 60g i vecina ima 3 ili vise komorbiditeta. Tome treba dodati realnu zarazenost populacije od 40-80 puta vecu nego sto je zabiljezena zbog nedovoljnog testiranja pa statistika smrtnosti vise ne daje pravo za sirenje panike.
Dakle opci lockdown nema smisla, trebalo je od pocetka stiti starije, posebice domove umirvoljnika i zdravstvene ustanove.
OK, fulali smo kao i mnogi, ali sta mi sad radimo? Nema jos u shopping centre, sisanje sa teleskopskim alatom ali u crkvu odmah!
Fenomenalno kako nasa vrla struka i stozer od svih mjera odluce dopustiti okupljanja na kojima je valjda 90% ekipe 60+ godina, mnogi su sticenici domova i najvjernija su klijentela u domovima zdravlja i bolnicama. Uz to znamo kako su crkvena okupljanja bila hot spot u J. Korei i Singapuru gdje je dokazano kako je rizik zaraze puno veci i same mjere distanciranja od 2m ne pomazu previse.
Nadam se da nas ovo nece kostati novih slucajeva jer bi histerija mogla dati krila stozeru da krene s primjenom individualne karantene u celijama od pleksiglasa...
-
Da ne bude zablude, ja sam za slobodan izbor i nemam nista protiv ideje da rizicna skupina organizira i orgije ako im je zelja samo da kasnije preuzmu odogovornost za sebe a mene neka puste da zivim i radim.
-
Npr. : VL: Đoković po nosu, Gates liječnik
Ne mogu se oteti dojmu da je u pravu što se tiče medijske blokade, osobito od onog dana kad su urednici medijskih kuća bili na 'briefingu' u Vladi. Što fali drugačijem mišljenju? Ta ne znači to da ću iskakati iz samoizolacije ako mi je određeno. Pluralizam nije građanski neposluh, nije ni bitka, to je suživot vrijednosti, promišljanja, stavova i moralnih uvjerenja. Kažu da je istina samo jedna a do nje se dolazi kritičkim promišljanjem i propitkivanjem, ne zatvaranjem u rovove i stavove vladajuće većine. Šteta što je naša oporba mlitava i nesposobna. Pa se stvari događaju po inerciji.
Eto i tu su Đoku odmah proglasili antivakserom a mislim da je i sam svjestan da, ukoliko bude dostupno cjepivo, će se morati suočiti s činjenicom da mu nastavak karijere možda ovisi o tome. A usudio se samo pitati, sad razmislite što da je to uobličio u pokret. Linč i blokada istog trena!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun