Gilead antiviral drug remdesivir flops in first trial
CORONA virus
-
-
-
Gilead antiviral drug remdesivir flops in first trial
Prenijet cu cijeli clanak za one koji nemaju pretplatu:
A potential antiviral drug for the coronavirus has flopped in its first randomised clinical trial, disappointing scientists and investors who had high hopes for remdesivir, according to draft documents published accidentally by the World Health Organization and seen by the Financial Times.
The Chinese trial showed remdesivir — developed by California-based Gilead Sciences — did not improve patients’ condition or reduce the pathogen’s presence in the bloodstream. Researchers studied 237 patients, giving the drug to 158 and comparing their progress with the remaining 79. The drug also showed significant side effects in some, which meant 18 patients were taken off it.
The WHO said the draft document, which is undergoing peer review, was published early in error. “In response to WHO asking for information and studies to be shared early, a draft document was provided by the authors to WHO and inadvertently posted on the website and taken down as soon as the mistake was noticed,” it said.
Gilead warned that the post included “inappropriate characterisations of the study”.
“Importantly, because this study was terminated early due to low enrolment, it was underpowered to enable statistically meaningful conclusions,” it said. “As such, the study results are inconclusive, though trends in the data suggest a potential benefit for remdesivir, particularly among patients treated early in disease.”
Gilead trading was briefly halted on the Nasdaq after the shares fell sharply on the news of the results of the study, and remained down almost 5 per cent.
Until now, evidence from the use of Gilead’s remdesivir on treating Covid-19 had relied on studies that did not meet the robust scientific standards of being randomised and having a control arm.
There are multiple ongoing Phase 3 studies that are designed to provide the additional data needed to determine the potential for remdesivir as a treatment for Covid-19. These studies will help inform whom to treat, when to treat and how long to treat with remdesivir. The studies are either fully enrolled for the primary analysis or on track to fully enrol in the near future.
Positive feedback from a clinical trial being conducted at the University of Chicago, leaked last week, buoyed the entire stock market as investors looked for any sign that the availability of a successful drug could help open up locked down economies.
“In this study of hospitalised adult patients with severe Covid-19 that was terminated prematurely, remdesivir was not associated with clinical or virological benefits,” the filing said.
The WHO collates current trials for possible Covid-19 interventions on a website titled “landscape analysis of candidate therapeutics for Covid-19.” A previous version of the website, which contained five pages and a column called “outcomes,” is no longer available. The new one only contains four pages and no “outcome” column.
The study was terminated early because of a lack of patients. It was conducted in China, which after a surge in cases earlier this year has seen a taper in the number of those affected.
Earlier this month, a study in the New England Journal of Medicine showed early positive results for remdesivir, with 68 per cent of patients improving on the drug. However, the study was not an official trial but rather the collation of data from patients who had been given the drug on a “compassionate use” basis — and was not compared to any control arm. The scientists behind the study and Gilead warned at the time that it was not conclusive.
There had been other positive signs too. Early impressions from a study showed rapid recoveries in almost all of the more than a hundred severely ill patients, when they were leaked to healthcare industry publication Stat news.
A recent US National Institutes of Health animal study also found the drug was effective at treating the disease in monkeys, when taken early in its progression.
Much larger randomised controlled trials are under way, comparing remdesivir with controls, which in Covid-19 usually means standard care for a respiratory illness, and to other drugs including the antimalarial hydroxychloroquine.
Gilead originally developed remdesivir as a treatment for Ebola, where it showed promise at stopping the virus from replicating in clinical trials, but it has never been approved.
-
Uskoro izlazimo.... tra..la...la
-
stožer od početka samo govori, perite ruke, perite ruke, a kada ćemo se moći otuširati ?
-
stožer od početka samo govori, perite ruke, perite ruke, a kada ćemo se moći otuširati ?
Nakon ukidanja mjere pranja ruku 😆
-
https://www.index.hr/clanak.aspx?id=2177652
E sad, jel dobro sto imamo malo zarazenih ili ne? Pa ce se opet ljudi zaraziti dok se stvori kolektivni imunitet??
-
https://www.index.hr/clanak.aspx?id=2177652
E sad, jel dobro sto imamo malo zarazenih ili ne? Pa ce se opet ljudi zaraziti dok se stvori kolektivni imunitet??
Mislim da je kod nas isto tako, samo što se ne provode testovi na "zdravim" nego isključivo na one sa simptomima pa nemamo te podatke
-
Sigurno je tako. U svakoj zemlji u kojoj su proveli seroloske testove su dosli do slicnih zakljucaka. Jedino ovi nase trube i skrivaju.
Toliko bezobrazno da ne zele dati informacije i ove podatke o pozitivnima i umrlima u lako obradivom obliku da se sakrije koliko zapravo zaostaju za svijetom. Zasto nitko ne kaze da smo "uspjeli" zaustaviti koronu jer eto nismo zemlja za neki biznis, domaci ljudi nigdje ne putuju i osim Zagreba nemam gusto naseljenih gradova?
G. Capak izjavljuje da se nemaju sad vremena baviti objavom podataka, a ja se pitam kako to oni onda obraduju?
Ako stvarno i dalje abakusom izracunavaju pa na crtaju grafove rukom, pitanje je sto su radili sve ove godine i zasto nisu na jedno racunalo instalirali Excel u pauzi od igranja Solitarea?
Za biti dobar empidemiolog puno je bitnije poznavanje obrade podataka i modeliranje istih nego jednom polozeni ispit na fakultetu po skripti iz 1972.
No dobro, nece moci dugo.
Jednom kad svi objave studije o preboljelima bazirane na seroloskim testovima i kad pocne prica kako ih i Srbija priprema, onda ce se probudit. Bit ce kasno da spase svoj obraz, ali proces otvaranja nece zaustaviti.
-
Epidemiolozi se trude koliko god mogu. Ima ih koliko ih ima (nedovoljno), a do sada su bili zadnja rupa na svirali, ali ih ipak imamo i ljudi se trude u okolnostima ograničenih sredstava, ljudstva i opreme.
Testiranja su za sada jako skupa, oko 750 kn bez rada.
Već na samu najavu popuštanja mjera ima sve više ljudi na ulici i u trgovinama, više vozila na cestama, a polako i na plažama.
Plaže će biti velik problem.
A rizik je isti, ako ne i veći nego prije dva - tri mjeseca. Ali živjeti i raditi se mora.
Na žalost, teorija o povlačenju bolesti s dolaskom toplijeg vremena baš i ne pije vodu.
Čitao sam negdje da su Saudijska Arabija i Qatar broj novooboljelih doveli blizu nule, pa popustili mjere, a sad im ponovno raste broj oboljelih.
Ako tamo nije vruće, ne znam gdje je.
Bojim se da ćemo i mi nakon popuštanja mjera, otvaranjem sezone kupanja i sunčanja i dolaskom turista ponovno na uzlaznu putanju, i to malo strmiju nego do sada.
-
Upravo pogledao intervju s dr. Johannom Giesecke poznatijem kao glavni švedski epidemiolog. Evo njegovog objašnjenja zašto je lockdown kriva politika.
Prvo se dotakao UK koji je bazirano na znanstveno neobjavljenom papiru (studiji) napustio blaže mjere. Drugo, Imperial College studija je koristila model koji nije uzeo u obzir povećanje kapaciteta hitne i intenzivne njege u bolnicama (recimo Švedska je utrostručila), hrpu drugih stvari su ostavili statički i dobili naravno krivi output. Treće, očito su uključene i brojke iz Italije a tamo je, danas znamo, proboj virusa bio sasvim drugačiji (kineski radnici, rani ulaz u domove za starije, starija populacija..).
Kaže u Švedskoj je pristup evidence-based. Polazi se od mjera koje su inače dokazane kao dobre, funkcionirajuće: često pranje ruku, izbjegavanje kontakta starijih i bolesnih, a zabranjena su samo veća okupljanja. Za to je trebalo promijeniti zakon (parlament!!). Ne zna čime su se vodile druge zemlje, očito ne dokazima-činjenicama. (To vidimo svaki dan: maske, da ili ne i kakve? Tko će reći sa sigurnošću?)
I sad dolazimo do problema: kojim kriterijima se vode tzv. izlazne strategije? Što se otvara prvo, škole ili dućani? Ako obrazovne ustanove otvaramo prve, da li prvo otvaramo fakultete ili osn. obrazovanje (osnovne škole, vrtići)? Tko odlučuje i na temelju kojih kriterija? To ćemo itakako ovih dana prakticirati u RH, bune se majke za djecu, bune se ugostitelji i turistički radnici... Jel će Capak min. tehničke uvjete davati za trgovine (očito da, već daje smjernice za isprobavanje robe, za kafiće...)
Što se tiče imuniteta krda, on se stječe sam po sebi, dakle štitiš ugroženu populaciju, ostale ne. Tako će Švedska biti u prednosti jer zemlje koje će izaći iz čvrstih lockdowna, mogu imati jači drugi val. Iako zaključuje da će svi imati, gledano godinu unaprijed od danas, vjerojatno slične rezultate epidemije a to je mortality rate na razini ozbiljnije sezonske gripe oko 0.1%.
Također ga brine da se pooštrene mjere koriste i u svrhe učvršćivanja diktatura, spomenuo baš Orbana. Ali događa se i drugdje. Političari su iskoristili priliku da pokažu čvrstinu i odlučnost. No kaže u demokraciji je nemoguće dulje vrijeme zaključati ljude lockdownom.
Inače je u mirovini i ovo radi sve za vladu jer je zabavno. Uglavnom izgleda zdrav u glavi. Ne kako ga neki predstavljaju kao bezobzirnog starca.
Čitajte, pratite i donosite zaključke sami (ovo je moj savjet).
-
-
http://hr.n1info.com/Svijet/a503449…ronavirusa.html
jel ovo nekoga čudi?
prvo su otezali sa potpisivanjem trgovinskog sporazuma sa USA, iako su znali da se virus već počeo širiti, dok nisu ugradili klauzulu da zbog više sile, uključujući i pandemiju, nisu u obvezi kupiti proizvode od USA koji su već bili dogovoreni da se kupe, a sad još i ovo.
srećom pa ih je Trump "pročitao", a čini se da nije jedini.
-
jel ovo nekoga čudi?
prvo su otezali sa potpisivanjem trgovinskog sporazuma sa USA, iako su znali da se virus već počeo širiti, dok nisu ugradili klauzulu da zbog više sile, uključujući i pandemiju, nisu u obvezi kupiti proizvode od USA koji su već bili dogovoreni da se kupe, a sad još i ovo.
Kramp je jedan od većih idiota, zapravo poremećena osoba, laže čim zine, a i ti amerikanci su poprilični idioti kad su izabrali takvu budalu, nisu ni oni što su nekad bili.
Uvjeravao je Kramp merikance tri tjedna da je to isto što i gripa i da nema potrebe nositi maske i zatvarati ameriku u vrijeme kad je virus već bio na USA tlu.
A tada se već znalo iz primjera Italije i Španjolske da je svaki dan otezanja sa protuepidemijskim mjerama dragocjen.
Direktno je odgovoran za katastrofalno širenje virusa po US pa sada prebacuje krivnju na Kineze.
Kramp je toliko primitivan i neobrazovan da je jučer preporučivao da bi se virus mogao napadati injektiranjem dezinficijensa u tijelo ili prekomjernim izlaganjem tijela UV zrakama. Takvih "stručnjaka" čak niti mi nemamo! Nadmašio je čak i našeg Pernara koji barem preporučuje vitamin C.
Da je recimo USA sumnjiva ti vjeruješ da bi Kramp dozvolio neku međunarodnu istragu u USA?
Uostalom, neka prvo počne istraživati u svojem dvorištu, imaju oni duboko umočene svoje prste u tome samo o tome ne pričaju previše, bolje okriviti Kineze:
https://istragram.hr/2020/03/16/sto-se-ovdje-valja/
https://www.hrsvijet.net/index.php/vije…eprestano-krije
https://faktograf.hr/2019/05/06/pro…judi-na-zemlji/
http://promise.hr/virus-umjetno-…ucaj-pandemije/
A po meni, ovo je roditeljski dom virusa SARS-CoV-2:
http://english.whiov.cas.cn/About_Us2016/B…troduction2016/
Meni se najlogičnijim čini da je virus iz laboratorija izašao slučajno, ljudskom nepažnjom, pobjeago im je.
Malo bi bilo glupavo da netko namjerno širi virus u mjestu kraj kojeg ima laboratorij za izučavanje virusa.
-
jel ovo nekoga čudi?
Kramp je jedan od većih idiota, zapravo poremećena osoba, laže čim zine, a i ti amerikanci su poprilični idioti kad su izabrali takvu budalu, nisu ni oni što su nekad bili.
Uvjeravao je Kramp merikance tri tjedna da je to isto što i gripa i da nema potrebe nositi maske i zatvarati ameriku u vrijeme kad je virus već bio na USA tlu.
A tada se već znalo iz primjera Italije i Španjolske da je svaki dan otezanja sa protuepidemijskim mjerama dragocjen.
Direktno je odgovoran za katastrofalno širenje virusa po US pa sada prebacuje krivnju na Kineze.
Kramp je toliko primitivan i neobrazovan da je jučer preporučivao da bi se virus mogao napadati injektiranjem dezinficijensa u tijelo ili prekomjernim izlaganjem tijela UV zrakama. Takvih "stručnjaka" čak niti mi nemamo! Nadmašio je čak i našeg Pernara koji barem preporučuje vitamin C.
Da je recimo USA sumnjiva ti vjeruješ da bi Kramp dozvolio neku međunarodnu istragu u USA?
Uostalom, neka prvo počne istraživati u svojem dvorištu, imaju oni duboko umočene svoje prste u tome samo o tome ne pričaju previše, bolje okriviti Kineze:
https://istragram.hr/2020/03/16/sto-se-ovdje-valja/
https://www.hrsvijet.net/index.php/vije…eprestano-krije
https://faktograf.hr/2019/05/06/pro…judi-na-zemlji/
http://promise.hr/virus-umjetno-…ucaj-pandemije/
A po meni, ovo je roditeljski dom virusa SARS-CoV-2:
http://english.whiov.cas.cn/About_Us2016/B…troduction2016/
Meni se najlogičnijim čini da je virus iz laboratorija izašao slučajno, ljudskom nepažnjom, pobjeago im je.
Malo bi bilo glupavo da netko namjerno širi virus u mjestu kraj kojeg ima laboratorij za izučavanje virusa.
To sa "injektiranjem dezificijensa" direktno u tijelo je rečeno u posprdnom tonu od g Trumpa, a mediji i protivnici jedva dočekali da mogu napast, ne shvaćajući da su navuče ni. A krivnja je definitivno na Kini a možda još više na WHO- u jer su vjerovali lažovima bez provjere, te su propustili napravit ključne stvari
-
Donald i je u neku ruku cirkusant, reality zvijezda i ostalo, ali isto tako on je svoj brand izgradio upravo na odličnom upravljanju dugom i zato je i dobio izbore, a dobit će i sljedeće.
mislim da je svima u USA jasno da je svako daljnje zaduživanje bez ulaganja u realnu ekonomiju, prije svega infrastrukturu, put u propast i da se nešto s dugom treba učiniti, a jedino on nudi odgovore.
ostatak ekipe predlaže isto što i naš vrli sindikalist, a produkt toga bi bila smrt malog poduzetništva i srednje klase.
-
To sa "injektiranjem dezificijensa" direktno u tijelo je rečeno u posprdnom tonu od g Trumpa, a mediji i protivnici jedva dočekali da mogu napast, ne shvaćajući da su navuče ni. A krivnja je definitivno na Kini a možda još više na WHO- u jer su vjerovali lažovima bez provjere, te su propustili napravit ključne stvari
Oho, vidim da i kod nas ima obožavatelja lika i djela tog pajaca i poluidiota.
Tip svaki put kad nešto zasere okrene ploču i nekog drugog okrivi za ono što je sam rekao.
Za svoje neznanje i nebuloze uglavnom naknadno okrivi novinare i Kinu.
Evo vam tu pa sami zaključite da li se radi o sarkazmu ili tip mrtav-ozbiljan iznosi svoje sulude ideje:
-
Oho, vidim da i kod nas ima obožavatelja lika i djela tog pajaca i poluidiota.
Tip svaki put kad nešto zasere okrene ploču i nekog drugog okrivi za ono što je sam rekao.
Za svoje neznanje i nebuloze uglavnom naknadno okrivi novinare i Kinu.
Evo vam tu pa sami zaključite da li se radi o sarkazmu ili tip mrtav-ozbiljan iznosi svoje sulude ideje:
ako su politicari zrcala i stanja nacije, onda to je to. Jedino bi mu preporučio da smanji unos crvenog mesa i da se prestane kvarcati. A show ce trajati dok ne prestane, ili putem biologije ili političkim odlukama sivih eminencija. Vlada on Amerikom šipak...
-
Nije mi jasno što se desilo i dešava u europskim zemljama
Belgija ima 11 milijuna stanovnika, kao 3 Hrvatske
Oboljelo je 45 tisuća ljudi, preminulo 6900
U Hrvatskoj su preminule 54 osobe, danas čitam jedna u dobi od 98 godina. Tako dugačak životni vijek je dakako u pravilu iznimka sam po sebi.
Što se dešava u europskim zemljama, nedokučivo mi je.
I da li i nas to tek čeka, toliki pobol i pomor
Neki govore o BCG cjepivu koje je na našem prostoru obavezno cijepljenje, a za koje se smatra da je promijenilo odgovor našeg imunog sustava doživotno...
-
Spala knjiga na tri slova.
Danas samo 7 novooboljelih što je odlična vijest.
Do kolektivnog imuniteta mi ćemo vrlo teško doći pa nam preostaje samo pomno odabranim mjerama u potpunosti satrti koronu.
U mojoj županiji samo 8 oboljelih u dva mjeseca na 120 000 stanovnika.
Ako pretpostavimo da je tisuću puta više onih asimptomatskih koji su preboljeli koronu bez simptoma i znanja da su imali virus to je opet samo 8 000 osoba što predstavlja nešto manje od 7% od ukupnog stanovništva , a za kolektivni imunitet za ovaj virus zbog visoke zaraznosti potrebno je više od 80% preboljevanja. Apsolutno nedostižno ,tako da usporedbe sa populacijom New Yorka i i procjenama postotka njihovog kolektivnog imuniteta su potpuno promašene i ne mogu se preslikati na našu situaciju i ja ne bih po tom pitanju otvarala nikakav šampanjac kako to predlaže Lauc.
-
U Hrvatskoj su preminule 54 osobe, danas čitam jedna u dobi od 98 godina. Tako dugačak životni vijek je dakako u pravilu iznimka sam po sebi.
Neki govore o BCG cjepivu koje je na našem prostoru obavezno cijepljenje, a za koje se smatra da je promijenilo odgovor našeg imunog sustava doživotno...
BCG cjepivo je sigurno dalo veliki obol ovako dobrom držanju virusa pod kontrolom samo se o tome ne govori da se ne umanje zasluge Stožera.
UK , Španjolska , Italija ,Francuska ,Nizozemska Belgija , USA ...odavno su odustale od cijepljenja jer je pojavnost tuberkuloze u visoko razvijenim zemljama bila minorna dok vidimo da u državama nekadašnjeg istočnog bloka gdje se cijepljenje provodi korona nije napravila takav kaos .
Kao drugi razlog su pravodobno poduzete mjere sigurnosti za što je zaista zaslužan Stožer.
I kao treće , imali smo i malo sreće što virus nije prvo ušao u bolnice i domove za starije osobe ,a kako je ulazak neminovan i desio se s vremenskim odmakom i sporadično nije bio poseban problem to staviti pod kontrolu.
I još što se tiče stjecanja kolektivnog imuniteta ,nitko još ne zna koliko on traje i štiti , danima ,tjednima , mjesecima ili doživotno , to ćemo saznati s vremenom pa se zato opasno oslanjati na takve teorije i moje je mišljenje da nema potpune zaštite od virusa do pronalaska efikasnog cijepiva tako da nam jedino ,nažalost ,preostaje društvena distanca do daljnjeg.
-
Da, kada se uspoređuju podaci usporedivih država, npr. Portugal - Španjolska, u Portugalu je narod cijepljen te je tamo smrtnost od korone daleko niža nego u Španjolskoj gdje narod nije cijepljen. Ima takvih primjera još. Ali Portugal i Španjolska su najzanimljiviji "par" jer su jako sličnog načina života.
Evo i jedne sličice:
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k