Za nas je zanimljivo panamaxi iducih par mjeseci na laganih 37000 $
Više nas zanimaju supre...panamaxi su im na TC...jedino ako se nešto promjenilo.
Za nas je zanimljivo panamaxi iducih par mjeseci na laganih 37000 $
Više nas zanimaju supre...panamaxi su im na TC...jedino ako se nešto promjenilo.
Flight,
Zašto bi netko drugi ubirao vrhnje na AP Sveti Vlaho i AP Držić ako su u bareboat charteru koje ATPL plaća 3.850 USD/d.
Pa to znači da na njima sad mlate jeba.čku paru...plaćaju OPEX +ovaj dio za za bareboatcharter...razlika ide njima...jedini "problem" je u otkupnoj klauzuli, ali tu očito nemamo informacija kako je strukturirana. A ionako se otkupna kluzula aktivira tek u lipnju 2023. ("Postojeći bareboat ugovori za m/b AP Sveti Vlaho i m/b AP Držić produljeni su za naredne tri godine počevši od 20. lipnja 2020., nakon isteka perioda trenutnog najma") pa će na njima zaradit poprilično u tom razdoblju...
Ili nešto pogrešno shvaćam?
Al ja ne znam kako to utječe na operativni rezultat kad je to defacto lizing i ta imovina ne pripada njima. Zarađuju oni, ali pitanje je jeli taj iznos najma ugovoren do dospjeća odnosno završetka ugovora ili se mijenja sukladno promijeni uvjeta na tržištu sa određenim vremenskim zaostatkom.
Onda ne bi odgovorili 3850 da nije fiksno, a na kraju chartera ga mogu otkupit koliko racunam mislim da bi cijena mogla biti nesto manje od 5mil po brodu, a vjerovatno ce ta otkupna cijena biti niza nego trzisna za 15 godina stari brod tada, pa se moze i reci da je to na kraju isto njihov brod isto kao i svaki drugi brod koji je pod kreditom, a nije njihov dok ga ne otkupe.
Sta se tice same skupstine i ovog odgovora da je poslovna tajna npr. zanimljivo je kako na pitanje o najmu za ovaj bareboat charter su odgovorili odma ocito to nije ugovoreno na taj nacin jer su brzo odgovorili na to pitanje.
Atmosfera na skupstini je opustena i ljudi su pristupacni, dojam je da su to sve dionicari zaposlenici i lokalni dionicari kojima je u interesu dobrobit Atlantske pa bi zakljucio da se trude radit u najboljem interesu kompanije, jedino je na kraju uvijek pitanje sposobnosti ako cemo ih usporedjivat s drugima.
Raketica, al nema veze. bdi je pao
Lako se on vrati. Inače ovaj tjedan se u Kini slavi 100 godina partije pa vjerujem da je korekcija i zbog toga.
Sutra tovarish metloboj na asku. Bura jedna do dvije strelice po vakuli.
Bura obicno traje vise dana😁
Vi ste jedna vrlo uspaljiva dama. U dionickom smislu naravno.
Ma jucer i danas su malo spustili cijene da ne bude preveliki rast u 6.mjesecu i u prvih 6 mjeseci.. sad mozemo nastavit tamo gdje je i mjesto
Vi ste jedna vrlo uspaljiva dama. U dionickom smislu naravno.
Kako necu biti kada je po norvezanima cijena 15-20 kuna ispod omjera od proslog tjedna? Od tada su njihove vozarine rasle manje.vrijeme je da idemo dalje...😁 Tko zeli 5% metlu u ruke😂
Eto, svjedočimo najavljenoj buri.
Ask se sklonio od tih brutalnih naleta...
U zadnje vrijeme i prave vremenske prognoze znaju biti krive za buru na moru pa zato ne cudi da ni za dionice nije uvijek tocna
U zadnje vrijeme i prave vremenske prognoze znaju biti krive za buru na moru pa zato ne cudi da ni za dionice nije uvijek tocna
Sad se čeka izvješće...a do tada čini se talasanje između 420 i 450 kn....
Šta nije ovdje prije rečeno da ide na 500 prije izvješća .
Ma i to je moguće ukoliko BDI napravi jači iskorak....a da se to desi morali bi capovi jako povući prema gore....sve će mo vidjeti.
Ak bu dobit preko 40-50 milja to će "odabrani" znat prije objave FI. Tada ćemo ići preko 500 kn. Očekujem to kroz jedno 2-3 tjedna. Do tada... nula, ništa...
Nema likvidnosti i to je najveći problem.
Sam si odgovorio. Ne isplati se za malu kolicinuna asku jako dizati cijenu. Veliki koji kupuju i sami pune ask da bi spustili cijenu. prodavaca nema. Vozarine i dalje rastu. Netko ce upaliti metlu. Samo gledaj kako to veliki rade😉
Tko zeli ubrzati proces neka postavi nalog na ask ispod 440😁
Ak bu dobit preko 40-50 milja to će "odabrani" znat prije objave FI. Tada ćemo ići preko 500 kn. Očekujem to kroz jedno 2-3 tjedna. Do tada... nula, ništa...
Nema likvidnosti i to je najveći problem.
Likvidnost na ZSE će se pojaviti sad kad na Optimi zbog njezine vrhunske prodaje, što ćemo saznati do petka drugi tjedan, ljudi uzmu milijune. Morat će nekud sa svim tim novcima.
Ma i to je moguće ukoliko BDI napravi jači iskorak....a da se to desi morali bi capovi jako povući prema gore....sve će mo vidjeti.
Sta 35 000 -37 000 $ nije dovoljno samo 6 000 -10 000 vise nego prosli mjesec
Vidim da si danas hiperaktivan i da te ima na svim temama. :)) Danas je dan podjele tvojih misljenja. :))
Ajde ti nabrzinu jednu prognozu rezultata sastavi pa da vidimo sta tvoja prognoza kaze, jel 500 kn do izvjesca malo.
Do sada je pristiglo sest (6) procjena i zanimljive su. :)) Ajde, ulozite 15ak minuta vremena i dostavite tko nije pa cemo prokomentirati. Ima nas dosta na ovoj temi i znam da svi imate neke svoje prognoze. Svi pratite bdi, vozarine, indexe, kineze, tajfune, rudnike, zalihe, brzine, rute, luke, praznike.. . Sve znate.
Napominjem da je Status sa skupstine donio informaciju da je Revelin na ugovoru (handy) pa uzmite taj umjesto Stona. Nisam znala koji je 6. na ugovoru pa sam proizvoljno izabrala Ston.
Cini se da ovaj izvjestaj svi s nestrpljenjem ocekujemo.
Display MoreŠta nije ovdje prije rečeno da ide na 500 prije izvješća .
Vidim da si danas hiperaktivan i da te ima na svim temama. :)) Danas je dan podjele tvojih misljenja. :))
Ajde ti nabrzinu jednu prognozu rezultata sastavi pa da vidimo sta tvoja prognoza kaze, jel 500 kn do izvjesca malo.
Do sada je pristiglo sest (6) procjena i zanimljive su. :)) Ajde, ulozite 15ak minuta vremena i dostavite tko nije pa cemo prokomentirati. Ima nas dosta na ovoj temi i znam da svi imate neke svoje prognoze. Svi pratite bdi, vozarine, indexe, kineze, tajfune, rudnike, zalihe, brzine, rute, luke, praznike.. . Sve znate.
Napominjem da je Status sa skupstine donio informaciju da je Revelin na ugovoru (handy) pa uzmite taj umjesto Stona. Nisam znala koji je 6. na ugovoru pa sam proizvoljno izabrala Ston.
Mene više zanima do kuda će pasti, prije nego pred izvješće, ali i nakon njega naraste.
Display MoreVidim da si danas hiperaktivan i da te ima na svim temama. :)) Danas je dan podjele tvojih misljenja. :))
Mene više zanima do kuda će pasti, prije nego pred izvješće, ali i nakon njega naraste.
Ma sta si ti rekao? :)) Jel nesto trebam odgovoriti? :))