Ako vani danas okrenu u plus, onda će i ovdje otići opet preko 350.
Svi samo čekaju točku preokreta.
Ako vani danas okrenu u plus, onda će i ovdje otići opet preko 350.
Svi samo čekaju točku preokreta.
Display MoreŠangaj nam za danas najavljuje manji pad za panamaxe i nastavak rasta vozarina za supre.......panike i pada u odnosu na cijenu dionice nigdje na vidiku.......to bi nam nekako trebalo reći da je vrijeme i za stabilizaciju cijene dionice pa dalje sve prema redu plovidbe i u skladu sa trendom rasta.....veliki rast cijene odradio je i onaj drugi manje lijep ali neizbježan dio.....
prema alibri također sve ide po visokim vozarinama i dalje......
prema stranici atpl svi brodovi plove i imamo termine iskrcaja i nova odredišta baš za svaki brod........
Treba ploviti i kad je nevrijeme...
Već vidim kako ljudi bježe na kopno samo zato jer će sad neko vrijeme padati vozarine, pa da uzmu tu siću koju su zaradili.
Kad raste onda su svi dugoročni...
.........jučer iznad 350 pisali ste o dokupu.....u postu dolje zovete pad ispod 300 kn......to znači da ste danas u panici prodali ili?......ako nije tajna.......
Ja sam samo upozoravao da se pazi koliko i kad se kupuje da ne bi bilo plakanja, upozoravao sam na gluposti od cijeni dionice od 4 znamenke, upozoravao sam na bilancu ATPL, upozoravao sam na kockare i drukere koji su nagovarali ljude da ulože u ATPL, čisto da bi oni mogli još malo zaraditi,upozoravoao sam da ne vjerujete ljudima koji vam viču HOLD,a onda se prvom prilikom prospu po BID-u, ali da moj ciničan post je problem.
Predviđanje budućih vozarina je posebno opasno kada je firma zadužena uz visoku kamatnu stopu, jer je upitno koliko može održavati takvo stanje ako vozarine krenu neželjenim smjerom. Što ako se npr. dogodi nova financijska kriza unutar sljedeće 2 godine ?
Ukoliko se ostvari ono što su optimisti pisali, četveroznamenkasta cijena će sigurno ustupiti za 2-3 godine.
Ja kristalnu kuglu nemam, i ne nagovaram nikog na ništa, ali navijačko raspoloženje je posebno štetno za zdravu argumentaciju.
Meni se nije ništa promjenilo od prošlog tjedna kad gledam u budućnost.
TC vozarine su odlične, ne moraju dalje ni rasti, samo nek ostanu ovdje.
A kako ATPL može održavati takvo stanje ako krene nizbrdo, pa dionca je zabijena i sada sa 300 .... pa ako se uredno održavala zadnjih 13 godina na povijesno najnižim vozarinama bez dokapitalizacija i velike rasprodaje brodova, o čemu dalje da pričamo.
Danas se trguje u rasponu 320- 340 kn.
Ni 310 kn me ne bi čudilo. A onda kuda će
Up ?.
Ulazimo dakle u doba mirnijih raspona trgovanja, tzv. konsolidacija. Ne biti žalosni, svi smo zaradili
Treba ploviti i kad je nevrijeme...
Već vidim kako ljudi bježe na kopno samo zato jer će sad neko vrijeme padati vozarine, pa da uzmu tu siću koju su zaradili.
Kad raste onda su svi dugoročni...
.........jučer iznad 350 pisali ste o dokupu.....u postu dolje zovete pad ispod 300 kn......to znači da ste danas u panici prodali ili?......ako nije tajna.......
Nisam, kupio sam jučer na 352.
Imam za moje pojmove puno i nije mi teško pretrpiti pad jer sam ovdje od 185 kn, tako da je dobit i dalje lijepa.
Šangaj nam za danas najavljuje manji pad za panamaxe i nastavak rasta vozarina za supre.......panike i pada u odnosu na cijenu dionice nigdje na vidiku.......to bi nam nekako trebalo reći da je vrijeme i za stabilizaciju cijene dionice pa dalje sve prema redu plovidbe i u skladu sa trendom rasta.....veliki rast cijene odradio je i onaj drugi manje lijep ali neizbježan dio.....
prema alibri također sve ide po visokim vozarinama i dalje......
prema stranici atpl svi brodovi plove i imamo termine iskrcaja i nova odredišta baš za svaki brod........
Bez obzira na navedene cinjenice padajuci noz i dalje reze...
kolega Brunos jel znati vi šta je to padajući nož? i ako da molim vas da nam objasnite kako je to ovdje slučaj?
Ajde, izdržalo je 320 liniju, inače je otvoren pad do 290
Odbiti će se.
Danas je i inače neveselo ne burzi, i na HT se martek maker lukavo sklonio u zavjetrinu
Sve ste već napisali u prvom postu, prva linija obrane je 320kn, a ako probije...
...ostali su još neki gapovi za popuniti, jer je strelovito rasla.
Danas se trguje u rasponu 320- 340 kn.
Ni 310 kn me ne bi čudilo. A onda kuda će
Up ?.
Ulazimo dakle u doba mirnijih raspona trgovanja, tzv. konsolidacija. Ne biti žalosni, svi smo zaradili
kolegice jeste dočekali na bidu.. ili i dalje samo promatrate trgovanje?
eto ga na...u tri tjedna od koma fuj firme preko rakete i samo nebo je granica do suza, gubitaka, ispalih bureka......ma gušt mi vas je čitat
Meni se cini da ja stalno kupujem te tvoje. :)) Prodaj mi jos 15 komada na 372 pa da zavrsim za danas.
Nalog mi je djelomicno izvrsen. :))
ma oću da, radi 15 komada rasitnjavati 1000
Mislim da nema razine na kojoj ja danas nisam kupovala. Mislim da mi mentor ne bi bio zadovoljan pa se nadam da ne cita ovo.:))
Mensecini da je Moller ipak usitnio onu iljadarku i da je to opet kod mene zavrsilo po raznim cijenama. :)) Meni sve povoljno. :)) To se zove vjera. :))
Ugledajte se na kolegicu Kvark. Takvi nam investitori trebaju. Tak se trpa.
Samo strpljenja. Ima ih dosta koji su kupovali 250-300. Čekam da se oni uspaničare i uzmu svoj burek.
šacam retrn na oko 300tke..po Ta...prodal sam na 386 do kupil jučer prerano na 354...sad ću još ulovit ovo dno ..pa gremo dalje
Mislim da nema razine na kojoj ja danas nisam kupovala. Mislim da mi mentor ne bi bio zadovoljan pa se nadam da ne cita ovo.:))
Mensecini da je Moller ipak usitnio onu iljadarku i da je to opet kod mene zavrsilo po raznim cijenama. :))
Kolegice, vas cemo uskoro vidjeti u TOP10.
Samo strpljenja. Ima ih dosta koji su kupovali 250-300. Čekam da se oni uspaničare i uzmu svoj burek.
Pa ce se vracati na 350 opet ili jadikovati😅
Mensecini da je Moller ipak usitnio onu iljadarku i da je to opet kod mene zavrsilo po raznim cijenama. :)) Meni sve povoljno. :)) To se zove vjera. :))
Školski vas išamaralo.🤣
Ovdje je natjecanje tko ce prodati jeftinije.
Čast mi je biti u ovakvom društvu. Svi se nakrcali po 185 svi sve prodali po 380. Pa koji su ovi između mameimgaspalim? Osim mene.🤣
Vecina prodaje s prihvatljivim gubicima.
Vecina prodaje s prihvatljivim gubicima.
I ja mislim. To je ekipa koja je kupila na 380 jer sutra to ide na 400 kuna pa sada prodaje
Nisu htjeli kupovati na 188, jer je to fuj firma, ali tamo negdje oko 380 su vidjeli potencijal.
Ja opcenito mislim da je ova burza cijelo vrijeme igranje velikih sa malim investitorima.
P.S. klasicna wyckhoff akumulacija
čini mi se da se zaboravlja jedna sitnica a koja bi mogla biti jako važna?
a to je broj naloga u rasponu 500-1000 kom u kojima se skidalo s aska i po bitno večim razinama.
držim da nije izgledno da je glad nestala već da je potisnuta sa nekim možebitnim motivima,ciljevima,zadacima....
a sve u skladu sa mini promjenom sentimenta i ,,,
možda i griješim,nebi bilo....
p.s.
meni je ovo OK,dio zdravog procesa kaj bi se reklo.
gledajući kraj godine i rezime koji će usljediti vidim dodatne razloge za ....
p.p.s.
vrlo zanimljiva razina 320-330 ,znala je i u prošlosti biti jaki otpor i potpora