Je korekcija samo atpl nije pratila rast od 200/300% sto je vani napravilo... tako da ima tu jos prostora ali bolje malo stabilizirat pa u nove pobijede... IB je malo ipak stete napravio mora se priznat ali bolje na ovim razinama jer na 800 900 da je to napravio bio bi potop crvenilo tesko... ovako mu je to dobar potez ispao...
Rast sa 130kn na 390kn je ravno 200% u par mjeseci, ako sam dobro izracunao. Cestitam onima koji su zaradili, a onima koji nisu ili su vise prosle godine izgubili, nego sada zaradili, kao ja, zelim vise srece drugi put! Trebalo je izdrzati sve i vjerovati sebi, a strpljivost je za takve nagradjena.
Daljnji outlook za dry bulk je za sada dobar, a koliko ce to trajati ne znam, a nadam se bar 3 godine.
Admin isprika ako sam te s necim naljutio, dofurao sam tu na forum pola poslovnog foruma, pa se nadam da ces mi oprostiti.
U teoriji jest rast bio 200% ako cemo gledati razinu od 130kn ali ako uzmemo u obzir volumene i okolnosti u kojima je cijena kratkotrajno bila 130 onda to nije realno polaziste za usporedbu. Prije bih rekao da je ovaj val rasta krenuo sa 180-200 razina dakle za sada 100% zarade za one koji su bili strpljivi. Da li ce dionica odraditi jos 100% u odnosu na ove sada razine ili cak 200% vrijeme ce pokazati a i danasnja trgovina bi trebala pokazati smjer za dalje...