zaba prodala van burze. Znaci netko kupio 5000 komada
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
ha, ha, ha...hvala na dobrim vijestima, imamo novog kupca(uskoro ću saznati tko je) pa se ne "brinite" toliko, ..kad je I.B. kupio blok transakcijom od ZABA skrbnički(Croatia Osiguranja) na cijeni od 280 kn znamo dokud je cijena otišla.
Netko je kupio u petak 5.000 a jučer i danas je bilo kupnje s većim nalozima. Zanimljivo.
SZAIF pomalo prodaje, nebitno, samo neka nastave, daju pomalo likvidnost, jedini on prodaje iz top 10.
Ispod top 10 zanimljiva kupnja, prodaje samo 1 veći, nema još puno.
-
zaba prodala van burze. Znaci netko kupio 5000 komada
Tako bi trebalo biti jel taj je dan na burzi protrgovano 1975 dionica. Dobra je vijest da ne moramo još i ove gledati kako tjednjma i mjesecima siluju dionicu. Još je bolja vijest što i izvan kupovine na burzi ima interesa za kupnju večih paketa dionica. Pitanje je zašto i ova dva veća igrača koja prodaju u zadnje vrijeme nisu htjeli ili mogli postupiti na taj način ili je u njima neki "mutan(v)" interes.
-
Bio sam jednom davno na nekom razgovoru za posao i na onom ispitu licnosti sam dobio da sam vjeciti optimist. Citajuci postove na ovoj temi vidim da sam prema ekipi ovdje zapravo teški pasimist. Vi ste jedna posebna vrsta. Vi u svemu vidite dobro. Prije je jedan u top 10 prodavao, pa je taj bio shorter i samo mulja. Onda je drugi poceo prodavati pa su se ta dvojica udružila. Onda su poceli Pivci prodavati, pa su i oni shorteri - moguće, a ako nisu onda nemaju pojma o dionicama. Onda je poceo i cetvrti prodavati, a taj vec nije udruzen u ovaj zlocinacki poduhvat, nego jednostavno nema pojma o dionicama. Onda i peti poceo prodavati, ali nit on nema pojma, tj. nema veze što prodaje jer je važno da netko kupuje. To tu takozvani fondovi koji ne znaju ulagati nego spaljuju lovu. To se govori kad prodaju dionicu koju vi imate. Ako kupuju dionicu koju vi imate onda je to pametan novac koji svakako treba poslušati. Onda kad vozarine rastu vi ste u sedmom nebu, a kad padaju vi kažete da će brzo okrenuti. Onda padnu do nule, a vi kažete da je to super jer vozarine od tu mogu samo rasti. Ovakvih dioničara se ne bi ni Musk posramio. Samo po pozitivi se roka. A ako nesto istinito negativno napises, onda si druker koji pojma nema. I shorter naracno. Tad dode tip poput diokidine koji cijelo vrijeme piše kako samo drukas, jer je dionica zapravo super, i onda se javi 7 dana kasnije s Bahama, da je prodao dionicu i kaze da dionica zapravo ne valja. Dok je pisao pozitivno onda on nije bio druker, iako nikad nicim pametnim nije doprinio temi, nego je tek sad kad piše negativno postao druker, a takve ne treba slušati. Ma svaka čast
-
Svaka rijec ti je na mjestu💪
Bio sam jednom davno na nekom razgovoru za posao i na onom ispitu licnosti sam dobio da sam vjeciti optimist. Citajuci postove na ovoj temi vidim da sam prema ekipi ovdje zapravo teški pasimist. Vi ste jedna posebna vrsta. Vi u svemu vidite dobro. Prije je jedan u top 10 prodavao, pa je taj bio shorter i samo mulja. Onda je drugi poceo prodavati pa su se ta dvojica udružila. Onda su poceli Pivci prodavati, pa su i oni shorteri - moguće, a ako nisu onda nemaju pojma o dionicama. Onda je poceo i cetvrti prodavati, a taj vec nije udruzen u ovaj zlocinacki poduhvat, nego jednostavno nema pojma o dionicama. Onda i peti poceo prodavati, ali nit on nema pojma, tj. nema veze što prodaje jer je važno da netko kupuje. To tu takozvani fondovi koji ne znaju ulagati nego spaljuju lovu. To se govori kad prodaju dionicu koju vi imate. Ako kupuju dionicu koju vi imate onda je to pametan novac koji svakako treba poslušati. Onda kad vozarine rastu vi ste u sedmom nebu, a kad padaju vi kažete da će brzo okrenuti. Onda padnu do nule, a vi kažete da je to super jer vozarine od tu mogu samo rasti. Ovakvih dioničara se ne bi ni Musk posramio. Samo po pozitivi se roka. A ako nesto istinito negativno napises, onda si druker koji pojma nema. Tad dode tip poput diokidine koji cijelo vrijeme piše kako samo drukas, jer je dionica zapravo super, i onda se javi 7 dana kasnije s Bahama, da je prodao dionicu i kaze da dionica zapravo ne valja. Dok je pisao pozitivno onda on nije bio druker, iako nikad nicim pametnim nije doprinio temi, nego je tek sad kad piše negativno postao druker, a takve ne treba slušati. Ma svaka čast
-
Pa opcenito je bolje zivjeti okruzen pozitivom nego negativom. I da si bolestan pa da znas da ti je malo ostalo, mozes na to gledati negativno kako ti je malo ostalo, ili gledati pozitivno da iskoristis maksimalno super to vrijeme sta ti je ostalo.
Svakome po volji da radi kako zeli jelda. U svakom slucaju meni je super procitati oprecna razmisljanja, jer od svega ucimo i izvucemo neke dobre informacije ako smo pametni i to mozemo shvatitit 🤗
-
neka blokada je u igri.....valjda će ga brzo izčupat ako zbog ničeg drugog onda zbog dušebrižnika jel ne bi bilo dobro da vozarine nastave i dalje rasti jel su iovako več dosta visoko.......
-
Evo da se javi još jedan trenutni optimist
@ Alias slažem se s većinom napisanim, ali Zaba, odnosno CO je veliku većinu, ako ne i sve prodala van burze
-
Evo da se javi još jedan trenutni optimist
@ Alias slažem se s većinom napisanim, ali Zaba, odnosno CO je veliku većinu, ako ne i sve prodala van burze
Ma nema mi to nikakve veze. Ja NIKAD ne pratim tko kupuje tko prodaje. Potpuno nevažan podatak. Kupovao sam dionice kad su svi prodavali i prodavao kada su svi kupovali. Kad napravim analizu potpuno mi je nebitno. Htio sam samo ukazati na nacin razmišljanja ekipe ovdje. Potpuna nezainteresiranost za logicnu i kvalitetnu i razumnu raspravu. Stagod negativno napises odmah si nekakav shorter i druker ili dusebriznik itd. Svakako pozitivno ako želiš doci do svacijeg misljenja i otvoren si za drugacije viđenje stvari. S takvim pristupom investiranju, dugorocno, možeš samo profitirati
-
Mislim da ljudi ovdje na forumu imaju premalo financiskog znanja , ne znaju čitati financijske izvještaje i sl. pa kad im netko pise negativno o dionici ne mogu to sagledati i donijeti svoje misljenje, ne znaju sto da rade s tim. Mogu podnijeti samo navijanje.
Meni osobno smeta kad nekog tko argumentirano a negativno pise na dionici koju imam pojedinci tjeraju, kao sto tu radis kad nemas dionicu i sl. A takvi komentari su dragocjeni jer svi smo subjektuvni i dobro nam dođe drugo misljenje. Možemo ga prihvatiti ili odbaciti.
-
-
Baltic Capesize Index Brodarski 22.3. 2.305,00 -3,23 10,66 34,40 16,47 2,81 - 2.004,96 2.405,43 0,00 Baltic Clean Tanker Index Brodarski 22.3. 623,00 5,06 12,66 9,11 61,82 51,21 - 26,53 - 12,13 0,00 Baltic Dirty Tanker Index Brodarski 22.3. 747,00 0,13 0,67 16,90 60,30 73,32 - 35,93 18,20 0,00 Baltic Dry Index Brodarski 22.3. 2.271,00 -2,07 12,59 33,75 66,74 59,26 263,36 236,94 0,00 Baltic Handysize Index Brodarski 22.3. 1.346,00 -0,74 2,98 49,39 98,82 134,09 218,20 195,82 0,00 Baltic Panamax Index Brodarski 22.3. 2.983,00 -2,45 25,76 27,92 123,78 122,78 269,64 166,34 0,00 Baltic Supramax Index Brodarski 22.3. 2.126,00 -0,33 2,26 40,52 103,06 118,95 186,91 167,42 0,00 Trenutne brojke govore sve.....povećanje od oko 200 % u odnosu na isto vrijeme lani....ako se to pretoči u Q1 rezultat to će biti odličan rezultat.
-
Baltic Capesize Index Brodarski 22.3. 2.305,00 -3,23 10,66 34,40 16,47 2,81 - 2.004,96 2.405,43 0,00 Baltic Clean Tanker Index Brodarski 22.3. 623,00 5,06 12,66 9,11 61,82 51,21 - 26,53 - 12,13 0,00 Baltic Dirty Tanker Index Brodarski 22.3. 747,00 0,13 0,67 16,90 60,30 73,32 - 35,93 18,20 0,00 Baltic Dry Index Brodarski 22.3. 2.271,00 -2,07 12,59 33,75 66,74 59,26 263,36 236,94 0,00 Baltic Handysize Index Brodarski 22.3. 1.346,00 -0,74 2,98 49,39 98,82 134,09 218,20 195,82 0,00 Baltic Panamax Index Brodarski 22.3. 2.983,00 -2,45 25,76 27,92 123,78 122,78 269,64 166,34 0,00 Baltic Supramax Index Brodarski 22.3. 2.126,00 -0,33 2,26 40,52 103,06 118,95 186,91 167,42 0,00 Trenutne brojke govore sve.....povećanje od oko 200 % u odnosu na isto vrijeme lani....ako se to pretoči u Q1 rezultat to će biti odličan rezultat.
To su vozarine od jucer kolega
-
Mislim da ljudi ovdje na forumu imaju premalo financiskog znanja , ne znaju čitati financijske izvještaje i sl. pa kad im netko pise negativno o dionici ne mogu to sagledati i donijeti svoje misljenje, ne znaju sto da rade s tim. Mogu podnijeti samo navijanje.
Meni osobno smeta kad nekog tko argumentirano a negativno pise na dionici koju imam pojedinci tjeraju, kao sto tu radis kad nemas dionicu i sl. A takvi komentari su dragocjeni jer svi smo subjektuvni i dobro nam dođe drugo misljenje. Možemo ga prihvatiti ili odbaciti.
najprije se ograđujem od ne davanja doprinosa temi, pa neka moderator odluči kud, što s ovim, ali nemam gdje drugdje iznijeti svoju repliku, a mogao bih u određenom dijelu ispravljati i krive navode,
also dakle, trgovanje na burzi upravo počiva na različitosti osobnosti, spoznaja, činjenica, informacija i dezinformacija, koje su svakodnevno da ne kažem u svakom trenutku na određenim dionicama podložne promjenama, samo jedan od tih faktora su i FI koji bi trebali biti najrelevantniji podatak za nečije ulaganje, ali smo često svjedoci da to nisu, nekada je i (ne)objektivan članak u medijima dovoljan da cijelu vašu sliku i spoznaju iskvari do te mjere, da neki prema tome i reagiraju, da sada ne nabrajam sve primjere iz prošlosti na kojima se to događalo,
ne mogu se složiti da netko ne može donijeti svoje mišljenje, jer mi je nepojmljivo da čovjek uopće može imati tuđe mišljenje i tvrdim da bez obzira kako je nastalo i na osnovu čega, svatko na kraju ipak mora donijeti, donosi i ima svoje mišljenje, a formiranje i dolazak do njega može biti predmet nečijeg utjecaja ili u najgorem slučaju manipulacije, nadam se da ovdje ima jako malo ljudi, barem na forumu, ne mislim na tržištu, koji su podložni neprovjerenim informacijama i da na osnovu njih donose konačnu odluku ili formiraju mišljenje,
poseban naglasak bih dao i na stanje tvrtke u trenutku, te u skladu s tim i cijene dionice, ono što je prije mjesec dana bilo ok ili super, danas može biti na rubu propasti, da ne govorimo o nekom dužem vremenskom razdoblju, pa je shodno tome i realno očekivati da netko promijeni svoje vlasničke pozicije i samom time i svoje mišljenje o dionici, što svakako nije razlog da nakon toga blati ili negativno piše o dionici, ali nije ovo kazalište ili Božićni koncert u Beču pa da očekujemo baš od svih uglađenost i potrebne manire, reklo bi se 100 ljudi, 100 ćudi, što je po meni opet puno bolja varijanata od 100 ljudi 100 ćuti jer od takvih nećeš ništa saznati ni moći donijeti svoj zaključak zašto on nešto piše ili iznosi,
osobno pokušavam u što kraćim crtama i kratkim postovima iznijeti svoje mišljenje (odmah se ispričavam za ovaj ) a na osnovu čega, kako i kada sam došao do nekog svog zaključka ili stava, eee to će biti predmet za neku doktorsku disertaciju, ako je nekada odlučim napraviti, ali da se razumijemo, još sam daleko od toga
u principu na dionice gledam kao na odgoj djeteta, ako se posvetite tome procesu, onda je velika šansa da ćete u tome i uspjeti, ne ulazeći u primjenu pojedinačnih osobnih metoda pri tome, u suprotnom imamo situaciju da vam se dijete baci na pod i vi ga lijepo podignete, posavjetujete i ono opet hop, ode na pod, vi još jednom uljudno pristupite i pokušavate pomoći i podignete ga, ono već vidno mrzovoljno baci se opet i počinje s valjanjem po podu, e onda bi za vas bilo bolje da pitate, gospođo, je li ovo vaše dijete i uljudno napustite mjesto događanja, ukoliko je to kojim slučajem vaše dijete, onda imate problem, bez obzira tko je što kada rekao, utjecao o vašim metodama, ali dijete je i dalje samo vaše, kao i problemi koji dalje iz toga budu proizlazili (u slučaju firme stečaj)
u principu uvažavam sve i svako mišljenje na forumu, bez obzira kako je nastalo, zbog čega se iznosi i kada, a moje je da zaključim što je pjesnik htio reći i da li se obraća baš meni ili sam ja samo na krivom mjestu pa sam to slučajno pročitao
i na kraju, još uvijek sam stava da su okorjeli drukeri ostali na Poslovnom, a ovdje se neki pokušavaju probiti, ali su malo zbijeniji redovi iako bi bilo uputno radi epidemioloških razloga malo povećati razmak, ali bolje riskirati i coronu nego dopustiti ponovnu zarazu foruma drukerima
-
To su vozarine od jucer kolega
Ma ok...ali vidi se razlika...koja je ogromna.
-
Bio sam jednom davno na nekom razgovoru za posao i na onom ispitu licnosti sam dobio da sam vjeciti optimist. Citajuci postove na ovoj temi vidim da sam prema ekipi ovdje zapravo teški pasimist. Vi ste jedna posebna vrsta. Vi u svemu vidite dobro. Prije je jedan u top 10 prodavao, pa je taj bio shorter i samo mulja. Onda je drugi poceo prodavati pa su se ta dvojica udružila. Onda su poceli Pivci prodavati, pa su i oni shorteri - moguće, a ako nisu onda nemaju pojma o dionicama. Onda je poceo i cetvrti prodavati, a taj vec nije udruzen u ovaj zlocinacki poduhvat, nego jednostavno nema pojma o dionicama. Onda i peti poceo prodavati, ali nit on nema pojma, tj. nema veze što prodaje jer je važno da netko kupuje. To tu takozvani fondovi koji ne znaju ulagati nego spaljuju lovu. To se govori kad prodaju dionicu koju vi imate. Ako kupuju dionicu koju vi imate onda je to pametan novac koji svakako treba poslušati. Onda kad vozarine rastu vi ste u sedmom nebu, a kad padaju vi kažete da će brzo okrenuti. Onda padnu do nule, a vi kažete da je to super jer vozarine od tu mogu samo rasti. Ovakvih dioničara se ne bi ni Musk posramio. Samo po pozitivi se roka. A ako nesto istinito negativno napises, onda si druker koji pojma nema. I shorter naracno. Tad dode tip poput diokidine koji cijelo vrijeme piše kako samo drukas, jer je dionica zapravo super, i onda se javi 7 dana kasnije s Bahama, da je prodao dionicu i kaze da dionica zapravo ne valja. Dok je pisao pozitivno onda on nije bio druker, iako nikad nicim pametnim nije doprinio temi, nego je tek sad kad piše negativno postao druker, a takve ne treba slušati. Ma svaka čast
in medias res!
-
Addiko i Zagrebacka i dalje izlaze, jos im je ostalo 48000kom. Meni nije jasno jeli oni vide da vozarine rastu.
Nadam se da CERP vidi kako vozarine rastu, pa necu u podjeli duga zbog oduzete imovine i na ime naknade za HRVI.
-
Kako i dalje izlaze a u knjizi dionicara nema promjena?
-
Addiko i Zagrebacka i dalje izlaze, jos im je ostalo 48000kom. Meni nije jasno jeli oni vide da vozarine rastu.
Nadam se da CERP vidi kako vozarine rastu, pa necu u podjeli duga zbog oduzete imovine i na ime naknade za HRVI.
Molim Vas za informaciju koliko je Zaba smanjila osim onih 5 tis komada koje smo jucer prokomentirali?
Sto se tice CERP-a, vidim da kod njih to jos uvijek vrijedi 300 kn pa vjerujem da ce HRVI biti strpljivi i unovciti ih za taj iznos. Nadam se da nece dugo cekati. Vjerojatno taman toliko koliko je potrebno da ih prenesu i registriraju na svoje ime.
-
Molim Vas za informaciju koliko je Zaba smanjila osim onih 5 tis komada koje smo jucer prokomentirali?
Sto se tice CERP-a, vidim da kod njih to jos uvijek vrijedi 300 kn pa vjerujem da ce HRVI biti strpljivi i unovciti ih za taj iznos. Nadam se da nece dugo cekati. Vjerojatno taman toliko koliko je potrebno da ih prenesu i registriraju na svoje ime.
Evo draga Kvark, znači u ovo zadnje vrijeme krenuli su sa 60.000, a kako stoje stvari prebrzo će zavrsiti na 0. Inače u pocetku su imali 148.000 dionica. To je skrbnićki račun "institucionalca".
-
Hebate, a koje ti datume gledas? Cemu to izvlacenje, sta mislis da je ekipa ovdje toliko naivna da nezna pratiti i pogledati promjene?
Pa zna se sta se desilo u tom proslom razdoblju, i zasto se preslagalo po skrbnickim racunima. Vidim nisi pazio na satu ili si markirao sa nastave 🤔
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner