ako koga zanima... na onom drugom forumu je jedan kolega predočio stanje u knjizi dioničara od prošlog petka sa količinom predbilježenih dionica.
GDJE?
ako koga zanima... na onom drugom forumu je jedan kolega predočio stanje u knjizi dioničara od prošlog petka sa količinom predbilježenih dionica.
GDJE?
Mislim da je mittko napisao da je 240000 predbiljezeno. Sad ne znam kako je to moguce vidjeti ali to bi znacilo da ce u vrh glave s CERPOM ako proda, skupiti 55%.
GDJE?
topic atpl mislim u subotu
vjerojatno usporedivši stanje od prije jer ako želiš prodati moraš se odregistrirati od brokera. vlasnička pozicija mora biti slobodna.
Ajde jos par dana pa da zavrsimo sa ovom neizvjesnocu i raznim kombincijama i pretpostavkama. Pa da mozemo gledati vozarine i cekati novo FI, da vidimo novu sliku 😎, i novu knjigu dionicara koji su ostali
Znaci ovi koji misle prodati moraju odregistrirati dionice od brokera… onda vrijedi i kontra, ako se predomisle do 9.2. Dovoljno je registrirati ih nazad i to je kao da odustaju od prodaje, jer se nece izvrsiti prodaja? 🤔
Otkud ovih 24.000 komada od podravske na top 6 od 2.2. a nije bilo toliko prodaje taj dan… a i da je preko SKDD direk bilo prebacivanje, tko je imao toliko komada
Koliko se sjecam prije je podravska banka davala margin kredite, mislim cak i IB je koristio tako da mislim da je ovo margin kupnja.... Nije valjda da IB kupuje dok mali prodaju.... E to bi bla komedija...
Otkud ovih 24.000 komada od podravske na top 6 od 2.2. a nije bilo toliko prodaje taj dan… a i da je preko SKDD direk bilo prebacivanje, tko je imao toliko komada
Vjerovatno više osoba u dogovoru proslijedilo,nisu izgleda zadovoljni predati ih Interkapitalu ili Tankerskoj.
Ima otpora na više strana.Da se udružimo bili bi jači.
Jedna od zanimljivosti je da interkapital (i ostali) smije kupovati po recimo 80€ i nakon godine dana ih prodati Tankerskoj po većoj cijeni.
Tako bi Tankerska skupila dodatnu količinu doduše po nešto većoj cijeni ali bi izbjegla obvezu isplatiti razliku cijene iz ponude.
Opet prosjekom vrhunski prođu.
Škrtac plaća dvaput
Mislim da većina imatelja Atpl nije "sirotinja" i da su tu napravili krivu procjenu.
Škrtac plaća dvaput
Mislim da većina imatelja Atpl nije "sirotinja" i da su tu napravili krivu procjenu.
Opasno ih je podcjenjivati,dobro su oni sve izvagali.
U startu zaprijete delistiranjem,istiskivanjem...Na taj način prisile na prodaju svih što nesmiju imati u portfelju dionice koje nisu izlistane na burzi.Da su mirovinci unutra automatizmom bi prodali.OTP indexni je tu u igri pretpostavljam.
...puno malih razbacaju po mizernoj cijeni i ako nemaju dovoljno netko (IK) skuplja dalje te ih preda istekom godine dana.
Prosjek im bude extra povoljan i količina parkirana.
Tekuća godina je krenila extra dobro za bulkere uzimajući u obzir period kineske nove godine pa će izgleda biti zanimljivo kroz cilu godinu.
Ja ću svakako pričekati razvoj situacije i pročačkati koji FI jer mi se čini da cijena nebi tribala puno doli ako već neće gori.
Sjećam se kada je Konzum istisnuo nas preostale, mislim da je bila dosta fer cijena, koliko bi mogla biti
cijena kod prisilne isplate na ATPL, imam nešto malo što sam odavno prežalio?
Sjećam se kada je Konzum istisnuo nas preostale, mislim da je bila dosta fer cijena, koliko bi mogla biti
Sta duze vremena prodje do moguceg istiskivanja, logicki i realno je za ocekivati da bi vrijednost drustva trebala rasti ukoliko se radi na podizanju vrijednosti od strane upraviltelja, pa samim time i neka fer cijena bi trebala rasti s vremenom, tako da odgovor se u najvecoj mjeri krije u prvom dijelu jednadzbe.
Dali ste sigurni da je Konzum? Ne siječam se istiskivanja na Konzumu?
Zakon o preuzimanju dioničkih društava - Zakon.hr
Procitaj clanke 45 i onda 16. Sve je zakonski definirano, nema odstupanja.
Onda je sada drugčija situacija, koliko se sječam kada su objavili u Konzumu istiskivanje imali su već 95%.
danas je nestalo kupnje. znači tko je mislio prodati je prodao.
Ima nas dosta koji smo najavili da ne prodajemo dionice (sve četveroznamenkasti iznosti), a čiji su postovi završili na RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema).
Pa ako netko zbraja postotke "tvrdokornih", neka i tamo pogleda.
danas je nestalo kupnje. znači tko je mislio prodati je prodao.
upravo tako, samo je još ostalo, oni što misle prodati će prodati, kao što je bilo i na svim takvim dionicama do sada, ako ništa biti će barem žrtve paljenice da se malo pokrene reakcija
I sad u roku od 14 dana ponuditelj treba isplatiti bivše dioničare koji su prodali i onda u roku od 7 dana podnijeti izvješće o preuzimanju, a to je negdje do kraja ovog mjeseca.
Do tada ćemo imati igru mačke i miša vezano za kupnju-priodaju dionica tj. vjerojatno neće biti nekog trgovanja, a moguće je i skoro ispadanje dionice iz sastava Crobexa itd... .
Pretpostavio sam da će zadnjih par dana izmaknuti nalog za još malo panike...
Da ne budem seronja koji jedno piše a drugo radi, javljam da sam se, nažalost, predomislio u vezi ostanka. Nemam živaca zabetonirati ulaganje na minimalno godinu dana a sa neizvjesnim ishodom.
Svima vama koji ostaju - želim sve najbolje i pratit ću vas, a gramzivim šupcima iz tnpl i kolaboracionističkim pizdama iz atpl želim sve najgore.