I RBA. OTP ne.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ja već potrošio. 😁
Nikad nisam s većim guštom "reinvestirao" divku.
I konobari na moru su osjetili divku od ATPL. 😂 Baš sam bio izdašan s napojnicama.
-
u pbz na računu
Meni jos nema u pbz🤔
-
u pbz na računu
Meni jos nema u pbz🤔
Ni na žiro?
-
Ni na žiro?
Ne kupujem dionice preko firme
Meni je na žiro došla uplata, fizička osoba, kao i prošle godine!!
-
Ipak, njegovi dioničari još se ne moraju plašiti da će iduće godine ostati bez dividende. Iako će ovoga petka Atlantska isplatiti dividendu iz zadržane dobiti u 2021. godini u iznosu od pet eura po dionici, iz te je godine, rekordne i prema prihodu i prema dobiti, u stavci ‘zadržana dobit‘ ostalo još više nego dovoljno za visoku dividendu i sljedećih godina.
Pad vozarina prepolovio prihod i Atlantsku plovidbu odveo u gubitakNakon dviju sjajnih godina obilježenih iznimno visokim vozarinama na svjetskome brodarskom tržištu dubrovačka Atlantska plovidba, kako upućuju rezulati…lidermedia.hr -
Divka osigurana a vozarine pitanje je mogu li ispod ovoga .Nema straha Atpl!
-
Zanimljiva tišina. Proroci su utihnuli.
-
Proroci su zauzeti kupovinom
-
Proroci su zauzeti kupovinom
Pravi proroci koji su ujedno i investitori nikad ne kupuju dionice kompanija u tako cikličkoj industriji. Oni znaju da tu nema sreće s predviđanjima nikome, pa ni njima stvarnim prorocima (a “predviđanja” su osnova investiranja, dakle suma budućih novčanih tokova itd.).
-
-
Hmmm kolega Lynx, zanimljiv komentar.
Ali, jedan od najvecih ulagaca, godinama, u Safe Bulk je Oaktree Capital tj. Howard Marks...
Ali da valjda on nije ulagac po vasoj definiciji iako covjek ima prosjek povrata od 40ak % zadnjih 20 godina...
-
Ali, jedan od najvecih ulagaca, godinama, u Safe Bulk je Oaktree Capital tj. Howard Marks...
Ali da valjda on nije ulagac po vasoj definiciji iako covjek ima prosjek povrata od 40ak % zadnjih 20 godina...
Howard Marks je samo jedan na svijetu. Kad on piše, i Buffett ostavi sve što radi istog trenutka, pažljivo pročita cijeli njegov “memo” od prvog do zadnjeg slova.
On čak i nije toliko “prorok” koliko “psiholog”. Buffett se više bavi proročkim aktivnostima, dok Marks više psihologijom tržišta, ono “kupovanje na vrhuncu pesimizma, stvari koje nitko drugi neće, ne gleda”, eventualno prodavanje kad/gdje nanjuši da se stvorio “balon”. U svakom slučaju jedinstveno sposoban čovjek.
-
Howard Marks je samo jedan na svijetu. Kad on piše, i Buffett ostavi sve što radi istog trenutka, pažljivo pročita cijeli njegov “memo” od prvog do zadnjeg slova.
On čak i nije toliko “prorok” koliko “psiholog”. Buffett se više bavi proročkim aktivnostima, dok Marks više psihologijom tržišta, ono “kupovanje na vrhuncu pesimizma, stvari koje nitko drugi neće, ne gleda”, eventualno prodavanje kad/gdje nanjuši da se stvorio “balon”. U svakom slučaju jedinstveno sposoban čovjek.
Da a mi obicni smrtnici citamo sve sto on napise barem 5 puta. Tako npr. : investors will often find best returns in companies or even industries that are in decline for years or decades, knowing that decline will stop and eventually revert..
-
Situacija se jako mijenja nakon blokade crnomorskog izvoza žita.
-
Atlantska plovidba d.d. obavještava kako je dana 1. kolovoza 2023. godine potpisan Ugovor o zajmu između Atlantske plovidbe d.d. kao zajmoprimca i gospodina Igora Bilbije kao zajmodavca, u iznosu od 1.200.000 EUR na rok od 6 mjeseci i jedan dan s kamatnom stopom šestomjesečni EURIBOR + 0,25%.
-
Čemu pak to ?
-
Ne znam pada mi na pamet da im treba za ucesce za novogradnju, a dokapitalizacija kasni dali zbog odobrenja prospekta ili neceg drugog ne znam ?
-
Jasno je iz izvješća zašto. Gotovina na računu nije bila baš bajna (11m) a u međuvremenu su još isplatili dividendu (7m). Očito je dilema bila ili dividenda ili dokap a oni su se odlučili za dokap.
-
Sve je to mozda ali jedno je sigurno, IB je parkirao 1.2M, uz godisnji prinos od preko 8%. I ja bi malo...
-
Sve je to mozda ali jedno je sigurno, IB je parkirao 1.2M, uz godisnji prinos od preko 8%. I ja bi malo...
Otkad je to EURIBOR 8% ???
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k