Trebala bi stići pozivnica za skupštinu!
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Kolega o cemu vi? Po mojoj racunici ta pozivnica ne mora stici prije 27.6. a do tada ima jos puno "jahanja".
-
Kolega o cemu vi? Po mojoj racunici ta pozivnica ne mora stici prije 27.6. a do tada ima jos puno "jahanja".
Da, to je više od mjesec dana, tvrd orah čak i za one s najviše strpljenja. Po mojoj računici, to je čak četiri vikenda. Čak i oni čeličnih živaca rijetko mogu izdržati takav izazov.
-
Da, to je više od mjesec dana, tvrd orah čak i za one s najviše strpljenja. Po mojoj računici, to je čak četiri vikenda. Čak i oni čeličnih živaca rijetko mogu izdržati takav izazov.
Sad gledam,
falio sam okruglo mjesec dana (zaraditi će do poziva samo cca 25 Kn/dionici, a do skupštine cca 50 Kn).
Neće suza nego na oko!
-
Poziv na GS može ići odmah nakon revizorskog za 2021...26.6.je samo zadnji rok...i prije su znali objaviti i po 45 dana prije GS....ja ga očekujem odmah nakon 10.06.
-
Poziv na GS može ići odmah nakon revizorskog za 2021...26.6.je samo zadnji rok...i prije su znali objaviti i po 45 dana prije GS....ja ga očekujem odmah nakon 10.06.
Vi ste toliko prenabrijali korisnike foruma/dioničare sa tim silnim najavama dividende da ste vjerojatno napravili medvjeđu uslugu sebi i svima nama postojećima kada dobijemo službeno da gospoda iz Groada neće isplatit dio kolača ove godine....
-
Vi ste toliko prenabrijali korisnike foruma/dioničare sa tim silnim najavama dividende da ste vjerojatno napravili medvjeđu uslugu sebi i svima nama postojećima kada dobijemo službeno da gospoda iz Groada neće isplatit dio kolača ove godine....
Može biti i ta opcija...u svakom slučaju ja bih rađe bio u dionici bez obzira na dividendu dolazi nam razdoblje još viših vozarina i sve boljih izvješća za Q2 očekujem između 85 i 95 mil kn neto za cijelu godinu očekujem neto zaradu od oko 200 do 250 kn po dionici...a da navijam za dividendu navijam jer sam mišljenja da bi isplata dividende od 30 + kuna mogla privući nove ulagaće u dionicu i samim time znatno podići vrijednost dionice koja je svakako podcijenjena....za ozbiljniji rast ovdje potrebno bar četiri do pet dana trgovanja sa 5000 + dionica dnevno.
-
Jedan dio komentara SB-a na pristiglu novogradnju nedavno isto kamsarmax
Polys Hajioannou
Yes. Look, I believe that the modern shipping company has to be in the game, active around all cycles and have competitive vessels, modern vessels and be able compete in the market. For example, we recently took delivery of our Phase III, Tier 3 newbuild last month, which we fixed a good $7,000 or $8,000 above the spot market at the time of modern Kamsarmaxes. So the ship achieved $35,900 for a -- 2 laden leg's trip of a round duration of 4 months, whilst at the time that modern Kamsarmaxes were earning $28,000 a day. Reason being that is a very economic ship, burning very low amount of fuel per day.
-
Ako nema dividende pri dobrom poslovanju, samo znači da uprava, odnosno većinski vlasnici, imaju druge načine uprihodovanja. Veliki investitori (institucionalci) ne ulažu u netransparentne firme gdje nekoliko pojedinaca ima većinski udio. Točka.
-
Ako nema dividende pri dobrom poslovanju, samo znači da uprava, odnosno većinski vlasnici, imaju druge načine uprihodovanja. Veliki investitori (institucionalci) ne ulažu u netransparentne firme gdje nekoliko pojedinaca ima većinski udio. Točka.
Kolega dragi, institucionalci su nalozili milijarde u obveznice Nexe grupe, dionice Ingre, a bogami i agrokorske perjanice.
Tako da vec na prvu to vam ne stoji.
Ako mislite da je danas jako drukcije, razmislite jos jednom.
Iako, naravno, ja bih zapravo volio da ste vi u pravu, i da isplate dividendu. I optimistican sam oko toga. Iako umjereno, ne zalijecem se vise svom snagom nego doziram. Koliko treba... Da se plati ljetovanje.
-
-
Kolega dragi, institucionalci su nalozili milijarde u obveznice Nexe grupe, dionice Ingre, a bogami i agrokorske perjanice.
Tako da vec na prvu to vam ne stoji.
Ako mislite da je danas jako drukcije, razmislite jos jednom.
Iako, naravno, ja bih zapravo volio da ste vi u pravu, i da isplate dividendu. I optimistican sam oko toga. Iako umjereno, ne zalijecem se vise svom snagom nego doziram. Koliko treba... Da se plati ljetovanje.
Institucionalci (fondovi) su kupovali Nexe i Ingru spašavajući svoje banke koje su bile vlasnici istih dionica. Dakle spasili su svoje banke i skurili našu lovu. Za to se ide u zatvor u nekim zemljama. Kod nas liše.
Naravno da su danas fondovi oprezniji, ali uprave i dalje imaju svoje izvore prihoda, zato imaju i kontrolne pakete dionica. U takvim slučajevima nema dividende.
-
Uprave koje ne namjeravaju isplaćivati dividendu obično ne sastavljaju dokumente pod nazivom politika isplate dividende u kojima se navodi da će do 40% dobiti ići u dividendu.
-
Uprave koje ne namjeravaju isplaćivati dividendu obično ne sastavljaju dokumente pod nazivom politika isplate dividende u kojima se navodi da će do 40% dobiti ići u dividendu.
To je kao popust do 40%. Može biti i 0%.
-
To je kao popust do 40%. Može biti i 0%.
Upravo toliko tržište očekuje na ovoj cijeni dionice.
-
Dragi kolege, trziste uglavnom nije u pravu. Jer da jest, zaradjivala bi vecina, a ne manjina, kao sto je generalni konsenzus da je tako.
Ali naravno, svatko ima pravo na svoje misljenje. Pa i tvrditi da je bio u pravu cak i kad izadju dokazi da je bio u krivu...
-
Mislim da bi drugi kvartal mogao biti između 85-90mk... meni je to najbitnije.A kako će ce rasporediti dobit, to ćemo vidijeti.Meni bi bilo ok,da kupuju dionice ili divka...Nešto bi moralo da se desi.Kad sam poslao mail, odgvor je bio...kad se steknu uvjeti...po meni uvjeti su stečeni...
-
Baš malo gledam vozarine i brojke....ne bude li nekih iznenađenja ATPL može očekivati neto dobit oko 350 mil kn i EBITDA oko 420 mil kn...ispada da bi kad bi htjeli teoretski bi iz EBITDA za 2021 i 2022 mogli servisirati kompletan dug....ili da kažem preciznije EBITDA iz 21. i 22. mogla bi pokriti vrijednost kompletnog duga.
-
Da, to je budući p/e 2 na cijeni dionice 530kn....ima potencijala lijepoga.
-
Elsewhere in Germany, the 79,335-dwt panamax AP Jadran (built 2012), which is controlled by Croatian owner Atlantska Plovidba, discharged thermal coal from Ust Luga at Rostock this month.
It unloaded at Kraftwerks und Netzgesellschaft’s coal berth, suggesting that the cargo is for the power company’s nearby 514-MW, hard-coal-fired power plant.
Oceanbolt data shows that another Atlantska Plovidba kamsarmax, the 80,300-dwt Zagreb (built 2008), is currently waiting to discharge to Rostock and is laden with coal from Ust Luga. Russian coal exports to Europe hit five-year high ahead of August ban | TradeWinds (tradewindsnews.com)
-
Evo nekih informacija iz prve ruke za možda malo jasnija očekivanja. Izgleda da je sezona dokovanja na vrhuncu. Domijan negdje od sredine prvog dijela:
Pomorska večerEmisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more. U sklopu emisije su i snimljeni pozdravi pomorcima. Pomorska večer je dobitnik nagrade HHO-a…radio.hrt.hr -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti
September 18, 2020 at 8:28 PM - Tržišta kapitala - USA