1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 1, 2022 at 1:26 PM
    • #10,521
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Ne bih se slozila uopce. Osobno mislim da ce krajem mjeseca dionica biti na novim razinama. Necu naravno pisati svoj target.

Vidjeti cemo tko ce biti u pravu.

Ja ću vam reći, cijena će uskoro potonuti ispod 450kn, jer je takvo raspoloženje, a onda će se napraviti novo dno između 420 i 440, pa

sve ovisi kako će se dalje kretati vozarine. Ova dionica je rob vozarina i najčešće raste kada rastu vozarine, bez obzira na rezultate firme.

Ovo sada je netko napucao cijenu samo kao bi se iskrcao, ponavljam ovo je samo moje mišljenje, može biti i krivo, tko zna.

Jako tesko nakon rezultata 1Q.

A i vozarine su trenutno ovakve jer je danas lockdown u Kini.

Sljedeca 2 tjedna su kljucna :)

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • April 1, 2022 at 1:26 PM
    • #10,522

Ja kažem da ovo trenutno vrijedi preko 500kn, i svaki danom više...vrlo moguća dividenda ito jako dobra...batala kroz koju godinu, zamjena starih brodova, novim u njabolje vrijeme, ogrman porast imovine, unazad godinu dana koji će sigurno potrajati...vozarine super...kome se ne žuri, mislim da će bit nagađen...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 1, 2022 at 1:28 PM
    • #10,523
    Quote from Milo

Ja kažem da ovo trenutno vrijedi preko 500kn, i svaki danom više...vrlo moguća dividenda ito jako dobra...batala kroz koju godinu, zamjena starih brodova, novim u njabolje vrijeme, ogrman porast imovine, unazad godinu dana koji će sigurno potrajati...vozarine super...kome se ne žuri, mislim da će bit nagađen...

Nagađen :?:  ^^ ^^ ^^

Znam da je 1. April, ali ipak 8) 8o

Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Ja ću vam reći, cijena će uskoro potonuti ispod 450kn, jer je takvo raspoloženje, a onda će se napraviti novo dno između 420 i 440, pa

sve ovisi kako će se dalje kretati vozarine. Ova dionica je rob vozarina i najčešće raste kada rastu vozarine, bez obzira na rezultate firme.

Ovo sada je netko napucao cijenu samo kao bi se iskrcao, ponavljam ovo je samo moje mišljenje, može biti i krivo, tko zna.

Display More

Ovo s tim lockdownom u Kini mi je jako sumnjivo, jel ima tko kakav link koliko je to ozbiljno?

Ne izgleda mi to baš bezazleno, jer vozarine padaju otkad je Kina proglasila lockdown,

ima tome već preko tjedan dana.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited once, last by BudFox: Merged a post created by BudFox into this post. (April 1, 2022 at 1:29 PM).

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • April 1, 2022 at 1:29 PM
    • #10,524
    Quote from BudFox

Kao što sam prije bio rekao, čini se da ništa od značajnijeg porasta ATPL ove godine.

Prošla godina je ipak bila jedinstvena i neponovljiva, takva se neće opet tako skoro desiti.

Ne treba gledati brodare vani, oni imaju neki svoj život, a ovo je ipak ZSE, sa svim svojim

problemima, od likvidnosti do transparentnosti.

Bolje je bilo kupiti nekretninu na moru, tome stabilnije raste cijena iz godine u godinu.

Možda se još može kupiti stan na Batali po cijenama iz 2019. zna li tko? :/ :saint:.

P.S. Ovo je gore samo moje mišljenje, širimo ljubav, a ne rat (ups specijalnu vojnu op., tako se to sada kaže

Display More

ponavljaš: "nista od značanijeg porasta ATPL ove godine"

:?:

sve je to je prilično subjektivno,stvar formulacije,stvar naviknutosti na određene razine ostvarenih prinosa u prošlosti,očekivanja,potreba i drugih parametara.

atpl 31.12. 372kn a ovih dana 480 kn što daje

30% na 3mj. = anualizirani prinos od 120%

za mene puno više od tvojih "ništa značajno".

neki su i u 2021.od atpl opetovano očekivali "ništa posebno" a završilo je na +140%

za mene osobno to su prinosi iz snova kojima bi večina razumnih investitora trebala i morala biti barem zadovoljna,očito da nismo svi jednaki i da iste činjenice vidimo značajno različito ili da neki od nas ostvaruju i bitno veće prinose?

uvijek može bolje ali na ćemu si ili misliš da ćeš zaraditi više?

ako nije tajna i smije se pitati i znati?

da se spasimo ili prebacimo dok je još vrijeme?

:saint:

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 1, 2022 at 1:30 PM
    • #10,525
    Quote from BudFox
    Quote from Milo

Nagađen :?:  ^^ ^^ ^^

Znam da je 1. April, ali ipak 8) 8o

Quote from Marielena

Ovo s tim lockdownom mi je jako sumnjivo, jel ima tko kakakv link koliko je to ozbiljno.

Vozarine padaju otkad je Kina proglasila lockdown, ima već tjedan dana.

Display More

Rekla sam da su iduca 2 tjedna kljucna. Nije sala. Ako obuzdaju zarazu ide novi bull run na dry bulku.

Ako odu u totalni lockdown, potop BDIa.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • April 1, 2022 at 1:42 PM
    • #10,526
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Ne bih se slozila uopce. Osobno mislim da ce krajem mjeseca dionica biti na novim razinama. Necu naravno pisati svoj target.

Vidjeti cemo tko ce biti u pravu.

Pa ljudi moji nije lako napucati cijenu pa izlazit visoko...da je tako, ja bi svaki dan napucavao razne dionice,...mozda na nelikvidnim dionicama moze proc, ali na ATPL zaboravite na to...

Ja sam danas dokupio i cekam jos sa 3x naloga do 450kn...meni su ove razine prihvatljive za dokup

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 1, 2022 at 1:42 PM
    • #10,527

a lijepo vas je kolega tin savjetovao, nemojte prodavati ako baš ne morate, ne morate ni danas, samo onda ostaje pitanje pošto će biti idući tjedan

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 1, 2022 at 1:44 PM
    • #10,528
    Quote from migra
    Quote from BudFox

Kao što sam prije bio rekao, čini se da ništa od značajnijeg porasta ATPL ove godine.

Prošla godina je ipak bila jedinstvena i neponovljiva, takva se neće opet tako skoro desiti.

Ne treba gledati brodare vani, oni imaju neki svoj život, a ovo je ipak ZSE, sa svim svojim

Bolje je bilo kupiti nekretninu na moru, tome stabilnije raste cijena iz godine u godinu.

Možda se još može kupiti stan na Batali po cijenama iz 2019. zna li tko? :/ :saint:.

P.S. Ovo je gore samo moje mišljenje, širimo ljubav, a ne rat (ups specijalnu vojnu op., tako se to sada kaže

Display More

sve je to je prilično subjektivno,stvar formulacije,stvar naviknutosti na određene razine ostvarenih prinosa u prošlosti,očekivanja,potreba i drugih parametara.

neki su i u 2021.od atpl opetovano očekivali "ništa posebno" a završilo je na +140%

za mene osobno to su prinosi iz snova kojima bi večina razumnih investitora trebala i morala biti barem zadovoljna,očito da nismo svi jednaki i da iste činjenice vidimo značajno različito ili da neki od nas ostvaruju i bitno veće prinose?

Display More

Moje mišljenje je, ali uz opasku samo moje mišljenje da je ovdje u Hrvatskoj i na ZSE prevelika psihoza oko ovoga

što se događa u Ukrajini, dok je na NYSE i Nasdaq-u rat tamo negdje daleko, a stalno se negdje ratuje u svijetu,

pa je tamo trenutno lakše nešto zaraditi, nego ovdje, a o likvidnosti da ne pričamo.

Ovo o anualiziranom prinosu bi se dalo raspravljati, evo primjera: koliki anualizirani prinos ima netko tko je kupio

dionicu ATPL prošle godine na 560 - 570 kn? A znamo što se poslije sve izdogađalo i koliko je bilo padajućih noževa.

Svi izrezali ruke na padajućim noževima, a cijena nikako da se stablizira, ali to je tako na ZSE, već smo navikli.

Inače migra, želim vam sve najbolje, pokazali ste se kao vizionarski general budućnosti prošle godine :thumbup:

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • April 1, 2022 at 1:47 PM
    • #10,529
    Quote from Marielena

Rekla sam da su iduca 2 tjedna kljucna. Nije sala. Ako obuzdaju zarazu ide novi bull run na dry bulku.

Ako odu u totalni lockdown, potop BDIa.

kina nece uspjeti potpuno spriječiti širenje virusa, nije neophodno,oni pokušavaju zadrzati percepciju jedine drzave u svijetu koja je uspjela spriječiti masovno širenje ali nije provedivo cak niti sa najextremnijim mjerama radi extremne zaraznosti najnovijih varijanti.

borbu će nastaviti ali i s vremenom prihvatiti da je to praktično nemoguća misija kao što su i sve druge države prihvatile.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • April 1, 2022 at 2:18 PM
    • #10,530
    Quote from BudFox
    Quote from migra

Display More

Moje mišljenje je, ali uz opasku samo moje mišljenje da je ovdje u Hrvatskoj i na ZSE prevelika psihoza oko ovoga

što se događa u Ukrajini, dok je na NYSE i Nasdaq-u rat tamo negdje daleko, a stalno se negdje ratuje u svijetu,

pa je tamo trenutno lakše nešto zaraditi, nego ovdje, a o likvidnosti da ne pričamo.

Ovo o anualiziranom prinosu bi se dalo raspravljati, evo primjera: koliki anualizirani prinos ima netko tko je kupio

dionicu ATPL prošle godine na 560 - 570 kn? A znamo što se poslije sve izdogađalo i koliko je bilo padajućih noževa.

Svi izrezali ruke na padajućim noževima, a cijena nikako da se stablizira, ali to je tako na ZSE, već smo navikli.

Inače migra, želim vam sve najbolje, pokazali ste se kao vizionarski general budućnosti prošle godine :thumbup:

Display More

svake godine se nudi prilika biti general budućnosti,da vidimo tko će iskoristiti ovu godinu.:)

strane burze imaju svojih prednosti za one koji brzo razmišljaju na ispravan način dok ZSE nosi prednost za one koji ne razmišljaju brzo ali razmišljaju ispravno.

copy-paste nekih razmjera je vrlo izgledan.

puno uspjeha :thumbup:

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 1, 2022 at 2:29 PM
    • #10,531

Na ZSE ne mozes nikuda zakasniti.

Meni je ovo dobra burza. Pogotovo jer imam tek 2 godine iskustva na burzi.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • April 1, 2022 at 2:33 PM
    • #10,532
    Quote from Marielena

slazem se . Nikad ne mozes zakasnit pogubit novce na ZSE :)

I uvjek si dobro dosao. Svi te pozdravljaju jer su se napokon rijesili svojih dionica s minusom koje su utrpali tebi a ti ces pljeskat nekom novom jer ces mu utrpat svoje dionice takodjer s minusom. Milina :) i na kraju su svi jedan sretna obitelj bez novaca :)al bitno je da se lova vrti :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 1, 2022 at 2:46 PM
    • #10,533
    Quote from BudFox

P.S. Ovo je gore samo moje mišljenje, širimo ljubav, a ne rat (ups specijalnu vojnu op., tako se to sada kaže :rolleyes: )

Display More

Tako je, godina je pri kraju, a pomaka nema.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 1, 2022 at 2:56 PM
    • #10,534
    Quote from lebowski
    Quote from BudFox

P.S. Ovo je gore samo moje mišljenje, širimo ljubav, a ne rat (ups specijalnu vojnu op., tako se to sada kaže :rolleyes: )

Display More

Tako je, godina je pri kraju, a pomaka nema.

Display More

Tigrići se već pretvorili u umiljate mačiće, gleda se Kineska godina i tu imamo 2 mjeseca fore, štamparije rade punom parom i bilo bi glupo da samo dijonice ostanu na starim cijenama, onda ćemo stvarno biti pravi tele-tabisi

Nova elitna dalmatinska lokacija već ruši rekorde. Cijena? I do 7000 eura za kvadrat, a interes je golem
    Nasuprot ‘Marine Borik‘ već je u izgradnji novo luksuzno naselje sa stanovima pojedinačne površine od 50 do čak 220 kvadrata
    novac.jutarnji.hr
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 1, 2022 at 2:56 PM
    • #10,535
    Quote from emil
    Quote from Marielena

slazem se . Nikad ne mozes zakasnit pogubit novce na ZSE :)

I uvjek si dobro dosao. Svi te pozdravljaju jer su se napokon rijesili svojih dionica s minusom koje su utrpali tebi a ti ces pljeskat nekom novom jer ces mu utrpat svoje dionice takodjer s minusom. Milina :) i na kraju su svi jedan sretna obitelj bez novaca :)al bitno je da se lova vrti :)

Bravo kolega, vrti se ZSE kolo, a netko stalno izmiče stolice i ljudi padaju na d... :)

Ovo dolje mi je najbolja rečenica :D :D :D

"Milina :) i na kraju su svi jedan sretna obitelj bez novaca :)al bitno je da se lova vrti :)"

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,058
    • April 1, 2022 at 3:55 PM
    • #10,536
    Quote from Milo

Kolega Milo, da ne dođe do nesporazuma za nevjerne Tome, neće biti nagađen(tipfeler) nego nagrađen!😀

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • April 1, 2022 at 4:07 PM
    • #10,537

Objavljena divka 100kn po dionici!!!

EDIT: Ma ipak nije - samo je bio 1.April. 8o :D Uzivajte u vikendu drugi tjedan je nastavak borbe za nadamo se rast cijene!

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • April 1, 2022 at 4:12 PM
    • #10,538
    Quote from tento
    Quote from Milo

Kolega Milo, da ne dođe do nesporazuma za nevjerne Tome, neće biti nagađen(tipfeler) nego nagrađen!😀

Nemam baš vremena za pisanje, a pogotovo ispravke, jer radim.... prozivodnja hrane...gdje ću opet biti ,"nagrađen" i od strane većine, kolega ;)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 1, 2022 at 4:12 PM
    • #10,539
    Quote from Brunos

Objavljena divka 100kn po dionici!!!

Da i to kvartalna !!!!

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • April 1, 2022 at 6:41 PM
    • #10,540

ovo budifox zahebava narod da je prodao Al na 1.april , dakle sali se .

Inače što se zse tiče, ne treba tražiti kruha pored pogace . Ako trejdate sa 100k eura , zse je i više nego dovoljna.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 9:53 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

June 2, 2025 at 9:53 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      919k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 2, 2025 at 9:53 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago