Inače već neko vrijeme nema prodaje od OTP indexnog...sve prodaju drhtave ručice malih dioničara.
Ili to sami sebi kupuju/prodaju.
Inače već neko vrijeme nema prodaje od OTP indexnog...sve prodaju drhtave ručice malih dioničara.
Ili to sami sebi kupuju/prodaju.
dividenda kao takva ima smisla samo kod stabilnih blućipova ili jednostavno kod dionica koje imaju zdravo poslovanje, tako se privlače institucionalni igrači... brodari su podložni velikim oscilacijama u poslovanju i tu na ovako plitkom tržištu dividenda nema nikakvog smisla nego treba ulagati taj novac ili u obnovu flote ili ga čuvati za dane kad je teško... kao da su svi zaboravili da su nam brodari pred godinu dvije bili pred bankrotom... kratko pamćenje... sad kad je baja dobio na lotu časti se cijela kafana...
Znači, brodari ne trebaju institucionalne ulagače? Ne bih se složio. Baš zato što se brodarski posao vrlo volatilan, dividende imaju smirujući efekt. I naravno, u dobra vremena, kada brodovi zarađuju, njihova vrijednost višestruko se povećava i tada ih se ne isplati kupovati. I tada dolazi trenutak da se dobit isplati dioničarima.
Za razliku od stabilnih firmi koje mogu isplaćivati malu dividendu cijelo vrijeme, brodari isplaćuju ogromne dividende, ali kratko vrijeme.
Što se tiče GOGL-a i NMM-a. Ogromna je razlika između P/NAV kod te dvije dionice, naravno, u korist GOGL-a, i to upravo zato što GOGL brine o svojim dioničarima i dioničari se osjećaju dobrodošlo u GOGL-u.
Ako se ostvare prognoze za 2022 i 2023...za dray sektor....ako se odluče na isplatu od 40% neto zarade za te tri godine divka bi mogla biti ukupno 200 tinjak kuna ...pokrije mi kupvnu cijenu svih dionica.
A nekad su davali i pare i dionice...na 12 komada dobiješ 1...može tako??
Idealna kombinacija je dividenda, otkup vlastitih dionica i podjela dionica 😁😁😁
I ručak u Nautike...😂😂
Da kolega tin, to bi bilo izuzetno. A jos ostaje masa novca za nova ulaganja. Onda bi ljudi shvatili zasto i onih 3000 kn po dionici iz 2008 ima smisla...
Moje je mišljenje da isplata dividende najviše odgovara dioničaru broj 1. Pa kada ili kako će vratiti uloženi novac ako ne sada kada je zlatno doba za njegovu firmu. Ne vjerujem da će isti čekati puste godine i idealnu situaciju pa tek onda reagirati. S druge strane priljev keša u prvom kvartalu bi mogao biti 40-50 miliona kuna.. pa kako stvari stoje moguće i još bolje u ostalim mjesecima.. i opet ostati će im dovoljno keša za ostale potrebe..
Čini mi se ko da je jučer čistoća dubrovnik blokirala račun a sad se na veliko priča o dividendi
Samo u drybulku
Računam da će im dobit za 2021,22 i 23 ako se ostvare prognoze biti oko 550 mil.kn neto...40% od toga je 220 mil.kn za divku i 330 mil.kn za ulaganja u nove brodove....ako kupe 4 nova broda i prodaju 4 stara panamaxa....faktički im ostane kredit za dva broda i još love na računu.
A dobit od batale?
A dobit od batale?
Pa vidi u kojoj je fazi a ti zazivaš dobit??
Pa valjda do 2023 bude gotova i ukljucena dobit🤔
Pa valjda do 2023 bude gotova i ukljucena dobit🤔
To se možemo samo nadati, jedino ako se opet ne javi Milan Sarić ili neki drugi gospar
A dobit od batale?
Eto to će biti još nešto mil.kn na računu više.
Hm kad lovica presahne, kao prije par godina, necete spasiti tih par desetaka milijuna koji ce biti najvjerojatnije ulozene u... brodove....
Cini mi se da je ovdje vise rasprava kad tko od nas misli prodati.....
Pa da se desi takav scenarij bolje da imaju imovinu koju mogu prodati i prođu kroz krizu nego da moraju raditi dokapitalizacije ili odu u predstečaj.
Prošli ciklus povijesno najnižih vozarina i to poprilično dugo razdoblje su prošli bez dokapitalizacije i ozbiljne prodaje brodova. Prodali su hotel i drugo što im nije core biznis. I to se pokazala kao odlično što su kupili i to ih je izvuklo od većih problema.
Tocno ali u hotelski biznis su ulozili u pravom trenutku i dobroj cijeni. Ne zaboravi da npr. ulaganje u zrakoplovnu kompaniju nije dobro zavrsilo. Koliko jos ima dobrih ulaganja u turizam u Dubrovniku po danasnjim cijenama... Ne znam, mozda Kupari kad bi mogli dobiti povoljno....
možda bi mogli razmisliti o kupovini KSST, kako je uopće to završilo tamo? slijeću li avijoni u kupus ili se navodnjava s otpadnim vodama od pranja američkih nosača
A dobit od batale?
Pa vidi u kojoj je fazi a ti zazivaš dobit??
Dobit vise manje kad dodje od batale, jako je bitan cash flow koji ce dolazit da pokrije investiciju, tj koliko stanova ce prodat u pocetnoj fazi koji bi radi placanja po fazama gradnje ako bude interesa mogao financirati sam sebe, onda se i sama investicija sa strane angaziranog kapitala drugacije gleda i planovi oko dividende itd.
Čini mi se ko da je jučer čistoća dubrovnik blokirala račun a sad se na veliko priča o dividendi
Samo u drybulku
Da iz depresije u euforiju u roku pola godine i onda netko prica o realnosti i sta bi bilo realno, btw za dobit i poslovanje Q4 vecina je imala krive procijene, ali ne i dalje sve se zna sta i kako ce se razvijat 6-8 mjeseci poslje, a to je valjda tako kad si u papiru onda sve gledas ruzicasto, a rizici vise ne postoje.
Display MorePa vidi u kojoj je fazi a ti zazivaš dobit??
Dobit vise manje kad dodje od batale, jako je bitan cash flow koji ce dolazit da pokrije investiciju, tj koliko stanova ce prodat u pocetnoj fazi koji bi radi placanja po fazama gradnje ako bude interesa mogao financirati sam sebe, onda se i sama investicija sa strane angaziranog kapitala drugacije gleda i planovi oko dividende itd.
Samo u drybulku
Da iz depresije u euforiju u roku pola godine i onda netko prica o realnosti i sta bi bilo realno, btw za dobit i poslovanje Q4 vecina je imala krive procijene, ali ne i dalje sve se zna sta i kako ce se razvijat 6-8 mjeseci poslje, a to je valjda tako kad si u papiru onda sve gledas ruzicasto, a rizici vise ne postoje.
Bas citam i ne vjerujem vec smo ubrojili i stotine milijuna dobiti i u dalekoj 2024.
Jos jucer depresija, a danas je vec visegodisnja euforija gotova stvar. Masala!
Bas citam i ne vjerujem vec smo ubrojili i stotine milijuna dobiti i u dalekoj 2024.
Jos jucer depresija, a danas je vec visegodisnja euforija gotova stvar. Masala!
Znači u ponediljak bacanje po bidu...
A i ja. Evo prije par tjedana neki su postali raznorazne grafove kako eto dry bulk u stvarnosti nije rastao nego je to samo nas dejavu pa opet od prije par dana, puna usta hvale i pozitive....
Ovisi valjda sve od osobnih pogleda...