jel ovo joakim prodaje bulkere ? Nije mi jasno što je pjesnik htio reci
da ga peru emocije, čim je rat spomenio......kad je prije neko vrijeme najavljivao let "to the moon" i kupio googl, nakitili su ga sa 10- tak % minusa u 2-3 dana.......
jel ovo joakim prodaje bulkere ? Nije mi jasno što je pjesnik htio reci
da ga peru emocije, čim je rat spomenio......kad je prije neko vrijeme najavljivao let "to the moon" i kupio googl, nakitili su ga sa 10- tak % minusa u 2-3 dana.......
zanima me je li mogu isplatiti dividendu ako nemaju zadržane dobiti jer ja je ne vidim,dobit imaju ali nije zadržana,koliko je treba pacati da bude zadržana i da može dividenda,pitam za ozbiljno jer ne znam
da se razumijemo,u dionici sam jer očekujem dividendu,volim omastiti brk,inače gibam,gibam
Dividenda se ne smije isplaćivati ako postoji zadržani gubitak.
Na razini drustva imaju 38 milijuna zadrzanog gubitka, ali 447 milijuna dobiti, iz tog se lako pokrije gubitak i ostatak se moze isplatiti.
Dividenda se ne smije isplaćivati ako postoji zadržani gubitak.
Na razini drustva imaju 38 milijuna zadrzanog gubitka, ali 447 milijuna dobiti, iz tog se lako pokrije gubitak i ostatak se moze isplatiti.
Dajte shvatite da je tih 295M samo racunovodstvena dobit, ispravak knjigovodstvene vrijednosti brodova, to nije cash koji bi se mogao isplatiti.
Dajte shvatite da je tih 295M samo racunovodstvena dobit, ispravak knjigovodstvene vrijednosti brodova, to nije cash koji bi se mogao isplatiti.
Jasno je to meni, samo govorim da s racunovodstvene strane ce se zadrzani gubitak pokriti i imaju dovoljno "racunovodstvene" dobiti za isplatu, a casha na racunu ima preko 100 milijuna kuna u svakom slucaju.
Jasno je to meni, samo govorim da s racunovodstvene strane ce se zadrzani gubitak pokriti i imaju dovoljno "racunovodstvene" dobiti za isplatu, a casha na racunu ima preko 100 milijuna kuna u svakom slucaju.
Da, to svakako, sada trebaju donijeti odluku da rasporede ovogodisnju dobit u zadrzanu dobit i time pokrivaju taj gubitak.
Da samo 10tak mil. Kn iskoriste za otkup svojih dionica to je preko 20k komada na ovim razinama do 500kn. I na tim otkupljenim dionicama bi zaradili 100% kroz 3-4 godine ako svijet ne ode u 3pm. Jel mogu sta bolje napravit sa tih sitnih 10mil. Kn 🤑
Pa neka postojecim dionicarima podjele za 5-6 godina sve sta sada uzmu. Evo ja bi rađe to nego bilo koji iznos divke iz prosle godine 😎. Kad je zadnji put bila podjela dionica umjesto $$$, tamo negdje 2010.?
Mišljenja sam da će Bilbija forsirati isplatu dividende i to najveće moguće a da ne škodi daljnjem poslovanju...sve ovo što se sada dešava je on nanjušio kad je ulazio u ATPL i podigao cijenu iznad 700 kn....sad s pravom očekuje naplatu svog ulaganja....ostvare li se prognoze o rastu do 2024...to znači divka kroz barem tri do 4 godine....što bi moglo iznositi budu li vozarine na ovim razinama ukupno i više od 200 kn...ne znam ako se dobro sjećam prosjek ulaska mu je bio oko 400 kn.
Kakav bi trebao biti utjecaj na poslovanje ATPL porast cijene nafte kdo kojega će prije ili kasnije doći ako se nastavi ova situacija? Općenito, kako se poslovanje dry bulk-a nosi s rastućom cijenom nafte?
Šta je ovo?
Rusi nacionalizirali AP Jadran?
izgleda da destruktivna i autodestruktivna razmišljanja ne vladaju samo u rusiji.......
OTP indeksni je aktivan u prodaji ovih dana
Mislim da nećemo još neko vrijeme rasti (strah i destrukcija), a i od divke neće biti ništa (38 milijuna zadrzanog gubitka).
Nadam se da sam u krivu
Kakav bi trebao biti utjecaj na poslovanje ATPL porast cijene nafte kdo kojega će prije ili kasnije doći ako se nastavi ova situacija? Općenito, kako se poslovanje dry bulk-a nosi s rastućom cijenom nafte?
Povecana cijena goriva je veci trosak poslovanja.
S druge strane, rast cijene nafte dovodi do rasta cijena robe koju bulkeri prevoze. To dovodi do rasta vozarina i vecih prihoda kompanijama.
Display MoreDisplay More[2022]
EPS = 110 kn
NAVps = 652 kn
P/E = 3,70
P/NAV = 0,63 (za primjer: DSX=0,69, EGLE=0,82)
Dobit (bez revalorizacije brodova) za Q4 iznosi 61M, za cijelu godinu 152M kn.
Prema Cleavesovoj tablici brodovi vrijede 95M manje nego što sada stoji u bilanci, ali ajde, i to je ok jer je ATPL u vrijednost brodova uvijek ubrajala i neke buduće novčane tokove od uporabe broda.
U vrijednost brodova nisam ubrojio ova dva broda koja su u bareboat charteru, u tablici im neto efekt njih na NAV jednak nuli, to si lako u svojim kalkulacijama možete dodati ili oduzeti po vlastitom nahođenju.
Vezano za ovu procjenu brodova nedavno sam "jasko" komentirao na njegov post o vrijednosti koji je dosao s jedne stranice pa sam ukazivao da u tim tablicama revelin i dubrava su sigurno skuplji znacajno skuplji taman sam u tom trenutku izvukao neke transakcije koje su nedavne, cisto da se vidi kako ta procijena prema tablici lako se mijenja za desetak posto
PostRE: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
[…]
Meni ovo niđe veze ne znam tko je ovo radio ali je krivo bar za ova dva hendija sigurno oni su mi odma upali u oko kao prejeftini pa sam isao provjeravati, recimo nema nikakvog smisla da 6 godina star handy brod koji novi dodje oko 29,5 $ mil dolara netko procjenjuje na 18,7 mil to je 37% manje od cijene novog broda, znaci za cetvrtinu vijeka su ga umanjili za vise od trecine cijene, pogotovo u uvjetima ovakvih vozarina kada se placa jos i neka premija za dobit sad brod jer brodovi…StatusQuoFebruary 18, 2022 at 6:34 PM
Evo malo bechmarka za large handye, istina je voda duboka od dosta mil $
Zna li tko da li kod Atlantske plovidbe poslovni rezultati i rast poslovanja utjecu na cijenu dionice? Gledam brodare vani i velika vecina njih je sa cijenom oko proslogodisnjeg vrha, a neki su ga i prestigli.
Zna li tko da li kod Atlantske plovidbe poslovni rezultati i rast poslovanja utjecu na cijenu dionice? Gledam brodare vani i velika vecina njih je sa cijenom oko proslogodisnjeg vrha, a neki su ga i prestigli.
E moj kolega a nije samo to nego su još isplatili i masne dividende.
prodavali su po 420, ne bi valjda išli i niže, izvješće je super i očekuje se dividenda
Povijesno je cijena dionice rasla uz rast BDIa.
Atpl kasni u rastu za zapadnim brodarima.
prodavali su po 420, ne bi valjda išli i niže, izvješće je super i očekuje se dividenda
Imaju povlačenje iz fonda, pa moraju skraćivati pozicije uz poštivanje omjera.
Imaju povlačenje iz fonda, pa moraju skraćivati pozicije uz poštivanje omjera.
Da, tako je...jadni nebili