Tehnicka zanimljivost je da se sve ponasa u skladu, probili smo cup&handle preko 15 i taman s ovim se testira isti obrazac na 15kn kako se to ljepo namisti
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Nije isplaćena dividenda? A dionica se svejedno ponaša kao da je jučer bio ex dividend day.
Ajde barem nešto...
to je 3x nešto za sada, ljudi se vrlo lako razočaraju, propalo im nagradno ljetovanje na koje su mnogi računali,
ovo je samo još jedna nova situacija, da prijedlog ništa sigurno ne donosi, a to je samo još jedan novi trenutak za oprez prije kupnje na našoj burzi,
ovdje se možda i ako, izmjenjuju gotovo kod svake dionice
-
Ja sam danas prodao svih svojih 5000kom, strašno me ljuti i živcira taj nepristojan stav većinskog prema manjinskim dioničarima, baš se osiječam full neugodno. Želim van puno sreće i da dobro na platite svoje živce. 😢😢😢😢😢😡😡😡😡😡😡😢😢😢😢😢😢
-
Ali evo ja stvarno ne razumijem logiku.
Znači, tih 1,17 kn neće isparit nego će ostat u firmi a onda sruše dionicu za 3kn.
Kaj je nekom to TAJ signal koji je čekao u moru informacija i loših vijesti da si protumači da možda ipak dolazi recesija?!
Zato vam burza daje prilike. Jedan od razloga zašto većina ljudi gubi novac na burzi leži u tome da ne razmišljaju da su vlasnici biznisa tj. ne razmišljaju dugoročno. Novac je ostao na računu tog biznisa i nije se dogodilo ništa zbog čega bi dionica trebala pasti 15%. Vjerujem da uprava može bolje alocirati taj novac za daljnji rast nego da ga isplati kao dividendu. Isplata dividende bi značila i oko 2 mil. kn poreza i prireza a to baš nije malo.
-
Ali evo ja stvarno ne razumijem logiku.
Znači, tih 1,17 kn neće isparit nego će ostati u firmi a onda sruše dionicu za 3kn.
Kaj je nekom to TAJ signal koji je čekao u moru informacija i loših vijesti da si protumači da možda ipak dolazi recesija?!
Zato vam burza daje prilike. Jedan od razloga zašto većina ljudi gubi novac na burzi leži u tome da ne razmišljaju da su vlasnici biznisa tj. ne razmišljaju dugoročno. Novac je ostao na računu tog biznisa i nije se dogodilo ništa zbog čega bi dionica trebala pasti 15%. Vjerujem da uprava može bolje izdvojiti taj novac za daljnji rast nego da ga isplati kao dividendu. Isplata dividende bi značila i oko 2 mil. kn poreza i prireza a to baš nije malo.
a koje godine je onda najbolje isplatiti ddividendu iz poslovanja, tamo negdje u idućem stoljeću dok se nakupi i smanje se porezi
-
Zato vam burza daje prilike. Jedan od razloga zašto većina ljudi gubi novac na burzi leži u tome da ne razmišljaju da su vlasnici biznisa tj. ne razmišljaju dugoročno. Novac je ostao na računu tog biznisa i nije se dogodilo ništa zbog čega bi dionica trebala pasti 15%. Vjerujem da uprava može bolje izdvojiti taj novac za daljnji rast nego da ga isplati kao dividendu. Isplata dividende bi značila i oko 2 mil. kn poreza i prireza a to baš nije malo.
a koje godine je onda najbolje isplatiti ddividendu iz poslovanja, tamo negdje u idućem stoljeću dok se nakupi i smanje se porezi
Ako dionica bude 45 kn za 2-3 godine, mislim da vam dividenda neće biti toliko bitna.
-
Novac je ostao na računu tog biznisa i nije se dogodilo ništa zbog čega bi dionica trebala pasti 15%.
Nisu trebali onda isplatiti 90% nego samo promijeniti odluku na 40%. Nije ovo problem apsolutne dividende.
Kako je i darac11 napisao, ovo je problem odnosa prema dionicarima. Ovo radis samo kada ti se zivo fucka za njih.
-
Novac je ostao na računu tog biznisa i nije se dogodilo ništa zbog čega bi dionica trebala pasti 15%.
Nisu trebali onda isplatiti 90% nego samo promijeniti odluku na 40%. Nije ovo problem apsolutne dividende.
Kako je i darac11 napisao, ovo je problem odnosa prema dionicarima. Ovo radis samo kada ti se zivo fucka za njih.
Pa većinski vlasnik nije isplatio ni sebi dividendu. On odlučuje jer je većinski.
-
Mark, imam dosta ovih papirića i nemam namjeru prodavati, dapače, ali da je ovaj potez katastrofa za image firme po meni je. I da se kod naših firmi stalno ponavlja takva ili slična glupost ponavlja se. Žao mi je da je darac izgubio živce, naljutio se i prodao, jer ako sam u 20 g. na našoj zse nešto naučio, to je da ne treba ishitreno reagirati.
-
jesam ja tu lud ili što?...odustaje se od isplate dividende, kapital ostaje u firmi, a netko prodaje dionicu na -17%. Pa da je ex dividend prodavala bi se na -10%
-
-
Ovo ce se sad stabilizirati, i doci kroz par dana na cca 17-18kn.
2Q ce bit vise nego dobar.
Neće biti isplate dividende u "Lencu". Talijanski vlasnik odlučio zaradom podebljati kapital škvera - Novi listRIJEKA Ništa od podjele dividende u Brodogradilištu »Viktor Lenac«, odlučeno je na jučerašnjoj Glavnoj skupštini ovog kvarnerskog škvera. Premda je skupština…www.novilist.hr -
jesam ja tu lud ili što?...odustaje se od isplate dividende, kapital ostaje u firmi, a netko prodaje dionicu na -17%. Pa da je ex dividend prodavala bi se na -10%
Kupuje se na minus 17, a prodaje se jer čovjek više ne može gledati ovakve gluposti. Zato sam i napisao ono prije. Govorim iz dugogodišnjeg iskustva , a ne mišljenja. Jedino što me brine na ovoj našoj zse je da nikad ne znam da li netko kupuje za nekog drugog kako bi delistirali neku dobru dionice. I to sam doživio par puta pa na to gledam.
-
Ljudi moji nema potrebe za nervozom. Ovo su draži tržista kapitala. Netko u ljutni pukne dionice po bidu, drugi ih kupi i svi zadovoljni.
Obzirom da je firma odlučila pojačati bilancu, treba malo strpljenja i pričekati da se cijena dionica malo oporavi, jer je poslovanje firme top
i ispaltiti sam sebi dividendu tj. prodati određeni dio dionica.
-
A ništa, na ovoj cijeni treba podmetnut leđa.
-
Hehe kad se sjetim da sam bio blizu da je kupim, umjesto toga kraljicu. Samo dokazuje, ako vam je to čimbenik, da netreba kupovat kad firma nema dokazanu prošlost isplate divke. Fuj Talijani.
-
mislim da me se nije do kraja shvatilo, ovo je logička arbitraža, manje vrijedi dionica sada sa zadržanom dobiti nego što bi vrijedila na ex dividend day ...pa nije se ta lova ukrala, ako se uskratila isplata, učinilo se to prije svega sebi. Kako nije nitko jučer reagirao, gs je bila u 13:00, zar je moguće da nitko nije bio, pa moglo se tu na arbitraži zaraditi!? Stvarno je ovaj market maksimalno neefikasan, njegova najveća(jedina? ) prednost.
-
Kupuje se na minus 17, a prodaje se jer čovjek više ne može gledati ovakve gluposti. Zato sam i napisao ono prije. Govorim iz dugogodišnjeg iskustva , a ne mišljenja. Jedino što me brine na ovoj našoj zse je da nikad ne znam da li netko kupuje za nekog drugog kako bi delistirali neku dobru dionice. I to sam doživio par puta pa na to gledam.
A logika je da nema logike.
Logično bi bilo da cijena odleti toliko gore jer će pametnije iskoristiti novac povećavajući budući zaradu, nego isplatit dioničarima i ispraznit blagajnu i smanjiti stabilnost firme.
Savki pametan vlasnik razvija i jača biznis ako ima mogućnosti, potencijala, znanja i volje, pa tek onda isplaćuje dobit, a oni koji gledaju od danas do sutra izvlače lovu pa onda kad zagusti, frka, spašavaj...
-
Ako neki prodavač prati forum npr. ovaj što je iskrcao preko 6000 kom. u 10:46:19 da mi kaže zašto nije probao staviti tu količinu na 16 kn nego je prosuo po bid-u.
-
Ako neki prodavač prati forum npr. ovaj što je iskrcao preko 6000 kom. u 10:46:19 da mi kaže zašto nije probao staviti tu količinu na 16 kn nego je prosuo po bid-u.
Valjda zato jer prati zbivanja u Top-10 na investiramo.com pa vidi da doticni gospodin iz Top-10 koji prodaje ima jos vise od 50+k komada i zna da postoji sansa da se to postepeno istrese.......i to posebno na ovakav dan kao danas.
-
Meni nikada bije bilo jasno zasto nekoga jeb. kako tko prodaje. Ako netko zeli prodati 100 000 komada i lupi po bidu, njegov je gubitak ne vas. Ako ste usli u dionicu jer vjerujete da dobro radi ni trenuti padovi vas ne bi trebali brinuti, druga je stvar ako ste usli na slijepo ocekujuci brzu dobit
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner