1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Martin
    Student
    Reakcija primljeno
    116
    • March 11, 2026 at 2:05 PM
    • #3,181
    Quote from misterno

Kad sam ja izasša iz dlkv na 9.28 do 9.4 bilo je cirka 800 000 eura prometa taj dan. danas je evo na 47 849

Ovo je loše za sve nas

koei je bio na oko 4 000 000 € sada na 111 246 €

Zašto te zanima DLKV ako si izašao i to ako dobro shvaćam, sad nedavno u ovom zadnjem padu?

• misterno
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    76
    • March 11, 2026 at 3:25 PM
    • #3,182

Zanimaju me i dlkv i koei, i svi drugi tickeri... pročitaj što pišem na forumu ovdje. Ući ću na 4.3 ponovno, ali samo malo... možda pola stana. Naime, ja sam investitor.

I iskreno, trebalo je 2 dana da izađem ne jedan.

• Martin
    Student
    Reakcija primljeno
    116
    • March 11, 2026 at 4:34 PM
    • #3,183
    Quote from misterno

Zanimaju me i dlkv i koei, i svi drugi tickeri... pročitaj što pišem na forumu ovdje. Ući ću na 4.3 ponovno, ali samo malo... možda pola stana. Naime, ja sam investitor.

Izašao si u panici na cca 9,50, a nisi izlazio po 11-12 € za što si imao više od mjesec dana, čak i par i 2-3 dana nakon izvješća za Q4 koji je bio ispod dočekivanja. Investitori ne prodaju u panici u padu zasigurno.

Ako ga dočekaš na 4,3 onda nemoj ga ni tada uzimati, jer nakon toga ide na 3, pa na 2 otkud je krenuo.

Samo onda računaj da onda ni ostale neće vrijediti, čak ni novac kojim misliš kupiti jer će ga pojesti inflacija. Vrijedit će krumpir, brašno, šećer, sol i takva roba.

• misterno
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    76
    • March 11, 2026 at 7:00 PM
    • #3,184
    Quote from Martin
    Quote from misterno

Izašao si u panici na cca 9,50, a nisi izlazio po 11-12 € za što si imao više od mjesec dana, čak i par i 2-3 dana nakon izvješća za Q4 koji je bio ispod dočekivanja. Investitori ne prodaju u panici u padu zasigurno.

Ako ga dočekaš na 4,3 onda nemoj ga ni tada uzimati, jer nakon toga ide na 3, pa na 2 otkud je krenuo.

Samo onda računaj da onda ni ostale neće vrijediti, čak ni novac kojim misliš kupiti jer će ga pojesti inflacija. Vrijedit će krumpir, brašno, šećer, sol i takva roba.

Apsolutno ste u pravu pogriješio sam, naime mislio sam da neće napasti narančasti :D

4.3 je moguće možda bude možda ne, ovisi... za inflaciju ne brinem. A ako krene, pa neću onda u dionice, diverzifikacija. I zapravo ciljam neke druge sektore ako se desi krak.

Ali stvarno si u pravu, potcijenio sam naranču, svi griješimo. Zajebo sam, tako to ide, misliš da svi izađu na vrhuncu, ili da svi zarade na burzi uopće? Ja sam uša u ovo s velikom recesijom 2008. Želim ti sreću i puno uspjeha.

Glad je nevjerojatno lako spriječiti. Međutim zaposlenost, aktivnost i rast u ekonomiji su nevjerojatno teški. Čak ni u ratu ode nije bilo gladnih (Zd)

• misterno
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    76
    • March 11, 2026 at 7:11 PM
    • #3,185

Još samo... paklena naranča je napala nakon zatvaranja zse u petak... u pon bi bio bounce back inače. Prvi kvartal će biti u pozitivi, ali mislimne baš velikoj. a onda kako je već poskupila energija, to se prenosi i na materijale, reže marže, možda su i ulaganja smanjena svugdje....

Čak da naranča sutra kaže pobijedili smo, gotovo je, kolika je šansa da Iran kaže, evo hajte kroz hormuz sad smo svi sretni? Novi vođa se još oporavlja od rana. za pola godine Iran će imati više dronova i više raketa nego nikad prije, a ovako izbombardiran roka tankere ko od šale :( I biti će ljući i radikalnij... nadam se ne na nas. A zaljev? oman, katar uae? Kome će se oni okrenuti, amerima koji su im ovo priredili ili Kini?

Reka buffet uvik se treba pitati, a što sada?

• goranlagea
    Student
    Reakcija primljeno
    65
    • March 17, 2026 at 12:53 PM
    • #3,186

Što mislite o ovom izračunu:

DLKV više nije “deep value” priča.

Pri 9,70 € tržište već unaprijed uračunava:

• stabilizaciju poslovanja
    • podršku grupe Končar
    • backlog
    • budući rast marži

Zato je o DLKV-u sada potrebno razmišljati kroz dva scenarija:

Konzervativni scenarij

• intrinzična vrijednost: 8–10 €
    • zaključak: približno pošteno vrednovana dionica

Bikovski turnaround scenarij

Ako kompanija uspije značajno povećati EBITDA marže i backlog pretvoriti u rast prihoda i dobiti, moguća bi bila vrijednost od 11–13 €.

U tom slučaju potencijal od 9,70 € iznosi još približno 13–34 %.

Zaključak

DLKV više nije podcijenjena dionica; radi se o dionici kod koje je dio budućeg, očekivanog poboljšanja poslovanja već uračunat u cijenu.

Razlog zašto sam se time bavio bila je izražena volatilnost u sklopu aktualnih geopolitičkih događanja (Trump – Iran).

Hvala unaprijed na komentarima. Volio bih čuti mišljenja koja će mi pomoći da bolje razumijem kompaniju.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    582
    • March 17, 2026 at 1:05 PM
    • #3,187

Zaključak: mani se AI-a

A što se tiče "deep value" - to DLKV po mom mišljenju nikad nije ni bio.

DLKV je čista Growth priča - očekujemo da će isporučivati iznadprosječne rezultate.

Edited once, last by Zlatek: Merged a post created by Zlatek into this post. (March 17, 2026 at 1:09 PM).

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    334
    • March 17, 2026 at 1:11 PM
    • #3,188
    Quote from Zlatek

Moram priznati da sam i star i zastario. ne zanima me umjetna inteligencija. Na nedavnom druženju kaže moj prijatelj i davnih dana, pa kako te to ne zanima? Ja kažem, pa imam dovoljno problema sa vlastitom inteligencijom, ne treba mi još jedna.

• goranlagea
    Student
    Reakcija primljeno
    65
    • March 17, 2026 at 1:17 PM
    • #3,189
    Quote from Zlatek

Nije ovo radio AI, ako si to mislio.

• umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • March 17, 2026 at 1:27 PM
    • #3,190
    Quote from abc1
    Quote from Zlatek

Moram priznati da sam i star i zastario. ne zanima me umjetna inteligencija. Na nedavnom druženju kaže moj prijatelj i davnih dana, pa kako te to ne zanima? Ja kažem, pa imam dovoljno problema sa vlastitom inteligencijom, ne treba mi još jedna.

Dobijam dojam iz vašeg očitovanja , da ste vi i goranalage jedna te ista osoba samo nikovi različiti , jesam li u pravu!?

• goranlagea
    Student
    Reakcija primljeno
    65
    • March 17, 2026 at 1:31 PM
    • #3,191
    Quote from umalo
    Quote from abc1

Dobijam dojam iz vašeg očitovanja , da ste vi i goranalage jedna te ista osoba samo nikovi različiti , jesam li u pravu!?

Nisam siguran da sam razumio šta ste mislili. Imam samo jedan profil i to je goranlagea. Inače pišem iz Slovenije pa se zna dogoditi kakva pravopisna greška, ako ste to mislili.

• abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    334
    • March 17, 2026 at 1:33 PM
    • #3,192
    Quote from umalo
    Quote from abc1

ne, ne znam i slabo pratim.

• misterno
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    76
    • March 17, 2026 at 2:05 PM
    • #3,193
    Quote from goranlagea

• podršku grupe Končar
    • backlog
    • budući rast marži

Konzervativni scenarij

Ako kompanija uspije značajno povećati EBITDA marže i backlog pretvoriti u rast prihoda i dobiti, moguća bi bila vrijednost od 11–13 €.

Zaključak

DLKV više nije podcijenjena dionica; radi se o dionici kod koje je dio budućeg, očekivanog poboljšanja poslovanja već uračunat u cijenu.

Razlog zašto sam se time bavio bila je izražena volatilnost u sklopu aktualnih geopolitičkih događanja (Trump – Iran).

Hvala unaprijed na komentarima. Volio bih čuti mišljenja koja će mi pomoći da bolje razumijem kompaniju.

Display More

ah slažem se za prvi kvartal, ali kroz taj hormuz teče ne samo nafta nego i rude, to je udar i na energiju i na materijale, a dlkv je u osnovi građevina. Ako ovo potraje, a nadam se da neće, bez zeze, možda se vrati u stari problem, puno poslova, ali marže?

• Martin
    Student
    Reakcija primljeno
    116
    • March 17, 2026 at 4:13 PM
    • #3,194
    Quote from misterno
    Quote from goranlagea

• podršku grupe Končar
    • backlog
    • budući rast marži

Konzervativni scenarij

Zaključak

Display More

ah slažem se za prvi kvartal, ali kroz taj hormuz teče ne samo nafta nego i rude, to je udar i na energiju i na materijale, a dlkv je u osnovi građevina. Ako ovo potraje, a nadam se da neće, bez zeze, možda se vrati u stari problem, puno poslova, ali marže?

Display More

Ako laže AI lažem i ja:

• misterno
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    76
    • March 17, 2026 at 4:22 PM
    • #3,195
    Quote from Martin
    Quote from misterno

Ako laže AI lažem i ja:

pitajte AI ima li dlkv indeksaciju ugovora ili je lump sum gdje sam snosi cijenene energenata i materijala... i dižu li energenti cijene i materijala? 😁

• umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • March 17, 2026 at 5:21 PM
    • #3,196
    Quote from misterno
    Quote from goranlagea

• podršku grupe Končar
    • backlog
    • budući rast marži

Konzervativni scenarij

Zaključak

Display More

Display More

Za naftu je problem i isključivo za naftu , rude su Brazil , Australija kao najveći "izvor " i Kina

U svojim ugovorima cjena materijala se naplaćuje na dan odrađenih ugovora , tako da nema frke

• misterno
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    76
    • March 17, 2026 at 7:24 PM
    • #3,197

a energenti se preljevaju na transport i preradu ruda, i procita san negdi da kroz hormuz ide zeljezne rude dobar postotak? nisu oni krivi, jednostavno je takva industrija da im energija i materijali rezu marze, oni rade super posao, ali.... da bar se desi čudo i krene mir, ali ja nažalost nisam misica svijeta i nitko ne čuje da želim world peace 😔

i profit.

plus, ako voze i dalje ovako, sve ce dolje. pogledajte samo likvidnost na cijeloj zse zadnje dane. nema mira, nema profita 😭

• umalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • March 17, 2026 at 7:53 PM
    • #3,198
    Quote from misterno

a energenti se preljevaju na transport i preradu ruda, i procita san negdi da kroz hormuz ide zeljezne rude dobar postotak? nisu oni krivi, jednostavno je takva industrija da im energija i materijali rezu marze, oni rade super posao, ali.... da bar se desi čudo i krene mir, ali ja nažalost nisam misica svijeta i nitko ne čuje da želim world peace 😔

i profit.

plus, ako voze i dalje ovako, sve ce dolje. pogledajte samo likvidnost na cijeloj zse zadnje dane. nema mira, nema profita 😭

.......trumpinjov rat može završiti do kraja današnjeg dana a može trajati u nedogled , tako dali prodati ili nadokupljivati ovisi o leptiru koji mahne krilima na suprotnoj strani zemljine polutke , samo ga je problem naći da bi ga nagovorio da mahne krilima

• misterno
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    76
    • March 17, 2026 at 9:11 PM
    • #3,199

je ali nema TACA ovaj put, ne more kvitat dok te guši.... ako kvita oce 20 posto nafte u juane? a petrodolar?

jedini put do mira koji vidim je invazija na kharg i zatvoriti režimu pare pa pregovori onda, naravno to je 400 do 800 američkih žrtava, plus kad pregovaras s vjernicima koje si ra*io i koji imaju koncept mučeničke smrti... nikad ne znaš. a naranča ne žuri midterms su u 11 misecu sad je treći.

Nakon kriminala u Venecueli sve je bilo ruža za njega i nas, ali ponilo ga i sad se spleja bojin se ko putler u ukrajini

• mesetar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    341
    • March 18, 2026 at 4:09 PM
    • #3,200

Kako god se okrene, Dlkv na ovim cijenama je prilično skup, a ako se sad još profitabilnost uruši zbog ogromnog rasta troškova, ispast će i puno preskup.

Vidjeli smo sad u zadnjem kvartalu da ne ide sve baš glatko, i zato je cijena bila pala sve do 8 Eur.

Još će puno toga morati pokazati da bi se opravdao rast s 4 na 10 Eur u manje od godine dana, svi pokazatelji su jako visoki, čak i da se radi o nekoj tech firmi u razvoju.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 934

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2026 at 3:18 PM
    2. Odgovora
      934
      Pregleda
      381k
      934
    3. Skribi

May 10, 2026 at 3:18 PM
    1. Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala 251

• luxaxe123
      • March 6, 2020 at 7:22 PM
      • Pitanja i savjeti
      • luxaxe123
      • May 9, 2026 at 4:05 PM
    2. Odgovora
      251
      Pregleda
      167k
      251
    3. gcoxNew

May 9, 2026 at 4:05 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.7k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 8, 2026 at 7:21 PM
    2. Odgovora
      2.7k
      Pregleda
      1.3M
      2.7k
    3. tollway

May 8, 2026 at 7:21 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.6k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 8, 2026 at 7:20 PM
    2. Odgovora
      3.6k
      Pregleda
      1.9M
      3.6k
    3. tollway

May 8, 2026 at 7:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 2.3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2026 at 1:42 PM
    2. Odgovora
      2.3k
      Pregleda
      1.1M
      2.3k
    3. SILVIO2024

May 8, 2026 at 1:42 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

1. MDKA (Medika d.d.)

Skribi
    May 10, 2026 at 3:18 PM
  2. Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

gcoxNew
    May 9, 2026 at 4:05 PM
  3. SPAN (SPAN d.d.)

tollway
    May 8, 2026 at 7:21 PM
  4. ADPL (AD Plastik d.d.)