Ako je rast prihoda od 10% sjajno, i to uz ovoliki rast inflacije, onda stvarno ne znam.
To je zapravo katastrofalan rast, odnosno zapravo stagnacija.
Ako je rast prihoda od 10% sjajno, i to uz ovoliki rast inflacije, onda stvarno ne znam.
To je zapravo katastrofalan rast, odnosno zapravo stagnacija.
Končar [KOEI CZ] announced plans to sign non-binding Letter of Intent with US-based Pantheon Atlas LLC for energy infrastructure and part of construction works on a planned data center project in Croatia, with no agreed contract value disclosed
A što reći , neto dobit 11,7% backlog 35,4 vrijednost ugovorenih 1,8 milijardi ,povećanje izvoza 13,9
I to bez podatkovnog centra /ma šta će nam , samo će se momci izmorit od posla pa neće uspit odradit knjigu narudžbi😂😂/
A što reći , neto dobit 11,7% backlog 35,4 vrijednost ugovorenih 1,8 milijardi ,povećanje izvoza 13,9
I to bez podatkovnog centra /ma šta će nam , samo će se momci izmorit od posla pa neće uspit odradit knjigu narudžbi😂😂/
Nije lose![]()
Valjda su neki očekivali da će dobit porasti 100%, a ne 10?
Nema više velikog rasta, to je završena priča.
Jel to znači prodati i gotova priča ??
Nema potrebe ni za tim, sve je taman kako treba biti.
Jel to znači prodati i gotova priča ??
Eto InterCapital je targetira na 960. A oni su zapravo konzervativni u procjenama
Očekivani odgovor kako će se napajati električnom energijom podatkovni centar , a to je uvodno najavilo i američko izaslanstvo u Dubrovniku
Končar Group [KOEI CZ] signed a new contract with the Krško nuclear power plant (NEK) for the supply of replacement electric motors for cooling tower pumps and replacement electric motors for circulating water pumps
Današnji povećan promet je moguće povezan sa novom (inicijalnom) analizom KOEI od strane ODDO BHF (imaju partnerski odnos za dionički research sa RBI - Austrijski Raiffeisen) i sa target cijenom od 1,250 €! Ne znam ima li još koja strana analiza za KOEI osim domaćih Erste i Interkapital, pozitivna vijest...
Današnji povećan promet je moguće povezan sa novom (inicijalnom) analizom KOEI od strane ODDO BHF (imaju partnerski odnos za dionički research sa RBI - Austrijski Raiffeisen) i sa target cijenom od 1,250 €! Ne znam ima li još koja strana analiza za KOEI osim domaćih Erste i Interkapital, pozitivna vijest...
Jeli postoji negdje ta analiza na internetu ,guglao sam,ali nikako pronaci..hvala
Bilo bi dobro da Hawk odgovori na ovo pitanje moguče je da ta analiza i postoji ali je namijenjena samo institucionalnim klijentima Ali ono što je vidljivo iz aviona jest da kupnja ne posustaje i ne pita za cijenu. Što se valja iza brda znaju samo upučeni jer takav interes za KOEI je vrlo zanimljiv kad se zna da valjda polovicu dobiti KOEI nosi končar distributivni transformatori. Dodaje se tu još i 50 posto dobiti KPT nekih 40 milijuna i na kraju ispadne da je KOEI zapravo samo brand.
Bilo bi dobro da Hawk odgovori na ovo pitanje moguče je da ta analiza i postoji ali je namijenjena samo institucionalnim klijentima Ali ono što je vidljivo iz aviona jest da kupnja ne posustaje i ne pita za cijenu. Što se valja iza brda znaju samo upučeni jer takav interes za KOEI je vrlo zanimljiv kad se zna da valjda polovicu dobiti KOEI nosi končar distributivni transformatori. Dodaje se tu još i 50 posto dobiti KPT nekih 40 milijuna i na kraju ispadne da je KOEI zapravo samo brand.
samo za Insti kaže broker. Ne idu te analize za široke mase, nekakav birokatski razlog je u pitanju. No, bitnije je da ne posustaje interes za dionicom na najvišoj razini ikad. To omogućuje likvidnost + izlazak mirovincima povrh limita kojeg su trenutno prekršili rastom cijene no volumeni su obećavajući.
Veći problem je percepcija Zag.burze kao neperspektivne i gdje sam volumen Končara se nama može činiti velik je u suštini vrlo mali, kao i uostalom ostatka burze koja je spala na 1 ime.
Hvala. jasno mi je da te analize ne idu dalje, nije to birokratski razlog u pitanju ako je neko platio analizu naravno da ne zeli da svi drugi parazitiraju na tome . Ipak moja je sugestija da koliko mozete objasnite od kuda vam taj podatak jer danas zivimo u svijetu prepunom fake AI videa a kamoli informacija.
Šta se tiče percepcije ZSE kao neperspektivne pa je nažalost činjenica. Umjesto da mirovinci sa tim milijunima eura koje dobijaju od prodaje KOEI ulažu u druge hrvatske dionice koje imaju perspektivu oni te novce iznose vani. Gdje smo vidjeli da te novce ulažu natrag u hr burzu? Samo jedan jedini primjer a to je PBZ mirovinac i IG gdje su kupovali ali u zanemarivim količinama u odnosu što su dobili na KOEI. Pa što bi građani RH ulagali na dioničko tržište RH kad mirovnici izvlaće novce iz istok???
Pa nebi se baš složio da je koei samo brand i da se nešto posebno valja iza brda što ima veliki utjecaj na cijenu dionice..koei je većinski vlasnik kodt i odlučuje o svemu vezano za kodt (od biranja uprave,isplate dobiti,investicija,svega..).ako rezultate prvog kvartala koei i kodt projiciramo na cijelu 2026.godinu ( dobit prvog kvartala puta 4) dobijemo da je koei podcijenjeni od kodt po jucerasnjim cijenama( p/e 12,78 i 11,6).uzevši u obzir da je koei ( uglavnom preko ovisnih društava ili društava u kojima ima sudjelujuci interes )već pokrenuo veliki investicijski ciklus smatram da je bolja opcija od kodt..hvala hawk tuach na ovoj informaciji,ali i prethodnim komentarima iz kojih se moglo nešto novo naučit
Jedno pitanje za Hawk posto vidim da redovno kupuje knjigu dioničara.Jeli se može nešto pametno zaključiti ako se knjiga redovno prati?pretpostavljam da to pratite iz nekog razloga..
Analize profi analitičara ne idu za široke mase jer ih zakonodavac ne percipira kao profesionalne ulagatelje, boje se da ih može dovesti u zabludu i moguće bankama i sličnima povećava troškove objave pa zato ih ne daju prema van. Nisam najbolje upućen da li institucije plaćaju te analize ili su izuzeti i da li same kompanije plaćaju da bi bile analizirane, tu je isto konflikt interesa ako plaćaš analizu je li analitičar objektivan i može li dat preporuku Sell ?
A
Jedno pitanje za Hawk posto vidim da redovno kupuje knjigu dioničara.Jeli se može nešto pametno zaključiti ako se knjiga redovno prati?pretpostavljam da to pratite iz nekog razloga..
Meni osobno uvid u knjigu dioničara daje uvid koliko novih ulagača je ušlo, što stranih fondova a što malih ulagača iz RH. Svako za sebe neka izvlači svoje zaključke.
Pa nebi se baš složio da je koei samo brand i da se nešto posebno valja iza brda što ima veliki utjecaj na cijenu dionice..koei je većinski vlasnik kodt i odlučuje o svemu vezano za kodt (od biranja uprave,isplate dobiti,investicija,svega..).ako rezultate prvog kvartala koei i kodt projiciramo na cijelu 2026.godinu ( dobit prvog kvartala puta 4) dobijemo da je koei podcijenjeni od kodt po jucerasnjim cijenama( p/e 12,78 i 11,6).uzevši u obzir da je koei ( uglavnom preko ovisnih društava ili društava u kojima ima sudjelujuci interes )već pokrenuo veliki investicijski ciklus smatram da je bolja opcija od kodt..hvala hawk tuach na ovoj informaciji,ali i prethodnim komentarima iz kojih se moglo nešto novo naučit
Valja se iza brda. jer nitko nije bedast da plaća dionicu 900 eura a dividenda 0,4% Kodt i Kotr isplaćuju bolju dividendu i to značajno. Ja govorim o investitorima a ne kokošarima i zato navodim ovu dividendu. Ovo što vi navodite da koei odlučuje o svemu u redu ali ja i dalje vidim da koei mora posuđivati novce od kodt a i najnoviji protuprijedlog Kapitalnog fonda (DRŽAVA) govori jasno o tome da nije baš onako kako pričate. https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/66981 Uostalom i dalje je cinjenica da transformatori donose dobit a ne neki motori i tramvaji. Za digital imamo samo pompozne rijeci g. Kolaka
napominjem nemam ni koei t ni koei dakle moj interes ovodje ne postoji, ali treba realno sagledati situaciju i ne bajati bajke o KOEI i neperspektivnom KODT. Ova naša mala rasprava ionako nije bitna su na KOEI navalili kupci i ne pitaju za cijenu.Dokle to je pitanje ne za mene nego dionicare KOEI. Sretno.
Valja se iza brda. jer nitko nije bedast da plaća dionicu 900 eura a dividenda 0,4% Kodt i Kotr isplaćuju bolju dividendu i to značajno. Ja govorim o investitorima a ne kokošarima i zato navodim ovu dividendu. Ovo što vi navodite da koei odlučuje o svemu u redu ali ja i dalje vidim da koei mora posuđivati novce od kodt a i najnoviji protuprijedlog Kapitalnog fonda (DRŽAVA) govori jasno o tome da nije baš onako kako pričate. https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/66981 Uostalom i dalje je cinjenica da transformatori donose dobit a ne neki motori i tramvaji. Za digital imamo samo pompozne rijeci g. Kolaka
napominjem nemam ni koei t ni koei dakle moj interes ovodje ne postoji, ali treba realno sagledati situaciju i ne bajati bajke o KOEI i neperspektivnom KODT. Ova naša mala rasprava ionako nije bitna su na KOEI navalili kupci i ne pitaju za cijenu.Dokle to je pitanje ne za mene nego dionicare KOEI. Sretno.
Odakle vam informacija da koei posuđuje novac ??????
Jeste li čitali obrazloženje croatia osiguranja zbog čega traži povećanje dividende i o financijskom stanju u društvu ,
Osim tog dali mi možete objasniti tko je financirao novi pogon , i tko će financirati nove pogone u USA ??
![]()